Pölkky venytti ratkaisun viidenteen peliin

31.03.2024

LP Kangasalan finaalivastustaja naisten Mestaruusliigassa ratkeaa tiistaina Kuusamossa. Pölkky Kuusamo haki 3-1 -vierasvoiton sunnuntaina Kuopiosta Puijo Wolleysta venyttäen ratkaisun viidenteen otteluun.

Puijo Wolley 1 - 3 Pölkky Kuusamo (12-25, 25-17, 24-26, 14-25)

Avauskokoonpanot:
Pölkky: Pollard, Nusbaum, Palmer, Yli-Sissala, Jones, Lehto ja Jäppinen (L)
Puijo: Autere, Kääntä, Palmer, Räty, Tikka, Räsänen ja Help (L)

Ottelu käynnistyi vähemmän yllättäen tasaisissa merkeissä ja joukkueet pelasivat tasaisen varmaa lentistä. Tasoissa oltiin kuudessa pisteessä, jonka jälkeen Pölkky otti kahden pisteen keulan ja Pekka Seppänen aikalisän Puijolle. Pölkyn etumatka kasvoi Carlyle Nusbaumin hyökkäyksellä ja Emilia Käännän hyökkäysvirheellä. Vierasjoukkue oli torjuntapuolella vahva, ja Madeline Palmerin sekä Sofia Lehdon torjunnoilla ero repesi jo 6-16:en. Puijo teki tuplavaihdon ja kentälle astelivat Megija Dambrehte hakkuriksi ja Piper Matsumoto passariksi. Ei auttannut, ja Pölkky kunnostautui tällä kertaa hyökkäysrintamalla Nusbaumin ollessa vahva nelospaikalla. Puijo yritti herätellä henkeä vaihtamalla kentälle myös Minna Uusi-Illikaisen ja Hanna Kastarisen, mutta erä lipsui Pölkylle selvästi 12-25.

Toisessa erässä Puijo sai pienen keulan ja Selma Räsäsen ässäsyötöllä pisteet olivat 7-4. Pölkyn päävalmentaja Sotiris Gkotsis onnistui aikalisällään katkomaan rytmiä ja vieraat kavensivat 7-5:een. Johto kuitenkin säilyi savolaisilla. Pisteissä 13-7 Pölkky teki oman tuplavaihtonsa, eli kentälle passariksi Joanna Kallinen ja hakkuriksi Erin Shomaker. 14-7 vieraiden aikalisä, jonka jälkeen Puijon syöttövirhe. Tilanne tihentyi viiden pisteen eroksi 15-10, jolloin kotijoukkue otti rauhoittumisaikalisän. Seuraava pallo ei kuitenkaan ollut rauhallinen, ja se päättyi Puijon kannalta onnekkaasti. Pisteissä 17-12 Pölkky otti tuplavaihdon takaisin, passaamaan Lehto ja hakkuriksi Lexi Pollard. Taija Tikan syöttövuoron jälkeen ero oli 21-15. Ella Autere onnistui torjumaan Puijolle eräpallon 24-17 ja Emilia Kääntä hyökkäsi sinetin nelosesta.

Pitkän erätauon jälkeen Pölkky oli hivenen vahvempi, ja pisteissä 5-8 päävalmentaja Seppänen herätteli naisistoaan aikalisällä. Se toimi ja Käännän syötön pudottua raakana kenttään peli oli 8-8. Sitten mentiinkin pitkään tasatahtia, kunnes peli oli Lehdon torjunnalla ja Puijon puolustuksen uinahduksella 15-17. Puijon aikalisä ei tuonut ryhtiliikettä ja Nusbaum lisäsi johtoa hyökkäyksellään. Pölkyn syöttövirheen ja Käännän ässäsyötön jälkeen Puijo oli pisteen päässä 17-18. Vierasjoukkue onnistui aikalisänsä jälkeen jälleen torjunnassa, mutta Taija Tikan satanen kiristi eron taas yhteen 18-19. Puijo pääsi 20-20 -tasoihin Aniah Palmerin tapettua vastapalloksi nousseen syötön. Tasoissa edettiin aina eräpalloille asti, jolloin Pölkky onnistui lopettamaan erän 24-26 toisella yrityksellään.

Neljännen erän alussa Puijon peli oli hermostunutta ja Pölkyn Nusbaum sai rauhassa tehdä tuhojaan. Aikalisän hetki koitti pisteissä 2-5. Peli ei kääntynyt ja kotijoukkue kokeili seuraavaksi tilanteessa 2-7 vaihtaa Huomanin Käännän tilalle. Kotijoukkue onnistui kiristämään pisteet 5-8:an, jolloin Pölkky tuumaili tilannetta. Autereen torjunnalla 6-8 ja Makenzie Harris korvasi Palmerin Pölkyn puolella. Puijon yrityksestä huolimatta vieraat onnistuivat säilyttämään johtoasemansa ja vankistamaan sitä. Pisteissä 8-14 Puijo kokeili hakkurivaihtoa, eli kapteeni Dambrehte kentälle ja täydensi tuplavaihdon vastustajan pisteen jälkeen. Pölkyllä kulki ja Puijolla ei vastaavasti onnistunut yhtään mikään: Pollardin syöttövuoron päätteeksi oltiin tilanteessa 9-17. Kotijoukkueen osalta tilanne ei kohentunut ja Pölkky nautti täysin sydämin. Vastustajan syöttö ei noussut kunnolla ja virheitä tuli laajalla rintamalla. Aikalisä koitti vasta pisteissä 10-23. Lisäksi Kastarinen korvasi Tikan keskellä. Painopallo päättyi Pölkyn eduksi tuoden ottelupallon 11-24. Kotijoukkue kaunisteli lukuja hieman, mutta Nusbaum päätti ottelun ja erän lukuihin 13-25.