Siipirikko Vantaa Ducks antautui kotonaan Lakkapäälle

02.02.2017

Team Lakkapää kuittasi vierasvoiton torstaina Vantaalta, kun vaivoista kärsivä Vantaa Ducks kaatui suoraan kolmessa erässä 0- 3 (20-25, 21-25, 18-25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducksin tappioputki jatkui ja Team Lakkapää palasi voittojen tielle kukistamalla Vantaan Korson Lumo-hallissa hiukan pienistä vammoista kärsineen ankkalauman. Yleisöä oli paikalle torstaina 2.2. klo 19.00 alkaneeseen otteluun tullut 384 katsojaa. Torstai pelipäivänä on harvinaista herkkua näillä leveysasteilla, mutta sekään ei saanut tänään ihan totuttua yleisömerta Lumon kuuluisille lauteille. Otteluisäntänä oli Peab, joka on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja.

Vantaa Ducksin ikoni Toni Kankaanpää oli tänään shamaanina penkillä. Kalle Kattelus avasi kuusikossa Toni Kankaanpään paikalla. Toisessa erässä Katteluksen paikan otti Marko Määttänen. Kolmannessa erässä Alpár Szabon paikan otti Antti Vallin. Tapanilan Erästä Vantaa Ducksiin tullut Heikki Nyman aloitti liberona. Ducksin totuttu pelihurmos katosi kovin paljonkin vaihtuneisiin pelaajiin.

Ensimmäinen erä mentiin tasaisissa merkeissä tilanteeseen 9 – 9. Sitten Lakkapää nykäisi ankkojen vastaanoton horjuessa. Päävalmentaja Tuominen otti aikalisän tilanteessa 9 – 12. Aikalisä ei auttanut ja Lakkapää hyödynsi fiksuilla ratkaisuilla ankkojen notkahduksen. Tekniselle mentiin tilanteessa 9 – 14. Külaotsin syöttövuorolla alkoi ankkojen kiri ja Lakkapään päävalmentaja oli pakotettu ottamaan aikalisä tilanteessa 12 – 15. Kovalla torjunnalla ja asenteella Lakkapää otti jälleen kuskin paikan ja Ducksin toinen aikalisä tilanteessa 12 – 17. Shamaani Kankaanpää riemastuu, kun Joel ”Bull” Mentula syöttää ässän ja tilanne 15 – 19. Lakkapää jyräsi lopun vahvalla torjunnallaan ja ankkapaistia pari viikko sitten Napapiirillä nauttineet lakkapäälaiset voittivat erän 20 – 25.

Toinen erä alkoi Andre Brownin syöttönäytöksellä ja pian tilanne oli 0 – 4. Ankkojen kone ei tahtonut käynnistyä. Tuominen herätteli hiukan nukuksissa olevaa ankkaparvea aikalisällä tilanteessa 5 – 9. Ducks heräsi teknisen aikalisän jälkeen ja kavensi heti tilanteeseen 12 – 14 ja Tuomi otti aikalisän herättääkseen Lakkapään. Ankkalauma nousi horroksesta ja Marko Määttäsen sekä Karl Külaotsin hyökkäykset sytyttivät joukkueen ja Tuomi otti toisen aikalisän tilanteessa 19 – 17. Ankat johtivat jo 20 – 17, mutta Lakkapää tuli Brownin syöttövuorolla jälleen tasoihin ja Tuomisen aikalisä 20 – 20 tilanteessa. Brown jatkoi syöttöruudussa ja tilanne 20 – 23. Erän niittaa lukemiin 21 – 25 Gustavsson ässällään.

Kolmas erä oli tasaista vääntämistä ja Vallin tuli Szabon tilalle. Tuomisen aikalisä tilanteessa 16 – 17. Toinen aikalisä tilanteessa 17 – 20 ja kovin rampaiselta näytti pienistä vaivoista kärsivä ankkapoikue. Marko Määttänen vaihtui Kalle Kattelukseen. Tuomen aikalisä tilanteessa 18 – 22. Siitä Lakkapää rallatteli erän voittoon 18 – 25. Koko ottelu selkein eränumeroin vieraille.

Otteluisäntä Peab ja sen edustajat Markku Luomakari ja Ari Koskenoja jakoivat parhaiden pelaajien palkinnot. Vantaa Ducksista palkinnon sai Balínt Magyar ja Team Lakkapäästä Arshdeep Dosanjh.

Keskitorjuja Joel Mentula, Vantaa Ducks

- Meiltä puuttui tänään leader kentältä. Keskeltä ei saatu kuolemaan, vaikka nousi hyvin. Olen todella tykännyt pelaamisesta Mestaruusliiga-tasolla. Tavoitteeni on ansaita paikka pelaavassa kuusikossa.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Kun aina kysyt kuukauden teemasta, niin tämä on Hospitaalihelmikuu. Pikkuisen on liikaa vaivoja. Harjoituksissa peli kulkee kuin unelma, mutta tänään sitä raivoa ei saatu kentälle. Kun Toni puuttui, niin puuttui johtajuus kentältä. Nymanin Heikin debyytti liberona sujui erinomaisesti, lippalakki pois päästä. Nättiä suorittamista. Nyt parsitaan paikkoja kuntoon ja sunnuntaina jatketaan”.

Passari Arshdeep Dosanjh, Team Lakkapää

- Saatiin pidettyä tänään focus pelissä ja saatiin selkeä voitto. Eilen istuttiin pelin jälkeen alas ja puhuttiin. Nuorena passarina täytyy koko ajan oppia ja kehittää itseään. Paremmaksi kehittyminen on jatkuva prosessi.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Hyvältä maistui voitto. Hienosti Arsh tänään tarjoili hyökkääjille. Hyökättiin kärsivällisesti. Eilen otettiin askel taaksepäin ja tänään eteenpäin. Pidettiin focus joka pallossa. Andre Brown syötti hyvään taktista syöttöä ja torjunta hoiti loput.