Seuraa meitä somessa:

Savolaiset kivikovia lauantaina

27.11.2016

Lauantain liigakierroksella juhlittiin Savossa makeita kotivoittoja, kun taas ETTA ja Hurrikaani hakivat omat voittonsa vieraista.


Etta haki Pyynikiltä täyden pistepotin

Rantaperkiön Isku oli lauantaina vaikeuksissa Pyynikillä Lentopalloseura Ettaa vastaan, ja jäi kotisalissaan ensimmäisen kerran tällä kaudella ilman pisteitä lentopallon Mestaruusliigassa. Oululainen Etta vei ottelun ja täydet kolme pistettä suoraan erin 3-0 (25-23, 25-20, 25-14).

- Ensimmäisessä erässä oli saumat ottaa erä, johdettiin parinkympin kieppeillä 2-3 pistettä, se oli meidän momentum. Mutta eipä saatu pidettyä, hölmöilimme siinä vaiheessa itse hiukan. Etta ottaa muutaman pisteen, sitten ne ottaa peli-ilon, ja sitten marssivat menojaan. Kaikenlaisia muutoksia kokeiltiin, niillä ei ollut toivottua vaikutusta, mutta yritettiinpähän ainakin, Iskun valmentaja Jussi Heino sanoi.

Sairastelu ja loukkaantumiset ovat aiheuttaneet Iskulle haasteita. Passari Jordan Colotti lienee loppuvuoden sivussa, ja lauantaina myös Sakari Mäkinen ja Tatu Härkönen olivat toipilaina. Ykkössarjajoukkueesta on saatu apuja, ja Ettaa vastaan pelasivat Einari Koivisto, Niko Lintula ja ensimmäisen liigaottelunsa pelannut Ilari Toimela.

- On ollut tosi vaikea aina pelata täällä, siinä mielessä olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Hyökkäykseen olen tyytyväinen, sitä jumpattiin etukäteen, ja se varmasti ratkaisi pelin, Ettan valmentaja Olli Kuoksa arvioi.

Iskun parhaana pelaajana palkittiin Kasimir Vuorinen, jonka pelityyliä myös vastustajan valmentaja Kuoksa ihasteli ottelun jälkeen.

- Ollaan oltu hyviä liigapeleissä kotona, mutta nyt tuli heikompi ottelu. Paha pistemenetys meille, Etta on varmaankin meidän päävastustajia. Meillä oli kahdessa ekassa erässä paikkoja, olisi pitänyt olla niissä kova. Kolmannessa erässä peli lopahti, niin ei saisi käydä. Toivottavasti saadaan miehet terveiksi, nyt on ollut epäonnea loukkaantumisten kanssa. Mutta sitä varten on kesällä treenattu, että pystytään pelaamaan erilaisille kokoonpanoilla. Jatketaan taistelua, Vuorinen sanoi.

- Alkuun oli pieniä käynnistysvaikeuksia. Saatiin homma rullaamaan, sittenhän se kulki. Isku syötti ja vastaanotti kahden ensimmäisen erän alut hyvin. Teemana on ollut koventaa erän loppua kohti, meni suunnitelman mukaan, totesi puolestaan Ettan keskitorjuja Markus Kaurto.

Seuraavaksi Isku kohtaa Pyynikillä Hurrikaanin lauantaina 3.12. klo 17.00. (Huom, peli siirrettiin maanantailta 5.12.) Sitä ennen Isku vierailee Korsossa Vantaan Ducksin kotisalissa keskiviikkona 30.11.

LähiTapiolan pisteet:
3 Antti Ronkainen, Etta
2 Joonas Jokela, Etta
1 Markus Kaurto, Etta

Parhaat pelaajat:
Antti Ronkainen, Etta
Kasimir Vuorinen, Isku

Rantaperkiön Isku - Etta 0-3
23-25, 20-25, 14-25
Rantaperkiön Isku: Mäkinen 11/+ 6, Vuorinen 10/+ 6, Toiviainen 8/+ 1
Etta: Ronkainen 14/+ 5, Hakaka 11/+ 10, Kaurto 8/+ 4
Katsojia: 487

Ottelutilasto

Sampo oli viedä kolmessa, venyi voittoon viidessä

Kuumassa vireessä oleva virolainen Andrus Raadik johdatti Sampo Volley makeaan kotivoittoon VaLePasta erin 3-2 (25-18, 25-15, 26-28, 22-26, 15-12). Ottelu oli mennä jo savolaisille kolmessa erässä, mutta VaLePa heräsi taisteluun kriittisillä hetkillä.

Kaksi ensimmäistä erää Sampo hallitsi suvereenisti kentän tapahtumia. Valepa penkitti Kunnarin jo ennen toisen erän puoliväliä ja hetkeä myöhemmin väistyä sai myös keskitorjuja Guymer. Sammon syöttö puri ja torjunta oli kohdallaan, erät 25-18 ja 25-15.

Vielä kolmaskin erä eteni samalla kaavalla, torjuntoja napsui tuon tuostakin. Sampo johti jo 16-10 tiukalla torjuntaputkella, sekä 19-14, mutta sitten vierailija kuroi eroa tiiviisti umpeen. Ville Heiskanen hankki vielä Sammolle ottelupallonkin, mutta sitä ei saatu hyödynnettyä vaan vierailija vei erän jatkopalloilla 26-28, kaksi viimeistä pistettä tulivat Sivulan ja Kunnarin hyökkäyksillä.

Neljäs erä eteni tasaisesti puoliväliin asti, Sammon pitäessä keskimäärin pari pistettä etumatkaa. Urpo Sivulan pari peräkkäistä onnistumista tasoitti pelin tekniselle tultaessa ja pian sen jälkeen sattui Sammolle virhesuma. Upi, sekä vaihdosta tullut Jesper Jylhä vastasivat kolmella ässäsyötöllä, jolloin tilanne kääntyi vieraille 19-23 ja koko erä 22-25.

Päätöserässä molemmat joukkueet pelasivat mitään säästelemättä ja pisteitä tehtiin kutakuinkin tasatahtiin 10-10 asti. Tunteetkin kuumenivat voittotaistossa ja tuomari joutui välillä rauhoittelemaan pelaajia. Kun tulostaululla oli 12-10 -lukemat, syntyi hässäkkä jota selviteltiin pitkä tovi verkkotuomarin tutkiessa pöytäkirjaa moneen otteeseen. Loppujen lopuksi tulos muutettiin 11-10 ja peli sai jatkua lähes 10 minuutin tauon jälkeen. Sampo sai tästä lisäsyttyjä ottaen kaksi peräkkäistä torjuntaa ja lopulta illan pisterohmu Raadik löi ottelupallon kenttään ja päätöslukemiksi 15-12.

Valmentajien kommentit

LähiTapiolan pisteet
3 Raadik Sampo
2 Heiskanen Sampo
1 Esko VaLePa

Sampo Volley- VaLePa 3-2
25-18, 25-15, 26-28, 22-25, 15-12
Sampo: Raadik 28/+22, Heiskanen 13/+12, Väliaho 13/+11
VaLePa: Sivula 23/+2, Kunnari 13/+4, Jokinen 9/+3
Katsojia: 499

Ottelutiasto

Hurrikaanille yhdeksäs 3-0 -voitto

Liiga- Riento pisti kaksi erää kivasti kampoihin, mutta eri pystynyt horjuttamaan liigakärki Hurrikaani-Loimaata sen enemmälti. Hurrikaani nappasi jo yhdeksännen perättäisen 3-0 -voittonsa erin 0-3 (20-25, 21-25, 17-25).

Puitteet Areenalla olivat hyvät liigatason peliin. Mukaan tekemään hyvää oli tullut yli 700 katsojaa seuraamaan nimivahvaa Hurrikaani Loimaata ja hyvin taistellutta kotijoukkuetta. Ilahduttavaa oli runsas junioreiden määrä, joka kannustivat hienosti. Pelin jälkeen pelaajien nimikirjoitukset ja yhteiskuvat kelpasivat junioreille.

Hope ry oli erittäin kiitollinen lahjoituksista, jotka löytävät tiensä vähävaraisten lapsiperheiden koteihin.

Luke Smith, Hurrikaani:

- Liiga- Riento pelasi kaksi ensimmäistä erää hyvin. Meidän piti pelata hyvin. Ville Louhela, Liiga-Riento: - Hurrikaani oli edellä kaikessa. Peruspeli ei riitä näitä sarja TOP-kolme joukkueita vastaan, pitäisi olla jotain ekstraa. Koko joukkueelta tarvittaisiin hyviä suorituksia, jotta saataisiin erävoittoja

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Aika monta kertaa toistanut tämän sarjakauden aikana, syöttö- vastaanottopeli ollaan voitettu ja sitä kautta saatu riittävät asetelmat ottelujen siihen, että koko pelikin on saatu käännettyä. Riento torjunta-puolusti hyvin alussa.

Jani Säisä, Liiga-Riento:

- Syöttö-vastaanotto on se ykkösjuttu. Hurrikaanilta voisi odottaa enemmänkin ässäsyöttöjä. Kahteen erään saivat vain yhden ässäsyötön. Pystyivät hyökkäämään huonostakin nostosta kovalla prosentilla, 64%. Oltiin Jonin ja Villen hyökkäysten varassa, ei päästy keskihyökkäystä hyödyntämään.

Liiga-Riento - Hurrikaani Loimaa 0-3
20-25, 21-25, 17-25
Liiga-Riento: Savimäki 14/+8, Louhela 13/+7, Musoni 3/+2
Hurrikaani Loimaa: Oivanen Mi 20/+13, Smith 16/+14, Kouki 12/+4
Katsojia: 752

Ottelutilasto

LEKA Volley oli kova kotonaan

LEKA Volleyn piristyminen toi selkeän kotivoiton Vantaa Ducksista lauantaina erin 3-0 (25-19, 25-16, 25-19). Voitto oli kuopiolaisille kauden toinen, kun taas Vantaa Ducks hävisi kolmannen kerran perättäin liigassa nyt 0-3.

1. erä: Lassi Nurminen aloitti ottelun syöttöruudusta. Vieraat terävämpänä alussa 2-5. LEKA tulee rinnalle ja ohi. Erän hahmoina Samuli Kaislasalo 7/+6 sekä keskitorjujat Lehtonen ja Reijonen: 4 p mieheen. Passarien taistelu meni ensimmäisessä erässä Lankiselle. Lopulta erä kääntyy selvästi LEKA:lle 25-19 hyvän hyökkäystehon ja vastaanoton ansiosta ja LEKA:n valmentaja Tapio Nissi pääsee tuulettamaan villisti erävoittoa.

2. erä: Ducks vaihtaa hakkuria toiseen erään: Kulaots kentälle Vallinin tilalle. Lankinen aloittaa erän ässällä ja LEKA karkaa 5-1 johtoon Heleniuksen jatkaessa hankalia syöttöjä. Tuomisen aikalisä samassa tilanteessa. Erä kaventuu ja LEKA johtaa enää 7-6. Kulaots tuonut lisää tehoja vieraille. Vuoropistein edetään, kunnes Kaislasalo täräyttää ottelun kolmannen ässänsä ja mennään tekniselle tauolle 14-11 tilanteessa. Kaisla jatkaa tuhotöitään tauon jälkeen ja Tuominen ottaa toisen aikalisänsä. Marko Määttänen vaihtoon ja Kattelus vastaanottajaksi. Kaislasalon hurjalla syöttövuorolla erä repeää 20-12 lukemiin. Mies on aivan liekeissä. Nissi ottaa aikalisän, kun Ducks kaventaa 22-16. Erän erikoisuuksina Lehtonen jäi kokonaan ilman passeja ja Helenius vain yhden passin Ducksin virheiden myötä. Erän hahmona oli Samuli Kaislasalo 8/+7, 3 ässää.

3. erä: Ducks vaihtaa liberoa: Kattelus kehiin. LEKA aloittaa vahvasti erän ottamalla kolme torjuntapistettä 6-2. Mestaruusliigan lokakuun parhaan pelaajan, Balint Magyarin pelihuumori loppui ja Laakso tulee hänen tilalleen 12-7. Vahva ote jatkuu ja tekniselle mennään tukevassa 14-8 johdossa. Ducksin liberon vaihto ei ole juuri näkynyt ja vieraat ovat olleet vaikeuksissa vastaanotossa. Kankaanpään poissalolo näkyy ehkä eniten juuri tällä sektorilla. Ducks kirii hyvällä hyökkäyksellä 14-11 ja Nissi ottaa aikalisän. Jan Helenius on tehnyt tänään vähistä passeista huolimatta hyvät tehot. Hän lyö torjunnan käsistä tilanteeksi 22-18.



Tapio Nissi:

- Tiedettiin lähtökohdat tähän otteluun, Sampo-peli keskiviikkona antoi viitteitä hyvästä. Peli-ilme oli tänään upea. Taktisella puolella tänään ei hirveästi mietitty vastustajan peliä vaan lähdettiin hakemaan omaa peliä. Se onnistui tänään hyvin. Tänään oli todella hauskaa olla mukana. Onnistumisten kautta saa paljon virtaa.

Ismo Tuominen:

- Oltiin tänään kaukana kärkijoukkueesta. Kaikki meni tällä viikolla hyvin, kunnes Kankaanpää sairastui kuumeeseen. Tänään oltiin munattomia eikä vastuunkantajia tänään löytynyt. Henkisellä puolella oltiin tänään heikkoja ja se näkyi etenkin vastaanotosta. Onnittelut LEKA:lle selkeästä voitosta.

Samuli Kaislasalo:

- Aika hyvät fiilikset, ilme kentällä oli vapautunutta eikä puristamista ollut. Mentiin koko ajan päättäväisesti eteenpäin. Syöttö kulki tänään hienosti. Tästä on hyvä lähteä kohti huomista Sampo-ottelua.

LähiTapiolan pisteet:
3 Kaislasalo, LEKA
2 Szabo, Ducks
1 Reijonen, LEKA

Ottelun parhaat pelaajat:
Szabo Ducks
Kaislasalo LEKA

LEKA Volley - Vantaa Ducks 3-0
25-19, 25-16, 25-19
LEKA Volley: Kaislasalo 22/+19, Helenius 9/+5, Reijonen 7/+5
Vantaa Ducks: Szabo 13/+13, MäättänenMi 11/+-3, Külaots 10/+4
Ä 11/3, SV 3/13, TO 9/7, VO 47 % / 31 %
Katsojia: 453

Ottelutilasto

Kuvat:
Pertti Flinck / Isku
Teemi Hassinen / Sampo
Vili Härkönen / LEKA
Juuso Riponiemi / Hurrikaani (arkisto)

  Takaisin