Savo Volleylle makea vierasvoitto VaLePasta - Tiikerit liian kova Ducksille

17.12.2023

Miesten liigaviikko päätettiin sunnuntaina Savo Volleyn ja Tiikereiden voittoihin. Savo Volley haki 3-2 - vierasvoiton VaLePasta ja Tiikertit hoiteli 3-1 Vantaa Ducksin. Miesten Mestaruusliigassa joululomaa ennen on jäljellä vielä yksi ottelu, keskiviikkona pelattava Savo Volley - Tiikerit.

VaLePan hyvä alku eri riittänyt, voitto Savoon

Joulun tunnelmista nautittiin ennen peliä ja vielä pitkällä erätauolla. Joulupukki toi iloa vauvasta vaariin ja Tauno Honkala jouluinen haitarimusiikki loi tunnelmaa. Kahden erän jälkeen tuntuikin, että joulupukki on suotuisa VaLePalle. Pitkä erätauko kuitenkin muutti voimasuhteet ja voitto karkasi Savoon.

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 2-3 (25-23, 25-21, 25-12, 21-25, 9-15)

VaLePa koki ennen peliä takaiskun, kun Urpo Sivula ei sairauden takia pystynyt pelaamaan. Joel Itänen kärsi pienestä loukkaantumisesta ja hakkurin paikalla tuli Juho Kaunisto. Tämä muutti jonkun verran pukkipaitojen pelisysteemeitä. Kaikki kunnia kuitenkin Savo Volleylle, ansaittu voitto. Savolaisten toisena keskipelaajana otteli Petteri Härkönen ja Jacub Kovac oli vaihtopenkillä.

Aloituskoonpanot
Esko, Ekman, M. Leinonen, Franca, J. Leinonen, Kaunisto, Pennanen L
Rodriquez, Siirilä, Härkönen, Michelau, Shurdi, Jokela, Holland L

Ensimmäisessä erässä Savo Volley johti jo 23-20. Sitten hyvin pelanneelle Joonas Jokelalle sattui musta hetki. Syöttövirheen jälkeen, hyökkäysvirhe, lyönti Jiri Leinosen torjuntaan. Neljä viimeistä pistettä syöttänyt Juho Kaunisto päätti erän ässäsyöttöön.

Toisen erän ratkaisupelaajia erän lopussa olivat Gabriel Franca kakkos- ja kutospaikan hyökkäyksillä ja Jiri Leinonen nelospaikan hyökkäyksellä.

Pitkä erätauko kaiken muuttaa voi ja muuttikin. Savo Volley karkasi heti Kevin Rodriguezin hyvällä syöttövuorolla 4-0 johtoon. VaLePan peli meni kipsiin ja tuli liikaa virheitä. Neljä suoraa hyökkäysvirhettä ja viisi lyöntiä torjuntaan. Savo Volley marssi ylivoimaiseen erävoittoon.

Neljäs ja viides erä olivat tasaisempia. Savo Volleyn keskipelaaja Tommi Siirilä nousi loppua kohti isompaan rooliin ja teki lopulta 18/+18 tehot, 20 hyökkäyksestä 15 pistettä. Samoin Petteri Härkönen 11/+10 oli tehokas keskeltä ja otti 4 torjuntaa. Joonas Jokela teki eniten pisteitä ja syötti mm. 5 ässää. Michael Michelau paransi vaisun alun jälkeen. Savo Volleyn aloitussyötöt tulivat vaikeammiksi voittoeriin.

VaLePa Jiri Leinonen pelasi rohkeasti ja useamman kerran löi käsistä pisteen. Hän otti 3 torjuntaa, mutta suorat hyökkäysvirheet pudottavat arvosanaa. Chase Direito hyökkäsi keskeltä näyttävästi ja tehokkaasti.

Joonas Jokela:

- Oli tärkeä voitto. Eilen taapertamista kolme erää ja tänään alkoi samalla kaavalla, mutta tärkeät pisteet.Kyllä pukukopissa ainakin tarpeeksi kovaa huudettiin niin saatiin peli auki.

Mikko Esko:

- Kaksi ensimmäistä erää oli ok, tehtiin selkeästi vähemmän virheitä kuin kolmessa viimeisessä. En ole tilastoja nähnyt, mutta tuntuu ainakin, että alettiin suttaamaan kolmannesta erästä eteenpäin. Kaksi ensimmäistä erää oltiin hyvin keskittyneitä. Saatiin taka-asemasta kahdessa ensimmäisessä erässä hyvä asema, mutta ei kolmannessa pystytty lyömään peliä poikki. Savo oli parempi ja tuli pitkän erätauon jälkeen vahvasti takaisin. Kun pitkää sarjaa pelataan niin kaikkien pitää pystyä pelaamaan ja tänään meillä oli mahkut siihen. Tauolla ensin levätään hiukan ja fokus on kevään otteluissa.

Janne Kangaskokko:

- Fokus karkasi täysin kahden ensimmäisen erän jälkeen. Kaveri laittoi hieman painetta syötöllä peliin ja lamaannuttiin täysin ja ei päästy siitä enää yli. Kun peli herpaantuu ja ei luoteta omaan pelaamiseen niin tulos näyttää tältä.

Timo Tolvanen:

- Pukuhuoneesta kaivettiin voiton avaimet. Kaksi ensimmäistä erää oli erittäin heikkoa tekemistä. Erätauko käytettiin jutellessa ja osallistettiin pelaajia mukaan, tämä on pelaajien peli. Hyvä juttu, että reagoitiin. Veimme eriä aluksi, mutta sitten suletaan erien lopussa. Tämä kertoo, että tekeminen ei ole ollut parhaalla mahdollisella tasolla. Mutta hyvä, että pojat keskustelivat oikeista asioista.

Tiikereille täysi pistepotti – Ducksin ryhtiliike ei riittänyt

Vantaa Ducks pelasi lauantaina huonon ottelun Kyyjärvellä, mutta sunnuntaina joukkue pisti kotijoukkue Kokkolan Tiikerit ahtaalle. Tiikerit oli kuitenkin lopulta parempi ja voitti erin 3-1. Erät 25-22, 22-25, 25-23 ja 25-17.

Jokaisen erän alku edettiin tasaisesti. Avauserässä kotijoukkue oli pienellä karkumatkalla, mutta Ducks nousi tasoihin tilanteesta 18-22 tasoihin 22-22. Rami Rekomaa teki Tiikereille tärkeän pisteen, 23-22 ja katkaisi vieraiden nousun. Kalle Katteluksen virheen jälkeen Tiikereille 24-22 ja Anton Välimaa/Rekomaa torjuivat 25-22.

Avauserän hahmo oli tiikerikapteeni Antti Leppälä, jonka tehot olivat 9/+9. Leppälä iski ja Leppälä torjui.

Jos oli Leppälän avauserän hahmo, toisen erän tähdeksi nousi vieraiden Milutin Pavicevic. Hakkuri oli vahva hyökkäyspelissä ja onnistui myös syöttöruudussa. Vierasjoukkue paransi vastaanotto- ja torjuntapeliään. Varsinkin nelospaikan hyökkäykset tuottivat Tiikereille vaikeuksia. Vieraille ansaittu erävoitto.

Kolmas erä alkoi tiikerikomennossa, 3-1, mutta Milutin Pavicevic nosti vieraat johtoon, 4-3. Ducks oli pirteä ja Tiikereiden peli ailahteli. Tommi Mäkelän ässäsyötön jälkeen Ducks johti 10-7 ja Tiikerit otti aikalisän. Mutta tasaisesti edettiin. Molemmat joukkueet tekivät virheitä. Leppälä iski vastapallosta 22-21. Jeremie Murray toi vieraat tasoihin, 22-22.

Oskari Keskinen iski 23-22, Rekomaa/Keskinen torjuivat 24-22. Tiikereiden toinen eräpallo toi ratkaisun, kun Keskinen iski pallon lattiaan.

Kokkolan Hollihaassa nähtiin tasaisia eriä, mutta neljättä hallitsi Tiikerit. Ducks nousi pari kertaa lähelle, mutta Tiikerit onnistui voittamaan pitkiä palloralleja. Illan pisin pallo päättyi Välimaan ja Rekomaan torjuntaan, 18-13. Jere Mäkinen sai kunnian päättää illan ilmaisottelun.

Ducks aloitti joululoman, Tiikerit pelaa vielä keskiviikkona Savo Volleyn vieraana.

Ducksin parhaana palkittu Milutin Pavicevic oli kuin eri mies, verrattuna lauantain otteluun. Lopussa toki näytti, että väsymys iski. Tiikereiden Antti Leppälälle komeat pisteet, 19/+17 ja hyökkäysprosentti oli 76. Leppälä otti kuusi torjuntapistettä.

Kuusi torjuntaa myös Anton Välimaalle. Tiikereille yhteensä 18 torjuntapinnaa. Ässät vieraille 8-2.

Milutin Pavicevic, Ducks:

-Tiikerit pelasi hyvin ja ansaitsi voiton. Parhaamme yritettiin, mutta ihan ei riittänyt. Ei meiltä paras peli, mutta hyvin taisteltiin. Oma peliesitykseni sisälsi niin hyvää kuin myös huonoa. Pieni joululoma tekee nyt henkisesti hyvää.

Antti Leppälä, Tiikerit:

-Ei oltu täysin valmiita kentällä. Tuli yllättäviä tilanteita, joihin olisi pitänyt reagoida paremmin. Hienoa kun syyskaudella on ollut nousu yleisömäärissä. Se heijastuu myös meidän kotisaldoomme.

Juho Rajala, Ducks:

-Tämän kaltaiset tappiot pystyn hyväksymään. Jos kaveri on parempi, niin sitten on parempi. Ero syntyi hyökkäyspuolella. Tiikerit otti paljon hyviä torjuntoja.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Meidän pelimme ailahteli, eikä meinannut millään lähteä käyntiin. Sitten kun saatiin vähän eroa, sitä seurasi vastustajan pisteputki. Pitää myös muistaa, että Ducks pelasi hyvän ottelun. Tiukkojen erien lopussa ehkä näkyi, että me olemme enemmän totuttu voittamaan. Aika kovaa on harjoiteltu, mutta nyt kerätään kaikki energiat keskiviikon peliin.

Tiikerit - Vantaa Ducks 3-1
25–22, 22–25, 25–23, 25–17
Koti:Leppälä 19/+17, Keskinen 16/+13, Mäkinen 12/-2
Vieras:Pavisevic 24/+8, Vanhanen 11/+5, Kattelus 11/+2