Sampo Volley kuritti virheisiin sortunutta Lakkapäätä

20.11.2016

Pielaveden Sampo-Volley syötti karvasta kalkkia klassikko-ottelussa Team Lakkapäätä vastaan. Se voitti kaksi erää unten mailla olleen kotijoukkueen erin 1-3 (19-25, 12-25, 26-24, 24-26).

Team Lakkapään aloituskuusikossa avasi mestaruusliigakautensa uusi kanadalaisyleispelaaja Chris Voth, muutoin kuusikko oli tuttu edellisestä Liiga-Riento-ottelusta: Dosanhj, Brown, Gustavsson, Walsh ja Palokangas, liberona Siliämaa.

Sampo Volleyn avausseitsikko oli Penttinen, Väliaho, Raadik, Häyrinen, Kaatrasalo, Sivonen ja liberona Mutka.

Ottelun avaus oli Lakkapäältä räväkkä Jouni Palokankaan iskiessä kaksi ässää. Tämän jälkeen ottelu tasoittui, kunnes Sampo nousu 8-10 tilanteesta Väliahon kahden torjunnan siivittämänä 10-12 johtoon. Tekniselle aikalisälle mentiin 12-14 Sammon johdossa. Sampo karkasi Gustavssonin hyökkäysvirheen ja Väliahon ässäsyötön avulla 13-17 karkumatkalle. Sampo hallitsi loppuerää Lakkapään sortuessa virheisiin. Erä päättyi Andrus Raadikin ässäsyöttöön 19-25.

Toinen erä alkoi tasaisena, mutta Häyrisen ässäsyötön jälkeen Sampo meni 3-6 johtoon, minkä jälkeen Lakkapää teki kaikki mahdolliset virheet ja Sampo meni jo musertavasti 3-12 johtoon. Tekniselle aikalisälle mentiin Raadikin syöttäessä ässän tilanteessa 4-14. Hän jatkoi aikalisän jälkeen Lakkapään murjomista tilanteeseen 4-18 saakka. Erä päättyi murskaavasti Sammolle lukemin 12-25 sen vietyä erän lukemista 3-3 peräti 4-18 eli Lakkapää sai vain yhden pisteen kun Sampo teki samaan aikaan 17 pistettä.

Kolmanteen erään Lakkapää löysi ryhdin, ja ottelusta muodostui tämän jälkeen huomattavasti tasaisempi, mutta peli oli molemmilla joukkueilla ailahtelevaa. Lakkapää otti erän alkuun peräti viisi torjuntapistettä ja johti erää 7-4 ja 9-6. Tämän jälkeen Raadik nousi esiin ja vei Sammon jo 9-13 karkumatkalle. Sampo johti jo 14-17 ja näytti marssivan 0-3 vierasvoittoon. Lakkapää nousi kuitenkin 21-19 johtoon, jonka Sampo tasoitti ja sillä oli jo ottelupallo, mutta Lakkapää kavensi ja vei erän lopulta 26-24.

Neljäs erä oli kolmannen kaltainen. Tasaisen alun jälkeen Sampo meni 7-10 ja 16-19 johtoon, mutta Lakkapää nousi Miikka Lemolan torjunnoilla tasoihin 21-21. Sampo kipusi jälleen kolmen pisteen karkumatkalle 19-22, mutta jälleen Lakkapää nousi jo eräpalloon 24-23, muttei kyennyt ratkaisemaan erää ja Sampo vei lopulta trillerierän lukemin 24-26.

Tilastoissa Sampo oli parempi vastaanottopelissä prosentein 66/56 ja hyökkäyspelissä prosentein 45/34, mikä riitti ratkaisemaan joukkueiden paremmuuden. Lakkapään passarilla Arash Dosanhjilla ei ollut paras päivä, mikä näkyi passipelissä ja sitä kautta hyökkäystilastossa. Hakkurikisan vei selvästi Andrus Raadik (24/+12) Fredric Gustavssonin (13/+2) joutuessa jopa vaihtoon neljännessä erässä Chris Vothin tullessa hänen tilalleen.

Lakkapää voitti torjunnat 13-12 ja ässäsyötöt Sampo 4-5. Vastaanotossa Aleksi Mutka oli Roope Siliämaata tarkempi, tosin Siliämaa sai hurjat 51 vastaanottoa Mutkan 32 vastaan.

Sampo, Eetu Häyrinen:

- Torjunta-puolustuspelissä oltiin tänään parempia. Oltiin kaksi ensimmäistä erää selvästi vastustajaa parempia. Lakkapää heräsi kolmanteen erään, mutta onneksi se ei riittänyt.

Team Lakkapää, Jouni Palokangas:

- Kaksi ensimmäistä erää oltiin unessa, vaikka saatiin ihan hyvä startti otteluun. Kolmanteen erään saatiin keskittyminen kuntoon ja päästiin omaan peliin kiinni. Emme päässeet omalla syötöllä omiin pisteputkiin.

Sampo, Jukka Tuovinen:

- Kaksi ensimmäistä erää oli tämän syksyn parasta peliä meiltä. Kolmanteen erään meidän tasomme putosi ja Lakkapää pääsi peliin mukaan. Selkäranka ei kuitenkaan katkennut ja olen ylpeä joukkueestani.

Team Lakkapää, Normunds Veinbergs:

- Kaksi ensimmäistä erää oli kaukana siitä, mitä sovittiin. Torjunta ei toiminut, eikä joukkue ollut keskittynyt. Kolmannessa erässä alkoi tapahtua, ja pääsimme peliin. Isoissa palloissa vastustaja oli parempi. Epätasaisuus vaivasi tämän illan peliä”.