Schwerin pudotti LP Kangasalan Challenge Cupista

08.02.2017

Saksalaisjoukkue SSC Palmberg Schwerin koitui kahden suomalaisjoukkueen kohtaloksi tämän kauden naisten CEV Cupissa. Aiemmin Oriveden Ponnistuksen jo pudottanut saksalaisjoukkue pudotti nyt jatkosta LP Kangasalan.

Saksassa kärsityn 0-3 -tappion jatkoksi LP Kangasala hävisi toisen osaottelun keskiviikkona kotonaan 0-3 (21-25, 16-25, 20-25).

Kotijoukkue pelasi hyökkäyksessä melko virheettömästi, mutta ei pärjännyt erien loppupuolilla vieraille.

LP Kangasala aloitti pelin vahvasti ja vei ensimmäisen erän ensimmäiselle tekniselle aikalisälle pisteissä 8 – 3. Saksalaiset kirivät piste pisteeltä lähemmäs tasoittaen tilanteessa 12 – 12. Vaikka välillä vastaanotot nousivat kotijoukkueelta vastapalloiksi, taisteltiin silti palloista ja pisteistä viimeiseen asti. Kotijoukkueen passari Jovana Gogic juoksi palloja hakemassa kuin gaselli ympäri kenttää. Ensimmäinen erä päättyi Schwerinille pistein 25 – 21.

Vaikka kotijoukkue sinnitteli ja taisteli pisteitä toisessakin erässä, saivat vieraat pelinsä kovenemaan sen verran, että erä oli selkeästi Schwerinin pistein 25 – 16.

Kolmannessa erässä kotijoukkue vaihtoi Outi Munnukan kentälle passariksi. Erä oli tiukkaa taistoa joka pisteestä ja rinta rinnan mentiin pisteissä eteenpäin. Kolmas erä Schwerinille pistein 25 – 20 ja samalla pelin voitto 3 – 0 ja jatkopaikka Challenge Cupissa.
LP Kangasalan pelit tällä kaudella Challenge Cupissa päättyivät tähän upeasta taistelusta huolimatta. Kiitos kotiyleisölle kannustuksesta!

Virginie De Carne, LP Kangasala:

Tänään oli hyvä peli. Meillä on ollut vaikeita aikoja takana. Emme odottaneet tänään voittoa, mutta pelasimme paremmin kuin aiemmin Schweriniä vastaan. Schwerin tunnetaan loistavana joukkueena ja onnittelut heille jatkoon pääsystä. Tulevaisuudessa toivon meidän pääsevän lähemmäs tätä tasoa. On todella tärkeää saada tällaista pelikokemusta meidän joukkueelle.
Meidän pitää saada lisää kokemusta, päästäksemme hölmöjen virheiden yli. Kaikkien pelaajien pitää pystyä pääsemään virheistä yli ja keskittyä seuraavaan pallon. Tämä on kasvuprosessi ja tiedämme nyt, missä mennään.

Felix Koslowski, SSC Palmberg SCHWERIN:

Onnittelut Kangasalle! Ensimmäisen erän Kangasala pelasi paljon paremmin kuin aiemmassa kohtaamisessamme. He olivat valmistautuneet taktisesti paremmin. Olimme alkuun hiemaan vaikeuksissa ennen kuin saimme kontrollin pelistä. Hanna Salomäen pois olo kentältä aiheutti sen, että tiimi oli organisoitu eri tavalla ja tuotti meille vaikeuksia. Olen tyytyväinen päästystämme Challenge Cupissa seuraavalle kierrokselle.

Outi Munnukka, LP Kangasala:

Meillä oli huonompi viikonloppu takana. Siihen nähden oli erittäin hyvää nousua ja tavoitteena oli pelata paremmin. Nyt saatiin esimerkiksi 5 torjuntaa, viikonloppuna ei satu niin montaa. Nyt olisi tarvinnut jättää tyhmät virheet pois ja keskittyä paremmin pienten asioiden tekemiseen oikein.

Jennifer Geerties, SSC Palmberg SCHWERIN:

Peli aloitettiin erilailla, mutta teimme hyvää työtä. Meillä oli alkuun vaikeuksia vastustajan syöttöjen kanssa. Saimme kuitenkin hyvän kontrollin koko pelistä ja hienoa saada voitto.