Seuraa meitä somessa:

Riennolle junioripäällikkö ja kaksi sopimusta

05.06.2015

Liiga-Riento lähtee kehittämään määrätietoisesti poikajunioritoimintaansa opetus- ja kulttuuriministeriöltä saaman seuratuen ja sen mahdollistaman junioripäällikön palkkauksen avulla.

Uuteen osa-aikatyöhön on valittu tekijäksi Liiga-Riennon passari Tuomas Karjalainen (kasvattajaseura Korian Ponsi).

- Etsimme työhön ensisijassa tekijää joukkueen sisältä. Työ on joustava osa-aikatyö ja mahdollistaa samalla liigatason pelaamiseen. Liiga-Riennon hallitus uskoo Tuomaksen soveltuvan työhön todella hyvin. Hänellä on jo ennestään kokemusta lasten kanssa työskentelystä mm. koulunkäyntiavustustyön sekä juniorivalmennuksen kautta. Tuomaksen lähivuosien suunnitelmiin kuuluu myös valmistuminen opettajaksi, valottaa hallituksen jäsen Kauko Varis hallituksenpäätöstä.

Riennon uusista poikaryhmistä sekä Tuomas Karjalaisen ajatuksia hankkeen etenemisestä kuullaan heinäkuussa.
Hankkeen ollessa useampivuotinen on Tuomas ”Tume” Karjalainen solminut samalla Riennon kanssa kaksivuotisen jatkon pelaajasopimukseen.

Viime kaudella 1-passarina toiminut Tume sai runsaasti vastuuta pelintekijänä. Kauden edetessä hyvä harjoitusmotivaatio ja runsas peliaika toi entistä varmempia otteita ja peli muuttui monipuolisemmaksi. Myös torjunnoissa ”vain” 183 cm pitkällä Tumella oli sanansa sanottavana, kun hän nousi joukkueen parhaaksi torjujaksi 39 torjunnallaan.

- Alkukausi oli Tumella vielä enemmän oman ajatusmaailman ja pelitavan hakemista. Loppukaudesta löytyi keskipeli yhä tehokkaammin ja sitä hyökättiin toisella puoliskolla kautta lähes 10% enemmän kuin alkukaudesta. Tumella on eväitä nousta kentän ”henkiseksi johtajaksi” kunhan saa vielä lisää harjoituksia ja pelejä vyölleen, kertoo valmentaja Jani Säisä.

Tuomas itse on varsin tyytyväinen sopimukseen  

- Erittäin mukava jatkaa hyvässä ja tutussa valmennuksessa sekä hyvin hoidetussa organisaatiossa, joka mahdollistaa nyt myös kiinnostavan työn pelaamisen oheen. Myös viime kauden runkopelaajien jatko joukkueessa helpotti omaa päätöstä. Näiden syiden takia päätös jatkosta syntyi helposti.

Lisääntyneestä keskipelistä pääsee ensi kaudella nauttimaan myös keskitorjuja Arttu Reijonen (kasvattajaseura Mutalan Riento).
Arttu Reijonen on solminut seuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Seuran oma kasvatti pääsi pelaamaan viime kaudella kaikki pelit. Torjuntoja Artulle kertyi 32 kappaletta ja hyökkäykset 194 senttinen keskitorjuja tappoi 51,4% tehoilla, virheprosentin ollessa joukkueen pienin 15,4%.

Arttu itse kommentoi, että sopimus syntyi lopulta varsin helposti, kun sai jäätelönkin neuvottelujen yhteydessä seurajohdolta. Tarina ei kerro, että oliko kyseessä peräti ”Jättistuutti”, kun tuli samalla sopimus kahdelle vuodelle...

Liiga-Riennolla on kasassa nyt kuusi pelaajasopimusta ja seuraavista pelaajasopimuksista päästään nauttimaan kenties jo ensi viikolla. Joukkue etsii vielä täydennystä mm. hakkuri- ja yleispelaajaosastolle

  Takaisin