Raision Loimu palasi voittokantaan Eurokentillä

11.11.2015

Raision Loimu avasi lentopallon miesten Challenge Cupin voitokkaasti keskiviikkona Norjassa. Kotijoukkue Nyborg Bergen kaatui avausosassa 0-3 (17-25, 21-25, 21-25).

Ryan Meehan oli raisiolaisten paras pistemies tehoin 11/+10. Ossi Rumpunen teki 10/+8 ja Kirill Borichev 9/+5.

Toinen osaottelu pelataan ensi keskiviikkona Raisiossa kello 18.30.

Otteluparin voittaja saa vastaansa 2. kierroksella CEV Cupista pudonneen joukkueen otteluparista SWV powervolleys Düren (Saksa) - ASUL Lyon Metropolé (Ranska). Düren voitti avausosan kotonaan 3-0.

Loimun edellinen Eurovoitto on yli 10 vuoden takaa, marraskuun 2. päivältä 2005. Tuolloin Loimu löi Kerttualassa tshekkiläisen Ferran Opavan 3-2 Top Teams Cupissa (nyk. CEV Cup).

Loimu oli Bergenissä niskan päällä heti ottelun alusta alkaen. Joukkueen Euro Cup -ensikertalaisista Kirill Borichev, Daniel Vargas ja Ryan Meehan pääsivät avaamaan pistetilinsä heti avauserässä. Heidän lisäkseen koko Loimun joukkue pelasi erinomaista lentopalloa. Avauserän paras pistemies oli kokenut keskitorjuja Tuukka Anttila ja Loimun hyvän joukkuepelaamisen perustan rakensivat libero Joel Silvan ja passari Ville Junturan erinomainen pelivire.

Ottelun toisessa erässä kotijoukkue sai karistettua jännitystä otteistaan ja isännät ottivatkin kuskin paikan heti kättelyssä. Kotijoukkueen onnistumiset tulivat pitkälti hakkuri Ask Helland Hansenin kautta sekä onnistuneella torjuntapelaamisella. Loimu osoitti kuitenkin henkisen vahvuutensa nousemalla rauhallisin ottein erän ratkaisuhetkillä johtoon ja lopulta suht selvään erävoittoon.

- Meidän kärsivällisyys kesti vastustajan rynnistyksen. Tavoitteemme olikin pelata täysin omaa peliä eikä lähteä hötkyilemään vaikka mitä tapahtuisi, kommentoi Loimun päävalmentaja Ismo Tuominen pelin jälkeen.

Kolmannessa erässä Loimu näytti jo vievän voiton helpohkosti nimiinsä, kunnes kotijoukkue heräsi taistelemaan erän puolivälissä. Pari pistettä lähemmäs isännät eivät kuitenkaan pääse ja Loimu kuittasi tärkeän puhtaan vierasvoiton Ossi Rumpusen lyödessä päätöspallon isäntien parkettiin. Rumpunen oli päättänyt myös kaksi ensimmäistä erää, joten jokaisen erän ratkaisupallo lähti hänen kädestään.

- Vastustajan hakkurin vahva pelaaminen pääsi ehkä vähän yllättämään meidät, mutta joukkueen ykköstähti Kristian Bjellandin saimme hyvin aisoihin, analysoi Tuominen viikon päästä Turkuun saapuvaan bergeniläisryhmän pelaajia.

Loimun joukkueen peli toimi keskiviikkona lähes eleettömällä varmuudella eikä päävalmentaja Ismo Tuomisella ollut tarvetta tehdä pelaajavaihtoja. Kolmannessa erässä tosin käytettiin taktista tuplavaihtoa, kun passari Kasper Vuorinen tuli hakkuri Vargasin tilalle ja vastaavasti yleispelaaja Verneri Vetriö passari Junturan tilalle. Vetriö käytti tilaisuutensa hyväkseen ja kirjautti hänkin itselleen uran ensimmäisen Euro Cup -pisteen.

- Selvisimme jalat kuivina Euroopan kosteimmasta kaupungista. Pelattiin koko peli hyvä vastaanotto- ja puolustuspeliä. Ne olivat tänään voiton kulmakiviä. Libero Joel Silva oli loistava. Hän pelasi parhaan pelinsä Loimussa tähän mennessä, päätti Tuominen ennen katseen kääntämistä seuraaviin koitoksiin.