Pölkky nousi kolmanteen finaalivoittoon

12.04.2024

Hallitseva mestari Kuusamo näytti suuruutensa Naisten Mestaruusliigan kolmannessa finaalissa Kangasalla ja nousi tappioasemasta 2-3 voittoon värikkäiden vaiheiden jälkeen. Ottelun tulos tiesi sitä että mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla Pölkylle sunnuntain kotiottelussa Kuusamossa.

Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä kunnes Pölkky otti muutaman pisteen kaulan ja karkasi 5-10 johtoon. Tuo muutaman pisteen kaula kestikin jälleen vahvasti hyökänneen Carlyle Nusbaumin johdolla erän loppuun asti ja erä lopulta vierailijoille melko selvästi 18-25.

Toisen erän Kangasala aloitti pirteästi, ja vierailija otti aikalisän tilanteessa 6-3. Tässä vaiheessa Ada Peura vaihdettiin kentälle syöttämään ja tilanne olikin hetkessä jo 10-3. Tilanne tasaantui kun Pölkyn keskipelaaja Amiya Jones asteli syöttöruutuun ja kavensi tilanteeksi 13-10. Monipuolisesti hyökännyt Kangasala ei tästä kuitenkaan häkeltynyt vaan kasvatti uudelleen johtoaan. Varsinkin eilisellä hyvällä esiintymisellään avauskuusikkoon tänään itsensä raivannut Heini Ahtola oli loppuerässä elementissään ja erä kotijoukkueelle 25-17.

Kolmas erä alkoi tutun tasaisesti. Hieman niskan päälle päässeen Pölkyn puolustusta kiusasi varsinkin kotijoukkueen Netta Rekola joka teki keskeltä pisteitä tehokkaasti ja peli pysyi tasaisena. Erän loppua kohti Kangasala sai taas paremmin peliään kulkemaan ja johti sitä 20-17. Tämän lähemmäksi ei kotijoukkue Pölkkyä päästänytkään ja hyvin pelannut Kangasala vei erän 25-21.

Neljännen erän Kangasala aloitti ryminällä ja 4-0 tilanteessa otti Pölkky ensimmäisen aikalisän. Sama meininki jatkui ja Sotiris Gkotsis otti toisen aikalisänsä tilanteessa 10-4. Tuon jälkeen myös Pölkky pääsi peliin taas mukaan ja tilanne tasoittui. Kangasala piti kuitenkin parin pisteen johtonsa aina tilanteeseen 20-20 asti jolloin Pölkky tuli tasoihin. Sen jälkeen rutinoitunut vierailija näytti miksi se on kaksinkertainen Suomen mestari ja vei lopulta erän 23-25.

Viides erä taas oli alkuun Pölkyn komennossa. Tilanteessa 4-7 Arttu Keränen otti ensimmäisen aikalisänsä. Se auttoikin ja tilanne oli kohta tasan 7-7. Tämän jälkeen roolia otti jälleen Carlyle Nusbaum, jonka huonommistakin passeista lähteneet painavat lyönnit olivat myrkkyä Kangasalle. Armoton taistelukaan ei nyt kotijoukkueelle riittänyt vaan kovalla ja tarkalla syötöllä koko ottelun pelannut Kuusamo vei viidennen erän 11-15 ja koko ottelu siis 2-3.

Sofia Lehto, Kuusamo :

- Me hyökättiin tänään kyllä erinomaisesti, oli passarina helppo pelata. Kangasala kuitenkin näytti että jos vähänkin antaa siimaa heille niin he kyllä käyttävät tilaisuutensa ja mitään ei ole vielä voitettu.

Sotiris Gkotsis, Kuusamo :

- Meillä oli tänään hyvä hyökkäyspeli, ja taas noissa ratkaisevissa palloissa missä ottelut ratkaistaan olimme parempia. Meillä on nyt vahva ote, mutta homma on selvä vasta kun viimeinen pallo on ohi.

Heini Ahtola, Kangasala:

- Tänään ainakin kaaduttiin saappaat jalassa, olisi taas pitänyt olla rohkeampi erien ratkaisu hetkillä. Kuusamoon lähdetään nyt ”ei mitään hävittävää ” asenteella.

Arttu Keränen, Kangasala :

- Taas parempi peli, vastaanotto oli hyvällä tasolla ja varsinkin Inka (Sairiala) pelasi hienosti. Neljäs erä olisi pitänyt tänään voittaa. Aika vuori meillä on kiivettävänä mutta urheilussa voi tutusti tapahtua mitä vaan.

LP Kangasala - Pölkky Kuusamo 2-3
18–25, 25–17, 25–21, 23–25, 11–15
Koti:Ahtola 17/+4, Pyhäjärvi 16/+11, Joki 14/+5
Vieras:Nusbaum 24/+9, Palmer 17/+3, Jones 13/+7