Seuraa meitä somessa:

Pölkky murskaava - LP Viesti hieman nikotteli

09.03.2018

Naisten puolivälieräpareista kaksi saatiin käyntiin perjantaina, molemmat ennakkosuosikkien LP Viestin ja Pölkky Kuusamon voitoilla. Kuusamolaiset murskasivat LiigaPlokin täydellisesti, kun taas LP Viesti vahvan alun jälkeen hieman nikotteli 3-1 -voiton LP-Vampulasta. Libero Hillaelina Hämäläisen nilkan loukkaantuminen olikin illan tulostakin jopa isompi asia.

LP-Vampula pääsi ajoittain LP Viestin kyytiin

LP Viestin ja LP-Vampulan play off -avaus perjantaina Salohallissa sujui kaksijakoisissa merkeissä: LP Viesti voitti toki suosikkina, 3-1 (25-10, 23-25, 25-17, 25-20), mutta joutui tekemään täyden iltapuhteen LP-Vampulan kanssa. Lisäksi joukkue menetti - ainakin toistaiseksi - sairastuvalle ykkösliberonsa Hillaelina Hämäläisen loukkaantumisen takia.

Avauserässä kotijoukkue oli niskan päällä alusta alkaen ja hakkasi Salohallin taululle selkeät 25-10 -lukemat. Toiseen erää vieraat tulivat ihan uudella asenteella ja pystyivät parin eräpallon jälkeen tasoittamaan erät 1-1:een, puolituntinen erä päättyi lukemiin 23-25.

Kolmas erä oli jälleen tasainen, mutta kotijoukkue kuittasi sen 25-17. Samoissa tahdeissa mentiin myös päätöserä, loppulukemat 25-20.

LP Viesti sai toipilasosastoltaan mukaan yleispelaaja Ronja Heikkiniemen, joka tuli toisessa erässä mukaan Tuuli Kukkosen paikalle. Menetyksenä oli kuitenkin "Hiltsu" Hämäläisen loukkaantuminen. Vamman vakavuudesta ei vielä illalla ollut tietoa, mutta hänet vietiin kuitenkin tutkimuksiin Salon sairaalaan.

Roosa Heikkiniemi, LP Viesti:

- Hyvä esitys meiltä ja otettiin tärkeä voitto. Lauantaina jatketaan ja ollaan valmiina taistelemaan voitosta.

Katja Metsäkoivu, LP-Vampula:

- Tultiin hyvällä ilmeellä peliin ja hyvä taistelu joukkueelta. Kunnioitettiin liikaa Hiltsua ja lopetettiin pelaaminen hänen loukkaantumisensa jälkeen.

Juha Lantto, LP-Vampulan otteluvalmentaja:

- Pelattiin ylärajoilla, mutta LP Viesti on kova joukkue eikä silti riittänyt voittoon. Syötössä hävittiin liikaa. Arttu (Keränen) oli tänään hautajaisissa, mutta tulee jatkossa mukaan. Olen itse silti pelivalmentajana.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:

- Paras puolivälieräottelu mitä Salohallissa on pelattu. Hyvällä tasolla pelattiin suurin osa ottelusta kuten plusmiinus -lukema +43 osoittaa. Vampula pelasi hyvin ja oli tullut pelaamaan voitosta. Hiltsun loukkaantuminen on huono asia, mutta Roosa paikkasi hienosti. Ronja Heikkiniemen paluu oli myös hyvä asia ja hän onnistui hyvin.

Puolivälieräsarjan toinen ottelu pelataan lauantaina (10.3.) Oripäässä ja kolmas keskiviikkona 14.3. klo 18.30 jälleen Salohallissa. Tarpeen mukaan sarjan neljäs ottelu pelataan pejantaina 16.3. ja silloin pelipaikkana on Sastamala.

Otteluisäntä Salon Seudun Sanomien palkitsemat parhaat pelaajat: Anna Czakan ja Nayara Ferreira.

LP Viesti - LP-Vampula 3-1
25-10, 23-25, 25-17, 25-20
LP Viesti: Czakan 19/+18,Kosonen 13/+9,Laak 13/+5
LP-Vampula: Ferreira 13/+6,Blomgren 13/0,Hiltunen 12/+-3
Katsojia: 485

Otteluvoitot 1-0 LP Viestille

Ottelutilasto

Pölkky Kuusamo ei antanut mitään palaa LiigaPlokille

Pölkky Kuusamo pelasi hienon pudostuspeliavauksen kotonaan ja murskasi LiigaPlokin kentälle palanneen Olena Prokopenkon johdolla 3-0 (25-13, 25-8, 25-16).

Pölkky Kuusamo aloitti pudotuspelit antamalla myrskyvaroituksen puolivälierävastustajalleen LiigaPlokille. Pihtiputaalaiset olivat kuusamolaisille pieni välipala perjantai-illan ottelussa, joka kesti alle puolitoista tuntia. Kolmieräinen ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 25–13, 25–8, 25–16.

Kuusamolaisten vahvin lenkki oli selkäkivut selättänyt Olena Prokopenko, joka iski ottelussa hurjat tehot 22/+20. Prokopenko hääri joukkueensa kapellimestarina heti ensimmäisen erän alussa. Ploki roikkui kuusamolaisten peesissä aina 6–6-tasatilanteeseen asti, mutta sitten ohjaksiin tarttui kotijoukkue. Iida Paanasen syöttövuorolla piste-ero venähti jo neljään pisteeseen, Plokin aikalisä tilanteessa 11–7 ei auttanut ja tekniselle mentiin Pölkyn johtaessa erää kuudella pisteellä. Kotijoukkueen takoessa taululle pari pistettä lisää torjunnan yläkäsien kautta Ploki joutui turvautumaan toiseen aikalisään Keinoja kotijoukkueen hillitsemiseksi ei kuitenkaan löytynyt, vaikka vaihtoruletti pyöräyttikin kentälle sekä Sini Nousiaisen että Nette Tuomisen. Mara Greenin (8/+7) kolme hyökkäyspistettä sekä Malina Terrelin ässäsyöttö veivät kuusamolaiset jo kymmenen pisteen johtoon, ja erävoittoon tarvittavat lukemat nakutteli taululle Prokopenko.

Toisessa erässä Pölkky Kuusamo jatkoi siitä, mihin ensimmäisessä jäi. Kotijoukkueen kuudesta ensimmäisestä pisteestä viisi iski Prokopenko, yksi tuli Paanasen ässäsyötöstä, ja hetkessä Ploki oli viisi pistettä hurjavireistä Pölkkyä jäljessä. Kentälle 7–2-tilanteessa vaihdettu Tuominen yritti ottaa tsempparin roolia ja käytti puheenvuoron teknisellä aikalisällä Plokin valmentajan Jukka Koskisen seuratessa vieressä, mutta Plokin pelaajien leuka ei noussut rinnasta ylös. Vierasjoukkue sortui virheisiin ja sai raavittua erästä kasaan kahdeksan pistettä Prokopenkon ja Essi Helmisen (12+7) nakutellessa pisteitä kotijoukkueelle.

Kolmannen erän alkajaisiksi Ploki ryhdistäytyi, kun joukkueen jenkkikolmikko Meredith Hardy (7/+1), Canance Finlay (6/-1) ja Alex Reid (7/+0) veivät vieraat kolmen pisteen karkumatkalle. Ilo oli lyhyt aikainen, muutama virhe ja Prokopenkon herääminen toivat Pölkyn tasalukemiin 10–10 ja viiden pisteen karkumatkalle. Ploki jatkoi virheiden tehtailuaan, eivätkä Hardyn harvat onnistumiset eivät joukkuetta juuri auttaneet. Erän lopussa Lotta Piesanen kävi kentällä paukauttamassa ruutuun ässäsyötön, mutta erä- ja otteluvoittoon tarvittavat pisteet Ploki tarjoili Pölkylle hopealautasella.

Anniina Matalamäki, LiigaPloki:

- En tiedä mikä pelimme sekoitti, Pölkky tuli kovaa mutta se oli odotettua. Heiltä todella vähävirheinen peli ja meille niitä taas sateli vaan. Meidän täytyy hyökätä rohkeammin ja syöttää paremmin. Osataan kyllä, kunhan vain löydämme oman pelimme.

Iida Paananen, Pölkky Kuusamo:

- Olimme todella keskittyneitä ja kaikki onnistui hyvin. Kahden erän jälkeen tultiin hienosti kolmanteenkin erään, kaikilla oli pää kasassa. Pidimme koko pelin hyökkäyksen aggressiivisena ja puolustettiin hyvin, niin se ratkaisi tänään. Hieman yllätti, että Ploki oli noin vaisu tänään, vaikka ei sitä ehdi huomata kun pelataan pallo kerrallaan.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Meidän pelissä ei tapahtunut tänään mitään. Kaikki kunnia Pölkylle ja Tumpille, voi sanoa että veivät 100-0 niin varmaan valmennuksellisesti kuin joukkueenakin. Pelasimme ekan ja kolmannen erän noin kymmeneen pisteeseen, siihen se sitten jäikin. Hiljaiseksi veti esitys, mutta kuten Anniinakin sanoi niin kyllä me osaamme. Ei tässä kenelläkään mitään ihmeitä ole tehtävissä, mennään eteenpäin ja sunnuntaina jatketaan Pihtiputaalla.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Joukkueelta loistava peli, pelaajat olivat hienosti latautuneet tähän otteluun. Pelimme oli aggressiivista kuten tyyliimme kuuluukin, mutta kuitenkin keskittyminen pysyi hyvin kasassa joka näkyi meille hyvin pienenä virhemääränä. Toki numerot hieman hämää, ei LiigaPloki noin huono joukkue ole. Ylihuomenna tulee ihan erilainen peli. Aloitettiin sarja voitolla ja kotietu pysyy ainakin vielä meillä. Olena Prokopenko yllätti huippupelillään valmentajankin, hieno paluu vamman jälkeen kentälle.

Pölkky Kuusamo - LiigaPloki 3-0
25-13, 25-8, 25-16
Pölkky Kuusamo: Prokopenko 22/+20,Helminen 12/+7,Green 8/+7
LiigaPloki: Hardy 7/+1,Reid 7/0,Finley 6/-1
Katsojia: 447

Otteluvoitot 1-0 Pölkky Kuusamolle

Ottelutilasto

Kuvat:
Jouni Ronkainen / Pölkky
Sinikka Makkonen ja Markus Moisio / LP Viesti

  Takaisin