PAOK päätti Ford Store Levorannan Mestarien liigan tappioon

28.02.2018

Ford Store Levoranta (VaLePa) päätti miesten lentopallon Mestarien liigan kauden keskiviikkona Kreikassa. PAOK Thessaloniki oli suomalaisjoukkuetta parempi 3-1(22-25, 25-22, 25-20, 25-20).

FSL oli B-lohkossa neljäs kerättyään avauspelin PAOK-kotivoiton myötä kaksi pistettä. Lohkovoittajaksi selviytyi VfB Friedrichshafen, joka menetti vain yhden sarjapisteen. Halkbank eteni jatkoon lohkokakkosena yhdeksällä pisteellä. PAOK:n mahdollinen jatkopaikka kolmen parhaan lohkokakkosen joukossa jäi ratkaisua odottamaan keskiviikon myöhäispeleihin.

Ford Store Levorannan pelissä oli ilahduttavaa, että Erik Sundbergistä on kauden mittaan tullut varma vastaanottaja. Hän vastaanotti puolet syötöistä 57%:n tarkkuudella. Peli nousi tasokkaaksi ja molemmin puolin nähtiin pitkiä palloralleja. FSL:n parhaat pistemiehet Sivula 19/+4, Kunnari 16/+9, Sundberg 11/+5, Kaurto 10/+6.

PAOK:n passarivaihto toi kotijoukkueen peliin tehoja. Athanasios Terzis löysi hakkuri Nikolay Uchikovin peliin ja myös keskihyökkääjät Takouridisin sekä Pelekoudasin Valkiersia paremmin.

Ensimmäinen erä:
Ottelu alkoi lievässä PAOKin johdossa, mutta heti oli nähtävissä että FSL on hyvin pelissä mukana. Hämeenlinnassa loistanut Martinez teki viidessä hyökkäyksessä kaksi virhettä ja joutui antamaan paikkansa Shafranovichille. FSL meni ensimmäisen kerran johtoon 16-17 tilanteessa Kunnarin syöttövuorolla, kun Sivula hyökkäsi kaksi kertaa pisteen arvoisesti kakkospaikalta. Erän lopulliseksi ratkaisijaksi nousi Mikko Esko kahdella hyökkäyksellä 22-21 ja 22-23. Seuraavassa pallossa Koumentakis teki virheen nelospaikalta Eskon pahan syötön jälkeen. Erä päättyi Uchikovin hyökkäysvirheeseen ykköspaikalta. Sundbergille syötettiin 14 kertaa, mutta hän nosti 71%:n tarkkuudella.

Toinen erä:
Peli jatkui edellisen erän tavoin tasaisena. Carmody sai vaimennuksia ja Sivula ja Kunnari pitivät laitahyökkäyksen tason hyvänä. Kunnarin ja Sundbergin kutospaikan hyökkäyksillä päästiin vielä tasoihin 22-22. Koumentakis onnistui kahdesti peräkkäin nelospaikalta, erä kotijoukkueelle 25-22. PAOK vaihtoi passaria 15-16 tilanteessa. Terzis lisäsi keskipeliä ja hyökkäyksiin tuli lisää tempoa.

Kolmas erä:
Kolmas erä alkoi varsin vaihtelevasti, FSL johti jo 4-1, mutta PAOK hiipi rinnalle ja ohi 12-9. FSL pääsi vielä Sivula hyvällä syöttövuorolla ja hyökkäyksellä 13-13 tasoihin sekä PAOKn kahdella peräkkäisellä virheellä ja Kaurton hyökkäyksellä 16-14 johtoon. Sen jälkeen pukkipaidoille tuli harmillisia sähläyksiä. Lisäksi vaatimattomasti aloittanut hakkuri Uchikov pelasi varsin tehokkaasti, hyökkäys 80%, 8/+7. Jacob Guymer tuli erässä Tommy Carmodyn tilalle.

Neljäs erä:
Tasaisen erän keskivaiheilla Sivula onnistui neljä kertaa mainiosti syötöissä, joukossa ässä. Kaurto otti kaksi torjuntaa ja hyökkäsi kahdesti. FSL siirtyi 17-14 johtoon. PAOKn yleispelaaja Koumentakis kuittasi pian pukkipaitojen johdon. Ensin hyökkäyspiste nelospaikalta Uchikov kakkospaikalta, Koumentakis kaksi ässää ja vielä Shafranovicin nelospaikan hyökkäys ja tilanne olikin kotijoukkueelle 19-17. Loppuerässä keskimies Takourdikis kyttäsi tarkasti pukkipaitojen keskialueen hyökkäykset ja otti kaksi torjuntaa. Erä ja ottelu PAOK:lle.