Pölkky kompuroi hetken - palasi muuten vakuuttavasti voittokantaan

22.02.2024

Poislukien Hämeenlinnan Lentopallokerhon täysin dominoima (25-9) toinen erä, oli Pölkky Kuusamon paluu voittokantaan torstaina vakuuttava Vierasvoitto kirjattiin 3-1 ja samalla nähtiin myös Juulia Jäppisen PROlibero-kilpailun voiton ratkeaminen.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja Kuusamon välinen lentopallon naisten liigaottelu eteni kuin Linnanmäen perinteikäs vuoristorata konsanaan. Vauhti kiihtyi hetkittäin hurjaksi. Ylä- ja alamäet seurasivat toisiaan likimain hengästyttävällä tahdilla.

Kuusamo lähti torstai-illan otteluun pitkästä aikaa uudessa tilanteessa. Kolmentoista kuukauden ja 39 ottelun voittoputki katkesi keskiviikkona Huittisissa, LP Vampulan voitettua hallitsevan mestarin suoraan kolmessa erässä.

Kuusamon keskipelaaja Bettina Yli-Sissala totesi ennen ottelua voittoputken katkeamisen jopa helpottaneen joukkueen valmistautumista. Hänen mukaansa putken kasvattamisesta alkoi pikku hiljaa tulla joukkueelle pakkomielle. Hämeenlinnaa vastaan kausi ikään kuin alkoi alusta.

Takaisin vuoristorataan. Kuusamo aloitti Kerhoa vastaan vapautuneesti ja väkevästi. Avauserässä hurjasteli ennen kaikkea hakkuri Oona Pennanen, joka hyökkäsi viisi pistettä ja syötti kaksi ässää. Avauserä Kuusamolle 25-17.

Toisessa erässä suunta muuttui. Tuntui, että Kerholta puuttui vuoristoradan vaunustaan tyystin jarrumies, niin hurjaksi vauhti hetkittäin kiihtyi. Kerho syötti kakkoserässä neljä ässää ja torjui peräti kuusi pistettä. Toinen erä merkittiin kotijoukkueelle tylysti 25-9. Kerho esitti erässä kenties kauden parasta osaamistaan.

Lentopallokerhon kokoonpanossa ilahdutti passari Pipsa Roivaisen paluu pelaavaan kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen. Hetkittäin poissaolo näkyi pienenä epävarmuutena, mutta kokonaisuutena Roivaisen paluu sujui jatkoa ajatellen lupaavasti.

Kolmas erä poikkesi kahdesta edellisestä. Kuusamo karkasi kahteen otteeseen likimain ratkaisevan tuntuisesti, johtaen erää parhaimmillaan kuudella pisteellä. Kerhon sinnikäs taistelu siirsi ratkaisua, mutta Kuusamo voitti erän lopulta 25-23. Kuusamon passariksi kolmanteen erään vaihdettu Sofia Lehto löysi keskihyökkäyksillä toistuvasti Amiya Jones, joka saalisti erässä seitsemän pistettä.

Neljännen erän alkutahdit takoi Kuusamon tuorein hankinta, yleispelaaja Erin Shomaker, jonka kaksi perättäistä ässää avittivat Kuusamon nopeaan tahtiin 11-3 johtoon. Täydet kolme sarjapistettä matkasivat lopulta Koillismaalle. Kuusamo voitti erän 25-14, ja ottelun näin erin 3-1. Erityisesti Kuusamon vastaanottopeli vakuutti, kun laadukkaita vastaanottoja kertyi 59% teholla.

Kuusamo huilautti ottelussa kahta runkopelaajansa, hakkuri Lexi Pollardia ja yleispelaaja Carlyle Nusbaumia. Mestarin rosterin laatu ja syvyys riittivät pikku ailahtelusta huolimatta voittoon.

Vierasjoukkueen parhaana pelaajana palkittiin keskipelaaja Amiya Jones, ja kotijoukkueen parhaana yleispelaaja Heini Kovanen. Ottelun ProLiberona palkittiin Kuusamon Juulia Jäppinen.

Amiya Jones, keskipelaaja, Kuusamo:

Ottaen huomioon pikku kolhumme ja muutokset kokoonpanomme pelasimme mielestäni hyvän ottelun. Pelasin tänään hiukan aikaisemmasta tavasta poiketen. Kanssapelaajani luottivat minuun ja onnistuin ratkaisuissani.

Heini Kovanen, yleispelaaja, Lentopallokerho:

Harmittaa, että aloitimme kakkoserä poislukien erät huonosti. Tuli hyviä hetkiä, mutta edelleen liikaa niitä huonoja. Kakkoserä osoitti, kun saamme oman pelimme toimimaan pystymme pelaamaan hyvällä tasolla. Mutta yksi hyvä erä ei riitä, pitää pystyä säilyttämään taso.

Sotiris Gkotsis, päävalmentaja, Kuusamo:

Toistan itseäni eiliseltä. Yritämme hiukan lepuuttaa pelaajiamme. Samalla pystyn antamaan toisille mahdollisuuden näyttää osaamistaan pudotuspelejä ajatellen. Hämeenlinna osoitti toisessa erässä tasonsa ja antoi meille samalla oppitunnin jatkoa varten.

Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho:

Kuusamo osoitti tänään miksi he johtavat sarjaa. Yksi hyvä erä ei riitä. Voittajan mentaliteetti tarkoittaa, että pitää voittaa otteluita, ei eriä. Hukkasimme mahdollisuutemme kolmannen erän ratkaisun hetkillä. Toisessa erässä syöttöpelimme ja torjuntamme toimivat, kuten pitääkin.

Hämeenlinna - Pölkky Kuusamo 1-3
17–25, 25–9, 23–25, 14–25
Koti:Kilpinen 17/+12, Kovanen 12/+3, Madsen 11/+9
Vieras:Jones 20/+15, Harris 15/+7, Palmer 11/+3