Puijo piti langat käsissään Viestiä vastaan

20.02.2024

Kahden viisieräisen kohtaamisen jälkeen kauden kolmas Puijo Wolleyn ja LP Viestin ottelu oli tiistaina kuopiolaisten puhdas 3-0 -voitto hakkuri Selma Räsäsen erinomaisen illan johdolla.

Otteluraportti Puijo Wolley 3 - 0 LP Viesti (25-22, 25-18, 25-23)

Avauskokoonpanot:
LP Viesti: Mäki-Kojola, Heikkinen, Yordanova, Garcia, Kaikkonen, Luntamo ja Laaksonen (L) (C)
Puijo: Autere, Kääntä, Palmer, Räty, Tikka, Räsänen ja Help (L)

Ottelu oli alusta asti tiukkaa vääntöä, eikä läpsyttelyä. Tasoissa joukkueet olivat kuudessa pisteessä, jonka jälkeen Viesti sai parin pinnan etumatkan. Puijo kuroi sen kiinni ja siirtyi johtoon 11-10 Taija Tikan torjunnan myötä. Johto vaihtui Viestin Clemence Garcian kahden perättäisen ässäsyötön siivittämänä ja Pekka Seppänen piti aikalisän tilanteessa 13-14. Garcian syöttövuoron jälkeen erä oli pisteissä 14-16. Puijo kampesi tasoihin 17-17 ja oli Viestin Tomi Lemminkäisen puhutella naisistoaan. Puijo pääsi seuraavassa pisteessä johtoon Selma Räsäsen toimesta ja Viesti vaihtoi kentälle Arita Ternavan verkolle sekä Irina Mäkisen takapassariksi. Puijo pelasi mallikkaasti ja seuraava Viestin aikalisä nähtiin tilanteessa 20-17. Lopulta Aniah Palmerin syöttövuoro katkesi pisteissä 21-18. VIesti ei päästänyt kotijoukkuetta rallattelemaan voittoon. Aiempi tiuplavaihto otettiin takaisin pisteissä 23-22 ja Saimi Heikkinen sekä Nea Luntamo palasivat kentälle. Lopulta Puijo teki tarvittavat pisteet ja vei ensimmäisen erän 25-22.

Toisen erän alku oli shokkihoitoa Puijolle. Iina-Reeta Kaikkosen hypäri kulki, eikä Puijo saanut tehtyä tulosta hyökkäyksillään. Kotijoukkueen aikalisä, jonka jälkeen syöttövirhe: Pisteet 2-6. Puijo puolestaan kiri Liina Rädyn hyvällä syöttövuorolla pisteisiin 5-7, jolloin Viesti otti aikalisän. Puijo pääsi pisteen päähän 9-10, jonka jälkeen Garcia torjui upeasti Palmerin kutospaikan hyökkäyksen pystyyn ja toisti tempun seuraavassa pallossa Käännän hyökätessä nelosesta. Tasoissa oltiin 14 pisteessä. Seuraavana Puijon torjunta ja pitkän, sekavan pallorallin voitto: Viesti aikalisälle pisteissä 16-14. Pisteissä 16-15 edellisestä erästä tuttu tuplavaihto: Ternava ja Mäkinen kentälle. Viesti taisteli, mutta Puijo oli nyt askeleen edellä. Ella Autereen tilalle syöttämään tulleen Megija Dambrehten vuoron aikana peli luisti upeasti, eikä vierasjoukkue löytänyt kikkoja sen kääntämiseksi. Syöttövuoron jälkeen pisteet olivat 22-17. Erä Puijolle 25-18 Käännän kädestä.

Pitkän aikalisän jälkeen Puijo palasi kentälle pirteämpänä ja Liina Rädyn ässän jälkeen erä oli 5-2. Aikalisä ei VIestiä auttanut ja Räty sai jatkaa syöttövuoroaan 8-3:en asti. Emilia Käännän torjunnalla peli oli 10-3 ja Lemminkäinen otti seuraavan aikalisän. 11-3 oli Selma Räsäsen piste. Hän työnsi karanneesta passista pallon Viestin torjuntaan, josta pallo rajojen yli. Kaikkosen syöttövuorolla ero kaventui tilanteeseen 13-6, mutta sen jälkeen joukkueet tekivät pisteitä vuorotellen. Pisteissä 15-10 Minna Uusi-Illikainen asteli kentälle Käännän tilalle ja iski heti pisteen. Pisteitä jälleen vuorotellen, kunnes Puijo onnistui Rädyn syöttövuorolla nousemaan 19-12 -johtoon. VIesti onnistui taas käyttämään Kaikkosen syöttövuoron hyväkseen ja Puijo otti aikalisän pisteissä 20-17. Niin vain salolaiset tulivat pinnan päähän 20-19, jolloin kentälle palannut Kääntä onnistui katkomaan syöttöputken. Palmerin viistohyökkäys leveäksi ja seuraava pinnan ero 22-21. Joukkueet tasoihin Garcian keskihyökkäyksellä ja Puijo aikalisälle. Ternava hyökkäsi nelosesta vieraat johtoon, mutta Räsänen iski kakkospaikalta tasoituksen 23-23. Puijo pääsi ottelupalloon Räsäsen hyökkäyksellä ja Kääntä torjui loppuluvuiksi 25-23.