Perpo ja Akaa Volley pelasivat laadukkaan sekä viihdyttävän viisieräisen

17.01.2023

Perpon ja Akaa Volleyn kohtaaminen Lapin Urheiluopistolla Rovaniemellä tiistaina virittäytyi jännittäviin asetelmiin. Perpolla oli niskassaan kaksi 0-3 tappiota ja vieläpä TUTO Volley kävi pari päivää sitten nappaamassa viimeisen playoff-paikan heidän nenän edestä. Taistelu paikasta on tiukkaa ja Perpo tarvitsi kuumeisesti pisteitä, jopa voittoa!

Ottelu lähti tasaisesti liikenteeseen molempien heilutellessa tahtipuikkoa tämän tästä. Vierasjoukkueen Ali Fazli aloitti räväkästi takomalla kahdeksan pistettä Perpon tonttiin, mutta kotijoukkue pystyi vastaamaan hyvin laajalla rintamalla takaisin. Ensimmäinen erä päättyi jatkopalloilla Akaa Volleyn hyökkäysvirheeseen Perpon viedessä sen 27-25. Lupaava alku lentopallo-ottelulle.

“Meidän täytyy taistella joka pelissä. Tarvitsemme kaikki pisteet. Olemme tehneet virheitä kriittisillä hetkillä. Tänäänkin teimme pieniä virheitä pahoihin paikkoihin. Vastustaja oli tänään kova. Tarvitsemme pisteitä kaikilta joukkueilta. Ovat he sitten sarjan kärjestä tai hännältä.”, kommentoi kevätkauden vahvasti aloittanut Perpon yleispelaaja Alvi Shurdhi.

Toisessa erässä nähtiin sisuuntunut Akaa Volley. Tämäkin erä oli todella tasainen, mutta Perpo sortui enemmän omin virheisiin. Perpon Fredric Gustavssonin (34/+26) käsi alkoi lämpeämään toisessa erässä hänen hyökäten 73% tehoilla. PErpo pysyi hyvin mukana erässä, mutta Akaa Volley venytti johdon, vieden erän lopulta 25-21 ja ottelun tasan.

“Hyvää lentopalloa oli tänään molemmilta joukkueilta. Emme olleet missään vaiheessa pelin päällä. Vastaanotto toimi tänään hyvin. Peli Fazlin kanssa on kulkenut hyvin”, kommentoi Akaa Volleyn ykköspassariksi noussut passari Saku Tuomivaara.

Kolmas erä olikin Perpon näytöstä. Joukkue osoitti kaivattua halua voittaa eriä ja pelata tasaisempia otteluita välttäen omia virheitä ja huonoja vaiheita. Perpo vei erän 25-18 ja näin vahvistaen yhden pisteen itselleen. Neljännessä erässä mentiin enemmän tasatahtia ja Perpolle tarjottiin kolmen pisteen voittoa eräpallon muodossa. Perpo sortui kahteen virheeseen ja Sauli Sinkkonen (15/+12) ratkaisi erän jatkopalloilla hyökkäyspisteellään lopulta Akaalle. Viides erä oli valmis alkamaan.

“Tämän päivän peli oli tasokasta lentopalloa. Molemmilla oli korkeat hyökkäysprosentit. Puolustuksessa olisi pitänyt ottaa palloja enemmän peliin.” Akaa Volleyn valmentaja Olli Kunnari antoi kunnian vastustajalle sekä hyvälle lentopallopelille häviöstä huolimatta.

Viides erä lähti Akaa Volleyn komennossa, mutta joukkue sortui omiin virheisiin pitäen Perpon mukana erän puoliväliin saakka. Perpo löysi erään vauhtia ja päästeli menemään Akaan ohi eräpallotilanteeseen saakka. Ville Järnvallin hakiessa kovaa ratkaisusyöttöä, pallon lopulta jäädessä verkon väärälle puolelle tilanne tasoittui 14-14. Akaan parhaana palkittu Ali Fazli (33/+24) teki myös samoin syöttövuorollaan ja seuraavassa pallossa ottelu taipui Perpolle myös hänen syöttövirheellään harmillisesti. Perpon juhlat olivat valmiit.

“Todella tärkeät pisteet meille. Kävimme jo pudotuspeliviivan alapuolella. Taistelemme joka pelissä tärkeistä pisteistä. Tänään molemmat joukkueet pelasivat hyvää lentopalloa jokaisella pelin osa-alueella. Lopussa olimme pikkuisen parempia. Tästä jatkamme kohti Sodankylää.” summasi Perpon päävalmentaja Guntis Atars ottelun kulkua.

PerPo - Akaa-Volley 3-2
27–25, 21–25, 25–18, 24–26, 16–14
Koti:Gustavsson 34/+26, Wetter 17/+10, Shurdhi 16/+6
Vieras:Fazli 33/+24, Petty 16/+9, Sinkkonen 15/+12