Pistejako piti molempien pudotuspelitoiveita elossa

25.01.2024

Vantaa Ducksin unelma puolivälieriin pääsystä elää. Karelian Hurmos kaatui komeasti Lumossa kovan taistelun jälkeen viidessä erässä 3-2 (22-25,27-25, 21-25, 25-20, 17-15).

Lentopallon Mestaruusliigassa tässä vaiheessa kautta ei ole kuin tärkeitä otteluja. Tänään torstaina Vantaa Ducks kohtasi enemmän kuin tärkeässä ottelussa yhden päävastustajistaan, Karelian Hurmoksen. Edellinen joukkueiden välinen ottelu päättyi Vantaa Ducksin voittoon 3-1 29.11.2023. Tänään Takuusähkö Oy:n sähköistyksen ammattilaisten isännöimässä ottelussa Vantaan ja pääkaupunkiseudun ylpeys oli tiukkojen vaiheiden jälkeen vahvempi erin 3-2. Yleisöä oli nauttimassa huippulentopallosta 393 katsojaa.

Ensimmäisen erän hahmo oli Karelian Hurmoksen hakkuri Isaias Sanches. Hän hyökkäsi, puolusti ja torjui. Erä meni tasaisissa merkeissä 16-16 tilanteeseen. Sitten Hurmos nykäisi ja oli välillä 2 ja välillä 3 pisteen johdossa. Erä päättyi Sanchesin torjuntaan ja Hurmos vei erän pistein 22-25. Ducksilta yleispelaajina avauksessa tänään olivat Kalle Kattelus ja Marko Määttänen.

Toinen erä oli eläimellistä taistelua. Hurmos puolusti kaikki peliin, niin mahdolliset kuin mahdottomat pallot. Mikään ei meinannut kuolla. Silti Ducks oli tasoissa tai pisteen johdossa. Janne Marttila oli erän keskivaiheilla liekeissä nelospaikan hyökkäyksissään. Hurmoksella oli jo yksi eräpallo tilanteessa 24-25. Pavicevic veti ässän ja tilanteeksi 26-25. Murray torjuu Sanchesin kakkospaikan hyökkäyksen ja erä Ducksille pistein 27-25. Huh ja huh mikä erä.

Kolmas erä lähti vahvasti Ducksin komennossa. Syöttö ja torjunta kulki. Tilanne 9-5 kotijoukkueelle. Sitten Hurmos taisteli pallon ja syöttöruutuun Ducksin ollessa P1-tilanteessa meni Janne Marttila. Tilanne oli pian 10-13. Ducks tuli vielä tasoihin, mutta Hurmos piti syötöllään ankkoja hyökkäykset kurissa. Tilanne pian jälleen 15-20 ja Hurmos meni menojaan ja erä pistein 21-25 vieraille.

Neljäs erä oli Ducksin erä. Ankat johtivat parhaimmillaan kuusikin pistettä. Hyökkäyksessä hahmot olivat Määttänen ja Kalle Kattelus. Ankkatorjunnassa osakkeitaan nostivat Porkka, Murray ja Pavicevic. Ankat tekivät enemmän syöttövirheitä kuin Hurmos, mutta hurmoksellinen puolustus ei onnistunut enää neljännessä erässä. Kalle Kattelus päättää erän pistein 25-20.

Viides erä oli tahtojen taistelu. Ankat olivat välillä kahden pisteen ja välillä yhden pisteen johdossa. Hurmos johti erässä tilanteessa 0-1 ja tilanteessa 13-14 sekä 14-5 Ankat johtivat parhaimmillaan jo 12-9. Ankat torjuivat kovan taistelun jälkeen ottelupallon tilanteeseen 16-15. Myös ankkatorjunnalla erä loppuu lukemiin 17-15 ja koko ottelu Vantaa Ducksille erin 3-2.

Viidennessä erässä Hurmoksen tunnetasoa nosti, kun tuomari tuomitsi pitkän taistelupallon Ducksille, kun Daryl Tay oli estänyt Milutin Paviceviciä tavoittelemasta palloa. Tuomio oli oikea ja sääntöjen mukainen.

Hurmos jätti kyseisestä pallosta vastalausevarauksen pöytäkirjaan ottelun jälkeen.

Ankat ottivat kauden liigaennätyksen 21 torjuntaa, joka oli yksi ottelun ratkaisuista. Toisaalta ottelua piti tasaisena se, että Ducks teki 27 syöttövirhettä ja Hurmos vain 10.

Otteluisäntä Takuusähkö Oy valitsi Vantaa Ducksin parhaaksi pelaajaksi justin Lui ja Karelian Hurmoksesta Isaias Sanches. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Justin Luin.

Justin Lui, Vantaa Ducks

”Olen todella onnellinen yhdessä joukkueen kanssa voitosta. Me ansaitsimme tämän voiton. Todella kova taistelu molemmilta joukkueilta. Varmasti pisin ottelun meiltä tällä kaudella. Viihdyn hyvin Suomessa ja Korsossa. Lumi ja talvi on minulle tuttu jo Kanadasta.”

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Kun katsoo noita hurjia puolustusmääriä, niin kyllä siinä on saanut lentopalloa pelata. Tänään auttoi paljon, jos jaksoi olla kärsivällinen ja rakensi heikoistakin paikoista ratkaisuja ja saada ne riittävät pallot tänään alas. Tänään meillä oli hyviä ja huonoja hetkiä. Pelattiin tänään koko ajan samat rotaatiot vastakkain, joten siinä tulee kaveri tutuksi ja sitä kautta saatiin paljon torjuntoja. Oon tosi ylpee jätkistä, että hoitivat tänään voiton.”

Isaias Sanches, Karelian Hurmos

”Vain yksi joukkue voi voittaa, vaikka taistelu oli pitkä ja kova. Haluan onnitella Vantaa Ducksia voitosta.”