Pölkky vei voiton Puijon kotiavauksesta

02.10.2019

Puijo Wolley avasi seuran historian ensimmäisen liigakautensa kotipelit keskiviikkona Pohjantien koululla. Pölkky Kuusamo sai mukaansa kotiin viemisinä täydet pisteet pohjoiseen erin 0-3 (15-25, 23-25, 19-25).

Puijo Wolley aloitti ensimmäisen erän rohkeasti ja erityisesti torjuntapeli näytti toimivan, samalla pitkät pallorallit toivat tunnelmaa pelisaliin. Kuusamon syöttö oli painavampi ja suorat syöttöpisteet olivat erävoiton takana. Jessica Kosonen vastasi erän terävimmistä hyökkäyksistä Pölkyn nelospaikalta toisaalta Puijo Wolleyn libero Anna Kaisa Kerminen kaivoi palloja peliin vaikeistakin paikoista.

Kotijoukkue jatkoi ennakkoluulottomasti pelaamista toisessa erässä ja erä eteni tasaisesti puolen väliin. Pölkyn keskitorjujat sekä hakkuri Lucia Babic häärivät verkolla tehokkaina. Babicin syöttövuorolla Pölkky venytti piste-eron jo tilanteeseen 14-18. Lehtonen otti Puijo Wolleylle aikalisän ja sai uutta vaihdetta joukkueeseensa kotiyleisön iloksi. Puijo Wolley ajoi vieraat kiinni tilanteeseen 19-20 kun Dole Tolvanen herätteli vuorostaan joukkuettaan aikalisällä. Erän loppu eteni tasaisesti lukemiin 23-23 asti, kun Lucia Babic pääsi hyökkäämään tyhjältä verkolta ja sen jälkeen syöttämään erän ratkaisut.

Kuusamon otti kolmannen erän alussa eroa jälleen kovilla syötöillään. Virheiden määrä oli molemmilla joukkueilla vielä tunnusomaisesti kauden alkuun, Kuusamo onnistui kuitenkin ratkaisuissaan hieman tarkemmin ja vei 3. erän myös nimiinsä lopulta selvin numeroin 19-25.

Kuusamon päävalmentaja Timo Tolvanen teki paluun kotisalille saapuessaan Pohjantielle.

- 450 kilometriä oli tällä kertaa matkaa kotisalille, kyllä tuli paljon hyviä muistoja aiemmasta kun saavuttiin tänne pihaan. Hyvät fiilikset jäi pelistä kun saatiin täydet pisteet kotiin. Virheherkkyys on leimannut peliämme ja sitä parannetaan tästä eteenpäin. Sanoin meidän joukkueelle että Puijon kanssa pitää olla malttia puolustuksessa ennakkoon, Tolvanen kertasi pelin jälkeen.

Puijo Wolleyn libero Anna Kaisa Kerminen onnistui puolustuksissa mainiosti, mutta totesi vastaanotossa pitää aiemmin saada vastustajan syöttöputkin poikki. Puijo Wolleyn päävalmentaja Jukka Lehtonen totesi vastaanoton onnistuneen edellisessä pelissä paremmin.

- 1. pelissä jäi hyökkäyksessä jäi parannettavaa ja nyt siinä otettiin askel eteenpäin. Tarkoitus saada vastuusta jaettua enemmän jatkossa. Vastaanotto oli Pihtiputaalla parempi, siinä ei onnistuttu niin hyvin tänään.

Puijo Wolley: Helenius 10/-2, Autere 9/+5, Hujanen 9/+5
Pölkky Kuusamo: Babic 14/+10, Kosonen 14/+8, Wassenfaller 7/+2