Savolaiset ja Hurrikaani lauantain voittajia

30.09.2017

Lauantain miesten liigaotteluissa voittoon pelasivat savolaisjoukkueet Sampo Volley ja LEKA Volley sekä Hurrikaani Loimaa.

Lakkapää heräsi haastamaan Hurrikaanin

Hurrikaani-Loimaan pisteen päässä ollut puhdas 3-0 -voitto vaihtui pistejakoon ja 3-2 -voittoon Team Lakkapään herättyä avauspelinsä tapaan peliin pitkän tauon jälkeen.

Hurrikaanin kauden toinen voitto tuli erin 3-2 (25-19, 25-17, 27-29, 19-25, 15-12).

Hurrikaanin kannattajat tulivat katsomaan serbialaisen passarin Maksim Buculjevicin otteita. Rantanen laittoi ”Pusun” rohkeasti heti aloitukseen. Alku näytti lupaavalta, mutta osaksi tämä johtui Lakkapään heikosta peliin lähdöstä. Loppujen lopuksi pidemmän korren passaripelissä taisi viedä kanadalainen Joshua McKay, joka johti joukkojaan mallikkaasti koko ottelun ajan. Hurrikaanin kannalta lupaavaa oli nähdä akselin Pusu-Ropponen toimivan. Antti Ropponen (22/+15) oli joukkueensa tehokkain, vaikka välillä oli jälleen vaikeuksia ajoituksissa.

Thomas Douglas-Powell (16/+1) näytti osaamistaan ottelun alussa, mutta vaipui hieman loppua kohti. Miehellä oli kolmannen erän jatkopalloilla mahdollisuus ratkaista ottelu suoraan kolmessa erässä, mutta aivan ei ollut sihti kohdillaan hyvässä paikassa eräpallotilanteessa. Lakkapään varmimpiin pelaajiin ottelussa kuulunut Jouni Palokangas (17/+6) ratkaisi lopulta kolmannen erän vieraille.

Myös neljännessä erässä Hurrikaani haki peliään eikä kukaan tuntunut pääsevän tekemään ratkaisuja. Hyökkäykset olivat puolivillaisia eikä torjuntapelikään häikäissyt. Lakkapää vaihtoi hakkuria, ja kentälle päässyt Niko-Matti Koskela (9/+5) tekikin paljon pisteitä Hurrikaani-torjunnan läpi. Hurrikaani nousi vielä erässä tasoihin tilanteessa 15-15, mutta Palokankaan johdolla rovaniemeläiset kiskoivat itsensä karkuun ja selkeään erävoittoon.

Viidenteen erään Hurrikaani sai alkuun tärkeitä onnistumisia ja onnistui tekemään muutaman pinnan eron, joka säilyi loppuun saakka.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Sentin päässä oltiin siitä, että nyt oltaisiin tosi iloisia. Jos Douglas-Powell olisi laittanut pallon ruutuun, tuloksena olisi ollut 3-0-voitto. Vastaanotto- ja torjuntapelissä on vielä paljon tekemistä. Parasta oli tässä ottelussa fanipäädyn toiminta. Silloin, kun meillä ei kulkenut, se porukka jaksoi kannustaa. Kentällä oli uusi passari, mutta ongelmat meidän pelissämme olivat kaikkialla muualla kuin passipelissä.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Pelattiin taas kaksi erää aivan hirveää peliä, kuten Sampoakin vastaan. Otteluiden alkuihin pitää jatkossa paneutua paremmin.

Maksim Buculjevic, Hurrikaani:

- Olen tyytyväinen siihen, että lopulta voitimme. Vielä en osaa sanoa joukkueestamme kovin paljon, koska nyt on vasta toinen päivä täällä.

Gabriel Domencus, Team Lakkapää:

- Kaikki on mennyt hyvin uudessa seurassa ja uudessa maassa tähän mennessä. Suomen liiga on tasokas, ja täällä pelataan hyvää lentopalloa. Kolmannessa ja neljännessä erässä keskityimme perusasioihin ja saimme kaksi erää. Viidennessä aloimme sitten hätiköidä.

Kaislasalo johti LEKA Volleyn kolmanteen voittoon

Samuli Kaislasalo jatkoi vahvaa alkukauttaan ja johti LEKA Volleyn jo kolmanteen voittoon Rantaperkiön Iskun kustannuksella. Vahva hyökkäyspeli toi avaimet voittoon 3-0 (25-19, 25-16, 25-21)

Aloituskokoonpanot LEKA: Lankinen, Lehtonen (c), Porkka, Helenius, Koci, Kaislasalo, Silventoinen (l) Isku: Mutka, Niinivaara, Laakso, Hietanen, Härkönen, Koivisto, Roininen (l)

1. Erä: LEKA aloittaa ottelun terävästi Lankisen syöttövuorolla. Tilanne 5-4 ja ottelun ainoa virhe tähän asti on Porkan ylipitkä syöttö. LEKA jatkaa tehokasta hyökkäämistä ja vahvaa puolustamista. Tähän asti hyökkäykset ovat tulleet laidoilta yhtä Porkan näyttävää ykköstempoa lukuunottamatta. Tilanne 8-4 ja Iskun ensimmäinen aikalisä. LEKA napannut jo kolme torjuntaa tilanteessa 10-6. Isku kaventaa tilanteen 10-9 LEKA:n hermoillessa. Iskulta ei vielä tässä vaiheessa kukaan ole noussut erityisesti esille vaan pisteet ovat jakautuneet tasaisesti. LEKA nappaa jo viidennen torjunnan tilanteessa 13-9. Tekniselle aikalisälle mennään kotijoukkueen 14-10 johdossa. Redi Koci täräyttää illan kovimman moukun Iskun oksaan ja vieraat ottavat toisen aikalisän tilanteessa 16-10. Isku vaihtaa samalla passaria. Romaniassa viime kauden pelannut Mauri Kurppa astuu sisään. Tulossa tylyt lukemat ensimmäiseen erään. Koci tykittää lisää nelospaikalta, 18-11. Kokenut Hietanen penkille ja Nico Nurmesniemi nyt toiseksi yp:ksi. Hakkurivaihto seuraavaksi: Mäntylä Koiviston tilalle. Ottelun ensimmäinen ässä nähdään tilantessa 22-15, kun Redi Koci pommittaa pallon seinille. Huikea taistelupallo tilanteessa 23-16. Teemu Silventoinen haki kaksi pitkää palloa kunnon tiikerillä ja Helenius ratkaisi lopulta pisteen LEKA:lle. Aivan huikeaa taistelua! Erä ratkeaa Kaislasalon lyötyä pallo käsistä katsomoon. Erä 25-19, LEKA:lle peräti 7 torjuntaa. Erän tehokkain oli Samuli Kaislasalo tehoin 6/+6.

2. Erä: Kurppa ja Mäntylä aloittavat toisessa erässä. Helenius takoo ensimmäisen pisteen nelospaikalta kentään. Kurppa löytää Härkösen keskeltä ja peli tasan 1. Toinen erä alkaa tasaisemmissa merkeissä ja Isku siirtyy ensimmäistä kertaa johtoon Tomi Mutkan syöttövuorolla torjunnan pitäessä, 3-4. Helenius lyö tasoituspisteen tilanteeseen 6-6. Helenius jatkaa hyvää peliään ja LEKA nykäisee pienen johdon. Tilanne 9-6 ja Muurinen ottaa aikalisän. Kaislasalo ja Helenius takovat vuorotellen palloa kenttään erittäin tehokkaasti. Tekniselle aikalisälle mennään ensimmäisen erän malliin tilanteessa 14-10, kun kapteeni Lehtonen iskee pallon korkealta kenttään. Isku on ollut tähän asti kovin aseeton kotijoukkuetta vastaan. Iskun toinen aikalisä tilanteessa 16-10 Mäntylän astuttua raja rikki. Kaislasalon pitkä syöttöputki jatkuu ja Isku vaihtaa taas hakkuria ja passaria. Tilanne 19-12 Kocin syöttövirheen jälkeen ja Iskun edellinen vaihto otetaan takaisin. Samuli Kaislasalo on aivan hurjassa vireessä eikä Isku tunnu saavan miestä kiinni. Lankisen kova viistosyöttö yllättää Matti Hietasen ja ässä kenttään. Erä LEKA:lle 25-16. Ratkaisevan pallon kenttään lyö yllätys, yllätys Samuli Kaislasalo, joka teki tehot 9/+7. Tähän asti joukkueiden tehokkaimmat Kaislasalo 15/+13 ja Mäntylä 6/+3

3. Erä: Isku tulee uudella sykkeellä kolmanteen erään ja nykäisee 1-4 johdon. Hietasen ässällä Isku jo 2-6 johdossa. LEKA:kin saa karistettua tauon unihiekat silmistään ja Redi Kocin ässä tasoittaa pelin 7-7. Tehokas hetki pelissä oli monen hyvän suorituksen summa niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Tekninen aikalisä nelospaikalta Redi Kocin tykin myötä: 14-13. LEKA:n tekemisessä ollut lepsuilua ja Isku pysyy iholla. Vain keskipeli on ollut uomissaan kolmannessa erässä. Isku murtuu syöttövirheisiin. Erä loppusuoralla ja tilanne 21-18 keltamustille. Lehtonen nappaa kakkospaikan kiinni ja Isku ottaa aikalisän tilanteessa 22-19. LEKA:n varmistus ei pidä ja Nurmesniemi onnistuu peippaamaan pallon Silventoisen ja Kaislasalon väliin. Iskun torjunta verkossa ja erä- ja ottelupallo LEKA:lle. Syöttämään kapteeni Lehtonen, joka laittaa pallon pitkäksi. Kaislasalo päättää ottelun kakkospaikalta. Erä 25-21 ja ottelu 3-0.

Jukka Tuovinen, LEKA:

- Tänään oltiin valmiita ja rauhallisia. Ei ollut hermostuneisuutta ja fokus peliin säilyi. Hieno kotivoitto kaiken kaikkiaan. Kaislasalo on mennyt kesällä eteenpäin fyysisellä osastolla ja hänen ja Lankisen yhteispeli on kehittynyt mukavasti. Joukkueelta on lupa odottaa torjunta-puolustuspelissä vielä lisää. Syöttöpuolella löytyy myös kehitettävää, tänään oltiin heikkoja siellä 13 virheen ja vain 3 ässän muodossa.

Oskar Muurinen, Isku:

- LEKA oli tosi fyysinen porukka. Saatiin oppitunti hyvästä syöttötorjunta-pelistä. Masa kantoi oman kortensa kekoon ja aika hyvin pärjättiin vastaanotossa. Nuoret saa hyviä kokemuksia. Maanantaina mennään salille hieromaan perusasioita kuntoon.

Samuli Kaislasalo, LEKA:

- Kaikki lähtee ehjästä, hyvästä kesästä. Homma kulkee tällä hetkellä Lankisen kanssa, mikä näkyy kentällä. Treeneistä huokuu rauhallisuus koko joukkueessa mikä nähtiin myös kentällä. Hyvää peliä meiltä.

Matti Hietanen, isku:

- Oma peli oli kuuluisa makkarakolasoppa. LEKA pelasi virheettömämmän pelin ja me ei saatu oikein mitään aikaan. En ole huolissani heikommasta pelistä, sillä oli tiedossa että tämä joukkue vaatii aikaa ja kokemuksia kehittyäkseen. Yritän tuoda rauhallisuutta joukkueeseen ja potkia tarvittaessa nuoria persuuksille.

Ducks laittoi hantiin - Sampo vei kaikki pisteet

Sampo Volley oli ajoittain jo vaikeuksissa Vantaa Ducksin kanssa , mutta kairasi voiton ja kaikki pisteet ertin 1–3 (21-25, 22-25, 25-19, 20-25).

Vantaan Korsossa pelattiin viihdyttävää lentopalloa. Pitkän tauon jälkeen Vantaa Ducks piristyi ja oli vielä neljännessäkin erässä tasoissa 20 – 20. Mutta pallo pyöri sen jälkeen Sampon suuntaan ja kolme sarjapistettä matkasivat päävalmentaja Tolvasen pistepussiin.

Yleisöä oli lievästi tuhnuisesta ilmasta huolimatta tullut paikalle 379 katsojaa. Tunnelmaa katsomossa riitti. Tunnelman takasivat niin ankkalauman kuin Sampon kannattajat. Otteluisäntänä oli Rakennusliike Tuovinen.

Ensimmäisessä erässä ote siirtyi Sampolle melkein heti alussa. Tuomisen ensimmäinen aikalisä tilanteessa 6 – 10. Tekniselle mentiin tilanteessa 9 – 14 Miro Määttäsen syötettyä takaa yli. Eetu Häyrinen oli erän alun hahmo ja hän jopa löi ankkojen torjunnasta pallon yläparvelle, jonne se myös jäi. Deliun tultua syöttövaihtoon Szabón tilalle ankat tulivat Sampon iholle. Tolvanen otti tulpavaihdolla Leikkaan ja Kössin Häyrisen ja Penttisen tilalle ja Sampo lähti taas karkumatkalle 17- 21. Raadik päätti kuutospaikan hyökkäyksellä erän vieraille lukemin 21 – 25. Ankat tekivät sekä syöttövirheitä että hyökkäysvirheitä enemmän kuin vastustaja.

Toisessa erässä kotijoukkue otti erän alussa ohjakset käsissä. Ankat olivat aina välillä kahden pisteen johdossa. Tekniselle mentiin kuitenkin Sampon johdossa, kun Atte Kyrölä löi nelospaikalta tikkuun. Tekniselle mennessä Ducksilla jo viisi syöttövirhettä. Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä vasta tilanteessa 15 – 17. Päävalmentaja Tolvanen käytti jälleen hakkurin ja passarin vaihtoa tässä kohdin. Ensin tuli Leikas Penttisen tilalle. Aikalisän jälkeen Häyrinen veti ässän. Tilanteessa 16 – 19 Tuominen haki toisen kerran apua aikalisästä. Sampon peli on ihailtavan virheetöntä. Ei kuitenkaan konemaista. Leikas ennen lähtöään vaihtoon pommittaa ässällä tilanteeksi 18 – 22. Ducksille punainen kortti ja tilanteeksi 19 – 23. Tuominen käytti myös tuplavaihtoa toisen erän loppupuolella, mutta mikään ei auttanut. Sampo vei erän 22 – 25 lukemin.

Ankat tulivat aivan uudella energialla kolmanteen erään. Tolvanen otti Sampolle aikalisän tilanteessa 9 – 5. Ducks lisäsi vauhtia ja Sampo alkoi tehdä syöttövirheitä. Nurmisen paterilla tekniselle tilanteessa 14 – 8. Tolvanen otti Sampon toisen aikalisän, kun Kyrölä Ducksista oli tappanut pallon nelosesta tilanteeksi 17 – 10. Ankat johtivat parhaimmillaan jo 20 – 13. Määttäsen Miron jäätyä nelospaikan lyönnissään Tuominen otti aikalisän tilanteessa 20 – 15. Kaatrasalon syötettyä leveäksi erä menee Ducksille lukemin 25 – 19. Erän ankkahahmo oli hakkuri Antti Vallin. Myös ankkojen vastaanotto oli erinomaista kiitos libero Kankaanpään.

Vallinin pajavasara lämpeni entisestään neljännen erän alussa. Tilanteessa 5 – 1 Tolvanen otti Sampon ensimmäisen aikalisän. Sampo tuli taas iholle kuin savolainen Kuopion torilla. Tilanteessa 7 – 7 Tuominen otti Vantaa Ducksin ensimmäisen aikalisän. Erä oli alussa yhtä hakkurien Vallinin ja Häyrisen taistelua. Tekniselle mentiin Szabón syötettyä yli tilanteeksi 13 – 14. Määttäsen lyötyä Kankaanpään passista leveäksi Tuominen otti erän toisen aikalisän tilanteessa 19 – 20. Loppu oli kohtuullisen sekavaa Ducksin puolelta ja nähtiinhän siellä tilanteessa 20 – 23 myös punainen kortti Bálint Magyarille. Sillä mentiin eräpallotilanteeseen ja siitä erä vieraille lopulta 20 – 25.

Rakennusliike Tuovinen ja Sami Tuovinen palkitsivat ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Antti Vallinin ja Sampo Volleysta Eetu Häyrisen.

Hakkuri Antti Vallin, Vantaa Ducks:

- Vähän sähellystä oli kaksi ekaa erää meiltä. Sitten vastaanotto parani meiltä kuten syöttökin. Fysiikkani on parantunut kovasti kesällä. Olen elänyt kesän lentopallolle. Tulokset alkavat näkyä.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

- Pelimme parani jälleen. Kovat vastustajat on nyt kohdattu. Kahdessa erässä passarillamme oli kiire muutamissa paikoissa ja Mirolla ei ihan joka pallossa maltti riittänyt. Tulihan siellä välillä Sirkus Finlandiaa. Pitkän tauon jälkeen jatkopallopelaaminen rauhoitettiin ja Vallin lämpeni. Sampo on vain erittävä kova ja tekee vähän virheitä. Nyt täytyy saada vielä pienet asiat kuntoon. Kyllä täytyy myös ihailla Herreraa, joka pääsääntöisesti lyö verkon alapuolelta, mutta taitavasti. Kovasti on Sampon passitempo nopeutunut viime vuodelta.

Hakkuri Eetu Häyrinen, Sampo Volley

- Kaksi ekaa erää vietiin helposti. Sitten ankat paransivat. Ducks oli tänään todella hyvä. Vierasvoitto kuitenkin lämmittää.

Päävalmentaja Timo Tolvanen, Sampo:

- Ducksin kovuus ei yllättänyt. Oltiin välillä ihan lirissä. Ihan viimeisillä hetkillä kuitenkin saatiin neljäs erän meille. Puolustuksia meidän olisi pitänyt saada paljon enemmän. Oltiin jo nesteessä, mutta hoidettiin homma.