Salon ja Kangasalan kotipeleissä tuli tappiot CEV Cupissa

10.12.2015

LP Kangasala taisteli yhden erävoiton.

LP Salo ja LP Kangasala kärsivät tappiot CEV Cupin kotipeleissään torstaina. Kangasala vei yhden erän vastustajalta, mutta Salo jäi ilman erävoittoa.

Kangasala hävisi ukrainalaiselle Khimik Juzhnille 1-3 (15-25, 21-25, 25-17, 15-25). Toinen osaottelu on ensi viikon keskiviikkona 16.12. Ukrainassa.

Ottelu pelattiin poikkeusluvan saaneessa tutussa Pitkäjärven salissa, jonne oli saapunut upeasti 750 innokasta silmäparia ottelua seuraamaan.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin vieraskoreasti kotijoukkueen ihmetellessä ukrainainalaisen Khimikin pelityyliä. Vastustaja syötti vahvasti, eikä kotijoukkue päässyt pyörittämään omaa vahvuuttaan, monipuolista ja nopeaa hyökkäyspeliä. Kangasalan hermostuneet otteet johtivat peräti 10 omaan virheeseen, eikä ennalta vahvaksi odotetun ukrainalaisyleispelaaja Anastasiya Chernukhankaan tarvinnut näyttää 15-25 erävoittoa varten todellista voimaansa.

Toisen erän alkuun Kangasala palasi omaan peliinsä. Hyvä syöttö ja nopeat temmot hyökkäyksissä purivat vastustajaan, ja ensimmäiselle tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen 8-7 johdossa. Ukrainalaiset jatkoivat hyökkäämällä isoa laitapassia, joista suurin osa osoitettiin Chernukhalle – joka onnistui. Kangasalta etenkin Alison Mayfield piti kotijoukketta vahvalla vastaanotto- ja hyökkäyspelillään mukana erässä. Vierailijat olivat menossa jo 19-24 tilanteessa erävoittoon, kun Kangasalta Shelby Dalton ja Jasmine Tahvanainen kiusasivat hyökkäspisteillä Khimik Yuzhnya, mutta lopulta odotetusti Chernukha päätti erän vieraille.

Kolmas erä starttasi iloisesti toisen lailla. Mayfield naputti hyvät syötöt ja Kangasalle 4-1 johdon. Peli vapautui, ja kotijoukkue johti jo 8-3 ensimmäisellä teknisellä aikalisällä. Khimik Yuzhny oli altavastaajan asemassa, kun Kangasala syötti vahvasti ja luki vastustajan peliä torjunta-puolustuksessa. Hyvästä vastaanotosta kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla ja kun vielä ukrainalaiset olivat vaikeuksissa Kangasalan nopean keskihyökkäyksen kanssa, terävästi verkollakin esiintynyt Daniela Öhman sinetöi ässällä kotijoukkueelle ensimmäisen erävoiton numeroin 25-17.

Ukrainalaisvieraat eivät aikoneet hävitä enää yhtään enempää. He tulivat neljänteen erään kovalla syötöllä, mutta LP Kangasalla libero Tiiamari Sievänen ja Mayfield hoitivat tulitusta hienosti. Hyökkäyspeli kuitenkin tahmasi, pehmeitä ratkaisuja tai virheitä sateli vähän joka paikalta. Vieraiden hyökkäysvarastosta löytyi yllättäen myös keskihyökkäyksiä sekä tutusti Chernukha, eikä joukkueella ollut vaikeuksia edetä erää reilussa johdossa.

Kotijoukkue ei löytänyt CEV-cupin ensimmäisen kierrokset kierroksen kaltaista hurmosta, ja vieraat luisuivat lopulta selvään 15-25 erävoittoon ja kuittasivat ensimmäisestä osaottelusta 1-3 voiton.

Tetyana Kozlova, Khimik Yuzhnun kapteeni:
- Joukkueemme tuli Suomeen vain voittoa varten. Olen iloinen 3-1 voitosta, se oli meidän ehdoton minimivaatimus. Kolmannessa erässä emme olleet henkisesti vahvoja ja se näkyi pelissä, mutta neljässä palasimme omalle tasollemme ja varmistimme voiton.

Sergei Holotov, Khimik Yuzhnyn päävalmentaja:
- 3-1 voitosta huolimatta en ole tyytyväinen joukkueen otteisiin. Emme pelanneet järkevästi ja meillä kävi paikoittain myös onni vastustajan pelin kanssa, sillä erät olisivat voineet lopulta kääntyä mihin tahansa.

Outi Munnukka, LP Kangasalan kapteeni:
- Usko ei riittänyt tässä ottelussa. Ensimmäisen erän jälkeen saatiin muutamalla taktiikkamuutoksella ilmettä muutettua ja vastattua paremmin, ja tästä voi onneksi vielä parantaa.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasalan päävalmentaja:
- Vastustaja oli fyysisesti vahvempi ammattilaisjoukkue. Olemme pelanneet paljon parempiakin pelejä, ja tänään kunnioitettiin vastustajaa liikaa, joka näkyi 28 suoran virheen tekemisenä kolmessa erässä. Pelillisesti ulkomaalaiskolmikollamme ei ollut tänään vahvin päivä.

Azeryol Baku hyydytti LP Salon

LP Salo kärsi 0-3 (16-25, 19-25,23-25 ) -kotitappion Azerbaidzhanin Azeryol Bakulle lentopallon naisten CEV Cupin toisen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa.

LP Salon avauskokoonpano otteluun oli odotettu, tosin joukkueen ykköspassari Tatsiana Mysliuchyk puuttui riveistä. Valkovenäläinen on sivussa koko loppukauden polven eturistivamman takia. Näin ollen LP Salon peliä pyöritti vasta ensimmäistä kauttaan liigatasolla pelaava 33-vuotias Sari Tauriainen.

Vuosien varrella erittäin hyvin eurocupien kotiotteluissaan esiintynyt LP Salo avasi nytkin pelin pirteästi. Vierailija Azeryol kuitenkin heräsi alun horroksesta ja otti nopeasti kenttätapahtumat haltuunsa. 15-11-tilanteesta Azeryol hankkiutui 20-11-johtoon, eikä antanut erän livetä käsistään.

Toiseen erään vasta 17-vuotias Ronja Heikkiniemi korvasi yleispelaajan tontilla Noora Kososen, joka jäi avauserässä saldoon 2/-3. Vaihto auttoi kotijoukkuetta, sillä se pystyi tasaväkiseen kamppailuun erävoitosta aina, mutta 15 pisteen kohdalla kääntyi Azeryolle lopullisesti. Kosonen palasi Heikkiniemen tilalle erän loppuvaiheessa.

LP Salo esitteli toisessa erässä myös uuden hankinnan, kun kentälle tuli venäläinen Nadezhda Gokhshtein. Rutinoitunut 33-vuotias keskitorjuja korvasi kapteeni Kaisa Jokisen. Gokhshtein on pelannut uransa aikana ammattilaisena Turkissa, Venäjällä ja Azerbaidzhanissa.

LP Salolla oli kaikki mahdollisuudet voittaa kolmas erä. 9-9-tilanteesta salolaiset etenivät 16-9-johtoon ukrainalaishakkuri Olena Lymarevan syöttövuorolla. Erän lopussa näkyi kuitenkin vieraiden kova kansainvälinen kokemus. Azeryol kiri eron umpeen ja vei erän lopulta kahdella pisteellä.

-Toivon ja uskon, että tämä ei ole se taso, millä pystymme pelaamaan. Peli karkasi käsistä, kun teimme kolmannen erän lopussa helppoja vastaanottovirheitä. Azeryol on kokenut joukkue ja pystyy lukemaan peliä hyvin, LP Salon päävalmentaja Kari Raatikainen kertoi.

LP Salon serbialainen keskitorjuja Dubravka Rakic oli luonnollisesti pettynyt tulokseen.

- Toivottavasti pystymme parantamaan peliä toiseen osaotteluun. Passaritilanne ei vaikuttanut peliin. Ehkä Sarilla oli nyt vähemmän itseluottamusta kuin aiemmin, Rakic muotoili.

Azeryolin unkarilainen Edina Dobi kehui LP Saloa sen vahvoista erän aluista.

- Olen tyytyväinen tulokseen. Meillä on joukkueessa hyvä kemia, vaikka olen ollut joukkueessa vasta vähän aikaa.

Azeryolin päävalmentaja Ziya Rajabov ei halunnut nostaa joukkueestaan ketään yksittäistä pelaajaa.

- Tämä ei ollut paras pelimme. Olen tyytyväinen vain tulokseen. Siihen olen tyytyväinen, että pystyimme nousemaan kolmannessa erässä rinnalle ja ohi, Rajabov kertoi.

Joukkueiden välinen toinen osaottelu pelataan ensi keskiviikkona 16.12. Bakussa.

LP Salon parhaat pistenaiset: Dubravka Rakic 11/+9, Olena Lymareva 10/+3, Pauliina Vilponen 8/+4.
Azeryolin parhaat pistenaiset: Stephanie Niemer 16/+10, Katerina Zhidkova 13/+5, Edina Dobi 10/+10.
Torjunnat: LP Salo 8, Azeryol 10
Ässät: LP Salo 4, Azeryol 3
Hyökkäysprosentti: LP Salo 38, Azeryol 52
Vastaanottoprosentti: LP Salo 41, Azeryol 42