Seuraa meitä somessa:

Sunnuntai oli suosikkien päivä miesten liigassa

27.09.2015

Sunnuntai ei tarjonnut yllätyksiä miesten Mestaruusliigassa. VaLePa, Tiikerit, Loimu ja LEKA Volley voittivat kaikki pelinsä suoraan kolmessa erässä.

Leka Volley avasi täydellä pistepotilla


Kuopiolainen LEKA Volley avasi kautensa kotiyleisön edessä voitokkaasti kaataen Liiga-Riennon suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-20, 25-22, 25-21).

Peli oli todellinen taistelupeli molemmin puolin. LEKA Volley esitti valmiimpaa peliä tässä vaiheessa kautta, mitä Riento. LEKA osoitti osittain uudistuneella joukkueella taistelevaa peliä sekä monipuolista hyökkäyspeliä. LEKA onnistui laajalla rintamalla ja pelin arkkitehtinä toimi Chris "Lion" Austin. Pelin hienointa antia oli Lionin ja Kris Johnsonin ykköstempo pelaaminen. Johnson teki ensimmäisen virhee kolmannessa erässä, muuten Kris sai luutia rauhassa omista korkeuksistaan.

Riento ei antanut peliä helpolla, vaan se taisteli tosissaan jokaisesta pallosta ja Studentian hallilla nähtiinkin pitkiä ja näyttäviä palloralleja. Riennon onnistujiin lukeutui ehdottomasti Joni Savimäki.

Lauri Hakala, LEKA Volleyn päävalmentaja:

- Ehjä peli meiltä. Olen tyytyväinen peli-ilmeeseen ja kolmeen pisteeseen. Parannettavaa jäi, mutta tästä on hyvä jatkaa pelin kehittämistä.

Jani Säisä, Liiga-Riennon päävalmentaja:

- Saimme toisessa erässä käsijarrun pois päältä. LEKA kaivoi tänään ison määrän palloja ylös ja ei tehnyt meidän iltapuhdetta helpoksi.

Kuopiolaiset saavat ensi lauantaina vieraakseen Team Lakkapään ja sunnuntai se pelaa Kokkolassa Tiikereiden vieraana. Riento isännöi sunnuntaina Loimua.

LEKA: Leikas 14, Karinen 11, Petty 10/
Riento: Pelletier 10/, Chemos 10, Savimäki 5
Torjunnat 5-7, ässät 4-3, hyökkäys% ?-?
Katsojia: 489

LähiTapiolan pisteet:
3 Johnson LEKA
2 Chemos Riento
1 Leikas LEKA

Tilastot vielä virheelliset!

OTTELUTILASTO

​Loimulle täysi pistepotti liiga-avauksessa


Paljon etukäteen kysymysmerkkejä sisältänyt Loimun ja Sammon välinen liiga-avaus Kerttulassa päättyi kotijoukkueelle suoraan kolmessa erässä lukemin 3-0 (26-24, 25-20, 25-22).

Tasaisesti alkaneen ottelun psykologinen murrosvaihe näyteltiin heti avauserässä. Sampo oli kahteen otteeseen (15-21 ja 21-24) matkalla kohti erävoittoa, mutta rajusti väriä tunnustaneet isännät onnistuivat nousemaan molemmilla kerroilla peliin mukaan. Erävoiton varmisti lopulta Loimu-kippari Ossi Rumpunen (10/+1, 1 ässä) upealla syöttövuorollaan.

Henkisen niskalenkin ottaneet isännät dominoivat kahden seuraavan erän tapahtumia. Piirun verran huolellisempi suorittaminen kaikilla osa-alueilla palkittiin arvokkaalla kotivoitolla, josta on hyvä ammentaa energiaa seuraaviin koitoksiin.

Loimu pelasi kokonaisuutena ehyen iltapuhteen. EM-koneessa olevan Ville Junturan tuuraajaksi hankittu Kasper Vuorinen (3/+2, 2 torjuntaa) pyöritti isäntien hyökkäyspeliä taidokkaasti. Meksikon maajoukkuehakkuri Daniel Vargas (21/+16) takoi palloa sekä voimalla että älyllä. Venezuelalaislibero Joel Silva johti takakenttää kovalla rutiinillaan. Yp-sektorilla Ossi Rumpunen ja Kirill Borichev (6/-5, 1 ässä, 1 torjunta) hoitivat leiviskänsä. Sentteriosastolla Karri Sihvonen 6/+6, 2 ässää, 1 torjunta) ja Ryan Meehan (12/+6, 2 ässää, 2 torjuntaa) hallitsivat verkkopelaamisen salat savolaisia kollegoitaan paremmin.

Sammon peli ailahteli vastustajaa enemmän. Kanukkipassari Jared Krause (6/+1, 2 ässää, 1 torjunta) jatkoi viime kaudella tuttuja vakuuttavia otteitaan. Vahvassa vireessä oleva Antti Poikela (8/-, 1 ässä) ja slovenialainen Alen Djordjevic (12/+6, 1 ässä, 1 torjunta) vastasivat sinipaitojen hyökkäystehoista. Uunituore serbihakkuri Arsenije Mutapcija (7/+2, 2 torjuntaa) esiintyi vaatimattomasti, mutta lisäaika uudessa joukkuessa muuttaa varmasti kurssin parempaan suuntaan.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Eetu Rantanen
Sampo: Antti Poikela

Aleksi Kaatrasalo, Sampo:

- Oli mukava lähteä pelaamaan uutta kautta. Notkahdettiin hyvän alun jälkeen. Tappio ei tunnu koskaan hyvältä. Liiga-avausta edeltäneet loukkaantumiset sotkivat tilannettamme. Erityisesti Dolen sivuun joutuminen sotki takakentän pelaamista tavalla, joka näkyi tänään. Kun liberona pelaa ei-libero, tilanne ei ole tietenkään optimaalinen.

Kasper Vuorinen, Loimu:

- Hyvä fiilis. Tiesin Loimun hyvähenkiseksi joukkueeksi, jossa on kiva pelata. Iskan kanssa on mennyt hyvin. Jukka Tuovista vastaan on mukava pelata. Siellä on aina ajatus taustalla. Pystyin pelaamaan vastustajan mukaan. Oltiin parempia tänään.

Jukka Tuovinen, Sampon päävalmentaja:

- Loukkaantumiset kuuluvat urheiluun. Tiedettiin ne hyvissä ajoin, emmekä voi mennä niiden taakse. Pelattiin alussa mallikkaasti, sitten peli mureni. Oltiin mukana jokaisessa erässä. Vastustaja oli parempi ja vei ansaitun voiton. Hakkuripelissä aika tekee työtä hyväksemme.

Ismo Tuominen, Loimun päävalmentaja:

- 3-0-voitto avauksessa, joten fiilikset eivät voi olla huonot. Eka pelin voittaa yleensä valmiimpi joukkue. Ei oltu aivan valmiita alussa, mutta Eetu Rantanen sytytti joukkueen muutamalla puolustuspelaamisellaan. Tehtiin isot nousut avauserässä. Daniel Vargasissa on potentiaalia. Hän pelaa järjellä ja puolustaakin hakkuriksi hyvin. Sentterit hoitivat tonttinsa tunnollisesti. Kasperin hihapassit olivat taidetta.

Loimu vierailee ensi sunnuntaina Joensuussa Liiga-Riennon vieraana ja Sampo puolestaan isännöi samaan aikaan Team Lakkapäätä.

Loimu: Vargas 21/+16, Meehan 12/+6, Rumpunen 10/+1
Sampo: Djordjevic 12/+8, Poikela 8/0, Mutapcija 7/+2
Torjunnat 6-7, ässät 4-6, hyökkäys% 52-41
Katsojia: 828

LähiTapiolan pisteet:
3 Vargas Loimu
2 Vuorinen Loimu
1 Rumpunen Loimu

OTTELUTILASTO

Team Lakkapään veto ei riittänyt erien loppuun


VaLePa otti viikonlopun toisen voittonsa pohjoisen kiertueelta, kun Team Lakkapää kaatui 0-3 (25-27, 23-25, 21-25).

Team Lakkapää jopa vei kahta ensimmäistä erää yli 20 pisteen nurkille, mutta sitten eräpalloissa harmittava oma virhe vei erät aina VaLePalle. Kolmannessa erässä vastaanoton suorat virheet antoivat Valepalle riittävän etumatkan voittoon asti.

Elviss Krastins, VaLePa:

- Hyökkäysrytmi löytyi eilistä paremmin. Rovaniemellä on kiva pelata onhan se kuin toinen kotini. Maajoukkuekesä toi lisää uskoa ja halua kehittyä, tavoite on olla osa maajoukkuetta.

Jouni Palokangas, Team Lakkapää:

- Mukava pelata taas liigaa, harmittavaan vain jäi etenkin kahden ensimmäisen erän loppuhetket.

Ugis Krastins, VaLePa päävalmentaja:

- Meiltä vaadittiin hyvää peliä voittaaksemme. Vastaanotto toimi hyvin ja saimme hyökkäystehoja laitapelaajiltamme. Keskipelaajien ja passarin kesken on yhteistyön rakennus vasta alussa.

Normunds Veinbergs, Lakkapään päävalmentaja:

- Erien lopuissa Valepan kokemus vei voiton. Valepa pelasi kylmästi loppuun asti, ehkä kunnioitimme liikaa vastustajaa. Ottelu antoi kuitenkin uskoa että voimme taistella voitosta ketä tahansa vastaan.

Team Lakkapää suuntaa ensi viikonlopuksi Savon tuplareissulle ja VaLePa kohtaa lauantaina Iskun Tampereella.

Lakkapää: Palokangas 16/+11, Medic 15/+8, Mäkinen 6/0
VaLePa: Neviadomskyi 20/+14, Krastins 18/+15, Levchenko 9/+7
Torjunnat 5-4, ässät 2-3, hyökkäys% 51-60
Katsojia:

LähiTapiolan pisteet:
3 Palokangas Lakkapää
2 Esko VaLePa
1 Krastins VaLePa

OTTELUTILASTO

Puolustava mestari näytti osaamistaan Vantaalla


Puolustava mestari Tiikerit näytti osaamistaan Vantaalla Vantaan Korson Lumo-hallissa kohtasivat viime kaudesta vahvistunut Korson Veto ja viime kauden mestari Kokkolan Tiikerit. Tiikerit vei ja Korso pystyi haastamaan vain toisessa erässä, loppunumerot 0 – 3 (14 -25, 23 – 25, 18 - 25).
Yleisöä oli paikalla mukavasti sunnuntain peliksi, 634 katsojaa.

Tiikerit aloitti todella vahvasti ja ensimmäinen erä oli Ropposen, Herreran ja Saussin näytöstä. Korsosta kunnostautui unkarilainen keskitorjuja Alpár Szabó. Kaverista voidaan todellakin puhua vahvistuksena.

Toisen erän tekniselle mentiin Korson Vedon johtaessa 14 – 11. Antti Vallinilla oli ennen teknistä hyvä syöttövuoro. Korso johti jo 16 – 12, mutta Kehoen syöttövuorolla ja Saussin hyvällä syöttövuorolla puolustava mestari tuli tasoihin 16 – 16. Tässä oli lopulta koko ottelun käännekohta. Korso pysyi rinnalla vielä tilanteessa 23 -23, mutta erä ratkesi jo ensimmäisessä eräpallossa, kun Vallin torjuttiin Tiikereiden toimesta varpaille.

Kolmas erä meni lopulta Kokkolan ylpeydelle helposti. Toki erässä niin Toni Kankaanpää ja Miro Määttänen väläyttelivät kovilla pommeillaan, mutta muuten erä oli hyvän lentopallon kaavan oppineen Tiikereiden vahvaa hallintaa.

Parhaat pelaajat valitsi tänään Lentopalloliiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja ja Korson Vedon puheenjohtaja Ari Koskenoja. Korson Vedosta parhaana palkittiin Alpár Szabo ja Tiikereistä Enderwin Herrera.

Toni Kankaanpää, KoVen yleispelaaja:
- Ei päästy siihen mihin harjoituksissa on päästy. Toki oli ryömijäjoukkue vastassa, joka ei anna yhtään pistettä ilmaiseksi. Kova usko on kuitenkin omaan tekemiseen ja kausi on onneksi vasta alussa.

KoVen päävalmentaja Petri Sainio:
- Paljon piti tehdä töitä, että saatiin piste. Tiikereiltä ei saa mitään helposti. Pitää olla malttia, että saadaan harjoitusten hyvä peli siirrettyä itse otteluihin. Kaverit ovat kehittymässä jälleen tällä kaudella. Henkinenkin valmennus auttaa joukkueena kehittymistä. Meidän pitää vaan uskaltaa. Nyt harjoitellaan kaksi viikkoa ja sitten lekalla Lekaa vastaan.

Antti Ropponen, Tiikereiden hakkuri:
- Todella mukava päästä kauden avaukseen Lelun paikalle. Syöttö kulki meillä hyvin ja saatiin vastustajan vastaanotto rikki. Nyt teen töitä, että Lelu ei helpolla pääse avaukseen.

Tiikereiden päävalmentaja Tommi Tiilikainen:

- Hyvä avaus meiltä. Meille hyvä lentopallo merkitsee jotain, jota en halua muille avata. Se on meidän joukkueen sisäinen oma juttu. Meitä vastaan pitää joka pallo ansaita. Kolmannessa erässä näytti vastustajalta loppuvan puhti ja usko.

KoVe huilaa ensi viikonlopun ja Tiikerit isännöi sunnuntaina Leka Volleyta. KoVen seuraava ottelu on 10.10. Leka Volleyta vastaan Vantaalla.

KoVe: Kankaanpää 11/+8, Määttänen 10/+2, Szabo 5/+3
Tiikerit: Sauss 16/+12, Herrera 15/+7, Leppälä 8/+8
Torjunnat 4-6, ässät 6-2, hyökkäys% 46-54
Katsojia: 634

LähiTapiolan pisteet:
3 Herrera Tiikerit
2 Koga Tiikerit
1 Szabo Kove

OTTELUTILASTO

Kuvat:
Tuomas Pelto, Loimu
Vili Härkönen, LEKA
Juha Jäntti, KoVe
Mikko Lantto, Lakkapää

  Takaisin