Pölkky vei kovan taistelun jälkeen ensimmäisen välierän

26.03.2024

Pölkyn ja Puijon välierä-avaus oli varsin tasainen taistelu, jossa riitti käänteitä ja jännitystä loppuun asti. Puijo tuli otteluun hieman paremmin valmistautuneena ja Pölkky oli muutaman askeleen perässä. Kotijoukkue Pölkky pelasi toisen, neljännen ja viidennen erän lopun vahvasti nousten takaa erävoittoihin ja otti välieräsarjan ensimmäisen kiinnityksen.

Pölkky Kuusamo - Puijo Wolley 3-2 (21-25, 26-24, 23-25, 25-20, 15-13).

Puijo aloitti ensimmäisen erän vahvasti ja meni 0-4 johtoon. Erä oli tasan lukemissa 10-10. Pölkky johti erää torjuntapisteen jälkeen 20-17, minkä jälkeen vieraat pelasivat vahvasti ja johtivat erää viiden peräkkäisen pisteen jälkeen 20-22. Erä päättyi Puijon torjuntapisteellä vieraille 21-25.

Toisen erän alkupuolisko oli hyvin tasainen aina lukemiin 13-13 saakka. Vieraat menivät 13-17 etumatkalle, mutta Pölkky piti eron parissa pisteessä kunnen tasoitti torjuntapisteellä lukemiksi 23-23. Puijolla oli eräpallo Aniah Palmerin hyökkäyspisteen jälkeen 23-24, mutta Pölkyn Madeline Palmer tasoitti tilanteen. Amiyah Jones vei kotijoukkueen eräpalloon torjuntapisteellä ja Makenzie Harris hyökkäsi erän päätökseen lukemin 26-24.

Puijo aloitti hyvin ottelun kolmannen erän johtaen sitä 0-3 kahdella Pölkyn virheen avustuksella. Tästä eteen päin erää pelattiin tasalukemin aina lukemiin 23-23. Emilia Kääntä ratkaisi erän painamalla pallon Pölkyn torjunnan käsistä lattiaan ja erävoittoon pistein 23-25.

Neljättäkin erää pelattiin tasalukemissa, kunnes vieraat menivät Taija Tikan ässäsyötöllä 12-16 johtoon. Pölkky kiri etumatkaa piste pisteeltä ja Jones tasoitti lukemat keskihyökäyksellä 20-20:een. Bettinan Yli-Sissalan hyvällä syötöllä ja Jonesin kolmella perättäisellä pisteellä erä Pölkylle 25-20.

Viides erä käynnistyi Pölkyn kahdella hyökkäysvirheellä. Sen jälkeen Puijo teki syöttövirheen ja lukemat oli 1-2. Liina Räty jujutti korkean kaaripallon jälkeen pallon Pölkyn kenttään ja tilanne oli 1-3. Puijo pelasi vahvasti ja johti torjuntapisteellä Pölkyn erän toisella aikalisällä 5-10. Tästä alkoi Pölkyn hurja takaa-ajo. Jonesin hyökkäyksen ja Pölkyn Palmerin kahden pisteen jälkeen lukemat oli 8-10. Kääntä lisäsi vieraiden etumatkaa pisteellä, minkä jälkeen Jones painoi kaksi pistettä Puijon kenttään. Puijon hyökkäysvirheen jälkeen Pölkky oli tullut tasoihin lukemissa 11-11. Pölkky meni ottelupallotilanteeseen 14-12 Jonesin ässäsyötöllä, mutta peli ei ratkennut vielä seuraavassa pallossa, joka päättyi kotijoukkueen hyökkäysvirheeseen. Ottelun ratkaisu nähtiin syöttöruudussa, kun Taija Tikka syötti pallon verkkoon ja tiukka taistelu päättyi Pölkyn voittoon 15-13.

Amiya Jones, Pölkky:

- Teimme virheitä ja meidän tulee pitää keskittyminen pelissä. Pelissä onnistumisesta pitää kiittää meidän passareita. Puijo oli taisteleva joukkue.

Aniah Palmer, Puijo:

-Molemmat joukkueet taistelivat ja playoffseissa pitääkin taistella jotta voi voittaa. Seuraavatkin pelit ovat tiukkoja ja peleistä pitää oppia. Meidän pitää tehdä parempaa työtä. Itse teen kentällä parhaani.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

-Olen tyytyväinen voittoon, mutta meidän pitää parantaa seuraaviin peleihin jotta voittaisimme. Puijo pelasi hyvän pelin ja heidän sideout-pelaaminen oli hyvää. Meidän pitää parantaa torjunta-puolustusta ja keskittyä seuraavaan peliin. Viidennessä erässä nostimme tasoa ja ylsimme voittoon.

Pekka Seppänen, Puijo:

-Hyvä lentopallo-ottelu ja onnittelut Pölkylle ja Sotirikselle voitosta. Meillä oli hyviä tilaisuuksia ottaa peli haltuun, mutta emme pystyneet vielä tänään ihan sitä tekemään. Meille rohkaiseva reissu siinä mielessä, että pystyimme pelaamaan Pölkkyä vastaan tasaväkisesti ja että pystymme voittamaan. Ottelutahti on sikäli tiukka, että emme ehdi enää harjoittelemaan vaan pitää palautua edellisestä pelistä. Fokus on nyt seuraavassa keskiviikon pelissä.

Pölkky Kuusamo - Puijo Wolley 3-2
21–25, 26–24, 23–25, 25–20, 15–13
Koti:Palmer 20/+6, Jones 19/+16, Pollard 14/+6
Vieras:Palmer 25/+16, Kääntä 19/+10, Tikka 11/+4