Seuraa meitä somessa:

Sotkeeko Liiga-Riento LEKA Volleyn pudotuspelihaaveita?

13.03.2017

YLE Areenan lentopallomaanantaissa esiintyvät tällä viikolla liigakarsintoihin jo pitkään valmistautunut Liiga-Riento ja viimeisestä pudotuspelipaikasta tiukasti taisteleva LEKA Volley.

LEKA Volley on Mestaruusliigassa kahdeksannella tilalla eli kiinni juurikin viimeisessä pudotuspelipaikassa. Kuopiolaisille on vielä mahdoliisia sijat 7-9 kilpajuoksussa Vantaa Ducksin ja Rantaperkiön Iskun kanssa. Voittaessaan nyt pelattavan ottelun LEKA Volley varmistaisi pudotuspelipaikan. Muuten sen kohtalo jäisi paikallisvastustaja Sampo Volleyn voiton varaan ensi lauantaiksi.

Jani Säisä on etsinyt kuumeisesti toimivaa miehitystä Liiga-Riennolle, eikä vakioseistikkoa ole muodostunut. LEKA Volleyn puolella Tapio Nissikin on muunnellut joukkueen pelaavaa miehistöä jonkin verran passarikaksikosta Akseli Lankinen-Stavros Kasampalis lähtien.

Hakkurien taisto käydään ruandalaisen Nelson Muranqwan ja erinomaiseen vireeseen päässeen Samuli Kaislasalon välillä. Kaislasalo on tehnyt komeat 16,2 pistettä ottelua kohden, kun Muranqwan saalis on 12,6. Riennon paras pistemies on ollut yleispelaaja Joni Savimäki (13,0), jota voidaankin pitää joukkueensa avainpelaajana.

Liiga-Riennon synkkä kausi on tuonut vain yhden voiton, lokakuun lopussa kotona Sampo Volleysta. Tuon jälkeen se on hävinnyt 24 peliä perättäin, joista neljä viidennessä erässä. Nyt alla on neljä perättäistä 0-3 -tappiota.

LEKA Volley puolestaan hävisi kauden yhdeksän ensimmäistä vieraspeliä kunnes katkaisi juurikin Joensuussa tappioputken tammikuun puolivälissä. Nyt saldo vieraskentiltä on 3-11.

LEKA on voittanut joukkueiden aiemmat kohtaamisen tällä kaudella Kuopiossa 3-0 ja Joensuussa 3-1.

YLE Areenan lähetys maanantaina 13.3. käynnistyy kello 18.24. Ottelu on nähtävissä myös Fanseatiltä ja Elisa Viihde Sport 1 -kanavalta. Ottelun selostuksesta vastaa Toni Flink

  Takaisin