Seuraa meitä somessa:

Pirkanmaan Derby avaa Viikon otteluiden sarjan

02.10.2023

Kauden ensimmäinen Mestaruusliigan Viikon ottelu ja samalla ensimmäinen Ruudun maanantainen studio-ottelu pelataan 2.10. Orivedellä OrPon ja LP Kangasalan kesken. Pirkanmaan Derby on samalla molempien joukkueiden kauden liiga-avaus. Ottelu käynnistyy Oriveden liikuntahallissa kello 18.30 ja Ruudun uudistunut studiolähetys kello 18.00.

OrPon pelit päättyivät viime kaudella runkosarjan viitostilan jälkeen 2-3 -ottelutappioihin puolivälierässä Hämeenlinnaa vastaan. LP Kangasala puolestaan hävisi pronssiotteluissa Puijo Wolleylle 1-2.

Viime kaudella OrPo vei kaksi viimeistä joukkueiden kohtaamista LP Kangasalan voitettua ensimmäisen. Ainoan Orivedellä pelatun pelin OrPo voitti 3-1. Kymmenen viimeistä kohtaamista ovat LP Kangasalle 7-3 ja Orivedellä 5-5.

Kotijoukkue on uudistunut aikalailla. Fabio Menta hyppäsi fysiikkavalmentajan paikalta päävalmentajaksi ja avainpelaajista jatkoivat libero Emilia Putkisaari, keskipelaaja Jessika Mursula sekä yleispelaaja Ada Aronen. Ukrainalainen Polina Kochetkova on paljon vartijana hakkurina ja Hämeenlinnasta tullut Jenna Ylivainio passarina. Lisäksi teija Vuorenmaa kuulunee avainpelaajiin. Putkisaari ja vielä loukkaantuneiden kirjoissa oleva Anastajia Boricheva ovat ainoat ennen 2000 syntyneet pelaajat.

OrPon kokoonpano

Täysin kotimainen Arttu Keräsen valmentama LP Kangasala uudistui hilliitysti. Ada Peura ja Laura Penttilä ovat olennaisimmat vahvistukset, joista Tiiamari Sieväsen valtaviin saappaisiin astuvalla Penttilällä on edessään hieno haaste. Iina Andrikopoulou pelasi muutamia pelejä viime kaudella, mutta on käytännössä myös uusi pelaaja vieraiden paidassa. Netta Rekola, Emmi Jalonen, Iida Pöllänen, Laura Laukkanen, Viivi Pyhäjärvi ja Neea-Maria Joki ovat kaikki liigan kärkikastin pelaajia.

LP Kangasalan kokoonpano

Ruudun ensimmäinen maanantaistudio klo 18

Ottelu on samalla kauden ensimmäinen Ruudun maanantainen studiottelu. Maanantai-studioissa käsitellään asiantuntijoiden kanssa otteluita syvemmältä ja tutustutaan myös muihin lajin hienouksiin. Studion vetäjinä toimivat kauden aikana Toni Flink, Jarmo Korhonen ja Panu Markkanen. Asiantuntijakaartiin kuuluvat mm. Riikka Lehtonen, Ronja Heikkiniemi, Jukka Koskinen, Eemeli Kouki ja Ville Kakko sekä muutamia muitakin kauden aikana. Sudiolähetykset alkava aina 30 minuuttia ennen ottelua.

Maanantain Ruudun studiottelut runkosarjassa 2023-2024
2.10. OrPo-LP Kangasala
9.10. Akaa Volley-Tiikerit
23.10. Pölkky-Arctic Volley
13.11. Tiikerit-Kyky
20.11. Loimu-Hurmos
4.12. TUTO - Akaa-Volley
18.12. OrPo-LP Viesti
15.1. LiigaPloki-Puijo Wolley
5.2. JymyVolley-Arctic Volley
12.2. LP Kangasala-LiigaPloki
26.2. VaLePa-KyKy
4.3. Ducks-Savo Volley

Kauden ensimmäisessä studiossa isännöi Panu Markkanen ja asiantuntijoina ovat kaikkien aikojen suomalainen naislentopalloilija Riikka Lehtonen sekä pitkäaikainen liigavalmentaja Jukka Koskinen. Ottelun selostaa Jussi Poutala ja kommentaattorina toimii Ismo Tahvanainen.

  Takaisin