Seuraa meitä somessa:

Pölkylle kolmas voitto putkeen - Kangasala vierasvoittoon

23.11.2014

Naisten liigasunnuntaina Pölkky Kuusamo otti kolmannen perättäisen liigavoittonsa ja LP Kangasalan puolestaan ensimmäisen vierasvoittonsa.

Pölkylle kolmas voitto perättäin

Viidellä tappiolla liigaurakkansa aloittanut Pölkky Kuusamo (3-5) otti sunnuntaina jo kolmannen perättäisen voittonsa tapioputken perään kaataen vierailleen avausvoitto etsivät Kuortaneen (0-8) neljässä erässä 3-1 (25-11, 22-25, 25-18, 25-19).

Kuusamon ja Kuortaneen kohtaamisen ensimmäinen erä meni kotijoukkueelle selkeästi 25-11. Toiseen erään Kuortane paransi peliään hyvällä vastaanotolla ja hyökkäyspelillä vieden erän 25-22. Kolmas ja neljäs erä pelattiin kotijoukkueen hallinnassa ja ottelu kallistui Pölkky Kuusamolle 3-1.

Pölkky Kuusamon parhaimmat pisteet teki Julia Vorona (23/+15), joka oli hyvässä vireessä ja uurasti vastaanotossa vain kahdella virheellä (27/56 %) sekä hyökkäyksessä (37/18 p/49 %). Vorona palkittiinkin joukkueensa parhaaksi.

Kuortaneen paras pisteiden tekijä oli Ronja Heikkiniemi (15/+6). Joukkueen parhaana palkittiin libero Janika Rontti, jonka vastaanottoprosentti oli 61 %. Rontti nosti hyvin Pölkyn kovia hyökkäyksiä pelattavaksi.

Pelissä nähtiin useita hyviä palloralleja molempien joukkueiden liperopelin onnistumisen johdosta. Torjunnat Pölkylle 9-6.

Marko Kaakinen, päävalmentaja Pölkky Kuusamo:

- Ensimmäinen erä tuli helposti ja pelirytmimme katosi. Toisen erän alku oli vaikea ja meidän syöttömme myös pehmeni. Kuortane pääsi hyökkäämään hyvistä paikoista hyvällä passitemmolla. Vastustaja käytti hyvin torjunnan käsiä ja välejä hyödyksi. Puristuksen jälkeen saimme jonkin verran rentoutta peliin ja tärkeät voittopisteet. Julia Vorona oli tänään loistava vaihdellen lyöntisuuntia ja voimaa. Väliin hyviä jujujakin. Joukkueemme hyökkäysprosentti oli hyvä (52 %).

Emmi Huovinen, libero Pölkky Kuusamo:

- Hiukan nihkeää oli, eikä ollut tänään meiltä parasta peliä. Jostakin syystä peliimme tuli puristusta, mutta tärkeintä oli 3 pistettä.

Aapo Rantanen, päävalmentaja Kuortane:

- Tänään oli toinen erä hyvää pelaamista, mutta emme saaneet oikein pelistä kiinni. Viikonlopun kahdessa pelissä emme pystyneet pelaamaan sitä peliä johon pitäisi päästä. Kahteen peliin meni valmistautuminen vähän pieleen ja sitä pitää valmentajan pohdiskella ja ottaa omaan piikkiin.

Janika Rontti, libero Kuortane:

- Kovia hyökkäyksiä tuli, mutta emme pystyneet vastaamaan peliin. Pelissä oli hyviäkin pätkiä, mutta paremminkin voisi mennä.

LähiTapiolan pisteet:
3 p Julia Vorona, Pölkky Kuusamo
2 p Mariia Russman Pölkky Kuusamo
1 p Janika Rontti, Kuortane

Ottelutilasto

LP Kangasalalle kauden ensimmäinen vierasvoitto

Tuomas Alatalon valmentama LP Kangasala (3-4) haki kauden ensimmäisen vieravoittonsa Mestaruusliigassa voitettuaan Pieksämäki Volleyn (1-5) erin 1-3 (25-16, 11-25, 23-25, 21-25).

Vieraspeli oli Kangasalle toki vasta kauden kolmas kahden ensimmäisen oltua HPK:ta vastaan.

Pieksämäki Volley puolestaan pelasi viidennen perättäisen kotipelin ja sen kauden toinen vieraspeli on vuorossa vasta joulukuun puolella (6.12. Orivedellä).

Hannu Seppänen, Pieksämäki Volleyn päävalmentaja:

- Meidän synniksi on tullut yksi hyvä erä minkä jälkeen jäädään odottelemaan. Vastaanotto oli tänään rauhallista ja varmistukset puolustuspalloissa hyvää. Nelospaikan hyökkäys ontui tänään pahasti, johtui joko passarista tai hakkureista ja homma oli jumissa.

Tuomas Alatalo, LP Kangasalan päävalmentaja:

- Volley tuli vahvasti peliin ja me oltiin aikalailla purjeessa. Se ei ollut meidän huonoutta vaan Volley pelasi hyvin. Toiseen erään vaihdettiin torjuntaa ja syötön taktiikkaa millä saatiin pelin hallinta.

LähiTapiolan pisteet:
3 p Anastasia Leshyk Pieksämäki
2 p Eveliina Vilponen LP
1 p Alison Landwehr LP

Ottelutilasto

Kuvat:
Atte Rissanen, Pieksämäki
Jouni Ronkainen, Kuusamo

  Takaisin