Sampo Volley Suomen Cupin Final Fouriin

27.11.2016

Sampo Volley varmisti kolmantena miesjoukkueena paikan tammikuun Suomen Cupin Final Fouriin.

LEKA Volley vei toisen osaottelun nimiinsä 3-2 (25-19, 17-25, 18-25, 25-22, 17-15), mutta Sampo Volleylle riitti jo kolmannen erän voitto sen hoideltua avauspelin kotonaan erin 3-0-

Aloituskokoonpanot
LEKA: Lankinen, Lehtonen, Reijonen, Helenius, Karinen, Kaislasalo, Silventoinen (L)
Sampo: Raadik, Häyrinen, Kaatrasalo, Väliaho, Penttinen, Heiskanen, Mutka (L)

Erien ratkaisut 1. erä: Odotettavissa tänään hyvätasoinen kamppailu. Ottelu käynnistyy tasatahtiin 3-4, kunnes Samuli Kaislasalon syöttövuorolla LEKA nykäisee pienen johdon 6-4. Jo kolme ässää LEKA:lla 8-5. Vastaavasti Sampon syöttö on noussut hyvin ja LEKA päässyt hyökkäämään tehokkaasti ykköstemposta. Tuovisen aikalisä tilanteessa 10-6 Lehtosen ässän jäljiltä. Lankisen syöttövuorolla murskatahti jatkuu. Tekniselle tauolle mennään 14-7 tilanteessa. Häyrinen lyö pallon pitkäksi ja Tuovinen ottaa toisen aikalisän tilanteessa 18-10. Sampo kaventaa Väliahon syöttövuorolla 19-14 ja Nissi ottaa joukkueen koolle. Sampo kirii edelleen vahvalla torjuntapelillä. Nissi ottaa toisen aikalisän tilanteessa 22-19. Karinen torjuu Häyrisen ja eräpallo LEKA:lle. Ensimmäinen riittää katkaisuun ja erä 25-19. Erän hahmot Samuli Kaislasalo 7/+3, 2 ässää sekä Jukka Lehtonen 6/+6.

2. erä: Alkukaudella monessa ottelussa aivan pitelemättömästi hyökännyt Andrus Raadik pysyi ensimmäisessä erässä vaatimattomilla tehoilla 3/-3. Toinen erä alkaa terävästi kotijoukkueelta 2-0, jonka jälkeen Sampo tasoittaa nopeasti ja torjumalla nappaa johdon. Penttisen syöttövuoron jälkeen tilanne on 3-4. Nissin aikalisä tilanteessa 7-11. Sampon vastaanotto on parantunut ja vieraat ovat päässeet hyökkäämään tehokkaammin. Tekniselle mennään 10-14. Penttisen ässä tippuu vastaanottajien keskelle ja Nissi ottaa toisen aikalisän tilanteessa 15-20. Kaatrasalon ässä päättää erän 17-25 lukemiin. Osat vaihtuivat toisessa erässä. Sampo sai horjutettua LEKA:n vastaanottoa ja hyökkäsi 70 % tehoilla LEKA:n jäädessä 35 %:iin. Raadik ja Häyrinen nakuttivat mieheen 5 pistettä.

3. erä: LEKA vaihtaa Timo Leikkaan hakkuriksi, Kaislasalo siirtyy yleispelaajaksi ja Karinen aloittaa erän penkiltä. Sampo aloittaa erän parin pisteen johdolla. Erä etenee tasesti, mutta Sampo nappaa kolmen pisteen johdon tekniselle mennessä 11-14. LEKA tarvitsisi hieman tehoja syöttöönsä, että vieraiden hyökkääminen vaikeutuisi. Ero pysyy kahdessa-kolmessa pisteessä 15-18. Kasper Pennanen tulee jälleen syöttövaihtoon Heiskasen tilalle ja syöttää onnekkaan ässän verkon kautta. Nissi ottaa aikalisän 16-20. Sampon peippejä on tänään jäänyt kenttään jo monta. Sampo vie erän 18-25 ja varmistaa pääsyn Cupin neljän parhaan joukkoon. Raadik kokosi erään tehot 7/+5 ja oli kentän paras. Sampo ratkaisi pelin perinteisesti paremmalla syöttö-vastaanottopelillä.

4. erä: Kumpikin joukkue tekee vaihtoja ja antaa peliaikaa vähemmän tällä kaudella sitä saaneille. Sampolta Keel passariksi, Sivonen ja Pennanen yleispelaajiksi. LEKA:lta Jäntti passariksi, Puttonen vastaanottajaksi ja Porkka keskelle. LEKA aloittaa ”turhan” erän paremmin 8-5. Sampon LEKA:ssakin pelannut Kasper Pennanen väläyttelee nelospaikalta napakoita hyökkäyksiä. Tuovisen aikalisä tilanteessa 11-6. Porkka pamauttaa komean keskihyökkäyksen Jäntin namupassista 13-9 ja Heleniuksen ässän myötä mennään tekniselle. Taitaa Sampon fokus olla jo lopputurnauksessa. Tuovisen toinen aikalisä tilanteessa 17-11. Keelin ässällä Sampo tulee jo kahden pisteen päähän 21-19. Nissin aikalisä tilanteessa 22-21. Erä LEKA:lle Leikkaan ässällä 25-22.

5. erä: Panokseton viides erä alkaa tasatahtiin. Porkan syöttövuorolla LEKA nappaa pari pistettä 5-2 tilanteeseen ja Tuovinen ottaa aikalisän. Keel syötti myrkkyä LEKA:lle ja tasoitti erän 7-7. Tuovisen aikalisä tilanteessa 12-9. Sampo kirii jälleen vahvalla torjuntapelillä. Nissin aikalisä 14-12 tilanteessa. Sampo nousi Häyrisen syöttövuorolla 14-15, mutta Simo Puttonen hyökkää ensin pisteen, sitten ottaa torjunnan ja lopulta lyö ratkaisun. Erä ja ottelu LEKA:lle mutta Sampo Cupissa jatkoon.

Tapio Nissi:

- Ei ollut perhosia vatsassa sen kummemmin. Tiedettiin, että tänään oli kova vastus. Oma syöttö oli tänään aika heikkoa, mutta vastustajan vastaanotto oli tänään myös rautainen. Nelospaikka oli tänään vaikea saada kiinni ja Sampo sai sieltä tehtyä tuhojaan. Peli menee koko ajan eteenpäin. Tämäkin peli näytti, että kehitettävää pelistä löytyy. Kaiken kaikkiaan silti ihan ok peli.

Jukka Tuovinen:

- Ajateltiin, että LEKA tulee raikkaalla ilmeellä ja kovalla höyryllä. Ei annettu sen hämätä ja uskottiin omaan tekemiseen. Toiseen erään tehtiin pieni rotaatiomuutos ja syötöllä saatiin tuhoja. Studentia on ollut aina vaikeahko paikka meillä ja yhdeksään päivään pelattiin 5 peliä. Olen ylpeä pojista. Kurinalainen joukkuepelaaminen on meidän voimavara.