Seuraa meitä somessa:

Pölkky Kuusamo, LP Kangasala ja Puijo Wolley voiton päässä välieristä - OrPo tasoitti voitot LP-Vampulaa vastaan

15.03.2024

Naisten puolivälieräpareissa edettiin perjantaina kolmen parin suhteen jo kattkopaikkaan sunnuntaiksi. LP Kangasala, Pölkky Kuusamo ja Puijo Wolley ottivat toiset voittonsa, kun taas Oriveden Ponnistus tasoitti ottelusarjan 1-1:een kukistettuaan LP-Vampulan.

Pölkky Kuusamo 3-0 -voittoon Rovaniemllä ja voiton päähän välieräpaikasta

Arctic Volley – Pölkky Kuusamo 3-0 (24-26 / 22-25 / 18-25)

364 katsojaa saapui Santasportille Mestaruusliigan toiseen puolivälierään, kun Arctic Volley kohtasi Pölkky Kuusamon. Ottelun teema oli heti alusta asti selvä. Joukkueet kilpailivat kentällä ja yleisössä Arctic Volleyn junioreiden johdolla kotiyleisö saivat haasteen Kuusamosta saapuineilta vajaalta 40:lta Pölkky-faneilta.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, kun ottelun johtaja vaihtui edestakaisin. Erän puolessavälissä Arctic Volley otti ohjia, kun Adriel Goodmanin muutaman pisteen ansiosta. Pölkky Kuusamon päävalmentaja Sotiris Gkotsis oli pakotettu ensimmäiseen aikalisään tilanteessa 18-15 ja toiseen tilanteessa 22-19. Tässä välissä Arctic Volley kerkesi ottaa aikalisän, kun Pölkky kerkesi saada tasaisemmaksi tilanteeksi jo 20-19. Arctic Volleylla oli jo ensimmäinen eräpallo tilanteessa 24-23, mutta muutamalla Pölkky Kuusamon pisteellä erä Kuusamolle 24-26.

Arctic Volley teki pienen muutoksen aloituskokoonpanoon, kun Adriel Goodman vaihtui Miia-Maria Mäkikyröön. Sormien läpi valahtanut erä ei vaikuttanut Arctic Volleyn peliin, kun Sarah Glynnin johdolla Arctic Volley johti jo 10-7. Pölkky Kuusamo kuitenkin otti itseään niskasta kiinni ja lopulta 12-14 tilanteessa Jukka Lehtonen otti aikalisän. Tämän jälkeen Pölkky piti johtonsa toisen erän loppuun. Amiya Jonesin johdolla Pölkky otti toisen erävoiton 22-25.

Pitkän erätauon ja pullakahvien jälkeen kentällä nähtiin sisuuntunut Pölkky Kuusamo. Arctic Volley otti johdon 1-0 ja sen jälkeen Pölkky Kuusamo piti koko loppuottelun johtoa yllä. Tilanteessa 4-9 Arctic Volley otti tupalvaihdon, kun Adriel Goodman ja Neea Tasala korvasivat Roosa Raution ja Lisa Jaunetin. Lopulta Bettiina Yli-Sissalan ja Makenzie Harrisin johdolla Pölkky vei erän 18-25 ja lopulta koko pelin 0-3.

Ottelusarja jatkuu Kuusamossa tulevana sunnuntaina kello 17:00, jolloin Pölkyllä on ensimmäinen mahdollisuus laittaa sarja poikki.

Pölkyn Bettina Yli-Sissala pelasi 200. ottelunsa liigassa.

Miia-Maria Mäkikyrö, Arctic Volley:

- Hyökkäyksessä ei oltu samalla tasolla kuin Kuusamossa ja Pölkky pelasi hyvin ja siten Pölkky vei voiton. Mukava päästä pelaamaan ensimmäisiä pudotuspelejä, oma pelivire hieman hukassa. Päivä kerrallaan tulevaa sunnuntaita kohti. Haetaan uusia juttuja sunnuntaita varten ja pidetään huoli, että palataan Santasportille ensi viikon tiistaina.

Amiya Jones, Pölkky Kuusamo:

- Onnellinen, että voitettiin nopeasti, pelattiin hyvin joukkueena. Oltiin fokusoituneita peliin, kun tiedettiin, että Arctic Volley pelaa hyvin kotonaan. Tällä hetkellä harjoittelu on pääasiassa palauttelua. Otetaan tästä voitosta kaikki hyvä mukaan, rentoudutaan ja katkaistaan sarja Kuusamossa.

Jukka Lehtonen, Arctic Volley:

- Ei ole tekemätön paikka vielä nousta voittoon tässä sarjassa. Sen verran monta pudotuspeliä itse nähnyt, että sitten, kun toinen joukkue voittaa kolme voittoa, sarja päättyy siihen. Ensimmäinen erä ei vaikuttanut toiseen erään mitenkään, joukkue on vahva, ettei me anneta pienten asioiden lannistaa. Hyökkäyspeliin tarvitaan enemmän paukkuja, eli enemmän pisteitä hyökkäyksistä.

Sotiris Gkotisis, Pölkky Kuusamo:

- Pudotuspelit ovat vaikeita pelejä. Kaksi ensimmäistä erää olivat tiukkoja, kolmannessa ArVo taisteli hyvin, mutta saimme tärkeän voiton tästä pelistä. Sunnuntain pelissä olisi tarkoitus katkaista sarja. Joukkueella on loukkaantumisia, Jäppinen loukkaantui keskiviikkona ja emme tiedä pystyykö hän pelaamaan sunnuntaina. Tilanne on ollut sama tammikuusta lähtien ja laitamme kentälle parhaan pelaavan kuusikon.

Arctic Volley - Pölkky Kuusamo 0-3
24–26, 22–25, 18–25
Koti:Glynn 10/+5, Goodman 8/+4, Jaunet 7/+3
Vieras:Palmer 16/+7, Jones 13/+9, Harris 11/+6

MVP:t
Arctic Volley: Adriel Goodman
Pölkky Kuusamo: Amiya Jones

Katsojia 363

Ottelusarjan tilanne 2-0 Pölkky Kuusamolle, kolmella voitolla välieriin

Seuraavat ottelut
SU 17.3. klo 17:00 Pölkky Kuusamo - Arctic Volley
Tarvittaessa
TI 19.3. klo 18:30 Arctic Volley - Pölkky Kuusamo
TO 21.3. klo 18:30 Pölkky Kuusamo - Arctic Volley

Ottelukuvat

Ottelutilasto

LP Kangasala vahva Pihtiputaalla

LiigaPloki-LP Kangasala 0-3 (18-25, 13-25, 22-25)

Aloituskokoonpanot
LiigaPloki: Hakonen, Kenjalo, Rasinperä, Ellis, Rammelsberg, Kähkölä, Joensalo (libero)
LP Kangasala: Jalonen, Joki, Pöllänen, Ahtola, Rekola, Laukkanen, Penttilä (libero)

LP Kangasala jatkoi vahvoja otteitaan vierasottelussaan LiigaPlokia vastaan ja onnistui pelin kaikilla osa-alueilla lähes täydellisesti. LiigaPloki taisteli, mutta ei pystynyt perjantain ottelussa haastamaan vierastaan kuin hetkittäin.

Ensimmäinen erän alku oli tasainen, mutta Kangasala hivuttautui nopeasti muutaman pisteen etumatkalle. Hakan Can Turan otti LiigaPlokin ensimmäisen aikalisän tilanteessa 6-9, mutta vierasjoukkueen vahva jakso vei sen jo kahdeksan pisteen karkumatkalle 7-15 tilanteeseen. LiigaPlokin Kaley Rammelsberg joutui jättämään erän kesken pienen loukkaantumisen takia. LiigaPloki pääsi vielä kolmen pisteen päähän 15-18, mutta pitemmälle kiri ei kantanut ja erä selkeästi vieraille 18-25.

Toisessa erässä LP Kangasala karkasi 4-4 tilanteesta neljän pisteen johtoon Joen ja Ahtolan hyökkäyksillä ja LiigaPlokin muutamalla sähellyspallolla. Kotijoukkue pääsi vielä parin pisteen iskuetäisyydelle 10-12, mutta tiukempi haasto kuivui osaltaan myös syöttövirheisiin. Kangasalan peli rullasi vahvasti ja hyökkäysvoimaa löytyi koko laituriosastolta. Varsinkin Heini Ahtola oli suuressa hyökkäysroolissa erän lopun ratkaisijana. Erän loppu musertavasti vieraille.

Kolmas erä oli kotijoukkueelta paras ja se nousi viiden pisteen takamatkasta haastamaan vieraat erävoitosta. Tilanne oli tiukimmillaan 21-22, mutta huippupelin pelannut LP Kangasala ei hätkähtänyt, vaan vei viimeiset pisteet varmoilla otteillaan. Ottelusarja ja LiigaPlokin kausi on katkolla sunnuntaina Kangasalla.

Hakan Can Turan, LiigaPloki:

– Onnittelut voitosta Kangasalalle. He hyödynsivät tehokkaasti heikkouksiamme. Vastaanottomme parani pelin kestäessä. Sunnuntaina seuraava peli vaatii meiltä kovaa panosta, sillä olemme hävinneet kaikki kohtaamiset heidän kotisalissaan.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Vaikeista lähtökohdista lähdettiin peliin, kolme pelaajaa oli yo-kirjoituksissa ennen ottelua. Se kaivertaa, kun syksyllä on jo tiedossa kirjoituspäivät, mutta sitä ei huomioida sarjaohjelmassa. Tytöt yllättivät pelissä, vaikka oli raskas päivä koulussa. Onnistuttiin kairaamaan voitto onnistuneilla syötöillä ja hyvällä hyökkäyspelillä ja puolustuspelaamisella. Hallissa oli hyvä playoff-tunnelma.

Nelly Kinnunen, LiigaPloki:

– Lähdimme pelaamaan hyvällä fiiliksellä. Kotisalissa on tosi kiva pelata, mutta pelin edetessä vastustaja alkoi hyökätä kovaa ja alkoi puolustamaan. Siihen se peli lopulta ratkesi.

Emmi Jalonen, LP Kangasala:

– Olen tyytyväinen peliimme ja taktiseen tekemiseen. Jatkopalloissa olimme kovia.

LiigaPloki - LP Kangasala 0-3
18–25, 13–25, 22–25
Koti:Ellis 13/+2, Kenjalo 10/+6, Rasinperä 6/-2
Vieras:Joki 22/+17, Ahtola 12/+9, Pöllänen 12/+8

MVP:t
Duska Kenjalo, LiigaPloki
Laura Penttilä, LP Kangasala

Katsojia 386

Ottelusarjan tilanne 2-0 PLP Kangasalle, kolmella voitolla välieriin

Seuraavat ottelut
SU 17.3. klo 17:00 LP Kangasala - LiigaPloki
Tarvittaessa
TI 19.3. klo 18:30 LiigaPloki - LP Kangasala
TO 21.3. klo 18:30 LP Kangasala - LiigaPloki

Ottelukuvat

Ottelutilasto

OrPo löi voitot tasoihin

OrPo ja LP-Vampula kohtasivat toisessa puolivälieräottelussa, jonka merkitys sarjan jatkon kannalta oli todella suuri. Ottelun ratkaisuksi muodostui Jenna Ylivainion pyörittämä monipuolinen hyökkäyspeli ja Ada Arosen loistoilta pallojen tappajana. Kotijoukkue jaksoi olla pitkissä palloissa kärsivällinen LP-Vampulan puolustaessa erittäin hyvin. OrPo hyökkäsi laajemmalla rintamalla ja useista helpoista puolustusvirheistä huolimatta peli pysyi kotijoukkueen hallinnassa.

Peli alkoi kotijoukkueen hallitessa tapahtumia, ja Jessika Mursulan ässäsyötön jälkeen peli oli jo 5–1. LP-Vampula tasoitti ottelun nopeasti. Ottelu eteni tasaisesti tilanteeseen 18–17, jolloin LP-Vampula käytti ensimmäisen aikalisänsä. LP-Vampula eteni jo eräpalloon tilanteessa 24–21, mutta OrPo nousi tasoihin Arosen hyökkäyksellä. Cheyenne Jonesin lyötyä leveäksi ja Ylivainion torjuttua hyökkäyksen erä päättyi kotijoukkueelle 26–24.

Toinen erä oli alusta alkaen LP-Vampulan selkeää hallintaa. OrPon aloituksen nosto ei toiminut eikä hyökkäyksiä saatu päätettyä kenttään. Lisäksi kotijoukkueelle jäi runsaasti helppoja palloja puolustamatta. Erän puolessa välissä Fabio Menta teki tuplavaihdon, jolloin kentälle tulivat Aino Etelä ja Nea Subotic. Tämä ei auttanut, vaan Kate Brennanin ässäsyötöllä LP-Vampula johti erää jo 20–7. Loppuerä oli enää muodollisuus ja päättyi vieraille 25–15.

Pitkän erätauon jälkeen kolmannen erän alku oli kotijoukkueen totaalista näytöstä, ja tilanne oli parhaimmillaan jo 10–1. Kotijoukkue onnistui pitämään reilun johtoaseman, mutta siitä huolimatta Menta käytti aikalisän rauhoitellakseen joukkuetta tilanteessa 20–11. Loppuerä eteni kotijoukkueen hallinnassa ja päättyi Mursulan torjuntaan lukemin 25–18.

Neljäs ja mahdollisesti ratkaiseva erä alkoi kotijoukkueen loivalla hallinnalla, ja LP-Vampula joutui käyttämään ensimmäisen aikalisän tilanteessa 6–3. Tämän jälkeen alkoi Arosen näytös: hänen torjunnallaan tilanne oli 13–10. Arosen junttalyönnillä ja ässäsyötöllä tilanne oli jo 16–11. Loppuerän aikana kotijoukkue ei antanut vieraille enää mitään mahdollisuuksia, ja erä päättyi Milka Stijepicin lyöntiin lukemin 25–16.

OrPon Jessika Mursulalle liigauran 200:s torjunta.

Ada Aronen, OrPo:

- Voitto tuli kyllä tarpeeseen. Tätä me haluttiin ja haettiin, niin nyt se tuli pitkän kaavan kautta. Eilen illalla mietiskelin, että en ala peippaamaan vaan lyön ihan kovaa, oli paikka mikä tahansa. Vedin jokaisen pallon niin kovaa kuin haukkarista lähti. Toivottavasti jaksaa sitten sunnuntaina painaa yhtä kovaa. Meillä on ollut niitä eriä, missä me ollaan oltu voitolla ja sitten yhtäkkiä jääty laahaamaan perään ja vastustaja onkin yhtäkkiä ollut monta pistettä edellä eikä olla saatu sitä kiinni, vaikka ollaan kuinka taisteltu.

Lotta Kukkonen, LP-Vampula:

- On kieltämättä pettynyt fiilis, kyllä ehdottomasti voittoa lähdettiin hakemaan. Meidän täytyy paljon petrata seuraavaan peliin. Meillä oli hyvä fiilis kolmannen erän alussa, mutta siinä tuli pari epätyypillistä virhettä ja OrPo sai hurmoksen päälle. Onneksi saatiin kolmannen erän lopussa ne aika hyvin kiinni ja oli taas luottavainen olo neljänteen erään. OrPo oli aika pitelemätön neljännessä erässä, varsinkin meidän torjunta oli aika vaikeuksissa, ei saatu heitä kyllä kiinni ollenkaan.

Fabio Menta, OrPo:

- Odotimme voittavamme tänään. Välillä menetämme pelin fokuksen. Käytimme eilisen päivän saadaksemme järjestykseen syöttö- ja torjuntapelimme. Muutimme torjunnan ja puolustuksen paikkaa, ja puolustimme rajalle tulevia hyökkäyksiä. Olemme analysoineet pelejä hyvin ja joukkue on pelannut kurinalaisesti suurimman osan eristä. Halusin, että vähennämme riskejä hyökkäyksissä ja toimitamme palloja vastustajan puolelle, koska meillä on hyvät keskitorjujat. Meidän pitää uskoa mahdollisuuksiimme ja pelata kurinalaisesti.

Stefan Paunovic, LP-Vampula:

- OrPo pelasi tänään oikein hyvin. Meillä oli mahdollisuutemme ensimmäisessä erässä, jota johdimme melkein koko ajan. OrPo ei antanut periksi. Toisessa erässä pelasimme todella hyvin, mutta kolmannessa ja neljännessä erässä meillä ei ollut enää energiaa. OrPo syötti riskillä, ja he laittoivat kaikkensa tähän peliin: he torjuivat, syöttivät ja hyökkäsivät hyvin. OrPo pelasi paljon paremmin joukkueena kuin keskiviikkona.

Lehdistötilaisuus Ruudun lähetyksessä


OrPo - LP-Vampula 3-1
26–24, 15–25, 25–18, 25–16
Koti:Aronen 26/+20, Stijepic 18/+11, Vuorenmaa 13/+0
Vieras:Jones 17/+8, Biberdzic 16/+6, Brennan 12/+10

MVP:t
OrPo Ada Aronen
LP-Vampula Lotta Kukkonen

Katsojia 402

Ottelusarjan tilanne 1-1, kolmella voitolla välieriin

Seuraavat ottelut
SU 17.3. klo 17:00 LP-Vampula - Oriveden Ponnistus
TI 19.3. klo 18:30 Oriveden Ponnistus - LP-Vampula
Tarvittaessa
TO 21.3. klo 18:30 LP-Vampula - Oriveden Ponnistus

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Puijo otti kiinnityksen välieräpaikkaan

Puijo Wolley - LP Viesti 3-0 (25-22, 25-23, 25-16)

Avauskokoonpanot:
LP Viesti: Mäki-Kojola, Ternava, Yordanova, Butkevych, Garcia, Luntamo ja Laaksonen (C)(L)
Puijo: Autere, Kääntä, Palmer, Räty, TIkka, Räsänen ja Help (L)

Ottelu alkoi tasaisena, eikä kumpikaan joukkue pahemmin onnistunut tekemään pisteitä omilla syöttövuoroillaan. Tilanteessa 7-7 syöttämään asteli LP Viestin passari Nea Luntamo, ja kun piste 7-10 oli raakana kenttään pudonnut ässä, Puijon päävalmentaja Pekka Seppänen jututti joukkojaan. Aikalisän taika ei toiminut, vaan Luntamo syötti kaksi ässää lisää. Puijon hyökkäysvirheen jälkeen peli oli 7-13 ja Seppänen käytti toisenkin aikalisänsä, jonka jälkeen Viestin syöttövirhe. Vierasjoukkue paineli pisteisiin 9-15 asti ennen kuin Puijo sai hieman draivia peliinsä ja pääsi neljän pisteen päähän. Kun ero kaventui kolmeen 16-19, otti Viestin Tomi Lemminkäinen ensimmäisen aikalisänsä. Puijo pääsi pisteen päähän 18-19, mutta ei jaksanut vielä painella ohi. RInnalle päästiin lopulta 22-22, kun Luntamon passi lipsahti seinille. Ohi kotijoukkue pääsi Aniah Palmerin lyötyä nelosesta sikaviiston hyökkäyksen. Eräpallon Puijo saavutti hakkuri Selma Räsäsen torjunnalla ja erä päättyi Viestin hyökkäysvirheeseen 25-22.

Toisessa erässä Puijo sai tempaistua parin pisteen kaulan jo alkumetreillä. Emilia Käännän ässän ja LP Viestin sähläämän pallon jälkeen johto oli 12-8, ja vuorossa vierasjoukkueen aikalisä. Seuraava piste Viestin kenttään Palmerin viistohyökkäyksellä, jonka jälkeen salolaiset vaihtoivat passariksi Irina Mäkisen. Ero kutistuikin pienimmillään kahteen 16-14, mutta Puijo onnistui pitämään johtoasemansa. Tilanne tiivistyi pisteen eroksi 18-17, mutta seuraava trilleripallo päättyi lopulta Puijon eduksi Emilia Käännän hyökkäyspisteeseen. Ero jälleen pisteeseen 19-18 Clemence Garcian toimesta ja kahteen Viestin syöttövirheellä. 21-18 puolestaan vieraiden hyökkäysvirheellä ja Viestin toinen aikalisä. Erä ei ollut vielä taputeltu, sillä vieraat nousivat pisteen päähän 22-21, ja Puijo otti aikalisän. Seuraava piste kotijoukkueelle Räsäsen jujutettua hienosti kakkospaikalta. Viestin Arita Ternavan torjunnalla 23-22 ja eräpallo kotijoukkueelle Käännän hyökkäyksellä. Syöttövirheellä 24-23, mutta erä lopulta Puijolle 25-23 Taija Tikan keskihyökkäyksellä.

Pitkän erätauon jälkeen Puijolla oli vauhtia. Mm. Käännän ja Tikan ässäsyöttöjen ansiosta peli oli pian 6-1 ja Viesti aikalisän tarpeessa. Vieraat saivat eron kurottua kolmeen pisteeseen, mutta eivät päässeet lähemmäs. Räsäsen korvanneen Megija Dambrehten syöttövuorolla ero kasvoi jälleen 13-7:ään, jolloin Viesti käytti toisen aikalisänsä. Dambrehte ei hämmentynyt, vaan syötti ässän raakana kenttään. 16-8 oli jälleen hiuksia nostattava palloralli, joka päättyi Dambrehten hyökkäyksellä Puijolle. Puijo eteni 22 pisteeseen, mutta tuolloin Viesti innostui tehtailemaan pisteitä Emmi Mäki-Kojolan syöttövuorolla. Vieraat pääsivät 16 pisteeseen, mutta erä ja ottelu päättyi lopulta Dambrehten ässään ja Tikan hyökkäyspisteeseen 25-16.

Lehdistötilaisuus Ruudun lähetyksessä


Puijo Wolley - LP Viesti 3-0
25–22, 25–23, 25–16
Koti:Palmer 13/+6, Kääntä 12/+6, Tikka 8/+5
Vieras:Butkevych 19/+18, Ternava 6/-3, Garcia 6/+1

MVP:t
Daria Butkevych, LP Viesti
Aniah Palmer, Puijo

Katsojia 375

Ottelusarjan tilanne 2-0 Puijo Wolleylle, kolmella voitolla välieriin

Seuraavat ottelut
SU 17.3. klo 18:30 LP Viesti - Puijo Wolley
Tarvittaessa
TI 19.3. klo 18:30 Puijo Wolley - LP Viesti
TO 21.3. klo 18:30 LP Viesti - Puijo Wolley

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin