Sivula juhli synttäreitä voitokkaasti

15.03.2015

Miesten puolivälierissä runkosarjan kärkikolmikko VaLePa Sastamala, Kokkolan Tiikerit ja Raision Loimu siirtyivät sunnuntaina 2-0-johtoon ottelusarjoissaan. Tiikerit löi LEKA Volley ja Loimu Ettan suoraan kolmessa erässä, kun taas Isku sai erän VaLePalta.

VaLePa ei päässyt helpolla Iskua vastaan Pyynikillä

Rantaperkiön Isku jatkoi taistelua lentopallon Mestaruusliigan puolivälierissä, mutta onnistui horjuttamaan runkosarjan voittajaa ja hallitsevaa mestaria Vammalan Lentopalloa vain erävoiton verran. Pyynikillä oli kuitenkin tiukkaa paikallispelitunnelmaa, kun VaLePa otti toisen puolivälierävoiton erin 1-3 (22-25, 25-23, 21-25, 19-25) .

VaLePa johtaa nyt ottelusarjaa 2-0.

− Olemme pelanneet koko ajan paremmin ja paremmin. Jos tästä vielä parannetaan, seuraavaksi on varmaan sitten voiton vuoro. Huonommalla pelillä emme varmasti voita, vaan ihan parasta peliä pitää pelata. Tänään pelasimme osan ottelusta erinomaista peliä, mutta se ei riittänyt, Iskun valmentaja Jussi Heino sanoi.

Toinen puolivälieräottelu oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun. Kolme ensimmäistä erää etenivät tasaisina aina 20 pisteen tuntumaan asti. Toisessa erässä Isku ei luovuttanut edes alun 1-5 -tappioasemassa, vaan nousi tasoihin ja lopulta erävoittoon.

− Kun pelataan pudotuspelejä, olen tietenkin iloinen voitosta. Tämä oli paras Iskun ja VaLePan välinen ottelu tällä kaudella. Isku pelasi erityisesti toisessa erässä todella hyvin. Me pelasimme myös ihan ok, mutta emme saaneet tapettua hyökkäyksiä niin hyvin, VaLePan valmentaja Ugis Krastins sanoi.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Iskun keskitorjuja Sauli Sinkkonen (14/+12) ja VaLePan yleispelaaja Olli Kunnari (26/+15). Ottelun nälkäisimpänä pelaajana palkittu hakkuri Samuli Kaislasalo (23/+16) pelasi myös erinomaisen ottelun.

− Tiesin, että tulemme kovaa tähän peliin. Pelasimme todella hyvin, en muista milloin olisimme pelanneet näin hyvin. Joukkue verkon toisella puolella pakottaa pelaamaan hyvin. Jos ei muuta, niin ainakin tässä kehittyy. Olisi hienoa saada vielä yksi kotipeli. Keskiviikon peliin lähdemme täysillä ja pelaamme todella kovaa, Kaislasalo sanoi.

− Yritämme katkaista ottelusarjan keskiviikkona, mutta se on aina vaikea paikka. Tiedämme, että Isku tulee olemaan vaikea vastustaja. Ottelussa oli paljon hyviä puolustuspalloja ja pitkiä palloralleja. Lentopallollisesti tämä oli parempi peli kuin perjantaina. Helpolla emme päässeet missään vaiheessa. Meillä on aika kokenut joukkue, ja silloin pitää olla parhaimmillaan, kun pelataan tosipelejä, totesi VaLePan Olli Kunnari.

Välieriin selviää kolmella voitolla ja VaLePalla on ensimmäinen tilaisuus katkaista ottelusarja keskiviikkona 18.3. klo 18.30 Sastamalassa.

VaLePan Matthew Pollock ylitti samalla tuhannen liigapisteen rajan.

Parhaat pistemiehet
Isku Kaislasalo 23/+16, Sinkkonen 14/+12, Härkönen 13/+9
VaLePa Kunnari 26/+15, Hoogendoorn 17/+13, Venski 12/+8

Tiikereiden peli ”jämyä”

Kokkolan toinen puolivälieräottelu päättyi myös lukemiin 3-0 (25-21, 25-19, 25-19). LEKA Volley pelaa hyvin, vaan se ei riittänyt Tiikereitä vastaan. LEKA Volley lisäsi tähän otteluun keskihyökkäyksiä. Se teki osaltaan ottelun tasaisemmaksi kuin eilen.

Ensimmäinen erä oli tasaista peliä. Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu oli erän hahmo, joka teki tarvittavat pisteet Tiikerivoittoon.

Toinen erä alkoi LEKA Volleyn otteessa, mutta Romans Saussin iskuilla tilanne tasoittui ja sitten Tiikerit vetivät riittävän eron.

Kolmas erä alkoi tasaisena. Matti Hietasen ja Antti Leppälän syöttövuoroilla Tiikerit repi riittävän eron. Parhaimmillaan ero oli 8 pistettä, mutta LEKA Volley ei antanut periksi, vaan kuroi Petteri Penttisen syöttövuorolla eroa umpeen. Lopuksi mentiin vuorotahtiin erän ja ottelun loppuun.

Lauri Hakala, LEKA Volley:

- Parempi oltiin kuin eilen, sekä me että Tiikerit. Passitempomme parani. Oma vastaanottomme oli nyt parempi. Yksikään erä ei ollut alusta asti selvä. Harmittaa, kun oltiin tässä pelissä parempia, muttei siltikään parempia kuin Tiikerit. Vaikka Lelun (Olli-Pekka Ojansivu) rooli pienempi, Tiikerilaumassa riittää vaihtoehtoja.
- Tarvitsemme lisää tulivoimaa laidoista. Ensi peliin tehdään pieniä asioita, katsotaan videoita ja levätään riittävästi lepoa. Luvassa ei ole dramaattisia asioita. Pitää vain parantaa pieniä asioita palloralleissa.
Kysymykseen Tiisaarin pisteistä (11/0), eli onko mies väsynyt runkosarjan jälkeen:
- Tiisaar ei ole väsynyt, vaan Tiikerit on hyvä torjuntajoukkue.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Meidän syöttö/vastaanottomme oli ”jämyä”. Lauri Hakalahan kuvasi koko pelin. Olemme terveitä, ottelutilanne 2-0 ja Kuopiossa lähdetään taas pistetilanteesta 0-0.

Tiikerit: Ojansivu 21/+13, Sauss 10/+6, Hietanen 9/+4
LEKA Volley: Lehtonen 11/+7, Tiisaar 11/0, Seppänen 9/+1

​Loimu voiton päässä välieräpaikasta

Loimu ja Etta jatkoivat puolivälieräsarjaansa Kerttulassa. Eilispäivän nousuvireisestä peliesityksestään virtaa ammentaneet isännät kaatoivat vieraansa suoraan kolmessa erässä lukemin 3 - 0 (25-21, 25-21, 25-16). Kentän paras pistemies oli 27-vuotiaspäiviään samalla juhlistanut hakkuri Urpo Sivula.

Loimu oli tehnyt kotitehtävänsä huolella. Edellisottelun kohmeisesta alusta ei ollut tällä kertaa tietoakaan. Kovalla itseluottamuksella otteluun lähteneet isännät olivat vahvassa taisteluvireessä heti aloituspallosta lähtien.

Etta jatkoi eiliseen tapaan ennakkoluulotonta pelaamistaan. Ottelun edetessä pelin lainalaisuudet ottivat yhä suurempaa roolia. Loimun omalla tasollaan pelannut rosteri oli tällä kertaa yksinkertaisesti liian kova nujerrettavaksi. Ettan astetta kesympi ratkaisupotentiaali joutui liian kovan haasteen eteen.

Avauserän ratkaisu nähtiin teknisen aikalisän jälkeen. Isännät karkasivat kuuden pisteen etumatkalle, jota vieraat eivät ansiokkaasta taistelustaan huolimatta onnistuneet kuromaan umpeen.

Kakkoserän alku oli Ettan. Mustapaidat puhkoivat Loimun torjuntaa kovavireisen hakkurinsa Ville Sorvojan (17/+8, 2 torjuntaa) johdolla. Kotijoukkue väänsi kuitenkin väkisin otteen itselleen kapteeni Ossi Rumpusen (6/+2, 1 ässä) syöttövuorolla. Erä paketoitiin lopulta syntymäpäiväsankari Urpo Sivulan (18/+9, 2 ässää, 2 torjuntaa) laitahyökkäyksillä.

Päätöserä oli selvästi isäntien. Betonimainen torjunta yhdistettynä monipuoliseen hyökkäysvalmiuteen hyydytti täysin oululaisten pelaamisen. Omaa roolia otti myös Ettan epävarma syöttöpeli, joka osaltaan helpotti oranssimustien pelaamista. Ratkaisu erävoitto kirjattiin Loimulle vakuuttavasti.

Ville Sorvoja, Etta:

- Vaikea peli meille. Ei saatu syöttöä toimimaan riittävän hyvin. Heikko syöttö johti huonoon sideoutpeliin, jolla ei päästy rikkomaan Loimun vastaanottoa. Muuten ei hävitty paljon tilastojen valossa. Oma pelaaminen tuntuu nyt hyvältä. Ollaan saatu joukkueena hyökkäyspeliin uusia juttuja. Hyvillä mielin siirrytään kotihalliin. Syöttö on saatava toimimaan. Tarkoitus on palata vielä Kerttulaan.

Tomi Rumpunen, Loimu:

- Pitkä vuosi on tehty kovasti töitä. Pelivire nousee sopivasti kevään tulon myötä. On hyvä fiilis pelata. Omat otteet ovat parantuneet koko ajan. Eilinen peli oli hakemista. Tänään oli draivi päällä heti alusta lähtien. Sideoutpelaaminen oli kunnossa. Ouluun lähdetään hyvillä mielin katkaisemaan sarjaa.

Olli Kuoksa, Etta:

- Tuntuu kuin olisi pyöritty junan alla. Loimu pelasi vahvasti. Hyökkäysvirheitä tehtiin vähän. Loimun kovuus oli eri tasolla meihin verrattuna. Syöttövirheitä tuli jälleen. Laitapelaamisemme oli Loimun tasolla. Vastustajan torjuntapeli on vahvaa. Sitä vastaan ei voi hyökätä miten tahansa. Seuraavaan matsiin on parannettava omaa pelaamista. Kotihallissa on näytettävä luonnetta.

Henri Tuomi, Loimu:

- Tänään oli hyvää tekemistä. Pojilla säilyi hyvin maltti. Pelaaminen oli tasapainoista. Joka miehellä on hyvät tilastot. Torjuntapelimme alkaa olla siinä formussa, mihin sitä on työstettykin.Tomi pelasi jälleen vahvasti. Ossi syötti hyvin. Etta pelasi kaksi erää hyvin. Kolmannessa erässä heidän pelinsä naksahti.