Seitsemän suomalaisjoukkuetta takaa-ajoon - VaLePa voitto alla Europeliin

14.12.2015

Kahdeksan lentopallon Euroopan cupkilpailussa mukana olevaa suomalaisjoukkuetta hamuaa jatkopaikkaa tällä viikolla. Helppoa se ei ole kenelläkään, sillä vain VaLePa voitti joukkueista ensimmäisen osaottelun.

Tuskin koskaan on vastaavaa lentopallon Euroviikkoa ollut tarjolla, mitä nyt joukkuemäärän suhteen on luvassa.

Miesten toiseksi korkeimmassa cupkilpailussa, CEV Cupissa, VaLePa omaa mainiot mahdollisuudet jatkoon voitettuaan avauspelissään kreikkalaisen Foinikas Syrosin Sastamalassa kaksi viikkoa sitten 3-0. Nyt jatkopaikkaan vaaditaan siis vähintään kaksi erävoittoa tai kultaisen erän voitto.

Otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan otteluparista Lausanne UC (Sveitsi) - Volei Minicipal Zalau (Romania). Zalau voitti avauspelin vieraissa 3-1.

Samaisessa CEV Cupissa Tiikerit puolestaan hävisi kotonaan Gazprom-Ugra Surgutille 1-3. Venäläisjoukkue osoitti kovuutensa jo Kokkolan jäähallissa, joten kotimaan kentillä voitosta voittoon kulkenut Tiikerit on todella kovan paikan edessä 4000 kilometrin päässä kotoaan Siperiassa.

Superliigassa Surgut hävisi perjantaina niukasti 2-3 Moskovassa Dinamolle ja on tämän hetken maailman kovimmassa liigassa yhdeksäntenä (3-3).

Otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan otteluparista SMCU Craiova (Romania) - Olympiakos Piraeus (Kreikka). Olympiakos voitti avausosa vieraissa 3-2.

Naisilla todella kovat paikat vieraissa

Naisten CEV Cupissa viime kauden Mestaruusliigan finalistit LP Salo ja LP Kangasala ovat todella kovan paikan edessä hävittyään kotikentillään avausosat.

LP Salon nimellä Europelejä pelaaja LP Viesti hävisi ykköspassarina Tatsyana Mysliuchykin juuri pelin alla menetettyään Azeryol Bakulle suoraan kolmessa erässä viikko sitten. Näin Azerbaidjanista tarvittaisiin vähintään 3-1 -voittoa ja kultaisen erän kuittaamista jatkopaikkaan.

Salo-Baku -parin voittaja jatkaa puolivälieriin kohdaten siellä voittajan otteluparista Polski Muszyna (Puola) - Nova Maribor (Slovenia). Muszyna voitti avauspelin kotonaan 3-1.

LP Kangasala on salolaisten kanssa saman tehtävän edessä hävittyään ukrainalaiselle Himik Juzhnille 1-3 Kangasalla. Khimik huili maan liigassa viime viikon ja jatkaa sen kärjessä (12-2).

Parin voittaja kohtaa puolivälierissä voittajan otteluparista Maritza Plovdiv (Bulgaria) - Schweriner SC (Saksa). Saksalaiset voittivat avauspelin vieraissa 3-1.

Hurrikaanilla toiseksi paras sauma jatkoon

Miesten Challenge Cupissa Raision Loimu hävisi vieraissa ranskalaiselle Asus Lyon Metropolelle 0-3, joten kovaa ranskalaisjoukkuetta vastaan pitäisi Kerttulassa hoitaa tuo vähintään 3-1-voitto ja kultainen erä. Lyon voitti lauantaina Pro A-liigassa Beuvaisin 3-0 ja nousi viidenneksi (6-3).

Otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan otteluparista Fino Kaposvar (Unkari) - Pärnu VS (Viro). Kaposvar voitti avauspelin vieraissa 3-1.

CEV Cupista jo Challengen Cupin puolelle pudonnut Hurrikaani hävisi vieraissa Belgiassa Prefaxis Menenille 1-3 ja omaa suomalaisjoukkueista ennakkoon toiseksi parhaat mahdollisuudet jatkoon. Siihen toki vaaditaan tuo tuttu vähintään 3-1 ja kultainen erä -kokonaisuus. Menen on Ethias-liigassa neljäntenä (5-2) hävittyään lauantaina kotonaan tappiottomalla Roeselarelle 0-3.

Otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan otteluparista Arcada Galati (Romania) - CEZ Karlovarsko (Tshekki). Galati voitto avausoan kotonaan 3-1.

Wovo ja HPK jäivät vieraissa erävoitoitta

Ensimmäisen Eurocupin ottelunsa viime viikolla Hollannissa Eurosped Almelolle 0-3 -hävinnyt Wovo Rovaniemi paransi vieraissa erä erältä ja saman suunnan jatkuessa voi hollantilaisjoukkue olla vaikeuksissa. Almelo voitti lauantaina Taurusin 3-0 ja on Eredivisiessä seitsemäntenä (5-6).

WoVon otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan parista Zarechie Odintsovo (Venäjä) - VC Sneek (Hollanti). Odintosovo voitti avauspelin kotonaan 3-0.

HPK ei saanut Sveitsissä Sm´ Aesch Pfeffingeniltä erääkään, joten paljon täytyy muuttua Elenia Areenalla avauspelistä tiistaina. Sveitsiläisjoukkue on maan liigassa NLA:ssa viidentenä (7-2) huilattuaan viikonlopun liigapeleistä.

HPK:n otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella voittajan parista Kohila (Viro) - Hapoel Kfar Saba (Israel). Kohila voitti avauspelin kotonaan 3-1.