Salolaiset ja savolaiset jakoivat pisteet

12.10.2023

Puijo Wolley ja LP Viesti tarjosivat vanhan sanonnan mukaan katsojille nähtävää torstai-iltana koko rahalla. Lopulta vieraat ottivat kiertueensa toisen voiton kahteen päivään, kun viisieräinen jännäri päättyi Puijo Wolleyn harmiksi 2-3.

Avauskokoonpanot:
LP Viesti: Mäki-Kojola, Ternava, Yordanova, Butkevych, Garcia, Luntamo ja Laaksonen (L)
Puijo: Autere, Kääntä, Huoman, Räty, Tikka, Räsänen ja Help (L)

Puijo otti ensimmäisen erän hallintaansa pienistä sekoiluvirheistä huolimatta. Taija Tikka ja Venla Huoman kunnostautuivat ässäsyötöillään ja Huoman oli lisäksi hyökkäystuulella nelospaikalta. Pisteissä 9-5 Tomi Lemminkäinen rauhoitteli joukkojaan aikalisällä. Kiri jäi ottamatta ja Puijo paineli yhteentoista pisteeseen. Viestin passari Nea Luntamo heitti pallon toisella kosketuksella Puijon kenttään ja siirtyi syöttämään. Vieraat onnistuivat kaventamaan eron pienimmillään 13-10:en, mutta Puijo skarppasi ja otti seuraavat pisteet Huomanin hyökkäyksellä ja Emilia Käännän ässällä. Puijo repi kaulaa, ja pisteissä 19-15 Anna Syrjälä korvasi Viestin kentällisessä Arita Ternavan. Tehokas yleispelaaja Kristina Yordanova onnistui hyökkäämään pisteet 21-18:an ja Puijo reagoi ottamalla aikalisän, jota seurasikin vastustajan syöttö verkkoon. Huomanin torjunnalla pisteet 23-18:an ja Viesti aikalisälle. Taika toimi nytkin ja Puijon syöttövirhe. Seuraavakin syöttö jäi verkkoon ja Puijo sai nipun eräpalloja. Vasta kolmas kerta sanoi toden ja erä Puijolle 25-21.

Toinen erä käynnistyi vierasjoukkueen komennossa ja päävalmentaja Pekka Seppänen tuumaili tilannetta aikalisällisen pisteissä 4-7, ja Viestin syöttö lipsahti verkkoon. Käännän torjunnan myötä kotijoukkue tasasi puntit tilanteeksi 8-8. Viesti siirtyi uudestaan johtoon Ternavan ja Yordanovan hyökkäyksin, mutta Puijo ei päästänyt vastustajaa karkuteille ja kiri rinnalle 12:sa pisteessä. Puijon Huoman jatkoi reipasta hyökkäyspäiväänsä kolmella peräkkäisellä pisteellä tilanteeseen 16-13 ja Lemminkäinen otti aikalisän. Syöttövuorossa ollut passari Liina Räty ei tästä hämääntynyt ja kirjautti tililleen ässän. Viesti sai kirittyä eron kahteen pisteeseen, 19-17, ja kävi pinnan päässä 22-21, mutta tuolloin Clemence Garcian syöttö jäi verkkoon. Viestin aikalisän jälkeen Puijo eteni eräpalloon 24-21. Puijon virheillä salolaiset tasoittivat tilanteen 24-24:än ja pääsivät Ternavan torjunnalla omaan eräpalloonsa. Huoman hyökkäsi seuraavan pisteen Puijolle, mutta syötti seuraavan pallon verkkoon. Käänän hyökkäys tasoitti tilanteen 26-26. Joukkueet pitivät yleisöä jännityksessä ja molemmat saivat eräpalloja. Vierasjoukkueen eduksi erän ratkaisivat lopulta Ternavan ja Daria Butkevychin hyökkäyspinnat loppulukemien ollessa 30-32.

Pitkältä erätauolta kentälle palasi kaksi tasaväkisesti taistelevaa joukkuetta. Varsinaisten virheiden määrä putosi aiemmista eristä, mutta aivan erän alussa molemmille joukkueille tuli muutama sähläyspallo. Puijo otti kuskin paikan ja LP Viesti pysytteli kannoilla. Puijon Ella Autere yllätti itsensäkin syöttämällä kaksi ässää ja saatteli kotijoukkueen turvallisempaan 17-13 -johtoon. Viesti kävi aikalisällä ja piristi peliään Yordanovan ja Ternavan päättäessä pisteitä. Puijo kuitenkin onnistui pitämään eron vähintään pisteessä aina 20:en asti, jolloin kotijoukkue sähläili hyökkäysvirheen. Ternava hyökkäsi seuraavan tasatilanteen 21-21. Viesti sai syöttämään kovakätisen Butkevychin ja pisteitä ropisi Ternavan ja Luntamon hyökkäyksin sekä ässäsyötöllä. Erä olikin ohi tilanteessa 21-25 Emmi Mäki-Kojolan ottaman torjuntapisteen myötä.

Erävoitosta innostunut Viesti aloitti neljännen railakkaasti, mutta Puijon peli-ilo oli hakusessa. Pekka Seppänen otti aikalisän tilanteessa 2-6 herätelläkseen naisistoaan. LP Viesti piti kynsin hampain kiinni neljän pisteen johdostaan. Autereen torjunta ja hakkuri Selma Räsäsen hyökkäys kakkosesta toivat viimein Puijon kahden pisteen päähän, 9-11. Viesti aikalisälle, mutta Huoman piti päänsä kylmänä ja syötti ässän. Autereen torjunnalla peli tasan 11. Seuraavaksi edettiin tasatahtia. Passarin paikan ottanut Piper Matsumoto huudatti yleisöä peippaamalla toisen kosketuksen hyökkäyksensä takanurkan postimerkkiin tilanteessa 16-15. Pisteissä 18-17 Viestin Garcia sai osuman päähänsä ja joutui jättämään kentän, tilalle astui Assi Vainikka. Puijo pysyi keulilla ja Viesti otti aikalisän tilanteessa 22-19. Puijo eräpalloihin 24-20, ja tällä kertaa toinen tuotti tuloksen 25-21.

Pätkäerän alkuun Viesti otti kaksi pistettä ja Pekka Seppänen aikalisän. Tällä saatiin kova syöttäjä Yordanova tekemään virhe, ja Huoman lisäsi tilastoonsa yhden ässän. LP Viesti oli himppusen kovempi ja kävi 4-6 -johdossa. 5-7 johtopiste oli pitkä ralli, jossa Puijolla oli useita pisteen paikkoja, mutta lopulta pallon tappoi vieraiden Yordanova. Sama nainen vei salolaiset kahdella peräkkäisellä hyökkäyspinnallaan 7-10 -johtoon. Autereen tilalle syöttämään tullut Hanna Kastarinen syötti ässän ja kiristi tilanteen 10-11:en. Tasoituksen iski hieman onnekkaan pallon pomppimisen jälkeen Kääntä. Seuraava pinna vieraille Puijon käsittelyvirheen myötä ja tilanne jälleen tasoihin uskomattoman pallorallin jälkeen, jonka aikana Räsänen kävi hakemassa palloa katsomonkin puolelta. Seuraavat kaksi pistettä Viestille ja eräpallo 12-14 vieraille. Ensimmäisen hoiteli Kääntä vahvalla hyökkäyksellä nelosesta, mutta syötti seuraavaksi verkkoon. Viides erä vieraille 13-15.

Puijo Wolley - LP Viesti 2-3

25–21, 30–32, 21–25, 25–21, 13–15
Koti: Huoman 23/+12, Kääntä 21/+12, Tikka 13/+9
Vieras: Ternava 23/+7, Yordanova 23/+12, Butkevych 20/+12