Seuraa meitä somessa:

OrPo varmisti kolmospaikan, LP-Vampula yrittää kiriä kuudenneksi

11.03.2017

Naisten Mestaruusliigan lauantain voittajia olivat Oriveden Ponnistus ja LP-Vampula kotonaan sekä HPK vieraissa.

OrPo runkosarjan kolmonen

OrPo varmisti vakuuttavalla pelillä runkosarjan kolmospaikan. WoVo kaatui 3-0 (25-21,25-10,25-21)

Illan ehdoton kuningatar oli Malina Terrell, joka takoi 24 syötöstään 6 ässää. Toisessa erässä nähtiin huima syöttöputki 2-1-tilanteesta lukemiin 14-1, johon mahtui 4 ässää. OrPon hyökkääjät olivat kaikki hyvillä saldoilla.

Jessica Kosonen, WoVo:

- Tilastot kertovat, kuinka peli kulki. OrPolle onnistui kaikki ja meillä jäivät jalat Rovaniemelle. Parasta, että huomenna päästään pelaamaan uudelleen.

Johanna Siuro, OrPo:

- Meiltä huomattavasti parempi peli kuin Rovaniemellä. Pelattiin joukkueena ja Malinan syötöt auttoivat, että päästiin niskan päälle.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Oltiin aika vaisuja tänään. Kaikilla osa-alueilla hävittiin. Aina ei voi voittaa. Huomenna jatketaan.

Satu Natunen, OrPo:

- Oli erilainen valmistautuminen kuin Rovaniemellä. Tosi iso kiitos joukkueelle, että tehtiin mitä sovittiin. Porukan voitto. Tyytyväinen kolmanteen sijaan. Kaikkiin kauden vaikeuksiin nähden hyvä sijoitus.

Otteluisäntä Keskusta Orivesi valitsi joukkueidensa parhaina Jessica Kososen WoVosta ja Johanna Siuron OrPosta.

LähiTapiolan pisteet
3 Terrell OrPo
2 Johnson OrPo
1 Tuominen OrPo

Oriveden Ponnistus - WoVo Rovaniemi 3-0
25-21, 25-10, 25-21
Oriveden Ponnistus: Terrell 14/+7,Johnson 13/+9,Smolander 10/+9
WoVo Rovaniemi: Miilen 10/+2,Kosonen 9/+-1,White 8/+6
Katsojia: 314

Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

LP-Vampula jätti Pölkyn erävoitoitta janoten edelleen kuutospaikkaa

Huittislaisyleisö sai nauttia lauantai-illan huumasta, kun Leijonankidassa kotijoukkue upean kannustuksen avustamana villiintyi hurjaan esitykseen. Ensimmäisen erän alun kangertelusta huolimatta, ottelu oli LP-Vampulan näytöstä.

Pölkky Kuusamon päävalmentaja Tuomas Alatalo pyrki toiseen erään saamaan tilannetta kääntymään pelaajavaihtojen avulla, mutta heikoin tuloksin ja erä lopulta näytöstyyliin Vampulalle 25-11.

Toisessa erässä Pölkyn kuusikkoon tuli mukaan vielä viime kaudella LP-Vampulaa edustanut Essi Helminen, joka ei kuitenkaan nykyistä seuraansa pystynyt auttamaan. Kolmannessa erässä kotijoukkue tuudittautui voittoon hieman turhan aikaisessa vaiheessa ja Kuusamon kiri toi heidät jo 23-23 tasatilanteeseen.

Huittislaisten suureksi riemuksi Venla Raitalan kaksi peräkkäistä ässää kuitenkin päätti ottelun erin 3-0 (25-23 25-11 25-23).

Julia Porsanger (56%) ja Binetou Sow (46%) onnistuivat erinomaisesti vastaanottopelissään. Bintu oli isossa roolissa myös verkolla (15/+10). Elli-Noora Hiltunen (15/+4) palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana ja Elli olikin erityisesti ottelun kulminaatiopisteissä todella tärkeässä roolissa ja kunnostautui myös vahvasti puolustuspelissään. Vierailta parhaan pelaajan palkinnon pokkasi totutun pirteästi pelannut Amanda Love.

Iida Paananen, Pölkky

- Aloitettiin hyvin, mutta peli päättyi suureen pettymykseen. Kun ensimmäinen erä kääntyi Vampulalle, niin emme enää pystyneet heitä haastamaan. Matkustusta oli takana, mutta ikinä ei voi sen taakse mennä. Huomenna lähdetään haastamaan LP-Viestiä.

Elli-Noora Hiltunen, LP-Vampula

- Kiva voittaa viimeviikkoisen huonon pelin jälkeen. Meillä oli hyvä hurmos ja syöttö sekä vastaanotto toimi. Viime pelissä pelaamista haitannut jalkavaiva kesti pelaamisen tänään.

Tuomas Alatalo, Pölkky

- Onnittelut Vampulalle joka otti ansaitun voiton tänään. Ensimmäisen erän karkaaminen harmittaa. Kaksi viimeistä erää oli varsin selvää kotijoukkueen hallintaa. Parempi voitti. Tahti on todella ripeä tässä loppuvaiheessa. Olisi mukava saada hiukan enemmän aikaa hoitaa pleijareihin liittyviä asioita, mutta tilanne on kaikille sama.

Arttu Keränen, LP-Vampula

- Huutokauppakeisaria siteeratakseni sanoisin, että ei voi olla kuin tyytyväinen. Ei ollut kuitenkaan kauden parasta esitystä meiltä ja liian lähellä oli, ettei hyvästä johdosta huolimatta hävitty kolmatta erää. Tänään oli hyvä hurmos ja hieno meteli hallissa. Hyvä ja makealta maistuva voitto, ilman muuta. Huomenna on uusi päivä ja uusi ottelu. Nähdään sitten miten huomenna käy Pieksämäkeä vastaan pelattavassa runkosarjan päätösottelussa.

Parhaat pelaajat: LP-Vampula, Elli-Noora Hiltunen Pölkky Kuusamo, Amanda Love

LähiTapiolan pisteet
3 Hiltunen LP
2 Sow LP
1 Puukka LP

LP-Vampula - Pölkky Kuusamo 3-0
25-23, 25-11, 25-23
LP-Vampula: Sow 15/+10,Hiltunen 15/+4, /+
Pölkky Kuusamo: Treacy 11/+8,Filer 7/+4, /+
Katsojia: 322

Ottelutilasto


Korhonen tykitti HPK:lle voiton Pieksämäellä

Hakkuri Piia Korhonen (27/+24) oli kentän ehdoton hahmo passari Katja Kylmäaho kanssa, kun runkosarjan voittaja HPK haki pisteet liigakarsintoihin valmistautuvalta Pieksämäki Volleylta 0-3 (20-25, 19-25, 22-25). Korhonen hyökkäsi 69% tehoilla ja häntä ei saatu torjuttua ottelussa kertaakaan.

Korhonen kuittasi ansaitusti myös kolme LähiTapiolan pistettä ja varmisti Pistekilpailun voiton.

HPK esitteli myös puolaisen yleispelaajan Kinga Kasparzakin aloituksessa, puolalainen kuittasi tehot 8/-2.

Viktor Circhenko

Kohtuullisen normaali peli meiltä. Vaikka HPK pelasi liki vaihtokuusikolla vastasi se meidän tasoa, se on kylmä totuus. Tehot oli meillä heikot. Vastaanotto ihan hyvä, mutta se oli koko ajan irti. Alussa olimme turhan varovaisia.

Olga Uglenko

Meiltä tämä peli ei ollut ollenkaan huono. Vastaanotto oli hiukan heikko ja HPK:n torjunta oli vahva.

Luca Chiappini

Meillä oli jo focus play- offseissa. Jotkin pelaajat lepäsivät, että he ovat valmiina jatkopeleissä.

Pia Korhonen

Oli ihan hyvä peli varsinkin passari Katjan kanssa. Meidän normaali kuusikko vaihtui, mutta pidimme peruspelin kunnossa. Valmistautuminen oli todella hyvä.

LähiTapiolan pisteet
3 Korhonen HPK
2 Kylmäaho HPK
1 Tokarenko Pieksämäki

Pieksämäki Volley - HPK 0-3
20-25, 19-25, 22-25
Pieksämäki Volley: Uglenko 9/+6,Häyrinen 4/+3,Klimova 9/+2
HPK: Korhonen 27/+24,Nieminen 10/+7,Pelkiö 7/+5
Katsojia: 183

Ottelutilasto


Kuvat:
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Tuomo Toppinen / Pieksämäki

  Takaisin