Seuraa meitä somessa:

Pölkky nousi vaikean alun jälkeen täyteen pistepottiin

22.11.2016

Pölkky Kuusamo nousi liigakakkoseksi voitettuaan LP Kangasalan tiistaina 3-1 (23-25, 25-13, 25-23, 25-18).

Illan ottelussa joukkueet olivat toisilleen hyvin tuttuja, olihan kysessä jo joukkueiden kolmas kohtaaminen tälle syksylle. Ottelun alku oli kotijoukkue Pölkyltä hermostunutta pelaamista ja tilanteessa 5-7 kotijoukkue teki jo kolmannen syöttövirheensä, joita tuli erässä kaikkiaan viisi. Tuomas Alatalon toisella aikalisällä ero oli karannut jo 12-18:ksi ja Pölkyn hyvästä kiristä huolimatta erä meni Kangasalan voitoksi Roosa Laakkosen keskihyökkäyksellä 23-25.

Pölkky tuli toiseen erään pari pykälää paremmalla intensiteetillä ja hallitsi erää alun tunnustelupallojen jälkeen selkeästi. Kanasalan paras hetki oli teknisen aikalisän 14-6 jälkeen, jolloin vierailija kavensi eron neljään pisteeseen 16-12. Erän loppu oli Pölkyn ja pitkälle erätauolle mentiin Lotta Piesasen ässäsyötöllä 25-13.

Kolmas erä oli illan tasaisin. Olena Prokopenko tasoitti tilanteeksi 13-13 kovalla junttalyönnillä ja vaihtopallon jälkeen sijoitti loistavasti ykköskulmaan. Kangasalan Virginie de Carne kutsui nopeasti joukkueensa koolle ja vaati pelaajiltaan parempaa peliä. Tiukan taistelun jälkeen Me'Ashah Nicholson päätti keskeltä erän 25-23 lukemiin.

Neljännen erän alku oli emäntien loistoa. Pölkky vei erää ensin 6-2 ja hieman myöhemmin 8-3. Kangasala tasoitti viidellä perättäisellä pisteellä tulostaulun näyttäessä 11-11. Aikalisän jälkeen Essi Helminen purki tukalan tilanteen ja teknisellä aikalisällä Pölkyllä oli hieman happea lukemissa 14-12. Peli ratkesi tasatilanteen 18-18 jälkeen ja kotijoukkue rynnisti Nicholsonin syöttövuorolla kolmen pisteen voittoon ratkaisuerän pistein 25-18.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Peli kulki samalla tavalla kuin aikaisemmissa kohtaamisissa. Pelissä oli ylä- ja alamäkiä. Ei saatu vastustajan pisteputkia katkaistua. Pelimme ei ollut tarpeeksi kurinalaista.

- Eka erässä toimi vastaanotto huonosti ja hyökkäys paremmin. Sitten kun saatiin vastaanottoa paremmaksi, hyökkäys puolestaan ei kulkenut.

Essi Helminen, Pölkky:

- Alussa tehtiin syöttövirheitä, eikä vastaanottokaan toiminut. Nousimme hyvällä hengellä voittoon.

-Riikkaliisan (Kärkkäinen) tulo rauhoitti peliä ja sai vastaanottoa paremmaksi. Vuoristorataa kuten Tintti sanoi, mutta saatiin ratkaisevat pisteet hoidettua.

Virginie de Carne, päävalmentaja LP Kangasala:

- Onnittelut Tumpille ja Pölkylle. Kuusamolla on kova viikko tulossa ja he saivat hyvän alun. Olimme taktisesti valmiita peliin, mutta mentaalipuolella taasen emme olleet.

- Ei eronnut paljoa aikaisemmista peleistä. Ehkä hieman oli yllätys, että Porkopenko oli osan peliä sivussa ja Essi pelasi hyvän pelin. Uskoimme kyllä 3-0 voittoomme.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Kolmen pelin viikko tulossa ja täytyy olla tyytyväinen voittoon. Henkisesti iso juttu ja helpottaa lähtemistä Saloon ja Hämeenlinnaan.

- Kangasala tuli hyvällä syötöllä ja omat syötöt pätkimme sinne tänne. Torjunta - puolustus toimi ihan hvyin ja sen takia roikuimme mukana myös ensimmäisessä erässä.

- Omaan syöttöön saatiin tehoja ja Riikkaliisa tuli hyvin sisään ja rauhoitti peliämme.

Pölkky Kuusamo - LP Kangasala 3-1
23-25, 25-13, 25-23, 25-18

Parhaat pelaajat:
Sievänen, LP Kangasala
Nicholson, Pölkky

LähiTapiolan pisteet
3 Nicholson Pölkky
2 Piesanen Pölkky
1 Helminen Pölkky

Pölkky: Piesanen 16/+7, Nicholson 15/+9, Helminen 12/+1
Kangasala: Segovia 19/+5, Salomäki 10/-2, Laakkonen 5/+1
T: 7-10, H: 39%-26%, Ä: 7-8, V: 50%-45%
Katsojia 417

Kuvat: Jouni Ronkainen / Pölkky Kuusamo

  Takaisin