Seuraa meitä somessa:

Pölkky edelleen pohjoisen rouva WoVon hyvästä vastarinnasta huolimatta

06.10.2020

WoVo Rovaniemi heitti kovan haasteen Pölkky Kuusamoselle tiistai-iltana, mutta jäi ilman palkintoa. Kuusamolaiset ottivat kolmannen täyden pistepotin erin 1-3 (23-25, 25-21, 23-25, 27-29).

Voitto oli keskinäisissä Pölkylle 13 perättäinen. Viimeksi WoVo on voittanut Pölkky Kuusamon liigapelissä playoffeissa keväällä 2017.

100. liigapelinsä pelannut Saana Lindgren oli joukkueen avauspelin tapaan liekeissä. Lindgren teki 34/+29 ja on näin kerännyt kahteen ensimmäiseen liigapeliiinsä tällä kaudella 72/+56. Viime kaudella hakkuri tarvitsi seitsemän ensimmäistä liigapeliä samaan saaliiseen päästäkseen.

Voittajien tehonainen oli 22/+8 tehnyt hakkuri Polina Malik. Tehotilaston paras oli 16/+11 tehnyt Jessica Kosonen, joka ottelun loppuvaiheessa loukkasi päätänsä iskettyään sen mainosaitaan puolustusyrityksessään.

Pölkyn Jonna Wasserfaller puuttui kokoonpanosta pienen ylävartalovamman vuoksi,

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Tasollisesti peli oli ihan ok, kun molemmat ovat plussan puolella 30 verran. Kotisalissa pelejä ei voi näin aloittaa, että lähdetään odottelemaan, mitä kaveri tekee. Jos olisimme lähteneet alusta asti pelaamaan, niin olisimme voittaneet tänään.

Iida Paananen, WoVo:

- Yleisölle ottelu oli varmasti viihdyttävää, mutta lievästi sanottuna ketuttaa, että paskottiin housuun noissa erien lopuissa. Siinä oli tänään se ero joukkueiden välillä. Meidän olisi pitänyt olla rohkeampia. Jos positiivista haluaa tästä hakea, niin Saanan pelaaminen on todella hyvällä tasolla, ja kun siihen saadaan muiden osalta lisäbuustia, niin hyvä tästä tulee.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Erät oli tosi tiukkoja ja WoVo antoi kovan haasteen tänään. Tiedettiinkin, että vaikea peli on tulossa, se nähtiin jo harjoituskaudella, että joukkueen pelissä on ideaa. Saana jatkoi hurjaa virettään ja täytyy sanoa, että Iida – Saana -akseli toimii heillä kyllä mallikkaasti. Erien loppujen pelaamiseen täytyy olla tyytyväinen. Pelitahti on kova, mutta onneksi on leveyttä rosterissa, että pystymme kierrättämään pelaajia. Uskon, että se voi olla hyväkin juttu joukkueen hitsautumisen kannalta.

Jessica Kosonen, Pölkky Kuusamo:

- Upea suoritus Tai Bierrialta, joka tuli tilalleni törmäykseni jälkeen. Se osoittaa, että lentopallo on joukkuepeli viimeisen päälle. Itselleni ei käynyt törmäyksessä pahemmin, vähän päätä särkee, mutta näitä sattuu. Paikalliskamppailulatingin vuoksi peli oli molemmin puolin hieman hapuilevaa. Annoimme WoVon tulla peliin mukaan, toki he pelasivat hienosti ja saivat hurmoksen päälle, minkä vuoksi meilläkin oli vaikeaa. Olen tosi ylpeä meidän porukasta, kun pystyimme voittamaan vaikean pelin täällä vieraskentällä, joka ei ole helppo paikka pelata kellekään.

WoVo - Pölkky 1-3 (23-25, 25-21, 23-25, 27-29)
WoVo: Lindgren 34/+29, Kärkkäinen 12/+3, Viljanen 11/-3
Pölkky: Malik 22/+8, Kosonen 16/+11, Pyhäjärvi 13/+4
Ässät 7-7 , syöttövirheet 16-7, torjunnat 12-8, hyökkäys% 47-40, vastaanotto% 39-40

Pistekilpailu
3 Kosonen Pölkky
2 Lindgren WoVo
! Lindberg Pölkky

PROlibero
Outi Polso WoVo

Parhaat pelaajat
WoVo: Saana Lindgren
Pölkky Kuusamo: Jessica Kosonen

Ottelutilasto

Ruudun tallenne

Kuvat: Marko Junttila

  Takaisin