Seuraa meitä somessa:

Sampo haki pisteet Tampereelta

06.02.2016

Isku oli hakenut joukkueiden edellisessä kohtaamisessa suoran 3-0 -voiton Pielavedeltä, mutta nyt oli Sammon vuoro maksaa takaisin. Savolaisjoukkue hallitsi ottelua alusta asti ja vei vuorostaan mukanaan täyden kolmen pisteen potin.

Samalla sarjatilanne kiristyi entisestään, sillä Sampo nousi vain pisteen päähän Iskusta. Sampo on pelannut yhden ottelun Iskua vähemmän.

- Pyörremyrsky tuli ja vei pisteet. Kova peli vastustajalta, mutta ei meiltä. Emme pystyneet laittamaan millään osa-alueella hanttiin. Tämä oli kauden huonoin peli, eikä oikein mikään osa-alue toiminut niin, että meillä olisi ollut mahdollisuus haastaa Sampo. En tiedä syytä, mutta ensi viikolla yritetään korjata asiaa, Iskun valmentaja Jussi Heino totesi.

Sampo teki pisteitä varsinkin puolustuksen jälkeisistä hyökkäyksistä, peräti 71 % tapolla. Iskun vastaava lukema oli vain 40 %. Eroa oli muutenkin joukkueiden hyökkäyspelissä, Sammon hyökkäysprosentti oli 61, Iskun vain 43.

- Rauhallinen, tehokas peli meiltä. Jatkoimme viime viikonlopusta sitä peliä, mitä me tällä hetkellä osaamme. Iloista, monipuolista hyökkäyspeliä. Huonoja sektoreita ei tänä päivänä ole, Sinkkosen syöttövuorolla oli vähän ongelmia, mutta nekin klaarattiin. Kolme pistettä tässä ns. kuuden pisteen pelissä oli erittäin hyvä saldo. Enkä muista että minun urani aikana olisi koskaan ennen laitapelaaja tappanut 90% tehoilla palloa näillä passimäärillä, Sammon valmentaja Jukka Tuovinen sanoi.

Tuovinen viittasi hurjassa vireessä olleeseen yleispelaaja Alen Djordjeviciin, 21 passista 90 % tappoprosentti ja vielä kolme torjuntaa.

- Alen oli tänään hyvässä vireessä. Olimme nähneet Iskun edellisen ottelun videolta, eikä Isku ollut tänään samalla tasolla, mutta kun pelataan paljon, niin taso heittelee. Meiltä oli hyvä peli tänään, hyökkäys oli aika virheetöntä, arvioi Sammon libero Timo Tolvanen.

Iskun parhaana pelaajana palkittiin joukkueensa paras pistemies, hakkurina pelannut Tapio Toiviainen (13/+8).

- Ei parasta peliä tänään, laitureilla oli aika synkkä päivä. Djordjevic pelasi hyvin meidän heikkouksia vastaan, Sampo onnistui siinä taktisesti hyvin. Vaikea sanoa mistä tason heittely johtuu, helppoa se olisi korjata jos tietäisi. Kokemattomuuden piikkiin ei voi enää laittaa. Oma peli oli ihan kohtuullista tänään, Toiviainen sanoi.

Seuraavaksi Isku kohtaa Pyynikillä Hurrikaanin lauantaina 13.2. klo 17.00.

Isku: Toiviainen 13/+8, Mäkinen 9/0, Härkönen 8/+4
Sampo: Djordjevic 22/+18, Mutapcija 12/+9, Ikonen 7/+5

Yleisöä 485
T 5-8, Ä 4-4, SV 10-11, VO% 62-47, H% 43-61

LähiTapiolan pisteet
3 Krause Sampo
2 Djordjevic Sampo
1 Ikonen Sampo

Ottelutilasto

  Takaisin