Oulun Superlauantai oli menestys - viisieräinen Tiikereille

12.11.2016

Hienojen Mestaruusliigan tapahtumien yhä kasvavaan ryhmään liitettiin lauantaina Oulun Superlauantai Raksilan jäähallissa. 2682 edessä miesten ottelun voiton vei Tiikerit viidessä erässä.

Iskulla hyvä ilta Kuopiossa

Rantaperkiön Isku haki sarjapisteet lauantaina Kuopiosta lyöden LEKA Volleyn Sakari Mäkisen johdolla erin 1-3 (28-30, 20-25, 25-21, 20-25).

Ottelu oli samalla Jukka Lehotoselle ensimmäinen päävalmentajan, kun hän tuurasi sairauslomalla olevaa Lauri Hakalaa. Illan erikoisuutena LEKA jäi ilman ässäsyöttöjä

1. erä:
Ottelu käynnistyy tasaisesti. LEKA hyökännyt tehokkaasti keskeltä. Lehtosen hoitaessa tänään valmentajan postia, LEKA:n kapteenina toimii Eelis Karinen. Lankinen nappaa kaksi kertaa Mäkisen laidasta. Komeita torjuntoja, peli 9-9. Tekniselle tauolle mennään Iskun 11-14 johdossa. LEKA:n keskihyökkäykset ovat olleet hyviä, laidoilta hyökätessä vaisumpaa 19-17. Iskun passitempo on todella nopeaa ja tähän asti se on osunut aika hyvin kohdalleen. Leikas täräyttää syötön verkkoon ja ensimmäinen eräpallo Iskulle. Reijonen laittaa ensimmäisen erän jatkopalloille komealla ykköstemmolla. Tiukka erä Iskulle 28-30.

2. erä:
LEKA vaihtaa passaria toiseen erään. Lasse Jäntti sisään. LEKA:n peli ailahtelee valtavasti eikä passipeli tunnu löytävän riittävän tarkasti hyökkääjiä. Erän alku Iskulle 4-7. LEKA:n passarivaihto takaisin 8-12. Heinon aikalisä tilanteessa 12-13. Tekniselle mennään 14-13. Ottelun tähän asti pisin pallo pelattiin tilanteessa 17-18. Leikas löi pallon lopulta ovelasti käsistä leveäksi. Erä näyttää kääntyvän vieraille 20-24. Mikään ei tunnu onnistuvan kotijoukkueella ja päinvastoin vieraille 20-25.

3. erä:
Pitkä erätauko tuli kotijoukkueelle tarpeeseen. Peli jatkuu tasatahtiin 8-7. Kummankin vastaanotto on ollut melko hyvää. Erot ovat syntyneet lähinnä LEKA:n isommasta hyökkäysvirhemäärästä. Tasatahtiin edetään nopealla tahdilla. Tekniselle 14-13 tilanteessa. Ässät tähän asti 0-1 Iskulle. Ei ole syötöllä tuhoja tehty puolin eikä toisin. LEKA nykäisee pienen eron ja Heino ottaa aikalisän tilanteessa 20-17. Vuorinen mussuttaa itselleen keltaisen kortin ja LEKA:lle erävoitto lukemin 25-21.

4. erä:
Iskun passari Jordan Collotti loukkasi olkapäätään syöksyessä pallon perään ja joutuu vaihtoon. Eetu Rantanen tulee tilalle tilanteessa 3-2. Ässät nyt 0-2 Iskulle, kun Härkönen saa rikottua vastaanoton. Tasatahtiin mennään jälleen, 8-8. Iskun passarin vaihdon jälkeen tuntuu, että LEKA:n peli meni siitä enemmän sekaisin. Lehtonen ottaa aikalisän 10-13. LEKA:lle tulee liikaa virheitä ja Sakari Mäkinen tykittää paipin kenttään 12-17. Lehtosen aikalisä samassa tilanteessa. LEKA taistelee 16-18 ja Heinon aikalisä. Iskun selkeä rättilyönti tuomittiin torjunnasta leveäksi ja vieraat kasvattaa taas johtoa. Huono homma LEKA:n kannalta sillä olisi ollut enää yksi piste. Ei pompi pallo tänäänkään kotijoukkueelle 18-23.

Jukka Lehtonen, LEKA:n valmentaja:

- Pelaajille viikko on ollut aika normaali. Treenattiin normaalisti, mutta minulle tämänpäiväinen oli uusi kokemus. Onneksi Lauri on luonut niin hyvän sapluunan, jota oli hyvä viedä eteenpäin. Tänään oli jatkopalloissa kehitettävää, kun taas vastaanotto oli hyvää. Huomenna mietitään kaikessa rauhassa jatkotoimenpiteet pelin suhteen. Jatketaan joka tapauksessa laadukkaasti treenaamista ja sillä kehitetään peliä. Valmentaminen tuntuu hyvältä, kun nuori joukkue kuuntelee, mutta mieli tekee myös pelaamaan.

Jussi Heino, iskun päävalmentaja:

- Ensimmäiset kaksi erää oltiin hyvin perillä LEKA:n pelistä ja pelaajat hoitivat homman hienosti. Luettiin kotiläksyt ja se näkyi kentällä. Kolme pistettä on kolme pistettä.

Eelis Karinen. LEKA:

- Puhuttiin pelin aikana siitä, että sideout on ok. Puolustuksen jälkeen tulee kiirepalloja, joista tulee liikaa virheitä.

Tatu Härkönen, Isku:

- Hyvät fiilikset, kun vieraissa saatiin kolme pistettä. Alkukausi on ollut vuoristorataa. Välillä pelattu hyvin ja välillä huonommin. Tänään oltiin jatkopalloissa rohkeita, joista saatiin monta pistettä.

ETTA piinasi jättiyleisön edessä Tiikereitä

Oulun Raksilan jäähallin Superlauantain upea katsojajoukko (2682) sai nähtävää koko rahalla, kun ETTA ja Kokkolan Tiikerit väänsivät täydet viisi erää: 2-3 (29-27, 16-25, 25-17, 16-25, 10-15). Tunnelma oli koko ottelun ajan kiihkeä ja yleisö tuntui viihtyvän.

ETTA pisti Tiikerit ahtaalle mutta juuri mestarien liigassa jatkoon päässyt kokkolalaisryhmä sai parannettua peliään illan aikana, kun taas kotijoukkueen nalli ei palanut lopussa aivan alun tyyliin.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:

- Tämän päivän tapahtuma ansaitsee isot aplodit, niin urheilullisesti, kuin viihteelllisesti! ETTA teki meidän pelaamisen todella vaikeaksi mutta pelin parantuessa saimme käännettyä voiton itsellemme.

Antti Ropponen, Tiikerit:

- Kaikki kunnia ETTA:lle, että pystyi järjestämään tällaisen tapahtuman. Me pelattiin tänään todella hyvä matsi!

Olli Kuoksa, ETTA:

- Todella kova päivä tälle organisaatiolle. Kaikki oli pelissä mutta pikkuisen jäi kuti piippuun. Ei jääty kauas, että kaadettiin juuri mestarienliigassa jatkoon mennyt joukkue.

Markus Kaurto, ETTA:

- Tosi hienoa pelata tuollaisen yleisön edessä ja varsinkin, kun molemmilla joukkueilla oli kannattajia ja halli täynnä tunnelmaa.

Loimu aseeton Sastamalassa

Raision Loimun voittotilin aukeaminen ei ollut lähellä lauantaina, kun kotijoukkue VaLePa löi taululle selkeät lukemat 3-0 (25-22, 25-16, 25-21).

Ottelun avauserän eteni tasaisissa merkeissä aina 20 pisteeseen asti, mutta sitten esiin astuivat VaLePan maailmantähdet Mikko Esko ja Upi Sivula, joiden torjuntapisteillä isännät nappasivat erävoittoon asti riittäneen muutaman pisteen eron. Avauserän hahmo oli 9 hyökkäyspistettä takonut Olli Kunnari ja häntä hyvin 5 hyökkäys- ja 3 torjuntapisteellä tukenut Sivula.

Toinen erä oli Loimulle illan haastavin ja VaLePa paineli heti kättelyssä karkumatkalle. Päävalmentaja Dragan Mihailovic yritti herätellä joukkuetta aikalisällä tilanteessa 12-6, mutta sekään ei muuttanut erän kulkua, vaan VaLePa pääsi pitkän erätauon viettoon 2-0 johtoasemassa.

Heikosti sujuneen toisen erän jälkeen Loimu tuli kolmanteen erään sisuuntuneena. VaLePan päävalmentaja Sami Kurttila kutsui joukkonsa kokoon aikalisälle tilanteessa 4-8, mutta Loimu piti silti vielä hetken aikaa määräysvallan itsellään ja VaLePa joutui totuttelemaan takaa-ajajan rooliin. Kotijoukkue nousi ensimmäisen kerran erässä johtoasemaan tilanteessa 13-12. Tämän jälkeen VaLePa näytti vievän erävoiton jälleen alkuerän vaikeuksista huolimatta helposti, mutta Loimun hakkuri Michael Chemos oli eri mieltä ja nosti Loimun tilanteesta 19-14 peliin mukaan kahdella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä ja ässäsyötöllä. Hyvästä taistelusta huolimatta Loimu ei lopulta saanut palkinnoksi erävoittoja, sillä VaLePa klaarasi kolmannen erän voiton Sivulan ja Kunnarin johdolla.

Sami Kurttila, Valepan päävalmentaja:

- Kolmas peli seitsemään päivään, ajatus silti kirkas ja siitä annoin pojille kiitoksen. Yksittäisistä pelaajista nostan Peetun tänään esille, hän nosti yli 70% kaikista syötöistä.
Tärkeintä oli keskittyä ja tänään se onnistui aikas hyvin. Kaverin hakkuri Chemos oli määrä pysäyttää ja ensimmäisen erän alkua lukuun ottamatta onnistuttiin.