Puijo Wolley vahva Viikon ottelussa Pihtiputaalla

15.01.2024

Puijo Wolley jatkoi vahvoja otteitaan maanantaina Viikon ottelussa Pihtiputaalla jättäen kotijoukkueen vaille mahdollisuuksia vieden voiton suoraan kolmessa erässä 0-3 (17-25, 18-25, 22-25).

Aloituskokoonpanot:
LiigaPloki: Mebus, Ellis, Rasinperä, Kähkölä, Rammelsberg, Kenjalo ja Joensalo (libero)
Puijo Wolley: Räty, Palmer, Kääntä, Räsänen, Tikka, Autere ja Help (libero)

LiigaPloki ei pystynyt haastamaan hyvin pelannutta Puijo Wolleyta, joka hallitsi peliä alusta loppuun. Pelin luonnetta kuvaa hyvin, että kotijoukkue pääsi ensimmäistä kertaa johtoasemaan vasta kolmannen erän tilanteessa 7-6.

Ensimmäistä erää leimasi vierasjoukkueen parempi vastaanotto ja myös hyökkäystehoissa oli suuri ero. Puijon torjuntapeli hyydytti LiigaPlokin hyökkäyksen. Tilanteesta 8-8 kuopiolaiset hivuttautuivat etumatkalle, eikä LiigaPlokilla ollut keinoja kääntää erää.

Toinen erä oli ensimmäisen kaltainen. Puijo karkasi 9-9 tilanteesta selkeään erävoittoon ja oli peruspelaamisen varmuudessa askeleen edellä. LiigaPlokin laitahyökkääjät olivat vaikeuksissa koko illan ja ainoastaan Oona Rasinperä oli plus- miinustilastossa pois "pakkaselta".

Kolmas erä alkoi sekin Puijon komennossa. LiigaPloki pääsi kuitenkin paremmin peliin mukaan ja kävi 12-10 johdossa, mutta kiri ei kuitenkaan kantanut. Puijo karkasi tilanteesta 14-15 erä-ja otteluvoittoon, vaikka kotijoukkue selvittikin muutaman erä- ja ottelupallon.

Hakan Can Turan:

- Me emme saaneet pysäytettyä Puijon hyökkääjiä, vaan he saivat pysäytettyä meidät. Tänään ei ollut kukaan hyökkääjistämme plussalla. Tällaisellä pelillä ei voi voittaa hyvin pelannutta Puijoa.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley:

- Meillä oli hyvä treeniviikko alla laadukasta tekemistä päivästä toiseen, se näkyi pelissä. Torjuntapelimme onnistui ja syötöllä saimme hyvää painetta ja se edesauttoi torjunnassa.

Noora Hakonen, LiigaPloki:

- Meillä jäätiin lähtötelineisiin ensimmäistä erästä lähtien. Kolmas erä oli ok, mutta Puijo tuli kovaa tänään.