Runkosarjan voiton ratkaisu siirtyi edelleen

08.03.2017

Hurrikaani-Loimaa ja VaLePa voittivat molemmat ottelunsa keskiviikkona, joten miesten Mestaruusliigan runkosarjan voiton kohtalo siirtyi edelleen tulevaisuuteen.

Hurrikaani-Loimaa voi varmistaa runkosarjan voiton perjantaina, jos se voittaa Team Lakkapään kotonaan. Jos Hurrikaani häviää perjantaina ja VaLePa voittaa lauantaina Loimun, jää runkosarjan voiton ratkaisu päätöskierroksen peliin VaLePa-Hurrikaani 18.3.

Ducks hoiteli ETTAn kolmessa erässä

Lentopalloilun Mestaruusliigassa on käynnissä runkosarjan ratkaisuhetket. Tänään keskiviikkona 8.3.2017 klo 18.3 alkavaan otteluun oli Vantaa Ducksin vieraaksi tullut vahvassa voittoputkessa kulkeva Etta. Otteluisäntänä oli Rakennuslehti, jonka slogan on: ”Kaikki mitä tietää pitää”. Myös ottelun lopputulos oli kaikkitietävien Vantaa Ducksin fanien ja otteluisännän mieleen eränumeroin 3 – 0. Yleisöä oli keskiviikkopeliin tullut kohtuullisen hyvin eli 448 katsojaa, jotka saivat nauttia kovista taistelupalloista. Päävalmentaja Ismo Tuominen oli kaivannut pelaajiltaan ilkeyttä. Ilkeyttä ei kapteeni Toni Kankaanpää luvannut, mutta kyllä veemäistä asennetta. Tämäkin piti paikkansa. Voitolla ankat antoivat myrskyvaroituksen.

Ensimmäinen erä mentiin tasaisesti tilanteeseen 9 – 9. Sitten Etta nykäisi ja, kun Kaurto oli torjunut Vallinen hyökkäyksen, niin päävalmentaja Tuominen otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 9 – 13. Antti Ronkainen vei kakkospaikan pommillaan oululaiset tekniselle aikalisälle numeroin 10 – 14. Sitten alkoi ankkojen ilkeä peli ja pian oltiin tasatilanteessa 15 – 15. Kalle Katteluksen syöttäessä ilkeän ässän oli Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 20 – 19. Tilanteessa 23 – 23. Szabo sai keltaisen kortin ja muutenkin tunteiden kuumentuessa Tuominen otti rauhoittavan aikalisän. Miro Määttäsen lyötyä Ettan torjunnan kautta pisteen tilanteeksi 25 – 24 otti Kuoksa aikalisän. Sitten Vallin syötti hyvin ja otti seuraavaksi puolutuksen ns. haaratiikerillä. Pitkän taistelupallon päätti kovuutta ja ilkeyttä uhkuvalla lyönnillä ja erä Ducksille 26 – 24.

Ducks asettui kuskin paikalle toisessa erässä ja palloa lyötiin kovalla voimalla. Vallinin syöttövuorolla Ducks karkasi ja tilanteessa 9 – 4 Kuoksa otti ensimmäisen aikalisänsä. Vaihtolaikka kävi ahkeraan oululaisilla ja miestä kävi kentällä kuin Rotuaarilla ruuhka-aikana. Jokelan lyötyä suksen mentiin tekniselle tilanteessa 14 – 6. Vallin oli suorastaan liekeissä. Teknisen jälkeen Ducksin meno jatkui ja tilanne jo 22 – 13. Siitä samaa lentoa erän loppuun ja lukemiksi 25 – 15.

Kolmas erä alkoi pienellä Ettan painostuksella ja tilanteessa 6 – 9 Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Jokelan lyötyä suksen otti Kuoksa aikalisän tilanteessa 12 – 10. Sitten Etta jälleen pääsi peliin ja tekniselle mentiin Kankaanpään onnistuneen nelospaikan lyönnin jälkeen lukemissa 14 – 13. Ducks johti jo 19 – 16 ja Haapakosken syöttövuorolla Etta tuli tasoihin ja Tuomisen aikalisä tilanteessa 19 – 19. Jokelan suksen jälkeen Kuoksa otti aikalisän tilanteessa 21 – 20. Antti Vallinilla oli tänään ns. pöljä päivä ja se yhdessä koko joukkueen vahvalla voittajan asenteella toi erän Vantaa Ducksille 25 – 21. Koko ottelu ankoille erin 3 – 0. Voitto teki ns. namiskukkelia joukkueelle, faneille, staffille ja Ducksin sponsoreille ja tietysti Vantaan kaupungin imagolle.

Otteluisäntä Rakennuslehti palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Antti Vallinin ja Ettasta Markus Kaurton.

Hakkuri Antti Vallin, Vantaa Ducks

- En osaa sanoa, miksi minulla oli tänään ns. pöljä päivä. Hyvä harjoitusperiodi takana ja uudella innolla tultiin taas peliin mukaan. Lentopallon pelaaminen pitää olla mukavaa. Tänään oli halua voittaa ja voittaa pitää, jos halutaan jatkaa kautta.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Kyllä voitto helpotti. Hurrikaani ja VaLePa peleissä olemme jo nousseet tasolle, jolla pelejä voidaan voittaa Mestaruusliigassa. Torjuntapuolustus saatiin kuntoon ja koko joukkue halusi taistella. Aggressiivisyys on teemanamme ja siinä onnistuttiin. Nymanin Heikkiä on pakko jälleen kehua. Hän kokosi hyvin itsensä, vaikka Haapakoski pommitti koko ajan häntä syötöllään.

Keskitorjuja Markus Kaurto, Etta

- Fyysisesti oltiin ihan ok, mutta henkisesti oltiin pehmeitä, erityisesti erien lopussa, joita ei saatu normaalityyliin hoidettua meille. Ankat jyräsi tänään. Ei tultu missään nimessä takki auki.

Päävalmentaja Olli Kuoksa, Etta

- Ei tullut Ducksin peli yllätyksenä. Olen tarkkaillut viime pelejä. Aika pitkään ankat meni syvällä, mutta nyt nousi takaisin. Ankkojen torjuntapelaaminen toimi ja hyökkäyspelillä he tekivät paljon. Me teimme sideoutissa vain kolme virhettä.

VaLePa vei voiton Kuopiossa rutiinillaan

VaLePa jatkoi taistoaan runkosarjan voitosta lyötyään Kuopiossa LEKA Volleyn keskiviikkona 1-3 (25-27, 19-25, 25-22, 18-25).

Aloituskokoonpanot LEKA: Lankinen, Lehtonen, Porkka, Helenius, Kaislasalo, Karinen, Silventoinen (l) VaLePa: Esko, Mäkinen, Sivula, Guymer, Carmody, Jokinen, Korhonen (l)

1. Erä: Ottelu alkaa tasatahtiin iloisesti hyökäten. VaLePa on tullut kakkospaikalta kovaa, kun taas LEKA on päässyt hyökkäämään keskeltä Porkan toimesta. Jan Helenius on hyökännyt jo kahdesti komean paipin. Tilanne 5-5. Lankisen ässä vie LEKA:n 10-9 johtoon. Lankinen on onnistunut sekoittamaan passipelillään VaLePan torjuntaa ja LEKA:n hyökkäystehot ovat olleet kohdallaan. Karinen niittaa viistoon nelospaikalta ja tekniselle aikalisälle mennään 14-12 tilanteessa. VaLePa nappaa neljä pistettä putkeen ja tilanne yhtäkkiä 14-16. VaLePan aikalisä tilanteessa 17-16. Ja heti perään toinen aikalisä 18-16 tilanteessa. Kunnari tulee Mäkisen tilalle hihamieheksi. Tilanteet vaihtelevat nopeasti. VaLePa nappaa kolme pistettä putkeen ja siirtyy taas johtoon. Studentialla pelataan tällä hetkellä hyvätasoista lentopalloa! Jännittävä erä, tilanne nyt 23-23. LEKA tehnyt kaksi syöttövirhettä putkeen. Kapteeni Lehtosen ykköstempo vie erän jatkopalloille. Erä päättyy Kunnarin nelospaikan hyökkäykseen 25-27. Erän ykkönen oli VaLePan numero kakkonen eli Urpo Sivula 8/+7.

2. Erä: Kunnari jatkaa VaLePan toisena yp:nä. Muuten samat kuusikot kentällä. Vuorotahtiin alkaa tämäkin erä. VaLePan Carmody on ollut omissa korkeuksissaan, kun mies on päässyt hyökkäämään verkolta. VaLePa nykäisee Kunnarin syöttövuorolla ja Nissi ottaa aikalisän tilanteessa 8-11. LEKA:n peli on nyt sekaisin. Eero Niskanen näyttää Mikko Eskolle korttia. Eskolle ei ole maistunut Niskasen tämän illan vihellyslinja. Tekniselle mennään kuitenkin vieraiden reilussa 10-14 johdossa. Urpo Sivulalla riittää pelihuumoria keskustella katsomoon syöttövuoronsa aikana. Taisi sieltä löytyä muuan tuttu valmentaja. Tilanne jo 12-18 vieraiden hallitessa verkkoa. LEKA:n peli on vaisua ja Nissi ottaa aikalisän tilanteessa 13-20. Lankinen painostaa syötöllään Timo Jokista ja se tuntuu purevan. Kurttila ottaa aikalisän tilanteessa 16-20. Mäkinen tulee Jokisen tilalle vastaanottoon. LEKA kirii, mutta tilanne on vieraiden hallinnassa 19-22. Erä VaLePalle rutiinisuorituksella 19-25.

3. Erä: Reijonen tulee Lehtosen tilalle kuusikkoon. LEKA:lta nyt erittäin terävä alku ja tilanteessa 7-4 ottaa Kurttila ensimmäisen aikalisänsä. Mainittakoon tähän väliin, että VaLePan libero Jarmo Korhonen on hoitanut vastaanottotehtävänsä todella hienosti. VaLePa sortuu virheisiin, LEKA jo 12-6 johdossa ja Kurttila ottaa toisen aikalisän. Pitkä erätauko teki LEKA:lle hyvää! Lankisen ässä vie joukkueet tekniselle aikalisälle 14-7. Nissi ottaa aikalisän pienen heikon hetken jälkeen tilanteessa 17-12. Kaislasalo näyttää osaamistaan syöttöruudussa ja nappaa kaksi ässää. Tilanne nyt 20-14. VaLePa on tuntunut siirtyneen kahden miehen vastaanottoon Jokisen ollessa välillä piilossa. VaLePa taistelee ja kaventaa tilanteen 20-16. Nissi ottaa toisen aikalisänsä. Hirmuisen taistelupallon vie VaLePa ja kaventaa jälleen. Stavros Kasampalis tulee nyt kentälle Lankisen tilalle. Mies saakin katkaistua VaLePan putken toisen kosketuksen hyökkäyksellä. Niin vain VaLePa nousi taistelemaan erävoitosta, mutta LEKA runnoi tärkeän erävoiton Heleniuksen lyödessä ratkaisupallon kakkospaikalta. Erän ykkönen Henrik Porkka 5/+5. VaLePa sortui virheisiin, joista LEKA rokotti tylysti.

4. Erä. Vuorotahtiin edetään erän alussa. Molemmat joukkueet ovat alkaneet lukea toistensa peliä paremmin ja vaimennuksia ja puolustuksia tulee nyt enemmän. Eskon syöttövuorolla tulee ensimmäistä kertaa kahden pisteen johto vieraille. Tämän jälkeinen pallo oli illan pisin ja hienoin taistelupallo. Sen vei LEKA kotiyleisön riemuksi. Nissin aikalisä katkaisee Kunnarin syöttövuoron tilanteessa 8-11. Tekniselle mennään LEKA:n verkkovirheen jälkeen tilanteessa 11-14. LEKA:n vastaanotto on ollut vaikeuksissa läpi erän ja tähän kun lisätään lukuisat virheet, on vieraat jo 14-19 johdossa. Samaan aikaan Nissi ottaa toisen aikalisänsä. VaLePa marssii erä- ja otteluvoittoon kokemuksen ja rutiinin myötä. Sen syöttö-vastaanottopeli oli selkeästi parempaa neljännessä erässä. Erä 18-25.

Tapio Nissi, LEKA Volleyn päävalmentaja:

- Toiseen erään tuli notkahdus, jossa VaLePa pääsi rokottamaan. Muuten olin todella tyytyväinen pelin tasoon. Puolin ja toisin pelattiin hyviä palloja. Kasampalikselta hyvä sisääntulo tänään. Meillä on ollut painepelejä jo jonkin aikaa. Kolme peliä jäljellä ja meillä on realistiset mahdollisuudet napata niistä voitot.

Sami Kurttila, VaLePan päävalmentaja:

- Kova peli tänään. Kolme ja puolierää pelattiin hyvällä tasolla, mutta LEKA vastasi pelitasoon. Vähillä virheillä pääsivät molemmat joukkueet ja pallorallit olivat usein pitkiä. Hyvää taistelua! Meille oli hyvä päästä pelaamaan tuplapeli. Upi vääntää illasta toiseen todella kovalla tasolla. Eilen ja tänään yhteensä 4 virhettä ja hurjat pisteet taululla.

Teemu Silventoinen, LEKA Volley:

- Hyvillä fiiliksillä pelattiin. Tänään oli hyvä kutina, että tulee hyvä päivä. Kaveri hyökkäsi pikkuisen paremmin ja siinä se ero löytyi. Muuten hyvä peli meiltä.

Mikko Esko, VaLePa:

- Kun on Sivulan ja Kunnarin tasoisia laitahyökkääjiä ei vastaanoton tarvitse olla aina ihan kupissa, että päästään hyökkäämään laadukkaasti. Sideout-peli meillä toiminut hienosti tällä kaudella. Ilo on pelata ja motivaatio on kunnossa.

Tiikerit palasi voittokantaan ja varmisteli nelospaikkaansa

Tiikerit palasivat tappioputkensa jälkeen voittokantaan. Rantaperkiön Isku sai vieraana kokea Tiikereiden tylyä isännyyttä. Tulos: 3-0 (25-18, 25-22, 25-20).

Tiikereiden sairaslomalaiset olivat tulleet takaisin aloituskokoonpanoon (Antti Ropponen oli ollut kuumeessa ja Enderwin Herreralla oli ollut käsivamma). Heidän paluunsa näkyi joukkueen otteissa.

Ensimmäisessä erässä oli shokkialku: Ropposen, Herreran ja Antwain Aguillardin syöttöputkien jälkeen tilanne oli jo 12-3 Tiikereille. Sen jälkeen odoteltiinkin vain erän loppua.

Toinen erä oli sitten tasaisempi. Ennen teknistä aikalisää Isku onnistui ottamaan kolmeen pisteen johdon Tiikereiden virheiden avulla. Tiikerit kuitenkin kuittasivat virheensä teknisen aikalisän jälkeen ja erä jatkui uudelleen tasaisena. Vasta tilanteessa 21-19 Tiikereille, ero oli 2 pistettä. Erän lopussa Lasse Jylhä tuli vaihdosta syöttämään ja toi ässällään erän Tiikereille.

Kolmas erä alkoi taas Tiikereiden pisteryöstöillä. Antti Leppälän syöttövuoron jälkeen tilanne oli jo 5-0. erä näytti ratkaistulta, mutta Tatu Härkösen syöttövuorolla Isku kuitenkin tasoitti pelin 12-12:een. Siitä jatkettiin siten, että Tiikerit otti pisteen sieltä ja toisen täältä. Ratkaisupalloihin tultaessa tilanne oli 21-17 Tiikereille. Lopussa Herreran ässä toi erän ja koko ottelun Tiikereille.

Jussi Heino, Rantaperkiön Isku:

- Peli ei lähtenyt meiltä hyvin. Oli tuskainen, risainen alku. Puolitoista seuraavaa erää pystyttiin pelaamaan tasaisesti. Kolmannen erän alkuun tuli muutama syöttö- ja hyökkäysvirhe. Sitten oltiin koko ajan perässä. Vaikeista vastaanotosta oli vaikea hyökätä.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:

- Meiltä ihan tasapainoinen esitys. Keskityttiin hyvin peliin. Pieni musta hetki tuli toisen erän aikana kun ”Eddy” (Herrera) iski torjuntaan. Liberomme paransi merkittävästi peliänsä edellisiin peleihin verrattuna. Kun Herrera oli matkassa, liberokin paransi peliään. Johtohahmon läsnäolo auttoi vastaanottopeliä.

Hurrikaanille rutiinivoitto Kerttulassa

Loimun ja Hurrikaanin kuluvan kauden kolmas ja viimeinen paikallismittelö päättyi odotetulla tavalla. Keskinäisiä otteluja dominoineet loimaalaiset eivät antaneet oranssimustille mitään saumaa. Mustapaitojen suvereeni vierasvoitto kirjattiin numeroin 0-3 (13-25, 16-25, 20-25).

Loimu joutui lähtemään matsiin ilman ykköshakkuriaan Eric Mochalskia. Jenkin tilalla pelasi normaalisti sentteriosastoon kuuluva Karri Sihvonen (10/+2), joka täyttikin paikkansa kelvollisesti.

Isännät aloittivat matsin kuusikolla Marshman - Marttila - Gregory - Borichev - Karri Sihvonen - Juntura. Liberon tontin jakoivat totutusti Ville Sihvonen ja Eetu Rantanen. Hurrikaani lähti puolestaan matsiin kivikovalla kuusikolla Kouki - Peacock - Koppanen - Mikko Oivanen - Smith - Matti Oivanen. Liberona pelasi Jesse Mäntylä.

Ottelu noudatteli odotettua kaavaa. Hurrikaani dominoi kenttätapahtumia heti avausvihellyksestä lähtien. Vieraiden paremmuus näkyi sekä joukkuepelaamisen että yksilötaidon saralla. Huippupelaajat pelasivat ihailtavan nöyrästi joukkueensa eteen. Helpon näköistä tekemistä, jonka taustalta löytyy kuitenkin valtava määrä treeniä ja tervehenkistä asennetta.

Hurrikaani loisti tasapainoisuudellaan. Passari Harrison Peacock (2/+2) pyöritti palettiaan mestarillisesti. Laidoilla Eemeli Kouki (10/+3), Luke Smith (4/+4) ja Mikko Oivanen (18/+13) pelasivat vahvasti. Keskellä Matti Oivanen (9/+7) ja Tuomas Koppanen (3/+3) olivat verkkotaistelun herroja. Libero Jesse Mäntylä oli totutun vakuuttava.

Loimu oli aivan liian kovan haasteen edessä. Hurrikaanin nujertamiseen ei olisi riittänyt edes joukkuetason unelmailta. Pelin ehdot olivat yksinkertaisesti liian kovat. Sarjakärki oli kaikkien mainesanojensa arvoinen.

Voittonsa myötä Hurrikaani otti ison askeleen kohti runkosarjan voittoa. Sen varmistuminen on yhden voiton päässä. Seuraava kotimatsi Lakkapäätä vastaan on tuolla saralla ensimmäinen katkon paikka.

Loimu jatkaa tahollaan pudotuspelipaikan metsästystä. Jäljellä on kolme matsia - VaLePa kotona sekä Ducks ja Isku vieraissa. Voittoja tarvitaan akuutisti, muuten edessä on joko kesäloma tai ajautuminen karsintamatseihin.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Karri Sihvonen
Hurrikaani: Mikko Oivanen

Mikko Oivanen, Hurrikaani:

- Tänään oli helppo pelata. Homma alkoi rullata heti alusta saakka. Vastaanotto ja hyökkäys toimivat läpi ottelun. Oma syöttö kylvi tuhoa ja toi tärkeitä pisteitä. Oltiin omalla tasollamme koko ajan. Meitä vastaan on vaikea pelata, kun peli rullaa tuohon malliin. Hyvillä mielin voidaan valmistautua pudotuspeleihin.

Karri Sihvonen, Loimu:

- Oli mukava pelata pitkästä aikaa hakkurina. Edelliskerta taisi olla junnuissa 4-5 vuotta sitten. Olen omaan panokseen ihan tyytyväinen. Sovittiin ennen matsin alkua, että taistellaan loppuun asti, vaikka vaikeaa olisi. Kolme isoa matsia on vielä edessä. Ainakin kaksi voittoa olisi kairattava, jotta pudotuspelihaaveet eläisivät.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Vastaanotto ja hyökkäys olivat tänään meidän syömähampaitamme. Torjuntapuolustus onnistui myös mainiosti. Saatiin heti ote pelistä. Loimu teki tahollaan virheitä, jotka tietysti helpottivat pelaamistamme. Vastustajan hakkuritilanne oli tiedossamme. Olimme valmiita pelaamaan sekä Mochalskia että mahdollista korvaajaa vastaan. Sen saralla ei ollut mitään yllättävää. Pudotuspelejä lähestytään pallo kerrallaan. Ensin katsotaan puolivälierävastustaja, ja siitä mennään askel askeleelta. Luotto omaan joukkueeseen on tietysti kova.

Daniele Capriotti, Loimu:

- Onnittelut Hurrikaanille, joka on ehdoton huippujoukkue. Sarjan parhaita syöttö- ja sideoutjoukkueita. Olisi ollut kiva pelata heitä vastaan vielä pidempäänkin. Nämä ovat niitä otteluja, jotka kehittävät parhaiten. Olen tyytyväinen meidän vastaanottoon, joka selviytyi hyvin Hurrikaanin kovassa pommituksessa. Mochalskin tilanteesta saadaan lisätietoa huomenna. Taistelu jatkuu. Kolme tärkeää ottelua on edessä.