Seuraa meitä somessa:

Salossa ennätysyleisö - Kuusamossa historiallinen voitto

15.10.2015

Torstai-illan kaksi naisten Mestaruusliigan kamppailua tarjosivat palan lentopallohistoriaa - Salossa LP Viestin ja LP-Vampulan otteita seurasi kaikkien aikojen ennätysyleisö runkosarjassa (1448), halliin kattoon nousi seitsemän mestaruusviiri ja Kuusamossa Pölkky löi ensimmäisen kerran seurahistoriassa HPK:n.

Mestaruusviiri kattoon ennätysyleisön edessä ja voitto päälle

LP Viesti Salosta otti kauden neljännen täyden pistepottinsa LP-Vampulan kustannuksella, lukemat Salohallissa selkeät 3 - 0 (25-15, 25-16, 25-17).

Paikallisen sanomalehden Salon Seudun Sanomien kestotilaajilleen tarjoaman edun turvin ottelussa tehtiin uusi naisten Mestaruusliigan runkosarjan yleisöennätys, 1448 henkilöä. Edellinenkin ennätys oli salolaisten hallussa, vuosi sitten SSS ja Woman Volley vetivät lehtereille 1420 katsojaa.

Voittonsa ja HPK:n Kuusamossa kärsimän tappion takia salolaiset ottivat yksin haltuunsa Mestaruusliigan kärkipaikan.

LP Viestin (4-0) juhlat alkoivat jo ennen peliä kun Salohallin kattoon nostettiin seitsemäs Mestaruusliigan voittoviiri. Viiriä oli nostamassa kaikissa mestaruuksissa mukana ollut huoltaja Auno ”Aukki” Lindh.

Ottelu oli alusta alkaen kotijoukkueen hallussa, ensimmäistä voittoaan edelleen hakevat huittislaiset kävivät johtopisteillä vain kolmannen erän alussa. Lukemista 7-8 LP Viesti käänsi ottelun lopullisesti itselleen.

Lehdistötilaisuudessa peliä kommentoivat molempien joukkueiden liberot.

- Ihmeen hyvin oma peli kulki, vaikka tappio tulikin. Yleisömäärä oli ihan hieno, mutta tuntuu että Salossa on aina paljon katsojia, tiivisti Julia Porsanger, LP-Vampula.

- Saloa vastaan oman pelin pitää olla kunnossa jos haluaa pärjätä täällä, kuvaili Julia.

Hänen vastaanottoprosenttinsa oli hieno, 61 % ja tilastoihin merkittiin vain yksi suora virhe.

- Nyt on tullut mukavasti peliaikaa ja se tuntuu ihan mukavalta. Meillä on treeneissä kova taso ja se auttaa tietenkin peleissäkin. Muutamia epäselviä palloja meillekin toki tänään tuli, arvioi LP Viestin libero Outi Immonen.

Kai Stenius haki edelleen joukkueensa kanssa oikeaa virettä Salohallissa.

- Joskus olisi mukava tulla tänne muutenkin kuin ottamaan se pakollinen 3-0 -lukemin turpiin - juuri näin kävi tänäänkin. Edelliseen cupin voitokkaaseen peliin tätä ei juuri kannata vertailla - vastustaja oli ihan toista luokkaa.

- Elli-Noora Hiltusen poissaolo tietysti vaikutti aika paljon. Laiturien tehot olivat meille miinuksella 21 pistettä, siis melkein erän verran. Binetou Sow hakee vielä parasta virettään, myös fyysisesti. Julia Porsanger pelasi parasta peliä tällä kaudella, kiitteli Stenius.

LP Viestin Kari Raatikainen oli tyytyväinen esitykseen.

- Kyllähän me tätä peliä hallittiin. Kun keskityttiin johonkin asiaan niin niissä onnistuttiin. Kolmannessa erässä oli niin hyvää kuin huonoakin: pitkän tauon jälkeen lähdettiin vähän himmailemaan, mutta hyvää oli passarin rohkea peli keskipelaajien kautta, viittasi Raatikainen Tatsiana Mysliuchykiin sekä Dubravka Rakiciin ja Kaisa Jokiseen.

- Joku voi sanoa näitä meidän alkukauden pelejä helpoiksi, mutta kyllä me Vampulaankin suhtauduttiin huolella ja valmistautuminen tehtiin kunnolla.

- Yleisömäärä oli hieno, mutta kyllähän normaaliin runkosarjapeliin vähempikin riittäisi, sutkautti Raatikainen savolaishuumorilla.

- Mutta olihan tämä monelle Vampulan pelaajalle aika kokemus, harva pääsee koskaan pelaamaan lähes 1500 katsojan eteen, vakavoitui salolaisvalmentaja.

Parhaat pelaajat:
LP Viesti Lena Lymareva
LP-Vampula Binetou Sow

LP Viesti: Lymareva 15/+12, Jokinen 10/+9, Rakic 9/+7
LP-Vampula: Sow 14/+5, Matthews 7/+3, Helminen 6/-5
Yleisöä: 1448

LähiTapiolan pisteet:
3 Lymareva LP Viesti
2 Jokinen LP Viesti
1 Rakic LP Viesti

Ottelutilasto

Pölkky puolusti otteluvoiton HPK:sta

Pölkky Kuusamo kirjoitti mestaruusliigahistoriaa nappaamalla kaksi pistettä erälukemin 3-2 liigan kestomenestyjältä HPK:lta. Yleisöä viihdyttänyt ottelu sisälsi runsaasti vuoristomaista otteiden kirpoamista molemmin puolin verkkoa.

Pölkyn tili on nyt 2-2 (voitot-tappiot) ja HPK:n 3-1.

Ensimmäisen erän Pölkky hävisi huonon vastaanottotyöskentelyn myötä 13-25. Erätauon jälkeen Pölkky vei selkeästi toisen erän tilanteita, parhaillaan johto oli tilanteessa 23-14. HPK kiri passarivaihdon myötä, mutta erä lipsahti 25-23 Pölkylle. Pölkyn hyvä torjunta- ja puolustuspeli toi myös kolmannen erän 25-23.

Neljäs erä oli täysin HPK:n. Katja Kylmäaho kylmensi kotijoukkueen vastaanottajat syöttäen 10 peräkkäistä pistetttä. Erä ansaitusti 25-11 vierailijoille. Äänekkään kotiyleisön siivittämänä rajusti puolustanut Pölkky vei viidennen erän15- 9.

Michaela Madsen (HPK):

- Harmittaa, kun hävittiin. Kovuus puuttui meiltä, varsinkin tiukoissa tilanteissa. Alkukausi on yleensä tälläistä vuoristorataa pelillisesti.

Luca Chiappiani (HPK):

- Onnittelut Pölkylle voitosta. Mentaalitasolla hävittiin. Eilinen neljän erän tiukka taisto Rovaniemellä kulutti pelaajien henkiset varastot tyhjiin. Se näkyi tänään.

Amanda Love (Pölkky):

- Onnistuttiin saamaan tänään paljon torjuntakosketuksia, puolustuksia ja niiden jälkeen hyviä hyökkäyksiä. Vastaanottotilanteissa pitää tulevissakin peleissä paremmin keskittyä seuraavaan palloon.

Tuomas Alatalo (Pölkky):

- Voitto lämmittää. Torjunta- ja puolustuspelissä onnistuttiin tänään hyvin. Keskitorjujat tekivät tänään loistavaa työtä. Toivottavasti saadaan itseluottamusta siirrettyä lauantain peliin.

Parhaat pelaajat
Michaela Madsen, HPK
Olena Prokopenko, Pölkky

Pölkky: Prokopenko 27/+10, Klimova 15/+7
HPK: Korhonen 17/+10, Madsen 14/+12
Yleisöä: 392
Ässät 6-14, torjunnat 9-13, hyökkäys 33%-34%

LähiTapiolan pisteet:
3 Prokopenko, Pölkky
2 Klimova, Pölkky
1 Boricheva, HPK

Ottelutilasto

Kuvat:
Osku Sahlsten / LP Viesti
Jouni Ronkainen / Pölkky

  Takaisin