Pölkky uhmasi LP Viestin kotitaikaa - LiigaPloki kova kotonaan

04.11.2017

Pölkky Kuusamo haastoi vahvasti sille valloittamattoman linnakkeen, Salohallin, taikaa lauantaina, mutta lopulta LP Viesti vei voiton 3-2. LiigaPloki puolestaan jätti LP Vampulan vaille mahdollisuuksia Pihtiputaalla.

Pölkky Kuusamo piinasi LP Viestiä kotonaan

LP Viesti ei antanut kahden pelin etelän reissulle lähteneelle Pölkky Kuusamolle periksi tasaväkisessä väännössä. Pyhäinpäivänä pelatussa ottelussa LP Viesti kartutti tiliään kahdella sarjapisteellä voittamalla Pölkyn 3-2 (19-25, 27-25, 25-18, 20-25, 15-9). Salohalli pysyy edelleen voittamattomana saarekkeena kuusamolaisille.

Ottelu alkoi juuri niin väkevästi kuin vahvasti kauden aloittaneen Pölkyn tulokset Mestaruusliigassa antoivat odottaa. Pölkky vei ensimmäisen erän lujalyöntisillä hyökkäyksillä pistein 19-25.

Toisen erän alun tuomaritulkinnat pallon kosketuksista pelaajien sormenpäihin saivat yleisön, pelaajat sekä valmentajakaksikon protestoimaan voimakkaasti. Joukkueet eivät päässeet toisistaan kahta pistettä enempää eroon kuin vasta tilanteessa 21-18. Erää jatkettiin loppuun taas kahden, välillä kolmen pisteen erolla. Pölkky tuli vielä tasoihin 24-24. Toinen erä lopulta Viestille Pilvi Kettusen ässäsyötöllä ja pöytäkirjaan numerot 27-25.

Kolmas erä alkoi Viestin komennossa, vieraat tulivat kuitenkin pian tasoihin 5-5. Alkoi haitariliike. Viesti venytti johdon 10-5, Pölkky tuli haitarimaisilla vedoilla lähelle, muttei enää pystynyt vastaamaan kotijoukkueen Säkkijärven polkkaan, erä salolaisille 25-18. Salohallin 542 katsojaa saivat ihastella erän aikana vaikka mihin highlighteihin kelpaavia palloralleja.

Käymme yhdessä ain, jatkui pelin henki. Erän johtopaikka vaihtui vuorotellen, loppusuoralle tultiin toisiaan peesaten. Pölkky onnistui ohittamaan Viestin torjunnan paremmin ja neljäs erä vieraille ässäsyötön myötä 20-25.

Kun kaksi adrenaliinia täynnä olevaa joukkuetta taistelee viidennestä erästä, saavat kyytiä niin laitamainokset kuin kannattajien äänijänteet. Erää kuljetaan Pölkyn otteessa, Viesti ei kuitenkaan anna periksi. Jokainen johtopallo otetaan kiinni ja 7-7 tasalukemista lähtee kotijoukkue kahden pisteen karkuun. Karkumatka kestää ja Viestille voitto 15-9, ottelu päättyy erin 3-2 kestettyään tasan kaksi ja puoli tuntia.

”Viihdettä koko rahan edestä”, kuului Salon pimeään yöhön kiiruhtaneen katsojan kommentti.

Pölkyn sunnuntain vastus HPK pysyy edelleen ainoana suomalaisjoukkueena, joka on onnistunut yllättämään vLP Viestin sen kymmenen vuoden historian aikana liigapelissä Salohallissa. LP Viestin kotivoittosaldo hävittyihin peleihin on nyt 152-6.

Pitkänmatkalaiset olivat saaneet houkuteltua Saloon kovaäänisen kannustusjoukon. LP Viestin rumpuryhmä joutuu harvoin kilpalaulantaan vastustajan fanien kanssa. Nyt joutui. Pölkyn eteläisessä Suomessa asuvat kannattajat käyttävät tilaisuutta hyväkseen, kun kuuluttajan mukaan ”joukkue Lapin portilta” saapuu lähemmäs. Salossa olikin kymmeniä Pölkyn kannattajia. Faneja tuli jopa Virosta. Rumpupalikka kuitenkin jaksaa, kun kämmen väsyy, joten LP Viestin kannattajille muutaman desibelin voitto.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen myönsi peliä edeltäneen viikon olleen haastava, koska flunssa jylläsi joukkueessa. Joukkue ei ollut pystynyt treenaamaan täydellä kokoonpanolla.

- Peli oli juuri niin vaikea kuin odotimmekin. Pölkky on sarjan parhaimpia joukkueita. Ehkä meille tuli onnistumisia laajemmalla rintamalla, laiturimme olivat hereillä. Etupassaritilanteissa riittää parannettavaa.

Pölkyn vastaanottoa puolestaan kehui 16+13 pistettä tehnyt kotijoukkueen Anna Czakan.

- Keskipelaajana on kiva pelata, kun vastustaja on hyvä. Osasimme odottaa kovaa peliä, emmekä päässeet helpolla. Olipa perkeleen kiva pelata, nauratti Czakan mediatilaisuudessa.

Pienet asiat ratkaisivat Kuusamon liberona pelanneen Veera Hämäläisen mielestä koko ottelun. 2-3 häviöön päättynyt peli harmitti selvästi.

- Olihan tästä ottelusta otettavissa ollut enemmänkin kuin yksi piste. Tasaista ottelua odotimme.

Hämäläinen vuorotteli liberon roolissa Iina Niemelän kanssa. Yleispelaaja oli tyytyväinen vastuun jakamiseen.

Pölkyn päävalmentaja Tuomas Alatalo kehui joukkueen pelanneen parhaan pelin oman valmennusuransa aikana Salohallissa. Toisen erän lopun virhesuma jäi harmittamaan.

- Pallo pomppi enemmän vastustajalle. Meillä oli kaikki saumat mennä koppiin 2-0 johdossa. Viesti pelasi tasaisemmin, kun oma vastaanottomme alkoi rakoilla lopussa. Ottelu antoi sunnuntain HPK-peliin paljon itseluottamusta. Pystymme pelaamaan tasaväkisesti kestosuosikkien kanssa.

LiigaPloki jyräsi LP Vampulan

LiigaPloki ei antanut vierasjoukkue LP Vampulalle mitään mahdollisuuskai lauantai-iltana Pihtiputaalla, vaan löi kirjoihin lukemat 3-0 (25-15,25-19,25-13)

Liigan avauskierroksella 3-2 vierasvoiton Pihtiputaalta hakenut LP Vampula jäi tällä kertaa LiigaPlokin jyrän alle. Kotijoukkue oli kokonaisuudessaan vahva, erityisesti joukkueen kapteeni Nette Tuominen pelasi tasapainoisen ja vähävirheisen ottelun (18/+16).

Ottelun postiivisin pelaaja oli vahvasti pelannut Anastasia Boricheva (10/+8).

LP Vampula pystyi todelliseen vastukseen vain ajoittain, lähinnä toisessa erässä. Kolmannessa joukkueen riskipelaaminen ei onnistunut, tuloksena oli 9 omaa virhettä. Kotijoukkueen virheiden määrä koko ottelussa oli vain 10.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

-Tänään pelasimme laajalla rintamalla, ainoastaan hakkuri Canace Finleyllä jäi vielä paukkuja parempaan. Nette Tuominen pelasi hyvän pelin. Joukkueen positiivisin pelaaja oli Anastasia Boricheva, jonka kehitys on menossa eteenpäin vaativalla keskipelaajan paikalla. Kokonaisuudessa pelimme pysyi hyvin kasassa, eikä innostuttu liikaa voitokkaan erän jälkeen. Virheiden kokonaismäärä oli vähäinen (10) ja se oli tärkeä asia.

Arttu Keränen, LP Vampula:

- Tänään jäätiin LiigaPlokin jyrän alle. Hyökkäyspelimme oli tehotonta. Ensimmäisen erän loppu ja toinen erä olivat hyviä meiltäkin, mutta tänään se ei riittänyt. Ellinoora Hiltunen oli kipeänä poissa rosterista, sen taakse ei voi mennä, sillä tällä samalla joukkueella kuin tänään voitimme viimeksi LiigaPlokin.

Nette Tuominen, LiigaPloki:

- Keskittyminen peliin onnistui, hyvät viikkoharjoitukset ja viimekertainen tappio Vampulalle antoi motivaatiopohjan tämän päivän voitolle. Lisäksi huono Cupin peli Nurmoa vastaan vielä lisää pelinälkää. Itselläni oli tasapainoinen peli ja nautin pelaamisesta, kuten koko joukkue.