Sampo ja Team Lakkapää tylyjä isäntiä

12.02.2017

Sampo Volley ja Team Lakkapää eivät antaneet vieraille armoa sunnuntaina.

Team Lakkapää ei antanut Raision Loimulle erääkään

Team Lakkapää aloitti ottelun samalla ilmeellä, mihin se perjantain Vammalaa vastaan jäi. Joukkue pelasi vakuuttavaa hyökkäys- ja torjuntapeliä, ja kun aloitussyöttö oli kunnossa, oli Raision Loimu aseeton ja hävisi ottelun suoraan 3-0 (25-17, 15-21, 25-19). Lakkapää nousi sarjataulukossa jo kuudenneksi ja on enää yhden voiton päässä viidettä sijaa pitävästä Vantaa Ducksista, jolla on kaksi ottelua enemmän pelattuna.

Ottelu alkoi Arash Dosanhj’n ässäsyötöllä. Loimu nousi vielä 4-4 tasoihin, mutta sen jälkeen Lakkapää meni menojaan omilla vahvuuksillaan: hyvällä aloitussyötöllä, torjunnalla ja fyysisellä hyökkäyspelillä. Tekniselle erätauolle mentiin tilanteessa 14-8, jonka jälkeen Dosanhj’n syöttövuorolla joukkue meni jo 17-8 johtoon ja johti erää parhaimmillaan jo 20-10. Loimu tuli Lakkapään virheiden avustamana 20-15 tilanteeseen, mutta erän loppu oli Lakkapään heiniä sen voittaessa erän 25-17.

Toinen erä oli huomattavasti tasaisempi. Lakkapää meni jälleen Dosanhj’n syöttöjen turvin 9-5 johtoon, mutta Loimu vaikeutti omia aloitussyöttöjään ja kavensi tilanteeksi 11-10. Gustavssonin syöttöjen turvin Lakkapää meni tekniselle erätauolle 14-11 johdossa, mutta jälleen Loimu nousi iholle Eric Mochalskin hyökkäyksillä ja tasoitti tilanteeksi 16-16. Tämän jälkeen mentiin tasaista side-out-peliä, kunnes ensin Jouni Palokankaan syötöllä Lakkapää otti 21-19 johdon ja sama toistui Bobby Walshin syöttäessä Lakkapään 23-20 johtoon. Erän lopun Lakkapää hoiti rutiinilla voittaen sen 25-21.

Kolmas erä alkoi ensimmäisen tapaan Dosanhj’, ässäsyötöllä. Tilanteessa 7-6 Lakkapään parhaana palkittu Jouni Palokangas syötti Lakkapään jo 11-6 johtoon, josta Loimu nousi Lakkapään hyökkäysvirheiden avustamana tasatilanteeseen 14-14. Tämän jälkeen Lakkapään syöttökone alkoi jälleen toimia ja Palokankaan ässä tilanteessa 18-16 näytti ottelun lopullisen suunnan, ja Dosanhj’n ässä tilanteeseen 23-18 ratkaisi erän lopullisesti.

Lakkapään vastaanottoprosentti oli jälleen järisyttävän korkea, 71 prosenttia Loimun jäädessä 46:een. Loimun hakkuri Eric Mochalski oli mies paikallaan hyökäten 53 prosentin tehoilla. Lakkapään virkaveli Fredric Gustavsson päätyi samoihin prosenttilukemiin. Andre Brown oli tutusti torjuntatilaston kunkku viidellä torjunnallaan Lakkapään saadessa yhteensä kymmenen koppia. Lakkapää syötti ottelussa kuusi ässää, joista Dosanhj takoi neljä Loimun jäädessä ilman ässiä.

Passari Ville Juntura, Rasion Loimu:

Ensimmäinen erä oli aika masentavaa. Lakkapää syötti tänään paremmin. Joukkue uskoo tekemiseensä, mutta se ei riittänyt tänään.

Keskipelaaja André Brown, Team Lakkapää:

- Pelasimme hyvän pelin. Pidimme pään kylmänä, vaikka vastustaja painosti ajoittain hyvin. Vastaanotto toimi tänään hyvin.

Päävalmentaja Daniele Capriotti, Raision Loimu:

- Lakkapään peli on paljon parempaa, mitä sarjataulukko näyttää. Yritimme taistella, mutta se ei riittänyt. Hyökkäyksemme pysähtyi liian usein Lakkapään torjuntaan. Ensimmäinen erä oli meiltä huonoa peliä, mutta paransimme pelin edetessä.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Torjunta/puolustus oli tänään meidän vahva osa-alue. Samoin vastaanotto toimi jälleen todella hyvin. Hallitsimme peliä alusta loppuun. Joukkueella on hyvä itseluottamus ja osaamme kantaa jo ennakkosuosikin paineet”.

Sampo rökitti Duckseja

Sunnuntainen liigaottelu keräsi Pielaveden liikuntahalliin reilut kuusisataa katsojaa, kun korsolainen Vantaa Ducks haki historiansa ensimmäistä voittoa Sammosta. Kahden avainpelaajan puuttuminen teki kuitenkin yrityksestä toivottoman ja kotijoukkue korjasi suoran 3-0 voiton (25-19, 25-14, 25-18), vahvistaen samalla sijoitustaan kolmantena.

Selvistä lukemista huolimatta peli oli varmasti yleisön mieleen, siitä piti huolen Määttäsen muutamat todella kovat syötöt ja hyökkäykset sekä sitkeällä puolustamisella syntyneet pitkät pallorallit. Sammon syöttö kulki tänään todella hyvin, 11 virheen vastapainoksi joukkue keräsi yhteensä 10 ässäsyöttöä ja saman verran torjuntoja. Myös vantaalaisten vastaanotto jäi selkeästi kotijoukkuetta heikommaksi.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

-Sampo vei meiltä eväät syöttöpelillään. Kuulostaa karulta, mutta mielestäni pelasimme nyt paremmin kuin eilisen pelin. Nyt saatiin sentään puolustuksia ja torjuntojakin hyvin, mutta ei meidän rosteri kestänyt Sammon rynnistystä. Kun vastustaja syöttää tuolla tavalla ja pelaa muutenkin tehokkaan kurinalaisesti, syntyy välillä isojakin eroja. Meidän joukkueemme ei kuitenkaan anna periksi missään kohtaa, toisen erän alussa tosin tuli muutamia helppoja palloja meille vastustajan ässäsyöttöjen jälkeen. Kahden konkaripelaajan poissaollessa toivoisin meidän nuorten ottavan enemmän vastuuta. Nyt mennään näin.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:

-Kolmenolla on aina kolmenolla, hyvä niin. Hyvä syöttöpeli ja hyvä torjuntapeli meiltä tänään, tehtiin omalla syöttövuorolla 40% illan pisteistä, se on hyvä saldo. Ehjä tekemisen meininki. Ehkä hieman vähemmälle painoarvolle jäi oma vastaanotto-hyökkäyspeli, niin paljon oli merkitystä syötöllä ja puolustuksella. Niitä juttuja, mitä viiikolla treenattiin torjuntaa varten, kokeiltiin nyt ja ne tuntui toimivan. Tästä on hyvä lähteä treenaamaan seuraavaa peliä varten.