Pölkky vei cupuusinnan - Hämeenlinna piinasi LP Viestin viidenteen

11.02.2024

Naisten liigalauantain kohokohtana nähtiin sunnuntaisen Suomen Cupin finaaliuusinta, jossa Pölkky Kuusamo haki Kuopiosta 3-0 -voiton tiukkojen erien jälkeen Puijo Wolleysta. Hämeenlinnan Lentopellokerho venyi Salossa viiden erän taistoon LP Viestin kuitattua kuitenkin lopulta voiton 3-2. LP-Vampula puolestaan haki pisteet Orivedeltä.

Pölkky selvin luvuin voittoon Puijosta

Puijo Wolley 0 - 3 Pölkky Kuusamo (23-25, 23-25, 23-25)

Avauskokoonpanot:
Pölkky: Palmer, Harris, Pennanen, Malinen, Kallinen (C), Jones ja Jäppinen (L)
Puijo: Autere, Kääntä, Palmer, Matsumoto, Tikka, Räsänen ja Help (L)

Ottelun ensimmäinen erä käynnistyi Puijon komennossa. Kotijoukkue hyökkäsi itsevarmasti ja Pölkky sortui virheisiin. Ella Autereen torjunnan jälkeen peli oli 7-3, mutta Sotiris Gkotsiksen aikalisä ei toiminut kuusamolaisten toivomalla tavalla: Ässä Piper Matsumotolta pölkkyläisten tuijotellessa toisiaan. VIeraat pääsivät tasoihin 10-10 Oona Pennasen kahdella peräkkäisellä ässällä, mutta seuraava syöttö liiteli pitkäksi ja Puijo johti jälleen. Kun ero repesi Pölkyn virheillä 15-11:en, nähtiin toinen aikalisä pohjoisilta vierailta. Pölkky pääsi tasoihin 18 pisteessä, kun Matsumoton tulkittiin pelaavan palloa väärällä puolen verkkoa. Seuraavaksi pisteitä vuorotellen molemmille, mutta Pölkky pääsi 20-22 keulille, kun syöttö putosi ässänä kuopiolaisparkettiin. Emilia Käännän hyökkäyksellä kavennus 21-22, mutta ero taas kahteen Madeline Palmerin kädestä. Puijo pääsi 23 pisteeseen Piper Matsumoton toisen kosketuksen peipillä, mutta Pölkky voittoon Amiya Jonesin hyökkäyksellä.

Toisen erän alku oli tasainen ja molemmat joukkueet kävivät vuorollaan parin pinnan johdossa. Puijo pääsi kolme pistettä keulille Selma Räsäsen käyttäessä kakkospaikalla järkeä voiman sijaan ja 8-12 -johtoon Käännän hyökkäyksen tultua torjutuksi rajojen ulkopuolelle. Maratonpallolla johto viiteen pisteeseen ja Pölkky jo toiselle aikalisälleen. Tilanteessa 16-12 Pölkky otti tuplavaihdolla kehiin Erin Shomakerin ja Sofia Lehdon Joanna Kallisen ja Oona Pennasen paikoille. Seuraavana yleisö todisti pitkää pallorallia, joka lopulta päättyi vieraille. Joukkueet tekivät pisteitä vuorotellen, kunnes Pölkky kiristi tilanteeksi 18-17 kahdella torjuntaonnistumisella. Rinnalle kuusamolaiset eivät vielä päässeet, sillä Makenzie Harris tippasi seuraavan pallon pitkäksi. Tasoissa joukkueet olivat 22 pisteessä ja Pölkky keulille 22-23, kun Palmerille annettu passi oli liian pitkä ja amerikkalainen suuntasi hyökkäyksensä antennin väärältä puolelta. Trilleripallolla tasan 23-23. Eräpallo 23-24 Puijon syöttövirheellä ja loppuluvut 23-25 Madeline Palmerin hyökkäyksellä.

Kolmaskin erä kaynnistyi tasaisena, mutta Puijon päästyä 8-5 -johtoon Pölkky tuumaili tilannetta aikalisällä. Niin vain tilanne olikin hetkessä tasan 8-8. Kotijoukkue ei halunnut päästää vieraita johtoon, mutta tilanne pysyi kireänä. Taija Tikan syöttövuorolla Puijo pääsi 15-11 -johtoon ja Pölkky taas aikalisälle. Se herätti jälleen vierasjoukkueen ja Pekka Seppäsen oli vuoro puhutella tiimiään pisteissä 15-14. Kuusamolaiset tuumasivat, että antaa mennä ja pääsivät 15-16 -johtoon. Nyt piristyi Puijo ja pisteiksi 18-16. Ei auttanut sekään, Pölkky paineli ohi 18-20 ja Puijo käytti toisen aikalisänsö. Piper Matsumoto herätteli joukkuettaan tippaamalla toisella kosketuksella kavennuksen 19-21 ja Autere kiristi torjunnallaan pisteet 20-21:een. Tässäkin erässä Puijo pääsi 23 pisteeseen, mutta Pölkyn Harris viimeisteli ottelun torjuntapisteellä.

LP-Vampula vei pisteet OrPolta

OrPo kohtasi LP-Vampulan kolmannen kerran tällä kaudella, kun OrPolla oli runkosarjaa pelaamatta enää kuusi ottelua. LP-Vampula haki ensimmäistä voittoa OrPosta tällä kaudella, ja kummallekin sarjapisteet olivat tärkeitä.

OrPo hallitsi ottelun alkua hienoisesti. Molemmat joukkueet olivat syöttäneet kolme ässää jo erän puoleen väliin mennessä. LP-Vampula käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 20–18 kotijoukkueelle. Tämän jälkeen OrPon hyvä syöttöpeli jatkui, kun taas LP-Vampula teki useita syöttövirheitä, ja erä päättyi OrPolle 25–21.

Toinen erä oli alusta alkaen LP-Vampulan hallintaa. Molemmat joukkueet tekivät useita pisteitä hyvällä torjunnalla. OrPo otti aikalisän tilanteessa 18–13 LP-Vampulalle ja esitti tämän jälkeen hyvän nousun, joka ei kuitenkaan riittänyt erävoittoon. Erä LP-Vampulalle 25–23.

Pitkän erätauon jälkeen kolmannen erän alku oli OrPolta vahvaa peliä. LP-Vampula käytti jo toisen aikalisän tilanteessa 16–13 kotijoukkueelle. OrPon johtaessa 19–15 kotijoukkueen ote katosi täysin, ja LP-Vampula vei loppuerän pisteet 10–2. Erä päättyi LP-Vampulalle 25–21.

Neljäs erä alkoi LP-Vampulan hallinnassa, eikä OrPon käyttämä aikalisäkään tuonut peliin mitään uutta. LP-Vampulan hyökkäyspeli oli rohkeaa, sen sijaan kotijoukkueen hyökkäykset eivät jääneet vastustajan kenttään. Loppuerän aikana LP-Vampula puolusti palloja peliin tehokkaasti ja OrPo sortui helppoihin virheisiin. Erä päättyi LP-Vampulan voittoon 25–14 ja koko ottelu erin 3–1.

Kotijoukkueen paras osa-alue oli ajoittain näyttäväkin torjuntapelaaminen, josta vastasi pääasiassa Jessika Mursula. Ottelun ratkaisuksi muodostui LP-Vampulan tasaisempi esitys, etenkin hyökkäys- ja puolustuspeli toimivat hyvin.

OrPo kiittää 312 hengen kotiyleisöä hyvästä kannustuksesta.

OrPo, Ada Aronen:

- Ensimmäinen erä oli ihan hyvä, pystyttiin pelaamaan joka puolelta ja löydettiin ratkaisuja. Sitten en tiedä, mitä siinä tapahtui, alkoiko Vampula syöttämään kovempaa ja me ei saatu sitä enää niin hyvin ylös eikä päästy pelaamaan keskareiden kautta.

LP-Vampula, Cheyenne Jones:

- Se oli vaikea ottelu. OrPo aloitti jälleen vahvasti meitä vastaan ja on vaikea joukkue voittaa, tämä on meidän ensimmäinen voitto OrPosta. Pelasimme hyvin joukkueena. Vaikka hävisimme ensimmäisen erän, tulimme takaisin ja voitimme koko ottelun, olen iloinen voitostamme.

OrPo, Fabio Menta:

- Teimme ensimmäisessä erässä mikä pitikin ja pelasimme ottelusuunnitelman mukaisesti. Toinen erä alkoi samalla tavalla, mutta sitten menetimme otteen kuten aina ennenkin, kun olisi pitänyt ottaa vastuuta pelistä. Tämä oli erittäin tärkeä peli, ja tästä eteenpäin jokainen ottelu on tärkeä. Aloitimme hyvin, kuten lähes aina aiemminkin, mutta sitten aloimme unohtaa pelisuunnitelman. Tämä oli ehkä seitsemäs peli, jota johdimme eikä meillä ollut ongelmia, ja taas lopetimme pelaamisen.

LP-Vampula, Stefan Paunovic:

- Olen tietenkin tyytyväinen voittoon ja ylpeä joukkueestani, koska emme antaneet periksi. Me emme pelanneet koko ajan tasollamme, meillä oli paljon ongelmia hyökkäyksessä ja syöttövirheitä. Jatkamme aina taistelua emmekä anna periksi, etenkin kolmannessa erässä kun olimme häviöllä reilusti. Emme antaneet periksi ja voitimme erän. Neljännessä erässä palasimme omalle tasollemme ja olen ylpeä joukkueestani.

LP Viesti vei viisieräisen Hämeenlinnaa vastaan vaikeuksien kautta

LP Viesti ja Hämeenlinnan Lentopallokerho pelasivat viihdyttävän pelin lauantaina Salohallissa. Kotijoukkue oli lähellä ottaa kolme sarjapistettä, mutta Hämeenlinna oli toista mieltä ja venytti pelin viidenteen erään. Moni nuori pelaaja näytti ottelussa osaamistaan hienoilla onnistumisilla. Ottelun lopputulos 3-2 (25-22, 25-21, 12-25, 28-30, 15-7).

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Mäki-Kojola, Heikkinen, Yordanova, Garcia, Mikkonen, Kaikkonen, Laaksonen
Hämeenlinnan Lentopallokerho: Madsen, Kovanen, Klimovich, Kilpinen, Marmen , Loijas, Timonen

LP Viesti aloitti ottelun terävästi taas muuttuneella seitsikolla Salohalliin saapuneen Hämeenlinnan vielä kasaillessa rivejään. Kotijoukkue johti nopeasti jo 8-1, osin myös Hämeenlinnan virheiden takia. Micaela Madsenin syöttövuorolla LP Viesti menetti 11-7 johtonsa (11-12). Erän loppu oli tiukkaa. Vaihdosta kentälle päässyt Kiira Tuominen hyökkäsi rohkeasti, teki ensimmäisen liigapisteensä sekä erän viimeisen pinnan salolaisille. Saimi Heikkinen sai myös mukavasti tykinruokaa ja teki erään 6/+4.

Toinen erä oli tasaista pelaamista. Kotijoukkueen nuoret pelaajat sytyttivät koko joukkueen iloiseen tekemiseen. Vastaanotto toimi mallikkaasti Tuomisen ja Netta Laaksosen johdolla, Hämeenlinnan ongelmat LP Viestin syöttöjen kanssa kanssa jatkuivat toisessakin erässä.

Hämeenlinna tuli pitkältä tauolta täynnä tarmoa eivätkä salolaisten yksittäiset kovat suoritukset auttaneet joukkuetta taisteluun voitosta kolmannessa erässä. Neljäs erä oli jännittävää lentopalloa ja molempien joukkueiden pelaajat tekivät rohkeita suorituksia. Salolaiset pääsivät eräpallotilanteeseen 24-21, mutta monen eräpallon jälkeen Hämeenlinna sai oman mahdollisuutensa tilanteessa 28-29 ja katkaisi erän heti ensimmäisestä paikasta Tuuli Tuomisen onnistumisella nelospaikalta.

LP Viesti oli päättänyt voittaa ottelun ja se pääsikin jo varhaisessa vaiheessa karkumatkalle. Erän sinetöi LP Viestin Nea Luntamon syöttövuoro tilanteesta 7-6 tilanteeseen 14-7.

Saimi Heikkinen, LP Viesti:

- Hyvä voitto, saatiin onneksi käännettyä voitoksi. Itselleni hakkurin rooli tuntui tosi kivalta, siinä pystyy keskittymään vaan hyökkäämiseen. Odotin tiukkaa peliä, odotusten mukainen peli tuli.

Tuuli Tuominen, Hämeenlinna:

- Oli aika ailahteleva peli ja pitää olla tyytyväinen, että pelattiin tänään viisi erää. Alkuun oli meiltä huonoja hetkiä, niin yhteen pisteeseen täytyy olla tyytyväinen. Oli meillä mahdollisuuksiakin pelata paremmin, harmittaa ettei voitto tullut.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Voittoon tietenkin tyytyväinen, mutta olihan meille kolme pistettä tarjolla. Aika pehmeitä oltiin neljännen erän lopussa tilanteessa 24-21. Yleispelaajien virhemäärä on iso. Yp:t tekivät 35 pistettä, joka on ihan ok, mutta plusmiinus oli lähellä nollaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että nuoret Iina ja erityisesti Kiira pelasivat hyvin.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna:

- Otimme tärkeän pisteen, vaikka viiiden erän pelin jälkeen tuntuu, että olisi voinut saada myös kaksi pistettä. Tomin kanssa juttelimme, että ehkä Hämeenlinnan ja LP Viestin peleissä on joskus ollut parempi taso, mutta tänään oli hyvää taistelua. Meillä on ongelma, kun on pieni rosteri ja esimerkiksi jonkun flunssa vaikuttaa koko viikon treeneihin,

LP Viesti - Hämeenlinna 3-2
25–22, 25–21, 12–25, 28–30, 15–7
Koti:Yordanova 20/+7, Heikkinen 20/+13, Mäki-Kojol 15/+13
Vieras:Kilpinen 15/+10, Kovanen 15/+1, Tuominen 14/+9