Seuraa meitä somessa:

Penttinen tekee paluun Liiga-Rientoon

22.10.2015

Liiga- Riento on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen passari Petteri Penttisen kanssa.

Kesän maajoukkueryhmässä mukana ollut ja Euroopan kisoissa Bakussa pelannut Petteri tulee Joensuuhun Maaningan Mahdin 1-sarjajoukkueesta, jonne hän teki kaikkien yllätykseksi sopimuksen. Sopimuksessa ollut ”liigapykälä” mahdollisti Petterin siirron Joensuuhun.


Kaudella 2014-2015 Penttinen pelasi Kuopiolaisessa LEKA-Volleyssa ja kaudella 2013-2014 Hurrikaani-Loimaalla.
Liiga- Riennon alkukausi käynnistyi varsin mollivoittoisesti. Kauden ensimmäisestä kuudesta pelistä saldoksi on jäänyt ainoastaan erävoitto Raision Loimua vastaan. Alkukauden pelien perusteella joukkuetta haluttiin vahvistaa vielä on kokemusta omaavalla passarilla. Seura luottaa Petterin kokemuksen rauhoittavan peliä kauttaaltaan.

Passari Petteri Penttinen:
Ensiksi kiitos Maaningan Mahdille, joukkueelle ja taustahenkilöille alkakaudesta. Treenaaminen on ollut siellä hyvää ja sen takia on helppo siirtyä taas nopealla tahdilla takaisin liigaparketeille kun tietää että on treenannut hyvin.

Viime kauden jälkeen on ollut tarkoitus pelata liigassa tai mahdollisesti ulkomailla, mutta sopivaa kokonaisuutta ei vielä kesällä löytynyt joten alkukausi meni 1-sarjassa. Nyt Riennon kanssa löydettiin sopiva paketti ja paluu Joensuuhun toteutui.

Riennon liigajoukkueeseen palaan hyvillä mielin vuosien tauon jälkeen. Joukkue on täysin muuttunut minun viime kerrasta, kun Joensuussa pelasin. Yhteisiä pelikokemuksia verkon samalta puolen ei ole kuin Jonin kanssa Bakusta, mutta moni pelaaja tietysti tuttu vastustajana. Potentiaalia joukkueessa on varmasti enempi kuin mitä sarjataulukko antaa ymmärtää ja tullaan auttamaan joukkuetta vähän heikomman alkukauden jälkeen.


Liiga-Riennon päävalmentaja Jani Säisä:

- 
Loistelias juttu, että seurajohto reagoi vallitsevaan tilanteeseen ja teki vielä pelaajasatsauksen kesken kauden. Petterin perässä oltiin jo alkukesästä, mutta ei löytynyt sopivaa kokonaispakettia, onneksi nyt sitten natsasi. Harmittaa toki, että tilanne lopunperin muodostui sellaiseksi, että täydennystä piti etsiä tässä vaiheessa.
Kiitokset myös Seppäsen Pasille (Maaningan valmentaja), joka ymmärsi hyvin tilanteemme ja puolsi pelaajasiirtoa.

- Petteri on minulle liigapassareista kaikista tutuin, olemmehan aikoinaan pelanneet samassa joukkueessa peräti kolmessa eri seurassa (Pielaveden Sampo, Muuramen Lentopallo, Mutalan Riento). Näin ollen minulla on jo hieman paremmat lähtötiedot siitä millaisesta passarista on tyyppinä kyse. Uskon Petterin mukaantulon kaiken kaikkiaan rauhoittavan joukkueen tekemistä ja varmasti nuoremmat passaritkin saavat ammennettua oppia Petskun kokemuksen kautta.

- Se täytyy muistaa, että ei Petterinkään tulo vielä ole meille mikään pikavoitto vaan salilla saadaan tehdä edelleen JOKAISELLA osa-alueella hartiavoimin hommia! Usko kauden toisesta erävoitosta on kuitenkin vahva..., toteaa Jani lopuksi varsin ironiseen sävyyn

Penttinen on mukana jo seuraavassa ottelussa VaLePaa vastaan. Ottelu pelataan lauantaina maakunnassa, Nurmeksen PielisAreenalla. Toivotamme Petterin tervetulleeksi takaisin Liiga-Rientoon.

Varapuheenjohtaja Kauko Varis :

- 
Liiga-Riento on päättänyt palkata riveihinsä lisävoimia uuden passarin muodossa. Petteri Penttinen saapuu Kuopiosta täydentämään Riennon nuorta pelijoukkuetta. Penttinen on pelannut useita vuosia eri seuroissa ja on ollut aikoinaan myös Riennon riveissä. Penttisellä on kokemusta myös maajoukkuepelaajana.

- Tällä kaudella Liiga-Riento ei ole onnistunut saamaan yhtään otteluvoittoa, vaikka yksilösuoritusten perusteella siihen olisi kaikki edellytykset. Penttinen tuo joukkueeseen kokemusta ja rauhallisuutta, mikä toivottavasti palauttaa joukkueelle sitä itseluottamusta, mikä oli nähtävissä ennen kauden alkua harjoituspeleissä.

- Tällä pelaajahankinnalla pyritään säilyttämään suuren yleisön mielenkiinto paikallista lentopalloa kohtaan,
sponsoreita ja tukijoita unohtamatta. Alkukauden vaisusta menestyksestä huolimatta Liiga-Riennon organisaatio antaa täyden tuen kaikille pelaajille ja valmentajille ja uskoo edelleen joukkueen mahdollisuuksiin sarjan edetessä.

Uudistuneen Liiga-Riennon tekemisiä pääsee seuraamaan jo tulevana lauantaina 24.10.2015 klo 17:00 Nurmeksessa. Vastaan tulee silloin Valepa Vammalasta.


Liiga-Riento tiedotus

  Takaisin