Seuraa meitä somessa:

Savo Volley nappasi viimeisen kotiedun

09.03.2024

Miesten runkosarjan päätlöskierroksella olennaisimmaksi taisteluksi muodostui sijat 4-6 eli viimeisen kotiedun saajan kohtalo. Sen paikan piti itsellään Savo Volley voitettuaan KyKy-Betsetin vieraissa 3-1. Raision Loimun hävitessä Vantaalla nappasi Kokkolan Ttikerit viidennen tilana ja Savo Volleyn vastustajan paikan puollivälieriin. Runkosarjan kärkikaksikon kamppailu meni viiteen erään, jonka Hurrikaani vei lopulta Akaa-Volleyta vastaan 3-2.

Vantaa Ducks kukisti juhlaottelussaan Raision Loimun

Vantaa Ducks - Raision Loimu 3-1 (26-24, 20-25, 25-15, 25-22)

Vantaa Ducksilla ei ollut sarjapaikan kannalta panosta kauden viimeisessä kotiottelussa, jumbosijalta ei voitu enää nousta. Mutta ottelu oli emoseuran Korson Vedon 90-vuotisjuhlaottelu, joka osaltaan lisäsi panoksia. Lisäksi valmentaja Juho Rajala peräänkuulutti hyvää ottelu ennen esikarsintoja Karelian Hurmosta vastaan.

Juhlaottelu pelattiin samanlaisissa paidoissa, jossa Korson Vedon joukkue voitti kaudella 2003-2004 pronssia. Katsojia oli paikalla 474 ja otteluisäntänä toimi Stark.

Ensimmäinen erä oli aluksi isäntäjoukkueen haparointia, vaikka Henrik Porkka aloittikin sen hienosti ässäsyötöllä. Vieraat menivät jo 14-19 johtoon ja Ducks sai suurimman osan pisteistään Raision virheillä. Mutta Jeremie Murrayn syöttövuorolla ankat tulivat jo 19-19 tasoihin. Myös tupalvaihto jolloin Tommi Mäkelä ja Nico Mäki-Valtari tulivat Milutin Pavicevicin ja Joona Väänäsen tilalle auttoi Mäki-Valtarin parin komean hyökkäyksen ansiosta. Henrik Porkkakin otti erän lopussa muutaman hienon torjunnan.

Vaikka Ducks parhaimmillaan johti erää 23-20 erä venyi jatkopalloille. Lauri Vanhanen, joka oli tullut kentälle Kalle Katteluksen paikalle, sai kunnian lopettaa erä. Numerot isännille 26-24.

Toinen erä oli Raision Loimun. Vieraat sekä hyökkäsivät että puolustivat isäntiä tehokkaammin. Tällä kertaa tuplavaihto jo erän alkupuolella ei tuottanut tulosta. Murray ei myöskään saanut samanlaista syöttöputkea kuin ensimmäisessä erässä.

Loimun Ali Fazli oli ankoille miltei pitelemätön, hän hyökkäsi tehokkaasti ja otti ankkojen hyökkäyksistä pari hienoa torjuntaa. Pari hienoa torjuntaa otti myös Ducksin kapteeni ja passari Joona Väänänen, mutta ei auttanut. Erän alun jälkeen ankat eivät päässeet neljää pistettä Loimua lähemmäksi. Erä vieraille 20-25.

Kolmanteen erään kotijoukkue oli vaihtanut Korson Vedon retropaidat Vantaa Ducksin asuun ja peli kulki. Vaikka erä ehkä oli enemmän vieraiden sulamista kun isäntien hyvyyttä, niin nyt tuntui kaikki onnistuvan. Milutin Pavicevic oli tehokas niin hyökkäyksessä kun torjunnassa ja myös Porkka torjui hyvin. Kun vieraiden syömähammas Ali Fazli puolestaan epäonnistui hyökkäyspelissä niin erä tuli helpon tuntuisesti isännille 25-15.

Neljäs erä jatkui siitä, mihin kolmas päättyi. Ducks meni erän alussa johtoon, osittain vieraiden syöttövirheiden seurauksena. Johto kesti aina tilanteeseen 13-13 saakka, jonka jälkeen muutama pallo mentiin tasatahtiin aina 16-16 saakka. Sen jälkeen Ducks meni taas menojaan. Taas vieraiden syöttövirheet avittivat. Pavicevic oli liekeissä ja tappoi sekä mahdolliset että mahdottomat pallot. Erä ankoille 25-22.

Tommi Saarinen, Raision Loimu:

“Vaikea oli pelata pienellä rosterilla, meillä oli haastavat lähtökohdat.Tämä oli vaikea peli, mutta sellaista urheilu on. Puolustus ja puolustuksen jälkeinen pelaaminen sujui ajoittain”.

Milutin Pavicevic, Vantaa Ducks:

“Nyt tunnelma on hyvä, pelasimme hyvin tänään. Päivän ottelu oli hyvää valmistelua esikarsintoihin Karelian Hurmosta vastaan. Taistelimme hyvin kaikissa erissä, hyvä taistelu on pelissä tärkeintä”.

Valmentaja Kari Raatikainen, Raision Loimu:

“En osaa oikein sanoa mitään, tämä oli meiltä minimisaavutus, eikä enempää ansaittu. Romahdimme kahdessa viimeisessä erässä. Hienoa huomata kuitenkin, että kauden aikana vähemmän peliaikaa saaneet pelaajat suoriutuvat hyvin, se on tärkeää jatkon kannalta”.

Valmetaja Juho Rajala, Vantaa Ducks:

“Tämä oli arvokas voitto ja antaa itseluottamusta. Pavicevic pystyi hakkaamaan hyvällä tasolla ja meidän tapa pelata toimi. Nyt valmistaudutaan peliin Hurmosta vastaan, fyysisesti ja henkisesti, se on taas uusi peli”.

Lehdistötilaisuus

Vantaa Ducks - Raision Loimu 3-1
26–24, 20–25, 25–15, 25–22
Koti:Pavisevic 25/+17, Porkka 8/+4, Murray 7/+5
Vieras:Fazli 18/+3, Rodriguez 16/+8, Kouki 11/+5

MVP:t
Ali Fazli, Loimu
Milutin Pavicevic, Ducks

PROlibero
Justin Lui, Ducks

Katsojia 474

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Hurrikaanille voitto päätöskierroksella

Vajaa 1100 katsojaa näki lauantai- illan kärkikamppailun Loimaalla. Hurrikaani- Loimaa ja Akaa- Volley intoutuivat hyvätunnelmaisessa ottelussa pelaamaan koko rahan edestä viiden erän verran. Ottelun kaksi ensimmäistä erää molemmat joukkueet pelasivat ykkösseitsikoilla, pitkän erätauon jälkeen Ollit Kuoksa ja Kunnari vaihtoivat kentälle enemmän vaihdossa olleita pelaajia.

Vaikka pitkän erätauon jälkeen kokoonpanot muuttuivatkin rajusti, pelin taso ei laskenut. Molempien joukkueiden pelaamisesta kävi ilmi, että ne eivät tulleet vain pelaamaan, vaan tarkoituksena oli molemmilla voittaa. Tällä kertaa Hurrikaani oli vahvempi paremman vastaanottopelaamisen ansiosta. Vastaavasti Akaa- Volley oli syöttöruudussa vahva, Mikko Räsäsen kolmen ässän saattelemana se syötti erinomaisesti. Isännille tuli syöttöviivan takana peräti 27 syöttövirhettä.

Lopulta otteluvoittoon vaaditut erät ja pisteet isännille hoiti kakkosseitsikko, jossa Alex Horn hakkurina (13pist- +6) oli isoin syömähammas.

Akaan puolelta kahdessa ensimmäisessä erässä Matej Smidl oli tehokas (12pist. +7), ja ottelun lopulla Jere Tikkala puolestaan antoi vahvoja näyttöjä maajoukkueen uudelle päävalmentajalle Kunnarille.

Ilja Ivanov,Akaa:

- Tänään oli mahtava tunnelma hallissa. Se teki pelaamisesta kivaa. Meiltä ottelun alku oli hidas, tehtiin melko paljon virheitä. Vaikka tänään hävittiin, minulle jäi hyvä fiilis pelistä.

Daenan Gyimah,Hurrikaani:

- Haluan ensiksi kiittää valmentajaa siitä, että laittaa meidät tekemään paljon hommia joka päivä. Sen lisäksi haluan kiittää seuraa, että on antanut minulle mahdollisuuden palata ammattilaiskentille. TUTOa vastaan lähdemme pelaamaan parasta lentopalloa.

Olli Kunnari,Akaa:

- Meillä oli tänään hyviä ja heikkoja hetkiä. Tällaisessa tunnelmassa oli hieno pelata. Alku oli meiltä jälleen vaikea, mutta toisessa erässä peli aukesi. Tauon jälkeen halusimme peluuttaa vaihtopelaajia, mutta pelin taso ei siitä juurikaan laskenut.

Olli Kuoksa, Hurrikaani:

- Hienoa, että lentopallolla on merkitystä. Meillä pelin taso pysyi hyvänä, vaikka vaihdeltiin aika paljon. Minulla ei ole koskaan ollut itseluottamuksen kanssa ongelmia. Ensi viikolla paneudumme myös psykologisiin asioihin.

Hurrikaani Loimaa - Akaa-Volley 3-2
25–19, 22–25, 32–34, 25–23, 15–10
Koti:Marttila 23/+13, Horn 13/+6, Rahko 12/+5
Vieras:Smidl 12/+7, Räsänen 12/0, Pitkänen 10/+7

MVP:t
Daenan Gyimah, Hurrikaani
Ilja Ivanov, Akaa-Volley

PROlibero
Aatu Kukkonen, Hurrikaani

Katsojia 1076

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Savo Volley vei pisteet KyKy-Betsetiltä ja nappasi kotiedun nimiinsä

Runkosarjan viimeinen peli oli sinällään mielenkiintoinen, että kotijoukkueelle sillä ei ollut merkitystä kun taas Savo Volley tarvitsi pisteitä kotiedun saamiseen pudotuspeleissä. Mielenkiintoa toi myös, millaisen kuusikon Guntis Atars marssittaa kentälle. Savolaiset aloittivat kaikki muut kuin kolmannen erän vahvasti. Peli Savo Volleylle 1-3 (20-25, 21-25, 25-23, 19-25).

KyKy-Betset aloittaa pitkästä aikaa niin sanotusti normaalilla kokoonpanolla, kun Andersson palaa liberoksi ja Romans Sauss yleispelaajaksi. Savo ottaa heti komennon erän alusta. Tilanne oli pian jo 6-2 savolaisille. KyKy-Betset sortuu erän aikana suoriin virheisiin (7kpl), kun taas savolaisille näitä kirjattiin vain 3kpl. Kotijoukkue pääsee vielä kaventamaan erän lopussa, mutta lopulta savolaiset vievät erän 20-25. Erityisesti vieraiden hakkuri Joonas Jokela oli pelipäällä tehden 9/+9 tehot.

Toinen erä alkaa selvästi ensimmäistä tasaisemmin. Savo Volley kuitenkin repäisee taas ratkaisevan johdon jo ennen erän puolta väliä. Betonimiehet onnistuu vähentämään virheiden määrää ja nostamaan hyökkäystehojaan, mutta savolaisten vastaavat olivat kuitenkin 50%. Erityisesti Jokela jatkoi tehokkaasti, sillä kahteen erään hänen tehonsa olivat jo 15/+14. KyKy-Betsetiltä Jansons sai hiljalleen peliään jo paremmin kulkemaan tehden pelkästään toiseen erään 8/+6. Erä kuitenkin savolaisille 25-21.

Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue tulee peliin reippaammin. Kolmas erä oli pian tilanteessa 7-3. Erityisesti erän alku oli kotijoukkueella torjunnan juhlaa, sillä kaikki erän kolme torjuntaa tuli alkupuolella. Savo Volley kiri kuitenkin erän aikana isäntien johtoa kiinni, mutta isäntien ote piti läpi erän. Erä ansaitusti Betonimiehille 25-23. Renars Jansons onnistui parantamaan taas peliään ja teki 10/+7 tehot.
Neljännen erän Savo Volley aloittaa vahvasti. Savolaiset hyökkäsivät vahvasti ja jatkoivat hyvää vastaanottopeliään. Ratkaisijoita löytyi niin keskeltä kuin laidoista, mikä helpotti myös Kevin Rodriguezin peliä passarina. KyKy-Betsetiltä on mainittava erän puolivälissä Atro Bergin torjuntatyöskentely, sillä hän otti kaksi peräkkäistä torjuntaa Jakub Kovacista. Myös loppuerästä kentältä pois vaihdettu Kasper Pennanen ehti tehdä tehot 3/+1 ja päätti palloa 60% tehoilla. Savolaiset kuitenkin ottivat nimiinsä tärkeän panospelin nimiinsä 3-1 ja viimeisen erän 25-19.

Joel Andersson, KyKy-Betset:

- Tulimme peliin melko hitaasti. Oli hankaluuksia vastaanotossa, minkä myös tilastot osoittavat ja kun nostimme hyvin niin oli hankaluuksia päättää palloja. Oli hankalaa Saada rytmiä peliin. Pitkällä erätauolla yritimme latautua ja tulla vahvemmin
peliin.

Michael Michelau, Savo Volley:

- Oli hyvä peli. Aloitettiin kaksi ensimmäistä erää hyvin. Pitkän erätauon jälkeen tultiin peliin hieman hitaasti, mutta taisteltiin itsemme takaisin ja saimme muutamia hetkiä. Kaiken kaikkiaan KyKy-Betset on haastava vastustaja, mutta tiesimme, mikä pelin merkitys on. Omaan peliini en ole kovin tyytyväinen, mutta voitimme, joten muulla ei ole väliä. Torjunta-puolustusta pitää parantaa.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

- Tarkoitus oli, että aloitetaan ykköskuusikolla, kun melkein kuukauden yleispelaajat olleet sivussa. Suunnitelmana oli, että olisi kenraaliharjoitus pudotuspeleihin. Pelillä ei ollut merkitystä meille ja vastustajalle oli. Aloitus oli tänään vaisu ja Savo syötti sekä torjui hyvin. Romans pelasi erinomaisesti, mutta Renars aloitti aika vaisusti.

Timo Tolvanen, KyKy-Betset:

- Hankaluus oli, että piti arvailla mitä kentälle tulee. Terävä kärki edellä tulivat, mikä oli kiva. Taktisesti sen verran, että jansonsia piti saada kuriin ja aluksi saatiinkin. Kolmannen erän alkuun tuli notkahdus. Reagoitiin oikealla tavalla ja tultiin lähelle. Neljännessä erässä keskittyminen oli hyvää ja palattiin omalle tasolle. Neljä peliä viikkoon ja kaikki tärkeitä. Kaukaa on tultu taas kärkikahinoihin. Puolustukseen olisi vielä toivetta parantaa, vaikka saadaankin hyvin kosketuksia. Hyökkäysarsenaali meillä on hyvässä kunnossa. Tiikerit on sitkeä ja ärsyttävä joukkue.

Kyky-Betset - Savo Volley 1-3
20–25, 21–25, 25–23, 19–25
Koti:Jansons 26/+14, Sauss 14/-1, Berg 9/+7
Vieras:Jokela 23/+18, Siirilä 15/+13, Michelau 14/+5

MVP:t
Joel Andersson, KyKy-Betset
Michael Michelau, Savo Volley

PROlibero
Joel Andersson, KyKy-Betset

Katsojia 453

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Runkosarja voitokkaasti TUTO Volleylla päätökseen kotikentällä

TUTO Volleyn ja koko Mestaruusliigan runkosarja päättyi ottelulla Kokkolan Tiikereitä vastaan. Ottelu alkoi ratkaisevalla päätöskierroksella muita ratkaisuotteluita myöhemmin, eli 18.30. Etukäteen ajankohta aiheutti pientä keskustelua, mutta ajankohta johtui puhtaasti Kupittaan palloiluhallin varaustilanteesta. Vastaavasti F-liigan ottelu pelattiin aiemmin päivällä, ennen muita päätöskierroksen otteluita.

TUTO Volley voitti pitkäksi venyneen ottelun lopulta lukemin 3-2 (17-25, 26-24, 25-20, 20-25, 15-11).

Ensimmäisen erän voitti selvästi Tiikerit. Vaikka TUTO Volley pystyi pelaamaan paineettomasti, sortui se useisiin helppojen pallojen virheisiin. Tiikerit taas voitti helpot pallot varmasti ja vei erän 25-17. Tiikerien onnistujia olivat Oskari Keskinen ja Jere Mäkinen.

Toisen erän kuluessa Tiikeri-penkille saatiin tietoa sekä Savon että Loimun peleistä ja Keskisipilä juoksutti kentälle passariksi Venetjoen ja liberoksi Aleksi Mäkiluoman, hakkuri Keskisen korvasi Matias Saviaro. Toista erää Tiikerit hallitsivat alkuun selvästikin, mm. 9-5, 17-11. Kotijoukkue otti toisen aikalisän jälkeen kerralla neljä vaihtoa ja alkoi kuroa etumatkaa kiinni, päästen kahden pisteen päähän tilanteeseen 18-20. Vaihdosta kentälle päässeet Siirilä ja hakkuriksi tullut Lauri Rantanen olivat onnistujia, kun tilanteeksi saatiin jo 22-22. Pienillä Tiikerien sekaannuksilla TUTO Volley vei erän kotiin 26-24.

Kolmanteen erään kumpikin joukkue peluutti enemmän vaihtopenkkiä kuluttaneita pelaajia. Keskipelaajat jatkoivat kummallakin joukkueella niin kuin ottelun alussakin. TUTO Volley sai syötöillään Tiikerien vastaanoton hiukan heikkenemään, sai neljä torjuntaa, vieden erän nimiinsä 25-20.

Neljännessä erässä kaikki muuttui päinvastoin, Tiikerien vastaanotto ryhdistäytyi (53 %) ja kotijoukkueen vuorostaan romahti (27 %), Tiikerit selvään erävoittoon 25-20.

Viides erä oli siis edessä, sitä mentiin tasaisesti. Kotijoukkueelta nähtiin uusia onnistujia, mm. Kontio esitti upeita puolustuksia, kuten liberoksi tullut Kulmalakin. Aikalisä Tiikereille tilanteessa 1-4. Rantanen ja Siirilä onnistuivat hyvin hyökkäyksissä. TUTO Volleyn muutamalla virheellä Tiikerit kampesi tasoihin 7-7. Torjunnoilla ja vaimennuksilla TUTO Volley karkasi johtoon 12-9, siihen Tiikerien aikalisä. Ensimmäinen ottelupallo ei tuonut tulosta, mutta ottelupallon löi edukseen esiintynyt hakkuri Lauri Rantanen Tiikerien eturessuun.

TUTO Volleyn päävalmentaja Jani Niskakangas:

- Vaihderikas ilta. Haastava lähtökohta meille peliin, kun sarjasijoitus oli varma. Alkuun peli tökki aika paljon, mutta en lähde siitä arvostelemaan pelaajia. Vaihtojen kautta todella hienoja suorituksia, erityisesti Bulgyn ja Rantanen. Taisteltiin hyvin pitkiä palloralleja, hienoa miten vaihtomiehet käänsi pelin. Hurrikaani on puolivälieriin kova ja mielenkiintoinen vastus, mutta pudotuspeleihin ei lähdetä pelkästään osallistumaan.

Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä:

- 1,5 erää pelattiin hyvin ja sitten saatiin tulokset muilta paikkakunnilta. Sen jälkeen todettiin, että pudotuspelejä ajatellen palvelee eniten kun päästetään irti vähemmän pelanneet kaverit. Samalla toki TUTO Volley paransi peliään. Kakkoskuusikolla paljon hyviä juttuja, esimerkiksi Tatu Venetjoelle varmaan ensimmäinen näin pitkä pätkä liigassa. Savoa vastaan tulee kova sarja puolivälierissä.

Lehdistötilaisuus Ruudun lähetyksessä

TUTO Volley - Tiikerit 3-2
17–25, 26–24, 25–20, 20–25, 15–11
Koti:Siirilä 17/+5, Rantanen 14/+7, Vuorenmaa 13/+12
Vieras:Leppälä 12/+11, Saviaro 10/-4, Mäkinen 9/+6

MVP:t
Nico Nurmesniemi Tiikerit
Oleksii Bulgyn TUTO Volley

PROlibero
Ville Sihvonen, TUTO Volley

Katsojia 314

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin