Pölkky löylytti LP-Vampulaa - JymyVolleylle kauden toinen voitto

25.02.2024

Pölkky Kuusamo ei todellakaan anatnut LP-Vampulan uusia muutaman päivän takaista temppuaan, vaan iski vakuuttavaan 3-0 -voittiin sunnuntaina kotisalissaan. JymyVolley puolestaan jatkoi Hämeenlinnan Lentopallokerhon tuskaa ottamalla kauden toisen voittonsa sekä atamalla myrskyvaroituksen liigakarsintojen avauskierroksen tulevalle otteluparilleen.

Pölkky totutun vahva kotiareenalla

Pölkky Kuusamo - LP-Vampula 3-0 (25-16, 25-14, 25-21).

Pölkky Kuusamo ei tarjonnut LP-Vampulalle kovin paljon mahdollisuuksia, vaan tuli peliin hyvin latautuneena kuitaten keskiviikon vierastappion nopeasti. Pölkky antoi hyvin painetta vastustajalle hyvällä aloitussyötöllä. Viimeisin pelaajahankinta Erin Shomaker on parantanut roimasti esityksiään ja pelasi tänään Pölkyn avauksessa hakkurin paikalla. Juulia Jäppiseltä nähtiin myös vahva peli ja hienoja puolustuksia. Eilen Rovaniemellä huikean ottelun pelannut vieraiden Jovana Biberdzic oli Pölkyn erityisvartioinnissa ja hänen hyökkäykset pysähtyivät kuusi kertaa torjuntaan hyökkäystehojen jäädessä 24 prosenttiin. Pistepörssiä johtava Vampulan hakkuri Cheyenne Jones jäi tänään neljään pisteeseen.

Ensimmäisen erän alku näytti jo kotijoukkueen hyvän latauksen, Makenzie Harris ja Shomaker veivät Pölkyn 2-0 johtoon. Amiya Jones syötti tämän jälkeen ässän ja Pölkky johti 3-0. Vieraat alkoivat myös saada pisteitä ja päästä pelin juonesta kiinni. Hyvän ottelun pelannut Linnea Kuusela kavensi lukemiksi 6-3. LP-Vampula otti aikalisän Pölkyn torjuntapisteen jälkeen lukemissa 10-4. Vieraiden toinen aikalisä oli Madeline Palmerin ässän jälkeen lukemissa 14-6. Palmerin 6-paikan hyökkäys toimi tänään hyvin ja hän vei kotijoukkueen eräpallotilanteeseen 24-15. Erä päättyi Shomakerin pisteellä 25-16.

Toinen erä alkoi Sofia Lehdon syöttövuorolla ja sen aikana Pölkky meni 7-0 johtoon. Vampulan toisella aikalisällä lukemat oli kotijoukkueelle 14-5. Vampulan hakkurin paikalle toisessa erässä tullut Pauliin Kovanen esitti syöttötaitoaan ja teki ässäsyötöllä kavennuksen lukemiin 22-12. Shomakerlin lisäksi myös Lehto keräsi ottelussa kolme torjuntapistettä ja erä päättyi Lehdon torjunnalla 25-14.

Kolmas erä oli ottelun tasaisin. Kotijoukkue johti erän alkua 4-1, mutta vieraat tasoittivat lukemissa 8-8. Vierasjoukkueella oli hyvä vaihe pelissä ja he menivätkin kahden pisteen karkumatkalla lukemiin 8-10. Tämän jälkeen oli Pölkyn vuoro esittää parastaan ja kotijoukkue meni jo 16-11 johtoon Harrisin hyökkäyksellä. Pölkky johti erää neljällä pisteellä 22-18, mutta LP-Vampula taisteli ja kavensi lukemiksi 23-21. Sotiris Gkotsis otti erän ja illan toisen aikalisän, jonka jälkeen Bettina Yli-Sissala ja Palmer tekivät tarvittavat pisteet erän ja ottelun voittoon lukemin 25-21.

Sofia Lehto, Pölkky:

-Kaksi erää pelattiin tosi hyvää lentopalloa ja kolmannessa erässä lipsui vähän itse kullakin välillä. Kokoonpanossa on nyt uusia pelaajia ja valmentajat päättävät viime kädessä ketkä pelaajat ovat milloinkin kentällä. Tottakait toivotaan, että Lexi ja Carlyle tulevat takaisin mahdollisimman pian ja he tuovat ainakin lisää vaihtoehtoja meidän peliin. Kaksi erää pyöri passipeli ihan ok. Kolmeen torjuntaan olen tosi tyytyväinen, mutta kolmannessa erässä tuli pari kommunikaatiovirhettä ja virheistä opitaan totta kai.

Lotta Kukkonen, LP-Vampula:

-Kovin oli erilainen ottelu verrattuna edelliseen kohtaamiseen. Me laitoimme paukut keskiviikon Pölkky-peliin ja eiliseen peliin Rovaniemellä. He taas laittoivat paukut Hämeenlinna peliin ja tämän päiväiseen. Meillä näkyi tänään tiivis ottelutahti väsymisenä ja meillä on hyvä sarjatilanne, joten ei haittaa vaikka tämä meidän voittoputki meni poikki. Meillä on ollut koko kauden aika hyvä vastaanotto, mutta tänään tuli syöttö kovaa. Oma peli oli sellainen peruspeli.

Sotriris Gkotsis, Pölkky:

-Kaksi erää oli meiltä erinomaista pelaamista. Peleissä tulee vaihtelua ylös ja alas kun pelataan neljä peliä viikossa. Pelaajat eivät ole koneita ja meidän täytyy pitää heistä huolta. Eilinen harjoitus saatiin siirrettyä tänään peliin. Ja se on meidän tavoite myös tästä eteen päin, koska ei ole aikaa harjoitella ennen pudostuspelejä. Teemme parhaamme seuraavan kahden viikon aikana, jotta olemme valmiita finaaleihin.

Stefan Paunovic, LP-Vampula

-Oli kova peli ja onnittelut Pölkylle voitosta. Olen ylpeä joukkueesta miten olemme pelanneet neljä peliä viikon sisään. Olimme hieman väsyneitä, mutta Kuusamo pelasi tänään todella hyvin. Vaikka tänään meillä oli vähemmän energiaa olimme silti hyvin mukana pelissä.

JymyVolley voitto lisäsi Hämeenlinnan piinaa

Hyvään kevätvireeseen päässyt JymyVolley oli liian kova pala Hämeenlinnan Lentopallokerholle sunnuntai-illan kotiottelussa Nurmohallilla. Emännät veivät ottelun erin 3-1 (20-25, 25-19, 25-16, 26-24). Hämeenlinnalle voitto olisi tullut tarpeeseen, sillä kisa pääsystä playoff-peleihin on vielä pahasti kesken. Tällä hetkellä joukkue on sarjataulukon sijalla kahdeksan, mutta yhden pelin vähemmän pelannut LiigaPloki on vain pisteen päässä.

Kumpikin joukkue aloitti ottelun haparoiden. Virheitä tehtiin puolin ja toisin, kotijoukkue syöttövirheitäkin ensimmäisessä erässä peräti seitsemän. Toiseen erään alkuhermoilut oli hermoiltu, ja kotijoukkue pääsi peliin sisään. Jada Burse aloitti lopun ottelua kestäneen tykityksen, ja myös Annika Koivuniemi paukutti palloa laitojen kautta kenttään. Kotijoukkueen virhemäärä putosi ensimmäisestä erästä puolella, mikä loi pohjan erävoitolle. Jukka Tuovinen vaihtoi passarin tontille Julia Junilan, joka otti paikkansa mainiosti, ja teki jopa muutaman jujupisteen joukkueelle.

Kolmanteen erään vieraat lähtivät vauhdilla. Kuuden pisteen syöttöputki ei kuitenkaan järkyttänyt kotijoukkuetta, joka antoi takaisin ottamalla vastustajalta kymmenen pistettä putkeen. Siitä Hämeenlinna ei enää noussut, ja erä meni selkeästi kotijoukkueelle. Neljättä erää kotijoukkue johti jo viidellä pisteellä, mutta kun nosto alkoi takuta, nousi Hämeenlinna ensin tasoihin ja meni sitten ohi. Ensimmäinen eräpallo päättyi kotijoukkueen syöttövirheeseen, mutta toista kertaa ei samaa virhettä tehty.

Veda Mansikkaviita, JymyVolley:

- Me ruvettiin ekan erän jälkeen syöttämään paljon paremmin ja saatiin heidän vastaanottonsa rikki. Päästiin myös hyville torjuntapaikoille. Sitä kautta saatiin puolustukseen enemmän peliä ja ruvettiin tappamaan palloakin paremmin. Ensimmäinen ero oli meiltä hermostunutta peliä. Odoteltiin ehkä vähän liikaa, mitä kaveri tekee kun olisi pitänyt keskittyä omaan peliin.

Jukka Tuovinen:

- Lopulta halu voittaa oli se, joka tänään ratkaisi. Pitkän erätauon jälkeen pidettiin vähän yhteisiä huutoharjoituksia pukuhuoneessa. Oli nihkeä lähtö otteluun, virheitä tuli ja varsinkaan oma syöttöpeli ei oikein missään vaiheessa auennut tutulle tasolle. Loppuviikon treenit antoivat lupaa odottaa syöttöpelistä paljon, mutta siitä tulikin tosi nihkeää. Se vähän kipsasi meidän pelaamista elin alussa. Julia (Junila) tuli passariksi ja oli isossa roolissa tänään, hän pystyi rytmittämään meidän peliä toisella tavalla. Meidän vahvuus on kaksi hyvää passaria, ja Julian rooli oli tänään tosi iso siihen, että voitto otettiin.

Heini Kovanen, Hämeenlinnan Lentopallokerho:

- Meidän oma torjunta ja puolustuspeli olivat aika heikkoja, samoin hyökkäys sakkasi välillä aika pahasti, eikä päästy rotaatioista eteenpäin. Nurmo piti pelinsä tosi hyvin kasassa ja sai puskettua paljon enemmän, mitä me saatiin. Hävityistä peleistä saatu taakka kasvaa koko ajan. Jokainen hävitty peli tuo enemmän painetta ja kyllä pikkuhiljaa pitäisi alkaa kääntymään. Iteltä tänään ihan hyvä peli, mutta enemmän olisi pitänyt pystyä auttamaan joukkuetta.

Giovanni Torchio:

- Teimme tänään parhaamme sillä kokoonpanolla, joka meillä oli, mutta me missasimme monta hyvää paikkaa. Tänään hyökkäys oli joukkueilla täysin eri tasolla, meillä ei hyökkäys onnistunut. Yritimme taistella, mutta se oli vaikeaa. Meillä on yhä mahdollisuudet playoff-peleihin, miksi me antaisimme periksi?

JymyVolley - Hämeenlinna 3-1
20–25, 25–19, 25–16, 26–24
Koti:Burse 18/+13, Robinson 7/+6, Peltonen 7/+0
Vieras:Klimovich 9/+7, Kilpinen 7/+4, Kovanen 7/+3