Seuraa meitä somessa:

Sampo ja Loimu nappasivat kotipisteet

07.01.2017

Sampo Volley ja Raision Loimu eivät antaneet paljoakaan kotiinviemisiä vieraillensa lauantaina.


Etta aseeton Sammon kotisalissa

Sampo Volley (12-3) tylsytti oululaisen ETTAn (7-9) vahvuudet lauantaina Pielavedellä. Sampo löi taululle lukemat 3-0 (25-18, 25-18, 25-14).

Sampo Volley kasvatti samalla kolmospaikallaan eron takana seuraavaan Vantaa Ducksiin jo kolmeen voitton ja kahdeksaan pisteeseen.

Kotijoukkueen tasavahva vastaanotto (64%) piti pelin ohjat tarkasti omissa näpeissä ja oma syöttö puolestaan sai vieraiden vastaanottoa sopivasti rikki. Kaksi ensimmäistä erää mentiin kuitenkin suunnilleen tasavahvasti puoliväliin asti, kunnes muutama yksittäinen syöttövuoro repäisi eroa erän lopulle. Kolmas erä repesi jo alussa tilanteeseen 10-3, jonka jälkeen loppu olikin kosmetiikkaa joka hieman ehkä näkyikin peliesityksessä.

Olli Kuoksa, Etta:

-Treenattiin hyvä viikko, se vain ei vielä siirtynyt peliin. Tosin, kun katsoo Sammon valmiutta pelata kotisalissaan tällä hetkellä, ei täällä kukaan suomalaisjoukkue ota voittoa ainakaan helpolla. Tiedettiin, että meidän pitää hyökätä hyvin tänään, koska vastustaja ei tee hyökkäysvirheitä ja puolustaa hyvin. Petteri Penttinen pelaa tällä hetkellä paremmin kuin koskaan aiemmin ja hänellä on sopivat hyökkääjät käytettävissään. Vähän saatin heidän hyökkäystehoja alas omalla torjunta-puolustuksella, jos vertaa heidän hyökkäystehoja aiempiin peleihin, joka on ollut kuudenkymmenen prosentin kieppeillä, nyt 48% eli siinä mielessä onnistuttiin. Oma hyökkäys ei silti pystynyt vastaamaan siihen huutoon.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:

-Nousujohteinen päivä tänään. Ensimmäisessä erässä ei saatu Ettan vastaanottoa rikki ja oma vastaanottokin oli kotisaliin nähden vaisumpaa kuin yleensä. Toisesta erästä alkaen ne molemmat asiat koheni, se selkeytti omaa pelaamista. Aika suunnitelman mukaisesti pystyttiin pelaamaan tänään. Odotinkin, ettei ihan mahdottomia hyökkäystehoja Ettaa vastaan saada, niin hyvin organisoitu joukkue on vastassa. Virhesaldo pystyttiin pitämään vieraita pienempänä. Mieltä lämmittävä ja tasainen esitys vuoden avausotteluksi.

LähiTapiolan pisteet
3 Raadik Sampo
2 Mutka Sampo
1 Hakala ETTA

Pielaveden Sampo - Etta 3-0
25-18, 25-18, 25-14
Pielaveden Sampo: Raadik 20/+15, Häyrinen 12/+8, Kaatrasalo 10/+10
Etta: Hakala 13/+9, Kaurto 10/+7, Ronkainen 9/+1
Katsojia: 587

Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

Loimu katkaisi tappioputkensa - Chemos ykköstähtenä

Loimu (5-11) onnistui katkaisemaan kuuteen otteluun venyneen tappioputkensa. Kerttulan lauantai-illassa vieraana ollut Team Lakkapää (3-10) joutui poistumaan parketilta tyhjin käsin. Isäntien helpottava kotivoitto kirjattiin lukemin 3-1 (25-16, 25-22, 19-25, 25-22).

Loimu lähti otteluun kuusikolla Chemos - Marttila - Gregory - Borichev - Juntura - Kutinlahti. Liberona aloitti totutusti Ville Sihvonen. Lakkapää heitti kentälle avaukseen kuusikon Dosanjh - Walsh - Palokangas - Gustavsson - Lemola - Brown. Liberon paikan miehitti kanadalainen Jordan Or.

Ottelusta muodostui kaksijakoinen taistelu. Isännät olivat kaksi avauserää vakuuttavasti kuskin paikalla vieraiden dieselmäisen alun seurauksena. Lakkapää paransi selkeästi pelaamistaan pitkän erätauon jälkeen, mutta se ei kantanut yhtä erävoittoa kauemmas. Mustapaitojen paremmalla startilla taistelu ottelun voitosta olisi varmasti ollut huomattavasti tuimempi.

Parketin kiistaton kunkku oli Loimun hakkuri Michael Chemos (37/+26, 5 ässää, 2 torjuntaa), joka iski 45 passista 30 suoraa pistettä. Virheitä syntyi vain kaksi. Kenialainen jätti samalla varjoonsa Lakkapään kovakätisen virkaveljensä Fredrik Gustavssonin (23/+13, 2 ässää, 1 torjunta), joka ei tosin pelannut missään nimessä kehnosti. Ruotsin maajoukkuehakkuri päätti 41 passiaan 20 suoraan pisteeseen virhemäärän oltua kolme.

Ottelun erikoisuus oli isäntien epävarma vastaanotto (28%), josta huolimatta oranssimustat onnistuivat kairaamaan voiton. Lakkapään ottelun edetessä parantunut syöttö (13 ässää) oli omalta osaltaan vaikeuttamassa Loimun nostopeliä. Iso käsi isäntien selviytymiselle on annettava Chemosille ja ennen kaikkea passari Ville Junturalle (3/0, 1 ässä), joka pystyi taikomaan kelvollisia hyökkäyspaikkoja usein toistuneista kiperistä tilanteista. Useat näistä päätyivät parkettiin upeavireisen Chemosin ansiosta.

Jouni Palokangas, Lakkapää:

- Kaksi avauserää oltiin unessa, bussissa tai hotellissa - jossain muualla kuin pelissä. Ei oltu valmiita pelaamaan. Ei päästy mukaan missään vaiheessa, vaikka yritettiin tsempata. Ryhdistäydyttiin kolmanteen erään ja alettiin tehdä asioita, kuten osataan. Neljänteen erään osui suvantovaihe pahaan paikkaan, joka vei lopullisesti saumat pisteille. Laimea fiilis tappion johdosta. Otetaan tästä ottelusta kuitenkin hyvät asiat mukaan ja jatketaan matkaa huomenna. Verkon toiselle puolelle asettuu kova joukkue (VaLePa), joka mittaa tasomme.

Michael Chemos, Loimu:

- Tärkeä voitto, joka katkaisi pahan tappioputkemme. Tehtiin kentällä paljon töitä, vaikka pelissä oli myös huonoja hetkiä. Lähdettiin peliin nöyrällä asenteella ja hyvällä keskittymisellä. Painotettiin läsnäoloa ja yhdessä tekemistä. Oma pelini tyydyttää. Pallokontrolli oli tänään hyvä, ja sain siitä energiaa hyökkäyspeliini. Onnistumiset luonnollisesti ruokkivat tekemistäni ottelun edetessä.

Henri Tuomi, Lakkapää:

- Taukoa oli alla ja se näkyi odotetusti. Tekeminen ei ollut niin keskittynyttä kuin sen pitäisi olla. Aloitettiin huonosti, ja sitä kautta ottelusta muodostui vaikea. Nelospaikalla on ollut ongelmia, eikä päästy hyökkäämään sieltä kunnolla. Miikka Lemola ja Jere Mäkinen olivat tänään tulessa. Katsotaan aamulla, mitä tehdään tuolla saralla huomenna. Suunnitelmana oli syöttää rohkeasti, ja avauserän jälkeen onnistuttiin siinä hyvin. Ei pelätty virheitä. Oma hyökkäys tökki tänään.

Dragan Mihailovic, Loimu:

- Tänään oli iso ottelu. Taistelemme Lakkapään kanssa paikoista pudotuspeleihin, ja keskinäiset ottelut ovat isossa roolissa. Onnistuttiin kuittaamaan ennen joulua vieraissa kärsitty kirvelevä tappio. Kaksi eka erää olivat ehkä kauden parasta peliämme. Ei pelätty virheitä vaan pelattiin rohkeasti. Hyvää tekemistä, vaikka vastaanotto alkoikin sakata toisessa erässä. Iso käsi Junturalle, joka sai pyöritettyä hyökkäyspeliä nostopelin haasteista huolimatta. Puolustuspeliin olen tyytyväinen. Kentällä oli ääntä ja luonnetta. Tehtiin töitä joukkueena. Hyvää energiaa ja kokonaisvaltaista tekemistä. Kimmo Kutinlahden kolmen ottelun keikka päättyi tähän otteluun. Hän auttoi meitä tosi paljon kokemuksellaan. Mielelläni otan hänet joukkueeseeni jatkossakin.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Michael Chemos
Lakkapää: Fredrik Gustavsson

LähiTapiolan pisteet:
3: Michael Chemos, Loimu
2: Fredrik Gustavsson, Lakkapää
1: Kimmo Kutinlahti, Loimu

Raision Loimu - Team Lakkapää 3-1
25-16, 25-22, 19-25, 25-22
Raision Loimu: Chemos 37/+26,Kutinlahti 7/+4,Marttila 7/+1
Team Lakkapää: Gustavsson 23/+13,Walsh 14/+10,Brown 14/+9
Katsojia: 471

Ottelutilasto

Kuvat:
Teemu Hassinen / Sampo Volley
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin