Seuraa meitä somessa:

OrPon viidennen erän taika pitää

29.02.2016

Oriveden Ponnistus säilyy edelleen lyömättömänä naisten Mestaruusliigassa viidennessä erässä. Sunnuntaina sen sai kokea Pölkky Kuusamo. Salossa LP Viesti löi LP-Vampulan ja WoVo haki pisteet Rovaniemeltä.

OrPon viidennen erän taika pitää

OrPo voitti Pölkky Kuusamon niukasti 3-2 (25-17,28-26,22-25,21-25,16-14) todella jännittävässä ottelussa. Varsinainen peliaika oli 2 tuntia ja10 minuttia. Pitkiä palloja, huimaa puolustusta ja kovaa taistelua.

Oriveden Ponnistus on voittanut kaikki Mestaruusliigassa pelaamaansa viisieräistä ottelua, kaikkiaan kuusi. Pölkylle sunnuntain tappio oli neljäs perättäinen.

Kauden aiemmissa kohtaamisissa molemmat joukkueet olivat voittaneet vieraissa ja kolmen kohtaamisen pisteet menivät runkosarjassa nyt 5-4 Pölkylle.

Iida Paananen, Pölkky:

- Tiukkaa vääntöä. Tällaisia pelien pitääkin olla. Harmittaa häviö. Eka erän jälkeen nostettiin tasoa. Kolmannessa vielä enemmän. Taso nousi eilisestäkin pelistä.

Maria Tuominen, OrPo:

- Pelin alku hyvä. Sitten ei saatu tapettua palloja, mutta tultiin kuitenkin hyvin takaa, mutta ei riittävästi. Hyvin saatiin yleispelaajat miinukselle. Pelikuri kai heltisi hieman, mutta hyvä kiristys viidenteen erään.

Tuomas Alatalo, Pölkky:

- Hävittyjen viiden erän pelien jälkeen fiilis voi olla erilaista. Eilen sapetti lujaa. Tappio kuitenkin pettymys. Huonon alun jälkeen nostettiin tasoa ja saatiin lentopallopeli aikaiseksi.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Kaikki viisieräiset voitettu – se kertoo jotain joukkueesta. Eka erässä tehtiin kaikki hyvin, sitten tehot putosivat. Nicholsoniin ei saatu oikeastaan mitään otetta.

Oriveden Väri palkitsi ottelun parhaina
Pölkky Kuusamosta Me´Ashah Nichoson
OrPosta Eeva Puukka

OrPo: Moim 19/+5, Puukka 18/+15, Karhu 14/+6
Pölkky: Nicholson 21/+19, Piesanen 14/-3, Prokopenko 13/-5

Yleisöä: 411
T 16-14, Ä 12-7, SV 12-11, VO% 55-47, H% 30-31

LähiTapiolan pisteet
3 Puukka OrPo
2 Moim OrPo
1 Love Pölkky

Ottelutilasto

WoVo toistamiseen Pieksämäkeä parempi

WoVo Rovaniemi otti kauden toisessa kohtaamisessa Pieksämäki Volleyta vastaan voiton ensimmäisen tapaan. Sunnuntaina Pieksämäellä loppunumerot olivat 1-3 (18-25, 28-26, 13-25, 22-25).

Vierasjoukkueen tehot jakautuivat tasaisesti viiden pelaajan tehtyä 12-19 pistettä. Kotijoukkueen tehonainen oli tutusti Ivana Bulajic.

Satu Natunen, Pieksämäki:

- Olen ylpeä joukkueen ilmeestä eilisen harmituksen jälkeen. Peli lähti hyvällä ilmeellä liikkeelle. Erien loppujen ratkaisupallot eivät uppoa sormilyönneillä eikä peippailemalla. Tällä pelillä on hyvä jatkaa viikon kuluttua.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Hyvätasoinen peli kun katsoo joukkueen plussia. Ensimmäisessä erässä vastustaja hyvä ja meillä nihkeää. Kolmas erä oli meidän hyvyyttä. Erien loput olivat hyviä, hyvä peli.

Pieksämäki: Bulajic 17/+11, Kärkkäinen 17/+6, Rissanen 10/+4
WoVo: Miilen 19/+11, White 17/+13, Pekkarinen 16/+10

Yleisöä: 259
T 12-13, Ä 5-9, SV 4-5, VO% 35-47, H% 35-46

LähiTapiolan pisteet
3 Rovanperä WoVo
2 Pekkarinen WoVo
1 Shevchuk

Ottelutilasto

LP Viesti varmisti runkosarjan ykköspaikan

LP Viesti varmisti sunnuntaina kahdeksannen perättäisen naisten Mestaruusliigan runkosarjan voiton. Kahdeksatta perättäistä liigamestaruuttaa metsästävä salolaisjoukkue on pelannut nämä kahdeksan runkosarjakautta hurjalla saldolla: 175 voittoa, 8 tappiota.

Sunnuntaina LP Viesti voitti vierailleen LP-Vampulan 3-0 ja kuittasi edellisessä kohtaamisessaan Huittisissa kärsityn tappion. Kauden runkosarjakohtaamiset menivät LP Viestille 2-1.

LP Viestin kotisaldo suomalaisjoukkueita vastaan on viime vuosilta myös vertaistaan vailla: se on hävinnyt vain yhden kotiottelun kevään 2008 jälkeen eli lähes kahdeksaan vuoteen. Otteluvoittoja on tuohon väliin ehtinyt tulla 132, ainoan tappion tulleen lähes3,5 vuotta sitten lokakuun alussa 2012 HPK:lle.

LP-Vampula Huittisista antoi puolentoista erän verran tiukan vastuksen LP Viestille Salohallissa sunnuntaina, mutta lopulta Kalevalan päivän ottelu päättyi siis kotivoittoon 3-0 (30-28, 25-18, 25-13).

Essi Helminen, LP-Vampula:

- Ensimmäinen erä oli jännittävä ja näytettiin, että pystytään haastamaan LP Viesti. Peli oli tasaista ja pallojen voittaminen pienestä kiinni. Pari pisteputkea pelin aikana olivat meidän huonoja hetkiä ja niissä jäätiin liikaa. Kolmannessa erässä LP Viesti sitten näytti mihin se parhaimmillaan pystyy. Keskipelaaminen jäi vähälle ja se tietysti antoi painetta meille laitapelaajille. Ensi viikonloppuna pelataan kaksi tärkeää peliä vieraskentillä LiigaPlokia ja Pieksämäkeä vastaan, niissä ratkaistaan play off -sijoituksia.
- Voimme kohdata puolivälierissä ja se sopii, ollaan voitettu kertaalleen LP Viesti ja vastustaja pelaa hyvää lentopalloa.

Kaisa Jokinen, LP Viesti:

- 3-0 on tietysti aina mukava tulos. Alku oli meiltä nihkeä, se muistutti meille, että viimeksi Vampula pystyi meidät voittamaan. Avauserän taistelu kääntyi onneksi meidän eduksi. Pyrittiin hyvään syöttöön, jolla oli tarkoitus helpottaa meidän torjuntaa, vastustajan passari pelaa parhaimmillaan hyvin nopeaa laitatempoa. Pitkä erätauko on monta kertaa ollut meille vaikea, mutta nyt tultiin kovalla asenteella pukuhuoneesta kentälle. Vaikka runkosarjan voitto nyt varmistui, pelaamme jatkossakin jokaisessa ottelussa voitosta - niillä pedataan kuitenkin jatkoa.

- Ensi sunnuntain keskipäivän peliä en ole ehtinyt vielä ollenkaan miettiä, paneudutaan siihen sitten lauantai-illan pelin (LP Kangasala vieraissa) jälkeen.

Aigor Kaibald, LP-Vampulan päävalmentaja:

- Puolitoista erää pelasimme normilentopalloa, mutta sitten putosimme kelkasta ja kelkka meni! Pitkä erätaukokaan ei pelastanut meitä. Positiivista oli se, että saimme torjuntoja lähes saman määrän kuin vastustaja (7 - 5). LP Viestikään ei saanut suoria torjuntoja, mutta jatkopalloissa se oli parempi.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:

- Tosiaan puolitoista erää oli tasaista ja Vampula pelasi jopa paremmin kuin voittaessaan meidät Huittisissa. Torjunnassa oli vaikeuksia, etenkään laidasta emme saaneet vastustajaa oikein kiinni. Jatkopallot saatiin onnistumaan vastustajaa paremmin. Loppupelissä vastustajan taso putosi ja samalla Ronja Heikkiniemi teki meillä hyvän sisääntulon: puolitoista erää ja tehot 9/+8. Muuten oltiinkin Lena Lymarevan ja keskipelaajien Jokinen - Rakic varassa, myös Jennin passipeli koheni loppua kohti.

- Nyt on kaksi viikkoa aikaa valmistautua pudotuspeleihin, vastaan tulevat runkosarjan kakkonen, kolmonen ja nelonen. Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen valintaa ei ole vielä päätetty, ensi viikonlopun jälkeen voidaan olla siinäkin asiassa viisaampia.

Otteluisäntä Talonmiespalvelu A. Määtän palkitsemat: Binetou Sow ja Kaisa Jokinen.

LP Viesti: Lymareva 14/+4, Rakic 12/+9, Vilponen 9/+1
LP-Vampula: Sow 13/+4, Helminen 9/-1, Hiltunen 5/-7

Yleisöä: 580
T 7-5, Ä 11-3, SV 7-4, VO% 48-39, H% 45-33

LähiTapiolan pisteet
3 Jokinen LP Viesti
2 Lymareva LP Viesti
1 Sow LP-Vampula

Video Suomen Cupin mestaruusviirin nostosta

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomo Toppinen / Pieksämäki
Veli-Jussi Lietsala / OrPo

  Takaisin