Seuraa meitä somessa:

Sampon Raadik yhden ottelun pelikieltoon Mestaruusliigassa

27.01.2017

Miesten lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan Sampo Volleyn Andrus Raadik on asetettu yhden ottelun pelikieltoon seuraavassa Mestaruusliigan ottelussa Sampo Volley - Raision Loimu (5.2.2017).

Lentopalloliiton työvaliokunnan päätöksellä Pielaveden Sampo ry:n tekemä oikaisuvaatimus Lentopalloliiton sääntövaliokunnan aiemmin perjantaina tekemästä päätöksestä otettiin välittömästi Lentopalloliiiton työvaliokunnan käsittelyyn. Asian käsittelyn jälkeen se päätti muuttaa sääntöryhmän päätöstä niin, että kyseisen pelaajan tulee kärsiä pelikieltonsa Sampon seuraavassa Mestaruusliigan ottelussa, eikä lauantaisessa Suomen Cupin välieräottelussa.

Lentopalloliiton sääntöryhmä asetti tätä ennen Raadikin yhden ottelun pelikieltoon 21.1.2017 pelatun Valepan ja Sampon välisen ottelun jälkeisten tapahtumien vuoksi. Sääntöryhmän päätöksen mukaan pelikielto olisi tullut kärsiä Sampon seuraavassa virallisessa ottelussa, joka on lauantaina 28.1.2017 pelattava Suomen Cupin välieräottelu Sampo-Tiikerit.

Työvaliokunnan päätös perustuu siihen, että seura on saanut sääntöryhmän päätöksen tietoonsa niin myöhään, että seuralla/joukkueella ei ollut kohtuullista aikaa varautua avainpelaajansa korvaamiseen jo seuraavana päivänä pelattavaan otteluun.

Lentopalloliiton sääntöryhmän päätöksestä, jossa pelaajalle määrättyyn rangaistukseen voi hakea muutosta Liiton työvaliokunnalta neljäntoista (14) päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saattamisesta. Asian kiireellisyyden vuoksi Pielaveden Sampo ry:n oikaisuvaatimus päätettiin käsitellä välittömästi perjantaina.

21.1. pelatun liigaottelun jo päätyttyä 5. erän jälkeen Raadik on potkaissut palloa erittäin voimakkaasti, ja pallo on osunut saman joukkueen pelaajaan. Ottelun päätuomari on tilanteessa antanut teosta rangaistuksena punaisen kortin. Pelaaja on omassa selvityksessään todennut purkaneensa turhautumistaan omaan epäonnistuneeseen suoritukseensa potkaisemalla palloa. Samalla hän toteaa, ettei teko ole kohdistunut vastustajaan, tuomareihin, yleisöön tai joukkuetovereihin eikä johtunut heidän tekemisistään.

  Takaisin