Seuraa meitä somessa:

OrPolle kreikkalaisvalmentaja Oikonomou

03.01.2018

Kreikkalainen Apostolos Oikonomou, 37, korvaa serbialaisvalmentaja Zvonko Nikolicin OrPon päävalmentajana. Nikolicin lähdön jälkeen kaksi ottelua OrPoa voitokkaasti luotsannut Heikki Kosonen siirtyy takaisin 2.valmentajan rooliin.

Valmentajakokemusta pääsarjatasolta Kreikan Larissassa syntyneellä Oikonomoulla tähän mennessä päävalmentajana löytyy Kreikan pääsarja A1-Liigasta, jossa hän on toiminut vuodesta 2011 lähtien. Tämän jakson aikana hän on valmentanut yhteensä kolmea eri joukkuetta, joihin ovat kuuluneet A.E.K Athens, Kyroslainen A.E.K Larnaca, sekä viimeisimpänä A.O Thiras. Suurimpiin saavutuksiin Oikonomoulla kuuluu A1-Liigan mestaruus kaudella 2012, sarjan runkosarjan voitot kausilla 2012 & 2013, sekä Hellenic Super Cupin voitto kaudella 2013. Viimeisin saavutus hänellä löytyy kaudelta 2016, jolloin hän johdatti A.O Thirasin A1-Liigan hopealle. Orivedelle Oikonomou saapui ennen uutta vuotta.

Oikonomoun mietteitä:

– Ensinnäkin olen iloinen siitä, että sain tulla valmentamaan juuri Suomeen ja OrPoon, sillä kaikki asiat ovat täällä hyvin organisoituja, ihmiset ovat kohteliaita ja ystävällisiä ja maan urheilukulttuuri on sopiva urheilullisille edellytyksille.

- OrPoa ajatellen pidän siitä, että joukkueen tavoitteet ovat korkeat tällä kaudella ja, että joukkue on mukana Eurocupeissa. Samalla olen myös saanut huomata, että minulla on samanlaisia tavoitteita muiden seuran ihmisten kanssa. OrPon organisaatiossa tehtävä työn laatu on tasokasta, mikä antaa hyvät eväät menestymiseen ja samalla minulle valmentajana mahdollisuuden työskennellä kovasti pelaajieni eteen, jotta he pystyisivät tavoittelemaan omia tavoitteitaan.

- Mestaruusliigasta puhuttaessa tiedän sarjaan kuuluvan useita samalla tasolla olevia joukkueita. OrPo, LP Viesti, HPK & Pölkky Kuusamo tulevat taistelemaan tämän vuoden mestaruudesta ja mitaleista, mutta myös muut joukkueet ovat hyviä ja pystyvät voittamaan kärkipään joukkueita. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen liiga on erittäin haastava ja tasokas, mikä tekee siitä mielenkiintoisen fanien näkökulmasta.

  Takaisin