Pölkky jatkaa horjumatta - LiigaPloki syvensi JymyVolleyn tuskaa -

18.11.2023

Pölkky Kuusamo otti kauden viidennen täyden pistepottinsa naisten Mestaruusliigassa lauantainta yhtä monennesta ottelustaan kaadettuaan OrPon vieraissa 3-0. Ottelu oli samalla Pölkky Kuusamon liigahistorian 400:s. LiigaPloki puolestaan piti voitollaan JymyVolleyn edelleen nollakerhossa kahdeksan pelatun ottelun jälkeen.

LiigaPloki otti täyden pistepotin Pihtipudas-salissa JymyVolleylta. Helposti voitto ei tullut, sillä sarjassa vielä ilman pisteitä oleva nurmolaisjoukkue laittoi kahdessa ensimmäisessä erässä kotijoukkueen tiukille.

LiigaPloki-JymyVolley 3-1 (26–24, 20–25, 25–12, 25–14)

Aloituskokoonpanot:
LiigaPloki: Mebus, Rasinperä, Ellis, Kähkölä, Inskip, Kenjalo ja Joensalo (libero)
JymyVolley: Mansikkaviita, Koivuniemi, Päykkönen, Burse, Robinson, Bajnokova ja Honkanen (libero)

Ensimmäinen erä oli molemmilta hermostunutta tekemistä. LiigaPloki teki erään peräti kahdeksan syöttövirhettä ja vierasjoukkuekin viisi. LiigaPloki otti erän puolivälissä kolmen pisteen johdon, mutta JymyVolley taisteli sitkeästi ja pääsi jo eräpallotilanteeseen. Erä kotijoukkueelle Rasinperän ja Ellisin kolmella hyökkäyspisteellä.

Yleisö odotti, että erävoitto vapauttaisi kotijoukkueen peliä, mutta toinen erä oli Jymyltä vahva niin torjunnassa kuin hyökkäyksessäkin. LiigaPlokin sortuessa varovaisuuteen ja virheilyyn, pitkälle erätauolle mentiin tasatilanteessa.

Pitkällä erätauolla LiigaPlokin valmentaja Hakan Can Turan teki muutoksen kenttäjärjestykseen vaihtamalla yleispelaajien paikkoja ja osaltaan sekin näytti tepsivän. Kotijoukkueen pelio lähti rullaamaan ja puolestaan vieraiden peliote katosi virheilyyn.

Neljännessä erässä vaikutti siltä, että JymyVolleyn usko ottelun voittamiseen hiipui ja LiigaPloki marssi erä- ja otteluvoittoon suhteellisen helposti.

Hakan Can Turan, LiigaPloki:

– Tämä peli jännitti minua. Meillä oli ottelun alussa vaikeuksia vastaanotossa. Kahden erän jälkeen tehdyt taktiset muutokset auttoivat meidät otteluvoittoon.

Patrik Ojaniemi, JymyVolley:

– Parempaan suuntaan mentiin kahdessa ensimmäisessä erässä, sitten kolmannessa erässä tuli liikaa helppoja virheitä. Pelimme ei kestä vielä kasassa koko peliä.

Duska Kenjalo, LiigaPloki:

– Tämä oli kova peli meille, ottelun alussa meillä oli vaikeuksia vastaanotossamme. Olen onnellinen joukkueen voitosta. Tämä oli tärkeä voitto meille.

Veda Mansikkaviita, JymyVolley:
– Kaksi erää pelasimme omalla tasolla. Syötimme LiigaPloki vastaanoton rikki. Pitkän erätauon jälkeen pelimme meni taas lukkoon.

Parhaan pelaajan palkinnot menivät hakkureille, Duska Kenjalo LiigaPloki 19 (+14) Jada Burse Jymyvolley 16 (+6)

Villi-pelaajakisan palkitut, LiigaPlokilta varsinkin syöttöpelissä loistanut Kara Inskip ja JymyVolleylta yleispelaaja Annika Koivuniemi.

LiigaPlokin libero Emilia Joensalo teki taas muutaman “haamupelastuksen” palkittiin ansaitusti PRO Libero-tittelillä.

Nusbaum järjesti näytöksen Orivedellä

Carlyle Nusbaum näytti Orivedellä lentopallo-osaamistaan, kun Pölkky haki puhtaan 3-0 voiton kotijoukkue Oriveden Ponnistuksesta. Nusbaumin pistesaldo oli 18, tosin virheitäkin tapahtui ja hänen +/- tilastonsa saldoksi jäi +6. Taustalla hääri Pölkyn hakkuri Lexi Pollard, joka pelasi varsin hyvän ottelun saldolla 13/+9.

OrPo oli koko ottelun ajan takaa-ajajana, ainoastaan kolmannessa erässä OrPo kävi johdossa. Pölkyn vahva hyökkäyspeli oli OrPon puolustukselle liikaa. Pölkky hyökkäsi torjunnan väleistä ja välillä tuntui, että hyökkäyksiä tuli mahdottomistakin paikoista.

Molemmat joukkueet esittivät hyvää syöttöpeliä. Ässät menivät Pölkylle 8-7. Eniten ässiä Sofia Lehdolle 4 ja Jenna Ylivainiolle 3. Vastaanotot menivät kotijoukkueelle 42 % ja Pölkylle 39 %. Hyökkäysprosentit Pölkylle 49-35.

Selkein ero oli torjunnassa. Pölkylle 10 torjuntaa ja OrPolle 5 torjuntaa, jotka kaikki teki Milla Haapaniemi. Haapaniemi olikin OrPon tehokkain pelaaja 10/+8 saldolla.
Kaikkiaan Pölkky oli vahva joukkue, mutta hekin joutuivat kokeiluista huolimatta peluuttamaan ykköskuusikkoaan. Valmentaja Sotiris Gotsis yritti useaan kertaan käyttää vaihtopelaajia, mutta joutui vaihtamaan takaisin.

Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu Teija Vuorenmaa: ”Tappio harmitti, oma peli ei toiminut, ei pelattu taktiikan mukaan. Omassa vastaanotossa parantamista.”

Pölkyn parhaana palkittu Carlyle Nusbaum: ”Helppo ja vaikea peli. Aikaa siitä, kun viimeksi pelattiin vierasottelu. Tein liikaa virheitä. Olisi voinut olla viisaampi.”

Sotiris Gotsis: ”OrPolla ei ole hakkuria. On helppo pelata, kun kakkospaikalta ei ole uhkaa.”

Fabio Menta: ”Oli turhauttavaa, viikko ollut rikkonainen. Taktiikkaa ei noudatettu.”

OrPo - Pölkky Kuusamo 0-3
19–25, 21–25, 18–25
Koti:Vuorenmaa 11/+5, Haapaniemi 9/+7, Aronen 9/+0
Vieras:Nusbaum 15/+3, Pollard 13/+9, Lehto 7/+6