Seuraa meitä somessa:

Pölkky voitti naisten runkosarjan - WoVo tarttui pudotuspelipaikkaan

07.03.2020

Pölkky Kuusamo varmisti seurahistorian ensimmäisen naisten Mestaruusliigan runkosarjan voiton lauantaina. WoVo Rovaniemi puolestaan tarrasi ennen huomista päätöspeliä JymyVolley - Lentopallokerho kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan.

Puolivälierien kolme otteluparia ovat ennen sunnuntain päätöspeliä selvillä. Ne ovat LP Kangasala - OrPo, LP-Vampula - LP Viesti ja LiigaPloki - Hämeenlinnan Lentopallokerho. Neljänteen pariin Pölkky saa vastaansa joko WoVo Rovaniemen tai Nurmon JymyVolleyn. JymyVollley tarvitsee kotiottelustaa vähintään yhden sarjapisteen noustakseen ohi WoVon kahdeksannelle tilalle.

OrPo ja LP Kangasala ottivat jo pudotuspelituntumaa toisistaan

OrPon ja LP Kangasalan runkosarjan päätöspeli oli samalla jo asetelemien hakemista torstaina joukkueiden kesken alkavaan puolivälieräsarjaan. OrPo pisti hantiin kahdessa viimeisessä erässä tiukasti loppunumeroiden ollessa runkosarjan kakkoselle seiskaksi sijoittunutta kotijoukkuetta vastaan 1-3 (12-25,18-25,25-22,24-26).

OrPo antoi sarjakakkoselle myrskyvaroituksen pudotuspeleihin Kun OrPo sai pelinsä kulkemaan, peli oli erittäin tasaista.

Kahden selkeän vieraiden erän jälkeen kolmannessa erässä OrPo oli kuskin paikalla ja neljännen lopussa pari täpärää syöttövirhettä kallisti voiton Kangasalalle.

Mary-Kate Marshall, LP Kangasala:

- Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä loistavia, kolmanteen ei löytynyt enää samaa keskittymistä.

Lauryn Gillis, OrPo:

- Odotan seuraavia viikkoja ja tulossa on hyviä otteluita. Kaikki pallot pitää voittaa. Pidän siitä, että saa palloja.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Ei uskottu, että tällä pelillä olisi merkitystä runkosarjaan. Haluttiin voittaa ja valmistava ottelu pudotuspeleihin. Tulee hyvät puolivälierät. Kahteen ensimmäiseen tultiin hyvällä fokuksella. Pitkä erätauko on pitkä erätauko. Kotijoukkue paransi puolustustaan. Pudotuspelien aikataulu jopa vaarallisen tiukka, kolme ottelua viiteen päivään.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Hyvä testi pelille ja pelaajille. Olen tyytyväinen peliin. Kangasala pelasi kaksi ensimmäistä erää korkealla tasolla ja me emme päässeet peliin kiinni. Meillä oli hyvä hyökkäys kolmannessa ja neljännessä. Syöttövirheet harmittavat, joita ei olisi pitänyt tulla. Kolmen päivän aikana harjoitellaan tiettyjä asioita.

Otteluisäntä kansanedustaja Arto Satonen valitsi joukkueidensa parhaana pelaajana LP Kangasalasta Mary-Kate Marshallin ja Lauryn Gillisin OrPosta. Marshall oli illan pistekuningatar 26/+22, 4 ässää, 1 torjunta, hyökkäysteho 50 %. Samoin Lauryn Gillis 19 pistettä, 38 hyökkäystä 47% tehoilla, 49 vastaanottoa.

LähiTapiolan pisteet
3 Marshall LP Kangasala
2 Gillis OrPo
1 Laakkonen LP Kangasala

PROlibero
Tiiamari Sievänen LP Kangasala

Ottelutilasto

Pölkky ei jättänyt mitään epäselväksi Kuopiossa

Pölkky Kuusamo otti voiton Kuopiossa Puijo Wolleysta ja varmisti samalla historiansa ensimmäisen runkosarjan voiton. PuWo kaatui 0-3 (9-25, 16-25, 11-25).

Jukka Lehtonen, PuWo

- Lataus oli poissa emmekä pysyneet lainkaan omalla tasollamme.

Timo Tolvanen, Pölkky

- Päätimme ettemme tule Kuopion kikkailemaan, emmekä mieti lopputulosta runkosarjassa. Pelasimme omaa vahvaa peliämme. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että pidimme reilusti voitetun 1. erän jälkeenkin ammattimaisen otteen pelin loppuun saakka. Olen tietysti tyytyväinen siihen, miten kausi on tähän saakka mennyt.

Nikki Cornwall, Puwo

- Fyysinen vastustaja pysyi tasollaan ja vei ottelun.

Jonna Waaserfaller, Pölkky

- Tultiin peliin hyvällä sykkeellä ensimmäisestä erästä alkaen ja pidimme tasomme loppuun saakka.

Parhaat pelaajat:
Nikki Cornwall, Puwo
Jonna Waaserfaller, Pölkky

LähiTapiolan pisteet
3 Wasserfaller Pölkky
2 Lambert Pölkky
1 Tritter Pölkky

PROlibero
Nikolina Bozicevic, Pölkky

Ottelutilasto

WoVo tarrasi kalkkiviivoilla kiinni pudotuspelipaikkaan

Tulos: 3-2 (18-25, 25-27, 25-18, 25-23, 15-13)

WoVo Rovaniemi oli pakkovoiton edessä runkosarjan päätöskierroksella LP-Vampulaa vastaan. LP-Vampula oli jo ennen lauantain ottelua varmistanut sarjan neljännen tilan, joten he pääsivät pelaamaan ottelussa ilman minkäänlaisia paineita.

Ottelun alku oli hermostunutta kotijoukkueen osalta ja pelaajien otteissa näkyi selvästi panosten tuomaa jännitystä. Vampula-kaksikko Aleksandra Cveticanin – Iina Andrikopoulou pitivät tahtipuikkoa yllä ja johdattivat vieraat kahden ensimmäisen erän voittoon. WoVo tuli kuitenkin pitkältä erätauolta sisuuntuneena ja taistelunkiilto silmissä. Kova syöttö ja erinomainen vastaanottopeli toivat rovaniemeläiset mukaan peliin, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan viidennestä erästä.

Ratkaisuerä oli äärimmäisen tasainen, jossa LP-Vampula piti johtopaikkaa hallussaan parin pisteen erolla aina viimeisille palloille saakka. Kotijoukkue tasoitti puntit passari Ruta Linden syöttövuorolla ja äänekkään kotiyleisön riemuksi ratkaisupallot kääntyivät WoVon eduksi.

WoVon kuudes peräkkäinen kotivoitto ja voitokas päätös runkosarjalle tiesi sitä, että joukkue pääsee vielä sunnuntaina jännittämään ottaako Nurmon JymyVolley pisteitä omassa päätösottelussaan Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan. Mikäli Hämeenlinna voittaa huomisen ottelun 3-0 tai 3-1, etenee WoVo Mestaruusliigan pudotuspeleihin kahden vuoden tauon jälkeen. Jos taas Jymy onnistuu nappaamaan kaksi erävoittoa, tietää se WoVolle kuukauden odotusta huhtikuussa käynnistyviin liigakarsintoihin.

LP-Vampula aloittaa puolivälierät Huittisissa Tahto Areenalla torstaina LP Viestiä vastaan. Seitsemän pudotuspelijoukkuetta on siis selvillä ja viimeisen paikan kohtalo ratkeaa huomenna.

Viivi Pyhäjärvi, WoVo:

-Teimme todella hyvän nousun, kuten edellisessäkin pelissä. Olen todella ylpeä joukkueestamme, jokaisesta pelaajasta ja valmentajasta ja ihan kaikista, että taistelimme tämänkaltaisen nousun. Nämä ottelut ovat kiinni jokaisen omasta itseluottamuksesta ja kun se on kunnossa, niin se näkyy kovana taisteluna jokaisesta pallosta. Haluan kiittää myös yleisöä, joka oli aivan huikea tänään. Toivon, että tämä riittää pudotuspeleihin ja matkamme jatkuu.

Anastasia Boricheva, LP-Vampula:

-Molemmilla joukkueilla oli onnistumisia ja epäonnistumisia, ja loppua kohden aika kovaa taistelua. Hieman jännitti pelata ja katsoa, kuka niitä pisteitä tekee. Hyvillä mielin lähdemme pudotuspeleihin LP Viestiä vastaan. Tulemme taistelemaan jokaisesta pallosta ja ottelusta.

Tuomas Alatalo, WoVo:

-Jälleen kerran hieno osoitus, kuinka kovia naisia meillä on joukkue täynnä. Olemme keskenämme keskustelleet, että haluamme olla joukkue, joka ei luovuta missään vaiheessa. Vaikka tappiot ovat välillä rassanneet, niin mielestäni olemme pystyneet pitämään siitä mentaliteetista hienosti kiinni. Tänään ei ollut missään nimessä helppo peli, mutta loppua kohden syöttö alkoi puremaan ja vastaanotto saatiin pidettyä kasassa läpi ottelun.

-Henkinen puoli on parantunut joukkueella ottelu ottelulta ja yhdeksi käännekohdaksi nostaisin Hämeenlinna-ottelun, joka voitettiin 3-0. Hämeenlinna tuli ykkösrosterilla ja pelattiin hyvä peli, mikä osoitti viimeistään näille pelaajille, että olemme hyvä joukkue.

-Huominen JymyVolley – Hämeenlinna -ottelu tottakai jännittää, mutta itselläni on levollinen mieli siinä mielessä, että olemme oman työmme tehneet niin hyvin kuin mahdollista ja jos Nurmo on parempi, niin onneksi olkoon heille, he ovat sen paikkansa silloin ansainneet.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

-Onnittelut WoVolle. He pelasivat aivan, kuten odotimmekin, sillä heillä oli korkeampi motivaatio tähän otteluun. He taistelivat pudotuspelipaikasta viimeisenä mahdollisena hetkenä ja meille tämä ottelu oli pikemminkin kiva harjoitus pudotuspelejä varten. WoVo laittoi meidät haastavaan asemaan, kun heidän syöttönsä oli loistokas ja samaan aikaan vastaanotto toimi. Lähdemme pudotuspeleihin haastamaan Viestiä. He ovat meitä kokeneempi joukkue, mutta yritämme parhaamme ja ehkä voimme saavuttaa jotain mukavaa.

Parhaat pelaajat
WoVo: Taylor Slover
LP-Vampula: Aleksandra Cveticanin

Parhaat pisteentekijät
WoVo: Slover 24/+15, Jordan 19/+16, Pyhäjärvi 15/+5
LP-Vampula: Cveticanin 23/+10, Andrikopoulou 22/+14, Paloniemi 9/+1

Yleisöä: 448

LähiTapiolan pisteet
3 Slover WoVo
2 Cveticanin LP-Vampula
1 Pyhäjärvi WoVo

PROlibero
Outi Polso, WoVo

Ottelutilasto

Kuvat:
Vesa Hallikainen / Puijo
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Esko Nevala / WoVo

  Takaisin