Seuraa meitä somessa:

Riento liigakarsintoihin - Sampo nousi kuudenneksi

19.03.2016

Lakkapää pelastui liigakarsinnoilta sysästen Liiga-Riennon KoVen, Lämpäälän Kisan ja Maaningan Mahdin seuraksi.

Miesten runkosarjan päätöskierroksen tulokset:

Hurrikaani - VaLePa 2-3 (28-30, 25-22, 25-22, 19-25, 13-15)
KoVe - Liiga-Riento 3-1 (25-21, 25-16, 23-25, 27-25)
Etta - Team Lakkapää 3-2 (19-25, 17-25, 25-21, 32-30, 17-15)
Liiga-Sampo - LEKA Volley 3-1 (25-17, 19-25, 25-16, 25-15)
Loimu - Isku 0-3 (21-25, 23-25, 22-25)

Miesten liigan pudotuspelijoukkueet olivat jo selvillä ennen lauantain runkosarjan päätöskierrosta. Sen sijaan Korson Vedon seuraksi liigakarsintoihin etsittiin toista liigajoukkuetta ja sen paikan joutui ottamaan vastaan Liiga-Riento, joka hävisi vieraissa Korson Vedolle 1-3. Kun samaan aikaan Team Lakkapää otti pistetililleen kasvatusta Oulussa Ettan vieraana, oli lopputulos tämä.

Liiga-Sampo kuittasi runkosarjan kuutospaikan voitettuaan kauden kolmannen Savon derbyn kotonaan LEKA Volleyta vastaan erin 3-1. VaLePa puolestaan haki sarjapisteet Hurrikaanilta 2-1 voitettuaan ottelun 3-2 vieraskentällä.

Liigan puolivälieräparien valintatilaisuus on sunnuntaina kello 10 alkaen. Kokkolan Tiikerit valitsee ensimmäisenä, VaLePa toisena ja Hurrikaani-Loimaa kolmantena. Runkosarjan nelonen LEKA Volley jää sijoilta 5-8 valittavista joukkueesta viimeiseksi jääneen. Valittavat ovat ETTA, Sampo, Isku ja Loimu.

VaLePa puristi voiton Loimaalla

Runkosarjan kakkonen VaLePa väänsi voiton sarjakolmosesta Loimaalla Hurrikaanista 2-3 (28-30, 25-22, 25-22, 19-25, 13-15).

Avauserä oli ottelun tasaisin. Kumpikin joukkue pelasi vahvasti ja lopulta jatkopalloille edennyt erä meni parin Hurrikaaninkin eräpallon jälkeen Valepalle, kun Olli Kunnari syötti ässän.

Toinen ja kolmas erä olivat selvästi Hurrikaanin. Kotijoukkue oli monipuolinen ja takoi kovalla prosentilla pisteitä Valepan tärkeiden epäonnistuessa.

Neljännessä erässä VaLePa oli jälleen oma tuttu itsensä ja mm. Jesus Chourio tappoi Mikko Eskon passia tehokkaammin, mitä ottelun alussa. Myöskin Andrei Levchenko pelasi vahvasti, kuten läpi ottelussa.

Viides erä oli tiukkaa vääntöä. Ensimmäiset 15 pistettä meni vuorotellen joukkueille. Lopuksi VaLePa kuitenkin käänsi erän ja ottelun itselleen..

Huomioitavaa oli, että etenkin Hurrikaani pyöritti ottelussa kovaa vaihtorulettia.

Lauri Rantanen, Hurrikaanin päävalmentaja:

- Tasainen peli. Ei tehty paljoa virheitä. Paljon torjuntoja ja sitä myöden jatkopalloja. Vastaanotto oli Valepalla hyvää.
Pleijareihin ollaan niin valmiita, kun nyt ollaan.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Vastaanotto oli hyvällä tasolla ja torjuimme hyvin. Mitään taktisia juttuja ei tarvi murehtia pudotuspelien alla. Me ollaan valmiita.

Jesse Mäntylä, Hurrikaani:

- Leppoisa ja tiukka peli. Ikävä kyllä ei voitettu. Onneks pudotuspelit alkaa. Johan sitä on odotettu.

Jarmo Korhonen, VaLePa:

- Ailahtelevaa pelaamista. Sen takia varmaan hakattiin viisi erää. Kuusikko on tosi kova ja ollaan hyvin hiouduttu yhteen ennen pleijareita.

Parhaat:
Hurrikaani: Jesse Mäntylä
VaLePa: Jarmo Korhonen

Hurrikaani: Owens 25/+8, Smith 11/+7, Shumov 9/+6
VaLePa: Chourio 22/+4, Levchenko 16/+15, Krastins 15/+9

Yleisöä: 843
T 17-15, Ä 4-5, SV 18-15, VO% 61-65, H% 41-41

LähiTapiolan pisteet
3 Chourio VaLePa
2 M.Esko ValePa
1 Owens Hurrikaani

Ottelukuvat Juuso Riponiemi

Ottelutilasto

Team Lakkapää pelastui karsinnoilta - ETTA:lle voitto

Lentopalloseura ETTA päätti Mestaruusliigakauden 2015-2016 runkosarjan, kuinkas muutenkaan, tämän kauden kolmanteen 3-2 (19-25, 17-25 , 25-21, 32-30, 17-15) voittoon Team Lakkapäästä.

Vaikka ottelussa ei ollut ETTAn kannalta panosta, niin joukkue päätti kahden hävityn erän jälkeen kopissa, että Lakkapäälle ei tällä kaudella hävitä ja suunnitelma toteutui myös pelikentällä.

Ottelussa nähtiin pitkiä yleisöön meneviä palloralleja ja yli kuusisataapäinen katsojajoukko eli hienosti mukana varsinkin kahden ensimmäisen erän jälkeen. Ottelussa esiteltiin Oulun Kiskon junnujoukkueet ja heidän toimintaa. Junnut toivat jälleen hienon lisän ottelutapahtumaan mutta myös muut katsojat innostuivat välillä lähes hurmioituneeseen meininkiin ETTAn nostaessa pelinsä tasoa.

ETTAn parhaana palkittiin vaihdosta aloittanut Ville Sorvoja mutta myös muu joukkue pelasi hyvin kahden hävityn erän jälkeen. Lakkapään paras pelaaja oli Jouni Palokangas. Rovaniemeläiset päättivät kautensa tähän otteluun. ETTA jatkaa puolivälierissä, joiden vastustaja varmistuu sunnuntaina.

Normunds Veinbergs, Lakkapää:

- Täällä oli hieno tapahtuma ja yleisö oli hyvin mukana! Toki pallorallitkin olivat viihdyttäviä. Tiukoissa paikoissa ei olla tällä kaudella onnistuttu, niin kuin tänään viidennessä erässä. Viides erä meni vähän tuomareille huuteluun ja fokus ei pysynyt oikeissa asioissa. Uuden hakkurin myötä pelimme kaudella kehittyi ja pelasimme hyvän loppukauden.

Tuomas Hautala, Lakkapää:

- Hävityn pelin jälkeen tietenkin harmittaa. Pelattiin kaksi erää hyvin, kolmannessa homma vähän hyytyi mutta lopussa sytyttiin taas pelaamaan. On ollut tiukkoja vääntöjä ETTAn kanssa. Kaudesta odotettiin enemmän mutta tämä jäi tällä kertaa käteen

Olli Kuoksa, ETTA:

- Edelleen täytyy sanoa, että tämä on uskomaton joukkue. Me ei anneta ikinä periksi, niin kuin tänään huomattiin. Alkuun oli vaikea latautua mutta kahden erän jälkeen alettiin pelaamaan tälle hienolle yleisölle. Peli oli pieni kuva meidän kaudesta ja tätä hommaa jatketaan pudotuspeleissäkin.

Ville Sorvoja, ETTA:

- Parannettiin kahden erän jälkeen syöttövastaanottoa ja homma alkoi kulkemaan. Tällaisen yleisön edessä oli hieno pelata ja usko voittoon pysyi vaikka oltiin välillä tukalissakin paikoissa. On mahtava päästä pelaamaan pudotuspelejä. Me ollaan valmiina!

Parhaat pelaajat
ETTA: Ville Sorvoja
Lakkapää: Jouni Palokangas

Etta: Sorvoja 20/+16, Hakala 17/+9, Pennanen 17/+4
Lakkapää: Gustavsson 20/+7, Palokangas 18/+10, Hautala 14/+8

Yleisöä: 664
T 10-12, Ä 6-7, SV 15-20, VO% 44-62, H% 40-46

LähiTapiolan pisteet
3 Sorvoja ETTA
2 Siliämaa Lakkapää
1 Palokangas Lakkapää

Ottelutilasto

Sampo nousi kuudenneksi ja palautti Savon herruuden

Sampo nousi runkosarjan loppujärjestyksessä kuudenneksi ja nappasi taas Savon herruuden nimiinsä kaadettuaan LEKA Volleyn 3-1 (25-17, 19-25, 25-16, 25-15).

Sampo otti Savon herruuden takaisin itselleen ja varmisti samalla kuudennen sijan runkosarjassa. Hyvin valmistautunut kotijoukkue onnistui laadukkaalla syöttöpelillä eliminoimaan vastustajan vahvan hyökkäyspelin. Virheitäkin syöttöihin mahtui, mutta vastineeksi Sampo syötti ottelussa 93 kertaa ja Leka 73 kertaa.

Leka nosti pelaavaan kuusikkoon toiseksi yleispelaajaksi Josh Taylorin, jolla on kyllä yp-tausta, mutta Lekassa pelannut hakkurina. Sammon kulmakiviä olivat paluun tehnyt Ville Heiskanen ja agressiivisesti hyökännyt Alen Djordjevic, sekä koko joukkueen uhrautuva Puolustuspeli.

Lauri Hakala, LEKA Volley:

- Sampo tuli hyvin peliin, hyvällä asenteella. Tulivat siten, kuin tiedettiin kun mutta hyvin. Sampo pelasi vähemmillä virheillä ja siihen tämä ratkesi. Omasta pelistä saatiin muutamia juttuja selville mitä haluttiinkin jatkoa ajatellen. Merkityksetön peli meille, mutta toki olisimme halunneet poistua voittajana.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Panokset oli toki kovat, voittoa me tarvittiin mutta mielestäni kolmea pistettä tärkeämpää oli tänään se, miten me pelattiin. Hurrikaania vastaan pelattiin viikko sitten ensimmäinen ja toinen erä, se oli samankaltaista mutta tänään tuli kolme selkeää erää meille. Hyökkäyspäässä sanon edelleen, että pystymme parempaankin. Taistelutahto ja puolustaminen oli tänään se tärkeä juttu pudotuspelejä ajatellen. Syöttökontrollia pitää vielä parantaa.

Sampo: Djordjevic 19/+10, Häyrinen 15/+7, Heiskanen 13/+10
LEKA: Karttunen 10/+5, Leikas 9/+3, Johnson 7/+5

Yleisöä: 681
T 11-6, Ä 5-2, SV 16-4, VO% 51-48, H% 50-41

LähiTapiolan pisteet
3 Krause Sampo
2 Djordjevic Sampo
1 Lehtonen LEKA

Ottelutilasto

Isku nujersi alavireisen Loimun

Taistelu runkosarjan sijoista 6-8 sai sinettinsä Loimun ja Iskun osalta Kerttulassa joukkueiden kauden kolmannessa keskinäisessä kohtaamisessa. Koko ottelun ajan niskan päällä olleet vieraat kurittivat armotta alavireistä isäntäänsä ja tekivät tylyn ryöstöretken. Loppunumeroiksi kirjattiin vierasvoitto lukemin 0-3 (21-25, 23-25, 22-25).

Kovat panokset sisältänyt ottelu oli koko ajan tamperelaisten näpeissä. Kurinalainen ja Loimua huolellisempi kollektiivinen tekeminen sai ansaitun palkintonsa täyden pistesaaliin muodossa. Samalla Isku varmisti runkosarjan 7.sijan.

Kahdeksanneksi jääneen Loimun peliesitys jätti ilmaan paljon akuutteja kysymysmerkkejä. Palasiksi hajonnut joukkuepeli ei mahdollistanut realistista taistelua voitosta. Peli asetti armottomat ehdot. Vahva kesytti heikomman.

Isku pelasi ehyesti koko rosterinsa leveydeltä. Ison sulan hattuunsa ansaitsee elegantti jenkkipassari Conor Eaton (3/+2, 1 torjunta), joka johti harmaapaitojen peliä mestarillisella tasapainotuksella. Laidalla lupaava Sakari Mäkinen (13/+3, 1 ässä, 1 torjunta) teki kypsiä ratkaisuja.

Loimu olisi kaivannut kentälle johtajuutta. Kapteeni Ossi Rumpunen (11/+4, 2 ässää) jäi liian yksin. Muu rosteri oli turhan kaukana omasta rutiinitasostaan.

Parhaat pelaajat:
Loimu: energisin pelaaja Ville Juntura, maukkain pelaaja Daniel Vargas
Isku: energisin pelaaja Tatu Härkönen, maukkain pelaaja Samuli Kaislasalo

Sauli Sinkkonen, Isku:

- Mukava pelata jälleen pienen tauon jälkeen. Jalat tuntuivat hyvältä. Oli tärkeää saada vähän peliaikaa ennen pudotuspelien alkua. Kentällä oli mukava meininki. Rosterista löytyy kiitettävästi leveyttä. Iloista tekemistä, josta saatiin ansaittu palkinto. Pari peliä oli välillä synkempää, mutta nyt näyttää jälleen paremmalta. Tästä on hyvä lähteä pleijareihin. Ei ole väliä, kuka tulee vastaan. Kikkoja löytyy jokaista varten.

Eetu Rantanen, Loimu:

- Jokaisessa erässä oli omat saumansa, mutta ei saatu ratkottua niitä. Erityisesti toisen erän menettäminen kirpaisee. Ei maltettu pelata loppuun asti. Hävittiin isot pallot, ja vastustajalla oli syöttöputkia. Torjuntataktiikka onnistui sinällään hyvin. Saatiin Isku lyömään haluamiimme paikkoihin, mutta puolustuspalloissa ei ollut tarpeeksi laatua. Lähdetään pudotuspeleihin taistelemaan. Jokainen joukkue on voitettavissa.

Jussi Heino, Iskun päävalmentaja:

- Meillä oli muutaman heikon pelin jälkeen pari parempaa matsia alla, ja tämä oli jatkoa niihin. Pojilla oli hyvä ilme kentällä, yritteliästä tekemistä. Pelissä on vielä hieman pikku hiomista, mutta aihiot ovat tosi hyvät. Kokonaispaketti toimii. Pojat pelasivat sovitusti. Maltettiin olla kärsivällisiä, ja Loimu teki samalla paljon hyökkäysvirheitä. Joukkueen terveystilanne on hyvä, kun saatiin Saulikin takaisin ruotuun. Koko rosteri on käytössä pudotuspelien alkaessa.

Dragan Mihailovic, Loimun päävalmentaja:

- Onnittelut vastustajalle. Isku oli kurinalaisempi ja onnistui meitä paremmin. Ansaittu voitto heille. Tappio on aina monen asian summa. Lentopallo on lopulta yksinkertainen peli. Kun voitat vastustajan useammalla osa-alueella kuin häviät, olet vahvoilla. Tänään hävisimme taistelun jokaisella alueella. Otteluun sisältyi tietysti paineita, mutta se ei selitä esitystä. Jotta voit voittaa, paineet pitää pystyä käsittelemään. Tehtiin pahoja virheitä tärkeissä paikoissa. Kentällä ei ollut tarpeeksi johtajuutta. Olisi tarvittu kylmäpäisiä ratkaisuja. Syöttövirheet huolestuttavat. Jatketaan silti työtä. Pudotuspelit tuovat eteen kovan vastustajan. Haastetta riittää.

Loimu: Vargas 13/+8, Rumpunen 11/+4, Borichev 7/+2
Isku: Mäkinen 13/+3, Kaislasalo 10/+1, Helenius 9/+5

Yleisöä: 615
T 6-6, Ä 4-4, SV 14-11, VO% 51-55, H% 43-45

LähiTapiolan pisteet
3 Eaton Isku
2 Helenius Isku
1 Vargas Loimu

Ottelutilasto

Korsolle riehakas voitto, Riennolle hukkareissu ja karsintaan!

Korso sai vasta runkosarjan viimeisessä ottelussa ensimmäisen kolmen pisteen voiton. Yleisöä oli lauantaina lentopalloviihdettä seuramaan tullut 289 katsojaa. Riento joutui tekemään hukkareissun ja jatkaa liigakarsintapelejä Lempäälän Kisaa vastaan.

Korson liigakarsintapelit jatkuvat Maaningan Mahtia vastaan.

Ensimmäinen erä mentiin jopa Korson kolmen pisteen johdossa. Kalle Külaots oli alkuerän pistekunkku ja Chemos Riennon. Tekniselle mentiin tilanteessa 14 – 13. Riento innostui torjumaan aikalisän jälkeen ja Korson aikalisä oli tilanteessa 16 – 17. Toni lyö pitkän, 16 – 18. Hedhili vetää lopulta syöttöputkensa verkkoon ja tilanne Korsolle 17 – 18. Riennon aikalisä tilanteessa 20 – 18, kun Lassi Nurminen oli torjunut Chemoksen. Joel Laakson syöttövuorolla KoVe kuroi etumatkaa ja erä lopulta helposti kotijoukkueelle numeroin 25 – 21.

Toinen erä alkoi tasaisesti, mutta pian Korso nykäisi 6 – 3 johdon ja Säisä otti ensimmäisen aikalisän. Korso vain tiivisti torjuntaansa ja tekniselle mentiin tilanteessa 14 – 9. Teknisen jälkeen KoVen pullosta aukesi tukos ja peli vapautui. Riennon aikalisä tilanteessa 21 – 14.- Korso pelasi varmasti ja jopa pienessä hurmoksessa. Riento oli vastaantulija ja toinen erä murskalukemin Korsolle 25 – 16.

Samanaikaisesti Lakkapää hallitsi ottelun alkua Oulussa ja oli kahden erän jälkeen oli saalistanut pisteen. Kolmas erä ja Savimäki pääsi peliin mukaan. Korson ensimmäinen aikalisä tilanteessa 4 – 7. Kotijoukkue löysi jälleen pelijuonen ja teknisellä pohjoiskarjalaiset johtivat vain 13 – 14. Chemoksen ässän jälkeen oli Vantaan Korson päävalmentaja Petri Sainio pakotettu aikalisään tilanteessa 15 – 18. Niko Kärkkäisen syöttövuorolla alkoi loppukiri ja Säisä oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 20 – 21. Külaotsin ässän jälkeen Riennon aikalisä tilanteessa 22 – 23. Erä päättyy vieraiden ensimmäiseen eräpalloon 23 – 25, kun Külaots jää Riennon torjuntaan.

Neljäs erä näytti jo jossain vaiheessa menevän helposti Korsolle, mutta Riento ja erityisesti Petterin Penttinen syöttöpaikalla päättivät toisin. Teknisellä aikalisällä Riento oli vain kaksi pistettä jäljessä 14 – 12. Penttisen syöttövuorolla ja Savimäen vahvalla hyökkäyspelillä Riento tasoihin ja Korson aikalisä tilanteessa 21 – 21. Riennon erän viimeinen aikalisä tilanteessa 23 – 22. Erä ja ottelu päättyy Kalle Külaotsin ässään ja 27 – 25 sekä 3 – 1.

Korson Vedon liigakarsintapelit jatkuvat Maaningan Mahtia vastaan ja seuraava kotipeli on sunnuntaina 27.3. klo 17.00 ja Maaningalla pelataan jo 25.3. luultavasti klo 18.00 alkaen.

Otteluisäntä Stark palkitsi Korson Vedon parhaana pelaajana Miro Määttäsen ja Liiga-Riennosta Petteri Penttisen.

Hakkuri Karl Külaots, Korson Veto

- Nyt pidettiin hauskaa ja se näkyi kentällä. Chemos tuhosi meidät edellisessä kohtaamisessa. Onneksi henkilökohtaisessa elämässä selvisi, että minulla on keliakia. Nyt on ruokavalio kunnossa ja pelaaminen maistuu.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto

- Kauden ensimmäiset kolme pistettä maistuvat. Riento jäpitti, mutta silti ne pisteet pitää ottaa. Tänään otettiin. Torjuntamme oli riittävän laadukas ja rauhallinen. Savimäki ja Chemos saatiin kiinni. Riennon keskihyökkäyksiin ei saatu tänään otetta. Syöttö oli tänään meillä loistava.

Passari Petteri Penttinen, Liiga-Riento

 -Karsinnat kutsuu ja Korsolle onnea hienosta kolmen pisteen voitosta. Paine näkyi meidän pelissä. Chemos oli vähän vaisu, mutta ei voi olla enää karsinnoissa.

Päävalmentaja Jani Säisä

- Harmittaa vietävästi. Ei pystytty pelaamaan tasollamme. On pystytty viime aikoinakin hyviin peleihin mm. Sampoa ja Iskua vastaan. Energiat suuntautuivat tänään jollain tavalla väärin. Hakkuriosasto ei onnistunut ja välillä jouduttiin Savimäkikin ottamaan penkille. Neljännessä erässä vastustaja Korso oli sitkeämpi.

KoVe: Külaots 27/+14, Määttänen 18/+12, Nurminen 14/+13
Liiga-Riento: Savimäki 19/+12, Chemos 15/+1, Reijonen 9/+8

Yleisöä: 289
T 13-11, Ä 4-6, SV 6-8, VO% 54-45, H% 56-47

LähiTapiolan pisteet
3 Määttänen Kove
2 Külaots KoVe
1 Nurminen KoVe

Ottelutilasto

Kuvat:
Juuso Riponiemi / Hurrikaani
Teemu Hassinen / Sampo
Juha Jäntti / KoVe
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin