Seuraa meitä somessa:

Sampo löi VaLePan, Tiikerit Loimun

19.02.2016

VaLePa oli vielä hieman Eurohuumassa ja Sampo haki voiton Sastamalasta. Tiikerit puolestaan löi Loimun kolmessa erässä.

Tiikereiden ja Loimun peli oli kahden erän ajan tasainen, jotka Tiikerit vei molemmat pienimmällä mahdollisella erolla. Kolmas oli sitten läpihuutojuttu. Ottelu päättyi lukuihin 3-0 (25-23, 25-23, 25-19)

Tiikereiden Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu oli siviileissä ja Tiikerit pelasi ”nuorisoketjulla”: Lasse Jylhä, Lauri Jylhä, Antti Ropponen, Enderwin Herrera, Antti Leppälä, Tommi Siirilä ja Taichiro Koga. Raision Loimu aloitti kokoonpanolla: Meehan, Rumpunen, Anttila, Borichev, Juntura, Arias ja Silva

Ensimmäinen erä eteni tasaisesti, eikä ero ollut missään vaiheessa enempää kuin kaksi pistettä. Tilanteessa 12-13 Kirill Borichev vaihdettiin Verneri Vetriöön, joka jatkoi pelin loppuun saakka. Erä jatkui tasaisen tilanteeseen 23-23 saakka. Viimeiset pisteet tulivat Ropposelta, joka iski tyhjiltä, ja Herreralta, jonka isku ohitti torjunnan.

Toinenkin erä oli tasainen. Tilanteessa 9-10 Steven Kehoe tuli Lasse Jylhän tilalle ja jatkoi erän loppuun saakka. Toisessa erässä muuten oli ensimmäinen kolmen pisteen johto: Kehoen syöttövuorolla oltiin tilanteessa 19-16. Sen Loimu kiri kiinni Junturan syöttövuorolla ja meni saman tien pisteen johtoon. Toinenkin erä päättyi lukuihin 25-23. Nyt tilanteesta 23-23 tuli ensiksi Herreran ässä ja sitten Ariasin isku verkoon.

Kolmanessa erässä Tommi Siirilän syöttöputki repi eroa: tilanteesta 5-4 tilanteeseen 8-4. Sen jälkeen Tiikerit piti otteensa ja vei erän selkein numeroin. Loimu teki erän aikana useita vaihtoja, pyrkien löytämään uutta henkeä peliin.

Ismo Tuominen, Raision Loimu:

- Ei ollut hyvä peli, kun hävittiin. Ensiksi pelataan kaksi tiukkaa erää. Ongelmamme oli, kuka tekee viimeiset kaksi pistettä. Tämä oli kolmas vieraspeli peräkkäin, jossa hävitään erien loppuja. Tilaisuuksia on ollut ottaa eriä. Viimeinen erä oli muutamalta kaverilta anteeksiantamatonta. Peli repsahti. Ei saatu enää puolustuksia ja tuli uskon puutetta. Jouduin vaihtamaan pelaajia. 2-paikan teho laski kolmannessa erässä. Verneri Vetriö tuli tiivistämään vastaanottoa ensimmäisessä erässä. Keskihyökkäys oli jostain syystä taas suhteellisen hidasta. Arias aloitti hyvin, mutta hiipui lopussa. Hän ei ole vielä täydessä kunnossa.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Tänään oli taas erilainen kokoonpano. Huolimattomuusvirheitä tuli turhan paljon. Loimu oli vähän paineessa. Saatiin apua vastustajalta. Paljon hyviä juttuja, mutta voidaan tehdä vielä pikkuisen paremmin. Kokonaisuudessaan tämä oli hyvä päivä meille. Lauri Jylhän peli parantui toisen erän aikana, jonka jälkeen hän teki paljon pisteitä.

Tiikerit: Herrera 15/+5, Ropponen 13/+4, Lau.Jylhä 11/+7
Loimu: Rumpunen 12/+4, Arias 10/+4, Ville Juntura 5/+2

Yleisöä: 685
T 8-4, Ä 7-6, SV 18-11, VO% 52-51, H% 47-39

Lähitapiolan pisteet:
3 Enderwin Herrera Tiikerit
2 Taichiro Koga Tiikerit
1 Antti Ropponen Tiikerit

Ottelutilasto

Sampo vei voiton VaLePasta

VaLePa ja Liiga-Sampo pelasivat täydet viisi erää torstaina. Kotijoukkueen kokoonpano oli suuresti normaalisti poikkeava edellispäivän CEV Cupin ottelun jälkeen. Sampo vei lopulta voiton 2-3 (19-25, 25-17, 20-25, 25-15, 13-15)

Kansa jaksoi hienosti lähteä tänäänkin katsomaan VaLePan ja Pielaveden Sammon kamppailua, vaikka eilen saatiin nauttia huippupelistä mahan täydeltä. Myös Sammolla oli eilen peli, joukkue hävisi 3-1 Hurrikaanille ja hävisi loppuerät selvin numeroin. Silti lähtökohta oli erilainen. VaLePan pelaajien fokus on pitkään ollut CEV-cupin pelissä. Voitto huiman taistelun jälkeen vei fyysiset ja psyykkiset voimavarat. Sampo sen sijaan tuli Sastamalaan sisuuntuneena eilisestä tappiosta.

Ennakkoasetelma näkyi myös pelissä. VaLePalle tuli kaikilla osa-alueilla pieniä virheitä, erityisesti aloitussyöttöpelissä. Pukkipaidat saivat koko pelissä 4 ässää. Ne kaikki tulivat selvästi voitettuun 4. erään. Sen sijaan syöttövirheitä oli kaikkiaan 21. Se ei ole pelaajien huonoutta vaan kertoo enemmän henkisestä väsymyksestä. Samoin runsas verkkovirheiden määrä johtuu väsymyksestä.

Sammon aloitussyöttöteho oli huomattavasti parempi, 8 ässää ja 8 virhettä. Lisäksi VaLePalla oli hieman vaikeuksia Sammon leijojen kanssa.

Pisteissä kotijoukkueen paras mies oli Timo Jokinen 21/+9, hyökkäysprosentti 67. Lähes samaan ylsi ensimmäisen erän lopussa peliin tullut Toni Vahela 17/+4 ja hyökkäys 58%. Jarmo Korhonen on päässyt todella hyvään pelivireeseen, tuloksekkaita puolustuksia vastaanoton lisäksi. Molemmat keskimiehet onnistuivat hyvin Antti Eskon passeista Levchenko 12/+10 ja Venski 11/+9. Kotijoukkueen hyökkäysprosentti oli hyvä, 60%.

Sammon hyvä lataus näkyi aloitussyöttöjen lisäksi uhrautuvana puolustuspelinä. Timo Tolvasen johdolla joukkue haki pahojakin palloja. Jared Krause malttaa keskittyä päätyöhönsä hyökkäämisen sijasta. Passitempo pysyi hyvänä.
Krause palkittiin Sammon parhaana ja Vahela VaLePan parhaana. LähiTapiolapisteet. Tolvanen 1, Vahela 2, Krause 3.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Eilisen Europelin jälkeen oli selvää että lähdetään eri koostumuksella liikkeelle. Toni Vahela piti laittaa jo hieman aikaisemmin kentälle mutta hyvä näinkin. Tonilta ja Timo Jokiselta todella hyvä hyökkäyspeli. Poikien harjoitukset olleet hyviä ja nyt myös pelissä onnistumisia. Venski nautti pelata pitkästä aikaa Antin passeista josta vuosien kokemus.

Jukka Tuovinen, päävalmentaja Sampo

- Oli aaltoilevaa peliä, pelattiin joka toinen erä. Pikkuisen vähemmän virheitä taidettiin tehdä kuin kaveri tänään. Vahela oli meille yllätys ja oli vaikea pideltävä. Tyytyväinen täytyy olla kahteen pisteeseen Sastamalasta.

VaLePa: Jokinen 21/+9, Neviadomskyi 18/+6, Vahela 17/+4
Sampo: Häyrinen 18/+10, Djordjevic 16/+8, Kaatrasalo 11/+8

Yleisöä: 513
T 8-9, Ä 4-8, SV 21-8, VO% 50-54, H% 60-47

LähiTapiolan pisteet:
3 Krause Sampo
2 Vahela VaLePa
1 Tolvanen Sampo

Ottelutilasto

  Takaisin